Advertisement:

Author Topic: Megjelent az SMF 2.0.7 frissítés  (Read 5100 times)

Offline Mortissimov

 • Jr. Member
 • **
 • Posts: 129
 • Gender: Male
 • # H2L #
  • martin.navracsics on Facebook
  • SMF-Support.hu Demo Page
Megjelent az SMF 2.0.7 frissítés
« on: January 21, 2014, 04:35:34 AM »
Kedves felhasználóink!

A Simple Machines Forum egy új frissítéssel hozakodott elő a 2.0.x veriók vonalán. Ez pedig nem más mint az SMF 2.0.7.

Eltérően a korábbi javításokat tekintve, ez nem egy biztonsági kiadás lesz, hanem egy bugfix frissítés. Ez persze nem vonja le annak a fontosságát, hogy ajánlott a telepítése. Bár számos hibát orvosoltunk már az előző kiadásokban, de ez a frissítés most a teljes kompatibilitást tartalmazza a PHP 5.5 verziójára. Egyre több bejelentést kaptunk ezzel kapcsolatban és mivel a rendszergazdák körében is egyre elfogadottabb ezért mi is léptünk.

Az 1.1.x verziós rendszergazdáknak szeretnénk most leszögezni, hogy azok a kérdések amelyeket beküldtek felénk csak a 2.0.7 verzióban lettek javítva. Mivel a PHP alkalmazások már a PHP5.5+ verzióját kívánják magukénak ezért ezt az 1.1.x fórumokon sajnos nem tudjuk megoldani. Viszont a 2.1 már fejlesztés alatt áll és amint stabil lesz utána az 1.1.x verzió támogatása megszűnik. Amennyiben szeretne velünk együtt működni és a továbbiakban is frissítéseket kapni ajánljuk az áttérést a 2.0.x vonalra.

Amennyiben a fórumod 2.0.6 verzión fut az esetben a csomagkezelőd segítségével zökkenőmentesen frissítheted a fórumod 2.0.7 verzióra. Az értesítést a frissítésről az admin felületen fogod találni. Amennyiben nem látod az értesítést az esetben itt fogod megtalálni a frissítést. A letöltés után a Packages mappába másolva a csomagkezelőből mint minden más csomagot ezt is csak telepíteni kell!

Ha régebbi SMF verziót használsz akkor ajánlott a teljes frissítés a fórumodon. Viszont ne feledd, hogy ezzel a módszerrel majd újra kell telepítened minden csomagot a fórumodon.

Amennyiben érdekel a frissítés te is megnézheted a változtatási naplód a szokásos módon a letöltések oldalon.

Köszönjük, hogy az SMF keretrendszert használod! :)


Üdvözlettel,
Simple Machines Forum

(A cikk eredeti forrása: SMF 2.0.7 Released)

A Magyar fordítást készítette: Nagy Krisztián - SMF-Support.hu Tulajdonos és Fejlesztő

(A Magyar cikk eredeti forrása: Megjelent az SMF 2.0.7 frissítés)

Akinek kérdése van vagy segítségre van szüksége, nyugodtan keresse fel támogatói oldalunkat és profi csapatunk a segítségére lesz.

Üdvözlettel,
Navracsics Martin
SMF-Support.hu Tulajdonos és Fejlesztő

Offline Mortissimov

 • Jr. Member
 • **
 • Posts: 129
 • Gender: Male
 • # H2L #
  • martin.navracsics on Facebook
  • SMF-Support.hu Demo Page
Re: Megjelent az SMF 2.0.7 frissítés
« Reply #1 on: January 22, 2014, 05:36:33 PM »
CoreISP közzétett egy hozzászólást a hivatalos frissítést bejelentő téma alatt, miszerint hibás a frissítő és egyenlőre - amíg nem készül el a javított verzió és nem jelzik ezt - nem ajánlott a telepítése.

Akik már telepítették, azoknak jó hír: A fórumban semmilyen kárt / hibát nem okoz.

Viszont a javított verzió megjelenéséig érdemes "visszafejleszteni" a fórumot a 2.0.6-os verzióval a 2.0.7-es frissítés uninstallálásával. Amint eltávolítottuk a 2.0.7-es frissítést, a rendszer automatikusan vissza fog állni 2.0.6-os verzióra, minden hiba nélkül.Azóta elkészült a javított frissítés. Már lehet telepíteni. Akik elvégezték már a frissítést korábban, azok a saját fórumuk biztonságának érdekében töröljék a frissítést a csomagkezelőben, ekkor visszaáll a fórum 2.0.6 -os verzióba. Majd ez után ismét végezzék el a frissítést, a már hibátlan verziójú frissítővel.

Köszönjük a megértéseteket és türelmeteket.