[SMF 2.0]Ne možete instalirati mod? Pročitajte ovo!

Started by Masterd, June 25, 2012, 01:07:00 PM

Previous topic - Next topic

Masterd

Evo konačno sam uhvatio malo vremena pa sam pomislio da malo razjasnim zbunjenost oko ovakvih problema koji su relativno česti kod većine korisnika. Stoga, ako imate problema s instaliranjem modova pročitajte ovo prije postavljanja bilo kakvih pitanja.

SMF sve modove spremne za instaliranje i one već instalirane sprema u mapu Packages. (Sadržaj te mape nemojte dirati osim ako točno znate što radite.) U slučaju da se susretnete s problemom prvo što morate napraviti jest osigurati da su datotečna dopuštenja (CHMOD) mape postavljena na 777. Upravo to je lijek za većinu poteškoća. Ne pomaže? U redu. Sljedeći korak je taj da unutar mape Packages napravite novu mapu naziva temp. Pobrinite se da njezina datotečna dopuštenja također budu 777. Svrha ovemape je upravo ono što joj i ime kaže- temp (temporarily), odnosno prevedeno na hrvatski jezik privremeno. Svaka modifikacija se sažima u zip ili tar.gz arhivu. Kako bi je SMF mogao instalirati ili deinstalirati on tu arhivu mora otpakirati u privremenu mapu koja se stvara prilikom početka instalacije moda, a briše po završetku. To je primarna svrha mape temp. Nažalost, SMF na mnogim poslužiteljima ne može napraviti ovu mapu stoga ju je potrebno kreirati ručno.

Vaš probelm je i dalje ostao neriješen? Probajte preimenovati mapu temp u tmp. Naime, SMF u nekim slučajevima umjesto naziva temp koristi naziv tmp. Razlog ovoga nije u potpunosti poznat.

Ako ste pomno napravili sve navedeno veoma je vjerojatno da više nećete imati problema s instalacijom modova. U slučaju da ih imate slobodno otvorite temu i već se naći dobra duša koja će Vam ubrzo pomoći.   

Advertisement: