Advertisement:

Author Topic: Yet Another YouTube BBCode Tag  (Read 64565 times)

Offline Grammy

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 423
  • Gender: Female
  • Tire Kicker
Re: Yet Another YouTube BBCode Tag
« Reply #160 on: July 12, 2016, 08:25:57 AM »
Works good here, but the default video size is too big and covers the whole thread.  Any idea how to make them default?

Go to the settings in the Admin panel, you can set the width and height there (default is 'responsive')


Where are these settings, please?   :-\

Offline Grammy

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 423
  • Gender: Female
  • Tire Kicker
Re: Yet Another YouTube BBCode Tag
« Reply #161 on: July 12, 2016, 01:23:42 PM »

Where are these settings, please?   :-\


Never mind...  I was trying to find them while on my iPhone, sitting in a doctor's office.  Not exactly optimal viewing.  I'm back now, and found them. 

Offline CiTyBlUe

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 16
Re: Yet Another YouTube BBCode Tag
« Reply #162 on: August 12, 2016, 05:32:12 PM »
Hi, hope you can help, we have your mod installed and it's embedding youtube vids fine but custom start and end times aren't working?

We are running on smf 2.0.11

Offline petb

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 60
Re: Yet Another YouTube BBCode Tag
« Reply #163 on: August 13, 2016, 11:35:32 AM »
Hello,

got no error/warning while installing at 2.0.11.

But curious,
it works as long as i am in post edit mode and preview the post.
But after saving the post i will see:
Quote
Not Found

The requested URL /[youtube]http://www.youtube.com/embed/3Sayvot-ZiI[/youtube] was not found on this server.
...instead of the video.

Open the post for edit again and preview it,
the video is shown and can be played :o
...saving again... only showing the error message within the post.

Hope somebody can help investigating.

Maybe it was a conflict with another mod, but i cant find out which one.
....i don't know at which specific smf file i have to look at to investigate.
« Last Edit: August 13, 2016, 11:51:54 AM by petb »

Offline dougiefresh

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,437
    • XPtsp.com Community
Re: Yet Another YouTube BBCode Tag
« Reply #164 on: August 29, 2016, 10:16:52 PM »
Hi, hope you can help, we have your mod installed and it's embedding youtube vids fine but custom start and end times aren't working?
I've tested both the start and end parameters to see if they work.  They work fine for me.  You can use either the numeric seconds format, for example 60 to start/end at 60 seconds into the video; or you can use the minutes:seconds format, for example 1:00...

Hello,

got no error/warning while installing at 2.0.11.

But curious,
it works as long as i am in post edit mode and preview the post.
But after saving the post i will see:
Quote
Not Found

The requested URL /[youtube]http://www.youtube.com/embed/3Sayvot-ZiI[/youtube] was not found on this server.
...instead of the video.

Open the post for edit again and preview it,
the video is shown and can be played :o
...saving again... only showing the error message within the post.

Hope somebody can help investigating.

Maybe it was a conflict with another mod, but i cant find out which one.
....i don't know at which specific smf file i have to look at to investigate.
I can't reproduce this bug report.....
NOTICE:  My website is back up!

My Free Simple Machines mods on XPtsp.com and Simple Machines Customization Site!
My mods are being uploaded and are available at GitHub as well!

Offline petb

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 60
Re: Yet Another YouTube BBCode Tag
« Reply #165 on: August 30, 2016, 06:43:18 AM »
Thank you for the answer.

Can you tell me the differnece between the preview in post/edit mode and the normal view?

Which php files are involved in the two different views?
Maybe i can find an issue with an other mod.

Offline dougiefresh

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,437
    • XPtsp.com Community
Re: Yet Another YouTube BBCode Tag
« Reply #166 on: August 30, 2016, 08:58:55 AM »
I believe the normal posting view happens in Display.php and Display.template.php, while the Post Preview happens in Post.php and Post.template.php.
NOTICE:  My website is back up!

My Free Simple Machines mods on XPtsp.com and Simple Machines Customization Site!
My mods are being uploaded and are available at GitHub as well!

Offline dougiefresh

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,437
    • XPtsp.com Community
Re: Yet Another YouTube BBCode Tag
« Reply #167 on: September 14, 2016, 06:11:14 PM »
Uploaded v4.0 - September 14th, 2016
o Added buttons for the yt_user and yt_search bbcodes.
o Added minute:second validation to start and end parameters.
NOTICE:  My website is back up!

My Free Simple Machines mods on XPtsp.com and Simple Machines Customization Site!
My mods are being uploaded and are available at GitHub as well!

Offline benf

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 118
    • French Enigma Forum
Re: Yet Another YouTube BBCode Tag
« Reply #168 on: September 15, 2016, 03:32:53 AM »
Hi, i have a blank page after update of the mod and the forum is always visible but unusable. i have reinstall it manually but same problem.
website adress : frenchenigmaforum.com
smf version: 2.0.11
mod used :    Tinyportal 1.2R3
                    Ultimate menu 1.0
                    Freichat 1.0
                    Embed Facebook BBCode 3.3
                    Soundcloud BBcode 1.7
                    Voter Visibility 2.1
                    Stop Spammer 2.3.9
                    Yet Another YouTube BBCode Tag 3.11
SMF 2.0.11

Offline benf

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 118
    • French Enigma Forum
Re: Yet Another YouTube BBCode Tag
« Reply #169 on: September 16, 2016, 02:11:08 AM »
I reinstall SMF, thanks anyway.
SMF 2.0.11

Offline dougiefresh

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,437
    • XPtsp.com Community
Re: Yet Another YouTube BBCode Tag
« Reply #170 on: September 16, 2016, 08:32:46 PM »
@benf: Sorry, just saw your post!  I couldn't duplicate your bug report, so I'm almost sure that it isn't this mod....  However, could you share the YouTube URL that you were using?  I might be able to duplicate it if I had that....
NOTICE:  My website is back up!

My Free Simple Machines mods on XPtsp.com and Simple Machines Customization Site!
My mods are being uploaded and are available at GitHub as well!

Offline WallyM

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Yet Another YouTube BBCode Tag
« Reply #171 on: September 21, 2016, 06:11:19 PM »
Hi, does this mod support HTML 5? Will browsers that have ditched Flash, like Opera on Android, be able to display videos with this mod?

Offline dougiefresh

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,437
    • XPtsp.com Community
Re: Yet Another YouTube BBCode Tag
« Reply #172 on: September 21, 2016, 09:19:07 PM »
Hi, does this mod support HTML 5? Will browsers that have ditched Flash, like Opera on Android, be able to display videos with this mod?
This mod uses an iframe to load the YouTube video URL.  This mod does not use Flash explicitly, nor does it use the <video> html tag.  However, your browser SHOULD decide whether to use Flash (if present) or HTML5 to play the video.  I have no control over which one it uses to play the video.
NOTICE:  My website is back up!

My Free Simple Machines mods on XPtsp.com and Simple Machines Customization Site!
My mods are being uploaded and are available at GitHub as well!

Offline WallyM

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Yet Another YouTube BBCode Tag
« Reply #173 on: September 22, 2016, 05:24:49 PM »
Hi, does this mod support HTML 5? Will browsers that have ditched Flash, like Opera on Android, be able to display videos with this mod?
This mod uses an iframe to load the YouTube video URL.  This mod does not use Flash explicitly, nor does it use the <video> html tag.  However, your browser SHOULD decide whether to use Flash (if present) or HTML5 to play the video.  I have no control over which one it uses to play the video.
Can you point me to some web sites that use your mod,  so I  can see?

Offline dougiefresh

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,437
    • XPtsp.com Community
Re: Yet Another YouTube BBCode Tag
« Reply #174 on: September 22, 2016, 06:54:12 PM »
Hi, does this mod support HTML 5? Will browsers that have ditched Flash, like Opera on Android, be able to display videos with this mod?
This mod uses an iframe to load the YouTube video URL.  This mod does not use Flash explicitly, nor does it use the <video> html tag.  However, your browser SHOULD decide whether to use Flash (if present) or HTML5 to play the video.  I have no control over which one it uses to play the video.
Can you point me to some web sites that use your mod,  so I  can see?
I personally cannot, primarily because I don't know (or care) who uses my mod.  My personal website is down at the moment.  Anybody out there wanna volunteer?
NOTICE:  My website is back up!

My Free Simple Machines mods on XPtsp.com and Simple Machines Customization Site!
My mods are being uploaded and are available at GitHub as well!

Offline Jeare

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Yet Another YouTube BBCode Tag
« Reply #175 on: October 24, 2016, 12:14:20 AM »
Hello,

First of all, great mod, and thank you for making it.

I have a bit of a problem that I could use some help with. When I have this mod installed, anyone who posts a link to youtube in my site's shoutbox gets the [youtube] tag automatically added to it, and it doesn't show the video. It just shows [youtube]LinkToVideo[/youtube]. Without the mod installed, it would just have the word Link, and it would link to the url posted. Currently, it does not show the video, nor does it convert it to a link. Is there a way to have this mod ignore the shoutbox completely?
« Last Edit: October 24, 2016, 12:38:44 AM by Jeare »

Offline dougiefresh

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,437
    • XPtsp.com Community
Re: Yet Another YouTube BBCode Tag
« Reply #176 on: October 24, 2016, 08:32:50 AM »
I have a bit of a problem that I could use some help with. When I have this mod installed, anyone who posts a link to youtube in my site's shoutbox gets the [youtube] tag automatically added to it, and it doesn't show the video. It just shows [youtube]LinkToVideo[/youtube]. Without the mod installed, it would just have the word Link, and it would link to the url posted. Currently, it does not show the video, nor does it convert it to a link. Is there a way to have this mod ignore the shoutbox completely?
Which mod runs your shoutbox?  Is it a paid or free mod?  Or is a custom work?
NOTICE:  My website is back up!

My Free Simple Machines mods on XPtsp.com and Simple Machines Customization Site!
My mods are being uploaded and are available at GitHub as well!

Offline Jeare

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Yet Another YouTube BBCode Tag
« Reply #177 on: October 24, 2016, 07:20:59 PM »
I believe it is the one that comes with SimplePortal.

Offline dougiefresh

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,437
    • XPtsp.com Community
Re: Yet Another YouTube BBCode Tag
« Reply #178 on: October 24, 2016, 08:37:31 PM »
I added a little bit of code to skip the embedding stuff for the SimplePortal shoutbox.  Try the attached version and tell me if it solves the problem.
NOTICE:  My website is back up!

My Free Simple Machines mods on XPtsp.com and Simple Machines Customization Site!
My mods are being uploaded and are available at GitHub as well!

Offline Jeare

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Yet Another YouTube BBCode Tag
« Reply #179 on: October 25, 2016, 01:32:02 AM »
It seems to have worked. Thank you so much!