SMF Support > FAQ i Vodiči (Tutorials)

Ručno podešavanje instaliranih ili deinstaliranih paketa

(1/1)

Branko.:
Uvaženi član SMF tima emanuele je napravio novu smf alatku fix_packages.php koja je poboljšana u odnosu na repair_settings.php
Objašnjenje o upotrebi ove korisne alatke možete naći na smf wiki stranici Manually setting a package installed or uninstalled

Napomena: Pažljivo pročitajte uputstvo o upotrebi i uživajte u ovoj korisnoj alatki.

Dzonny:
Zapravo na našoj downloads stranici je apdejtovan repair_settings fajl, pa on sad ima par novih opcija uključujući i uklanjanje kuka (hooks) koji su drugi modovi dodali, pa se time može "poništiti" npr šteta koju je neki mod napravio u nekim slučajevima.
Sa druge strane fix_packages je novi fajl koji će nam pomagati u slučajevima kada treba indikovati da li je neki paket instaliran ili ne, tj kada dodje do "zabune" pa je paket prikazan kao instaliran a zapravo nije instaliran i obrnuto. :)

Branko.:
Istina, nisam bio precizan.. :)
Dobro je da su u Settings Repair Tool ubacili to za teme,ssi, bazu što ovu alatku čini još efikasnijom i uz Fix Pack je to moćna kombinacija koja rješava sve probleme. Jedino na što treba obratiti pažnju je upotreba Remove all hooks da se ne uklone kuke nekog mod-a koji je u upotrebi.

Navigation

[0] Message Index

Go to full version