Advertisement:

Author Topic: HTTP Youtube works HTTPS doesn't  (Read 6573 times)

Offline Dewed

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 50
    • Dew-Code
HTTP Youtube works HTTPS doesn't
« on: May 16, 2014, 04:16:56 AM »
I'm helping someone running SMF 2.07 and they mentioned a slight annoyance.

If a post contains a URL to a Youtube video that starts with http    Just pasting the link makes the video appear in the post.  I'm not sure if this is a plugin or what, but it works.

The problem is, Youtube videos now all start with httpS  , and unless posters remember to remove the S, their post just contains a link, not the video player.

While there is a Youtube BBC mod installed, I'm not sure that is related, because you don't need to do anything other than copy/paste the video URL, no special BBC tags or anything..  Is this native SMF code? or some mysterious mod that doesn't identify itself as "Youtube" related?

Whatever it is, it seems a slight oversight to parse http.. but not https 




Offline Shambles

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,129
  • Gender: Male
    • i30 Owners Club
Re: HTTP Youtube works HTTPS doesn't
« Reply #1 on: May 16, 2014, 04:36:16 AM »
It's not native SMF - your "plugin" will be doing the conversion. If it's Aeva then yes, you will need to remove the "s" from https to get it recognised as an embedded video.


http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=200401.0#post_post_usage4

Offline Steve

  • Freak
  • Support Specialist
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 4,488
  • Gender: Male
  • I have not yet begun to procrastinate.
Re: HTTP Youtube works HTTPS doesn't
« Reply #2 on: May 16, 2014, 08:39:25 AM »
Same goes if it's Simple Audio Video Embedder as well.
Online Manual

Please do not PM me for support.

Offline radu81

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 321
  • Gender: Male
    • Skoda Club Italia
Re: HTTP Youtube works HTTPS doesn't
« Reply #3 on: May 16, 2014, 09:04:16 AM »
you can use Censored words (Admin-> Forum-> Posts and Topics-> Censored Words) to transform the youtube links from https to http ;)
sorry for my bad english

Offline NanoSector

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 10,499
  • Gender: Male
  • VC321xb47@aperture:~#
    • Yoshi2889 on GitHub
Re: HTTP Youtube works HTTPS doesn't
« Reply #4 on: May 16, 2014, 09:32:27 AM »
Please contact the mod author for support issues for mods.
My Mods / Mod Builder - A tool to easily create mods / Blog
"I've heard from a reliable source that the Answer is 42. But, still no word on what the question is."

Offline Steve

  • Freak
  • Support Specialist
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 4,488
  • Gender: Male
  • I have not yet begun to procrastinate.
Re: HTTP Youtube works HTTPS doesn't
« Reply #5 on: May 16, 2014, 11:32:29 AM »
you can use Censored words (Admin-> Forum-> Posts and Topics-> Censored Words) to transform the youtube links from https to http ;)

Brilliant!
Online Manual

Please do not PM me for support.

Offline vbgamer45

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 21,298
    • smfhacks on Facebook
    • VBGAMER45 on GitHub
    • @createaforum on Twitter
    • SMF For Free
Re: HTTP Youtube works HTTPS doesn't
« Reply #6 on: May 16, 2014, 11:34:50 AM »
Same goes if it's Simple Audio Video Embedder as well.
https should work with my mod for new versions.
Community Suite for SMF - Take your forum to the next level built for SMF, Gallery,Store,Classifieds,Downloads,more!

SMFHacks.com -  Paid Modifications for SMF

Mods:
EzPortal - Portal System for SMF
SMF Gallery Pro
SMF Store SMF Classifieds Ad Seller Pro

Offline Steve

  • Freak
  • Support Specialist
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 4,488
  • Gender: Male
  • I have not yet begun to procrastinate.
Re: HTTP Youtube works HTTPS doesn't
« Reply #7 on: May 17, 2014, 08:52:01 AM »
My apologies. It does indeed. :)
Online Manual

Please do not PM me for support.

Offline digiflash

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 55
Re: HTTP Youtube works HTTPS doesn't
« Reply #8 on: May 17, 2014, 11:34:14 AM »
Any chance to get Aeva ~ Auto-Embed Video & Audio working with https?!

Offline NanoSector

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 10,499
  • Gender: Male
  • VC321xb47@aperture:~#
    • Yoshi2889 on GitHub
Re: HTTP Youtube works HTTPS doesn't
« Reply #9 on: May 17, 2014, 11:45:15 AM »
Ask the author, or use the above mod.
My Mods / Mod Builder - A tool to easily create mods / Blog
"I've heard from a reliable source that the Answer is 42. But, still no word on what the question is."

Offline digiflash

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 55
Re: HTTP Youtube works HTTPS doesn't
« Reply #10 on: May 17, 2014, 12:54:37 PM »
Perfect!

Offline Kindred

  • The Mean One
  • Support Specialist
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 58,265
  • Gender: Male
    • Kindred-999 on GitHub
Re: HTTP Youtube works HTTPS doesn't
« Reply #11 on: May 17, 2014, 02:46:53 PM »
on aeva -- the author will not respond, since he has given up supporting SMF mods.
Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.

Offline radu81

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 321
  • Gender: Male
    • Skoda Club Italia
Re: HTTP Youtube works HTTPS doesn't
« Reply #12 on: May 17, 2014, 03:20:45 PM »
Any chance to get Aeva ~ Auto-Embed Video & Audio working with https?!

Aeva Media is working with hhtps if you use the trick I posted in this topic
sorry for my bad english

Offline Dewed

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 50
    • Dew-Code
Re: HTTP Youtube works HTTPS doesn't
« Reply #13 on: May 17, 2014, 03:25:02 PM »
Any chance to get Aeva ~ Auto-Embed Video & Audio working with https?!

Aeva Media is working with hhtps if you use the trick I posted in this topic

Confirmed, using the censored word filter as described above works.  And my apologies for posting an apparently mod related question here, but at the time I didn't know it was mod related. 

Offline digiflash

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 55
Re: HTTP Youtube works HTTPS doesn't
« Reply #14 on: May 17, 2014, 04:40:01 PM »
If you use https for the forum no youtube video will be shown.
I removed aeva and used the simple mod. Works perfect.

Offline Dewed

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 50
    • Dew-Code
Re: HTTP Youtube works HTTPS doesn't
« Reply #15 on: May 17, 2014, 04:53:17 PM »
This issue was, when including a youtube URL that started with HTTPS in a post it wasn't being parsed.  not the forum site itself using https 

Offline digiflash

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 55
Re: HTTP Youtube works HTTPS doesn't
« Reply #16 on: May 17, 2014, 05:03:18 PM »
But it's an issue if you use https for the forum and only http for youtube. This won't work and videos won't be shown. Tried it already. You have to change the http links to https and they have to be parsed. Then everything works.

Offline Arantor

  • Resident Overthinker
  • SMF Friend
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 71,014
    • StoryBB/StoryBB on GitHub
Re: HTTP Youtube works HTTPS doesn't
« Reply #17 on: May 17, 2014, 05:06:55 PM »
Of course it is an issue if you've got that going on - but it's not the issue originally raised in this thread where the forum isn't using HTTPS and the links to HTTPS content don't get picked up properly.
Don’t try to tell me that some power can corrupt a person. You haven’t had enough to know what it’s like.

No good deed goes unpunished / No act of charity goes unresented.

Offline digiflash

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 55
Re: HTTP Youtube works HTTPS doesn't
« Reply #18 on: May 17, 2014, 05:09:40 PM »
Thats clear ;) but the https links have to be parsed in order to use https on the forum without problems  :)

Offline Arantor

  • Resident Overthinker
  • SMF Friend
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 71,014
    • StoryBB/StoryBB on GitHub
Re: HTTP Youtube works HTTPS doesn't
« Reply #19 on: May 17, 2014, 05:12:24 PM »
Of course they do, except the OP is not using HTTPS on their forum, making any mention of it largely superfluous.
Don’t try to tell me that some power can corrupt a person. You haven’t had enough to know what it’s like.

No good deed goes unpunished / No act of charity goes unresented.

Offline Dewed

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 50
    • Dew-Code
Re: HTTP Youtube works HTTPS doesn't
« Reply #20 on: May 17, 2014, 05:14:32 PM »
wow.. yes, you've made the point, however your point is not relevant to this issue.


Offline Kindred

  • The Mean One
  • Support Specialist
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 58,265
  • Gender: Male
    • Kindred-999 on GitHub
Re: HTTP Youtube works HTTPS doesn't
« Reply #21 on: May 17, 2014, 07:26:56 PM »
Additionally...  if you want to update aeva for using https, there are instructions on how to do that in the aeva support thread...
Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.