News:

Bored?  Looking to kill some time?  Want to chat with other SMF users?  Join us in IRC chat or Discord

Main Menu

[POMOC]Social Icons

Started by rakun1993, November 01, 2012, 07:50:32 PM

Previous topic - Next topic

rakun1993

Imam opciju dodavanja Social Ikona ovako. Ali na taj nacin mogu da dodam samo Facebook, twitter i Rss ikonu. To ovako izgleda u panelu
, i kada dodam budu ovako poslagane

I sada bi ja kraj tih ikona dodao jos YouTube, GooglePlus i XF ikonu. Kod tih ikona je ovakav

PHP kod

echo '
</div>
<div id="quicknav">
<ul>';

if (!empty($settings['show_date_time']))
echo '
<li class="time">', $context['current_time'],'</li>';

if(!empty($settings['facebook_url']))
echo '
<li><a class="social_icon facebook" href="', $settings['facebook_url'] , '" target="_blank"></a></li>';

if(!empty($settings['twitter_url']))
echo '
<li><a class="social_icon twitter" href="', $settings['twitter_url'] , '" target="_blank"></a></li>';

if(!empty($settings['rss_url']))
echo '
<li><a class="social_icon rss" href="', $settings['rss_url'] , '" target="_blank"></a></li>';

CSS kod

#quicknav .social_icon { display: block; background: url(../images/custom/social_icons.png) no-repeat; height: 48px; width: 48px; padding: 0;}
#quicknav a.twitter { background-position: 0 0;}
#quicknav a.facebook { background-position: 0 -106px;}
#quicknav a.rss { background-position: 0 -212px;}
#quicknav .twitter:hover { background-position: 0 -53px;}
#quicknav .facebook:hover { background-position: 0 -159px;}
#quicknav .rss:hover { background-position: 0 -265px;}

I ja sam to pokusao na ovaj nacin da uradim, ali ono se nije pojavila niti jedna ikona.

PHP kod dodo sam ovo

if(!empty($settings['google_plus_url ']))
echo '
<li><a class="social_iconn google_plus" href="', $settings['google_plus_url'] , '" target="_blank"></a></li>';

if(!empty($settings['xfire_url']))
echo '
<li><a class="social_iconn xfire" href="', $settings['xfire_url'] , '" target="_blank"></a></li>';

if(!empty($settings['youtube_url']))
echo '
<li><a class="social_iconn youtube" href="', $settings['youtube_url'] , '" target="_blank"></a></li>';

CSS sam dodao ovo

#quicknav .social_iconn {
display: block;
height: 48px;
width: 48px;
padding: 0;
background-image: url(../images/custom/social_iconss.png);
background-repeat: no-repeat;
}
#quicknav a.google_plus { background-position: 0 0;}
#quicknav a.xfire { background-position: 0 -106px;}
#quicknav a.youtube{ background-position: 0 -212px;}
#quicknav .google_plus:hover { background-position: 0 -53px;}
#quicknav .xfire:hover { background-position: 0 -159px;}
#quicknav .youtube:hover { background-position: 0 -265px;}

Ako moze pomoc. Ako sta nije jasno pojasnicu pomocu slika.

Branko.

To je integrisano u neku temu? Znači da u folderu teme moraju postojati i dodatne sličice. Osim toga, očigledno si napravio grešku s putanjom (ako si tačno prekopirao) background-image: url(../images/custom/social_iconss.png);
Strong people don't put others down, they lift them up.
A clever person solves a problem. A wise person avoids it.

rakun1993

Quote from: Branko. on November 02, 2012, 06:40:07 AM
To je integrisano u neku temu? Znači da u folderu teme moraju postojati i dodatne sličice. Osim toga, očigledno si napravio grešku s putanjom (ako si tačno prekopirao) background-image: url(../images/custom/social_iconss.png);

background-image: url(../images/custom/social_iconss.png);

to je dobro to sam ja stavio dva ss jer se slika razlikuju i nisi sve na jednom mjestu. Uglavno tako sam uradio ali slike se ne pokazuju na tom mjestu. A vjerojatno jer nemam tih kucica da postavim u admin panelu da zaljepim link zato ih nema. To je moje misljenje.

Advertisement: