Instalirajte SMF i još 200 drugih na svoj računar

Started by Branko., November 30, 2013, 06:01:47 AM

Previous topic - Next topic

Branko.

U pitanu je aplikacija pod imenom Ampps što u skraćenom obliku znači Apache, Mysql, PHP, Perl, Python a u stvari je lokalni veb server koji se instalira na računar i omogućava instalaciju ostalih skripti.

Sve što treba da uradite jeste da preuzmete instalacioni paket Ampps, instalirate ga i pokrenete program. Kasnije, u svom veb pretraživaču učitajte adresu http://localhost/ampps i dalje će vam sve biti jasno.

Ampps trenutno podržava SMF, WordPress, b2evolution, StatusNet, Drupal, Joomla, Concrete5, phpBB, MyBB, bbPress, Coppermine, Gallery, Mediawiki, DokuWiki, TikiWiki, Elgg, Dolphin, OpenX, SquirrelMail, LimeSurvey, Piwik, Mantis, SugarCRM, WHMCS, PrestaShop, Magento, CraftySyntax, osTicket, Moodle, Claroline i još 229 drugih.

Strong people don't put others down, they lift them up.
A clever person solves a problem. A wise person avoids it.

Dzonny

One-click installeri su zapravo preporučljivi samo ukoliko sajt koji napravite preko njih nećete koristiti public već je samo za testiranje ili tako nešto, i uglavnom se preporučuje da se zaobilaze za ozbiljne projekte. Instalacija SMF-a "ručno" preko install paketa ne traje dugo i svako je može obaviti pa su ovakvi softveri preporučljivi jedino ako nešto testirate pa vam je potrebno "brzo" rešavanje instalacije.

[yub] Lazo

Ja svakako ne vidim potrebu za ovakve stvari. Koliko god da je potrebno nešto brzo imati u svakom slučaju je bolje ručno odraditi instalaciju. Čak iako ste laik za to što hoćete da koristite manje "fajde" imate od ovog instaliranja nego od ručnog. Ne vidim poantu korištenja nečega što ne razumijete. Možda i bude nekome korisno, ali to je neko moje skromno mišljenje. :)

Dynamic forum signatures v1.2

Branko.

Vjerovatno jer si, kao i većina, sklon da stvari odrađuješ "na brzaka". To samo po sebi nije loše ako se zna šta se radi. To obično nije slučaj kod početnika. Zato je pametnije sve testirati a tome i služe ovakve i slične aplikacije.
Strong people don't put others down, they lift them up.
A clever person solves a problem. A wise person avoids it.

Advertisement: