Advertisement:

Author Topic: siteme online radyo eklemek istiyorum ama nasıl..?  (Read 12706 times)

Offline CİHAD_EHLİ

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 114
  • Gender: Male
    • CihadEhli
siteme online radyo eklemek istiyorum ama nasıl..?
« on: January 19, 2015, 08:38:57 PM »
merhabalar siteme online olarak çalacak radyo eklemek istiyorum..radyo forum anasayfasında en üst tepe noktada şerit halinde çalabilen player olacak şekilde bunu nasıl yapabilirim,eklemek istediğim radyo LalegülFM..dir.

Offline Evo™

  • Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 2,274
Re: siteme online radyo eklemek istiyorum ama nasıl..?
« Reply #1 on: January 20, 2015, 01:27:42 AM »
Bununla ilgili daha önce açılan bir çok konu vardı 1 serisi için ama dosyalar yine aynı dosyalar ayrıca google' da arama yaparsanız da bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Sizin arama yapıp bulamadığınızı düşünerek aşağıya eklemek istedim.

Site İçi Arama
Google Araması

Offline CİHAD_EHLİ

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 114
  • Gender: Male
    • CihadEhli
Re: siteme online radyo eklemek istiyorum ama nasıl..?
« Reply #2 on: January 20, 2015, 07:02:37 AM »
Bununla ilgili daha önce açılan bir çok konu vardı 1 serisi için ama dosyalar yine aynı dosyalar ayrıca google' da arama yaparsanız da bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Sizin arama yapıp bulamadığınızı düşünerek aşağıya eklemek istedim.

Site İçi Arama
Google Araması

Teşekkürler arama yapmışınız am bulduğunuz o konuların içeriği çok eski olduğundan mevcut dosyaların çoğu silinmiş ve linkleri kırık idi..

Offline Evo™

  • Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 2,274
Re: siteme online radyo eklemek istiyorum ama nasıl..?
« Reply #3 on: January 20, 2015, 07:36:54 AM »
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=139082.msg887052#msg887052
Buradakileri yaptıktan sonra iframe kodu ile sayfanızın en üstünde göstereceksiniz.

Yada şunu deneyebilirsiniz.
Code: (Bulun) [Select]
</head>
<body>';
Code: (Üstüne Ekleyin ) [Select]
<script type="text/javascript" src="http://scmplayer.net/script.js"
data-config="{\'skin\':\'skins/aquaPink/skin.css\',\'volume\':50,\'autoplay\':true,\'shuffle\':true,\'repeat\':1,\'placement\':\'top\',\'showplaylist\':false,\'playlist\':\'http://radyolinki\'}" ></script>

http://scmplayer.net/ burada bir çok renk ve özellik var. Radyo linkini isteğine göre değiştirebilirsiniz. http://radyolinki bu kısmı.

Edit : Temanın hata vermemesi için gerekli düzeltmeler yapıldı.
« Last Edit: January 20, 2015, 12:52:16 PM by Evo™ »

Offline CİHAD_EHLİ

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 114
  • Gender: Male
    • CihadEhli
Re: siteme online radyo eklemek istiyorum ama nasıl..?
« Reply #4 on: January 20, 2015, 05:04:18 PM »
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=139082.msg887052#msg887052
Buradakileri yaptıktan sonra iframe kodu ile sayfanızın en üstünde göstereceksiniz.

Yada şunu deneyebilirsiniz.
Code: (Bulun) [Select]
</head>
<body>';
Code: (Üstüne Ekleyin ) [Select]
<script type="text/javascript" src="http://scmplayer.net/script.js"
data-config="{\'skin\':\'skins/aquaPink/skin.css\',\'volume\':50,\'autoplay\':true,\'shuffle\':true,\'repeat\':1,\'placement\':\'top\',\'showplaylist\':false,\'playlist\':\'http://radyolinki\'}" ></script>

http://scmplayer.net/ burada bir çok renk ve özellik var. Radyo linkini isteğine göre değiştirebilirsiniz. http://radyolinki bu kısmı.

Edit : Temanın hata vermemesi için gerekli düzeltmeler yapıldı.

bu kodu nerde bulacağız index.template,boardindex.template demi..?

Offline Evo™

  • Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 2,274
Re: siteme online radyo eklemek istiyorum ama nasıl..?
« Reply #5 on: January 21, 2015, 01:03:52 AM »
index.template.php dosyasında.

Offline CİHAD_EHLİ

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 114
  • Gender: Male
    • CihadEhli
Re: siteme online radyo eklemek istiyorum ama nasıl..?
« Reply #6 on: January 21, 2015, 02:57:19 PM »
board.index.template dosyası

 
Code: [Select]
echo '
<div id="boardindex_table">
<table class="table_list">';

değiştir
   
Code: [Select]
echo '<div class="cat_bar"><h3 class="catbg">
Radyo Bayram FM
</h3> </div>
<span class="clear upperframe"><span></span></span>
<div class="kategori-reklam">
<object id="NSPlay1" codebase="http://activex.microsoft.com/activex/controls/mplayer/en/nsmp2inf.cab#Version=5,1,52,701"
type="application/x-oleobject" height="50" standby="Loading Microsoft Windows Media Player components..."
align="texttop" classid="clsid:22D6F312-B0F6-11D0-94AB-0080C74C7E95">
<span id="lblparam"><param name="AudioStream" value="-1">

<param name="AutoSize" value="0"><param name="AutoStart" value="-1">
<param name="AnimationAtStart" value="0">
<param name="AllowScan" value="-1">
<param name="AllowChangeDisplaySize" value="0">
<param name="AutoRewind" value="0"><param name="Balance" value="0">
<param name="BaseURL" value=""><param name="BufferingTime" value="5">
<param name="CaptioningID" value=""><param name="ClickToPlay" value="-1">
<param name="CursorType" value="0"><param name="CurrentPosition" value="-1">
<param name="CurrentMarker" value="0"><param name="DefaultFrame" value="">
<param name="DisplayBackColor" value="0"><param name="DisplayForeColor" value="16777215">
<param name="DisplayMode" value="0"><param name="DisplaySize" value="4">
<param name="Enabled" value="-1"><param name="EnableContextMenu" value="-1">
<param name="EnablePositionControls" value="-1">
<param name="EnableFullScreenControls" value="0">
<param name="EnableTracker" value="0">
<param name="Filename" value="http://sunucu.bayramfm.com.tr:3442" ref>
<param name="InvokeURLs" value="0"><param name="Language" value="0">
<param name="Mute" value="0"><param name="PlayCount" value="0">
<param name="PreviewMode" value="0"><param name="Rate" value="1">
<param name="SAMILang" value=""><param name="SAMIStyle" value="">
<param name="SAMIFileName" value=""><param name="SelectionStart" value="-1">
<param name="SelectionEnd" value="-1"><param name="SendOpenStateChangeEvents" value="-1">
<param name="SendWarningEvents" value="-1"><param name="SendErrorEvents" value="-1">
<param name="SendKeyboardEvents" value="-1"><param name="SendMouseClickEvents" value="-1">
<param name="SendMouseMoveEvents" value="-1">
<param name="SendPlayStateChangeEvents" value="-1">
<param name="ShowCaptioning" value="-1">
<param name="ShowControls" value="-1">
<param name="ShowAudioControls" value="-1">
<param name="ShowDisplay" value="0">
<param name="ShowGotoBar" value="0">
<param name="ShowPositionControls" value="-1">
<param name="ShowStatusBar" value="-1">
<param name="ShowTracker" value="0">
<param name="TransparentAtStart" value="0">
<param name="VideoBorderWidth" value="0">
<param name="VideoBorderColor" value="0">
<param name="VideoBorder3D" value="0">
<param name="Volume" value="-1">
<param name="WindowlessVideo" value="-1">
<embed type="application/x-mplayer2" pluginspage="http://microsoftcom/windows/mediaplayer/en/download/" id="mediaPlayer" name="mediaPlayer" displaysize="4" autosize="-1" bgcolor="darkblue" showcontrols="true" showtracker="0" showdisplay="0" showstatusbar="-1" videoborder3d="-1"width="%100" height="46" src="http://sunucu.bayramfm.com.tr:3442" autostart="1" designtimesp="5311"loop="true"></embed></span>
</object>
</div><span class="lowerframe"><span></span></span><br />
<div id="boardindex_table">
<table class="table_list">';
index.css

En alta ekleyin:

Code: [Select]
.kategori-reklam
{
padding: 0 10px;
background: #f5f5f5;
border-left: 1px solid #c5c5c5;
border-right: 1px solid #c5c5c5;
text-align: center;
color: #0000ff;
}

böyle basit bir kodlama ile ftp ye herhangi bir player filan kurmadan sitemde anasayfada radyo çalışır hale geldi..acaba dedim sizin bu dediğinizde daha fazla bir özellikmi varki..?

Offline Antes

  • Evil Black Cat
  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,705
  • Gender: Male
  • Black cat rulz!
    • Antes on GitHub
    • merta on LinkedIn
    • @XinYenFon on Twitter
    • Lunarfall
Re: siteme online radyo eklemek istiyorum ama nasıl..?
« Reply #7 on: January 21, 2015, 08:17:51 PM »
boardindex.template dosyası içine koyarsanız sadece ana sayfada gözükür, index.template dosyasına koyarsanız tüm sayfalarda gözükür.
T..s sig..t..e is ce..or.d by S.F T... w..ho.t an ex..an...on.

Past Project(s): [ ezPortal ]

Offline CİHAD_EHLİ

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 114
  • Gender: Male
    • CihadEhli
Re: siteme online radyo eklemek istiyorum ama nasıl..?
« Reply #8 on: January 21, 2015, 08:39:31 PM »
boardindex.template dosyası içine koyarsanız sadece ana sayfada gözükür, index.template dosyasına koyarsanız tüm sayfalarda gözükür.

yani sayın Evo 'nun bahsettiği şekilde tüm sayfalarda gözükecek bu güzelmiş ama çok kapsamlı bir uygulaması var..zira anlattığı şekilde olması için birde player kurulması gerekliymiş..

Offline Evo™

  • Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 2,274
Re: siteme online radyo eklemek istiyorum ama nasıl..?
« Reply #9 on: January 22, 2015, 01:31:24 AM »
İlk konu linkler çalışmıyor hepsi eski dediğiniz için koydum 2. link için zaten hiç bir şey kurulmasına gerek yok resimli olarak gösterdim adım adım ilerlediğinizde size 2 satır kod veriyor FTP' ye dosya atılmasına gerek yok. Örnek sitedeki gibi en üstte çıkar tek yapacağınız radyo urlsini yazmak. Mesaj içeriğinde forum ana sayfası en üst sırası olsun demişsiniz kendi verdiğiniz kod bu isteğinizi yerine getirmez. Sanırım aşağıdaki kısım gözünüzden kaçtı.
Quote
Yada şunu deneyebilirsiniz.
Code: (Bulun) [Select]
</head>
<body>';
Code: (Üstüne Ekleyin ) [Select]
<script type="text/javascript" src="http://scmplayer.net/script.js"
data-config="{\'skin\':\'skins/aquaPink/skin.css\',\'volume\':50,\'autoplay\':true,\'shuffle\':true,\'repeat\':1,\'placement\':\'top\',\'showplaylist\':false,\'playlist\':\'http://radyolinki\'}" ></script>

http://scmplayer.net/ burada bir çok renk ve özellik var. Radyo linkini isteğine göre değiştirebilirsiniz. http://radyolinki bu kısmı.

Edit : Temanın hata vermemesi için gerekli düzeltmeler yapıldı.


yani sayın Evo 'nun bahsettiği şekilde tüm sayfalarda gözükecek bu güzelmiş ama çok kapsamlı bir uygulaması var..zira anlattığı şekilde olması için birde player kurulması gerekliymiş..
İlk sıradaki sizler için zor veya uygun değil ise 2. sıradaki işinizi fazlasıyla görür diye düşünüyorum.

Offline CİHAD_EHLİ

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 114
  • Gender: Male
    • CihadEhli
Re: siteme online radyo eklemek istiyorum ama nasıl..?
« Reply #10 on: January 22, 2015, 06:54:10 PM »
lalegül fm radyosunu eklemek istedim ama çalıştıramadım..hocam su radyonun pembe renk olanı değilde seffaf sikinlerden olan bir player ekleyebilirseniz çok sevinirim ben beceremedim ekte index.template dosyasınıveriyorum.teşekkürler eğer size zahmet olmaz ise.

radyo link. 

mms://yayin5.canliyayin.org/lalegulfm

Offline Evo™

  • Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 2,274
Re: siteme online radyo eklemek istiyorum ama nasıl..?
« Reply #11 on: January 23, 2015, 01:13:34 AM »
Test etmedim yedek alın ve ekteki dosyayı deneyin.

Offline CİHAD_EHLİ

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 114
  • Gender: Male
    • CihadEhli
Re: siteme online radyo eklemek istiyorum ama nasıl..?
« Reply #12 on: January 23, 2015, 09:25:05 AM »
Test etmedim yedek alın ve ekteki dosyayı deneyin.
olmadı hocam tema ayrıştırma hatası dedi

Offline Antes

  • Evil Black Cat
  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,705
  • Gender: Male
  • Black cat rulz!
    • Antes on GitHub
    • merta on LinkedIn
    • @XinYenFon on Twitter
    • Lunarfall
Re: siteme online radyo eklemek istiyorum ama nasıl..?
« Reply #13 on: January 23, 2015, 09:36:20 AM »
Ekteki dosyayı deneyin
T..s sig..t..e is ce..or.d by S.F T... w..ho.t an ex..an...on.

Past Project(s): [ ezPortal ]

Offline CİHAD_EHLİ

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 114
  • Gender: Male
    • CihadEhli
Re: siteme online radyo eklemek istiyorum ama nasıl..?
« Reply #14 on: January 23, 2015, 10:00:19 AM »
Ekteki dosyayı deneyin

hocam tepeye çok güzel oturduda radyo çalmıyor..acaba linkmi hatalıki anlamadım.

Offline Evo™

  • Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 2,274
Re: siteme online radyo eklemek istiyorum ama nasıl..?
« Reply #15 on: January 23, 2015, 10:36:24 AM »
Daha önce vermiş olduğunuz kodlar içinde ki radyo linkini alarak ekteki dosyada düzeltme yaptım onu deneyin isterseniz radyo linki hatalı olabilir. Eklediğim radyo linki http://sunucu.bayramfm.com.tr:3442 canliyayin.xxx vs gibi sadece yayın yapan siteler üzerinden değil asıl radyo sunucu linkini istiyor olabilir dilerseniz google' a radyo url adresleri yazarak isteğinize uygun radyo kanal adreslerini yazarak kendiniz deneyebilirsiniz. İş güç yoğunluğundan kendimi eve bir atabilsem test edip öyle vereceğim ama bir nasip olmadı :)

Offline CİHAD_EHLİ

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 114
  • Gender: Male
    • CihadEhli
Re: siteme online radyo eklemek istiyorum ama nasıl..?
« Reply #16 on: January 23, 2015, 12:20:19 PM »
Daha önce vermiş olduğunuz kodlar içinde ki radyo linkini alarak ekteki dosyada düzeltme yaptım onu deneyin isterseniz radyo linki hatalı olabilir. Eklediğim radyo linki http://sunucu.bayramfm.com.tr:3442 canliyayin.xxx vs gibi sadece yayın yapan siteler üzerinden değil asıl radyo sunucu linkini istiyor olabilir dilerseniz google' a radyo url adresleri yazarak isteğinize uygun radyo kanal adreslerini yazarak kendiniz deneyebilirsiniz. İş güç yoğunluğundan kendimi eve bir atabilsem test edip öyle vereceğim ama bir nasip olmadı :)

bu dosyayı atınca bir şey fark ettim bende utf8 olmadığından belki karakter bozukluğu oluşuyor.

Offline CİHAD_EHLİ

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 114
  • Gender: Male
    • CihadEhli
Re: siteme online radyo eklemek istiyorum ama nasıl..?
« Reply #17 on: January 24, 2015, 07:12:38 PM »
bende Aquamp Player Yükleyerek online radyomu kurdum ancak player explorerde ve her sayfada kesilmeden çalışırken..ama mozilla ve chrome browserlerde çalışmıyor..acaba çalıştırılması mümkün olabilirmi..? birde bu player ile hem sitemde ftp ile attığım mp3leri veya online olarak mp3 dinletebilirmiyim yani hem radyo,hem mp3 player olarak kullanabilecek şekilde.
« Last Edit: January 24, 2015, 10:01:56 PM by CİHAD_EHLİ »

Offline metindegmez

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: siteme online radyo eklemek istiyorum ama nasıl..?
« Reply #18 on: October 29, 2016, 06:58:21 PM »
hxxp:canliradyodinle.life/siteneradyoekle [nonactive] burda sayfanıza ekleme kodu var ama olurmu olmazmı emin değilim.

Offline KasvaX

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: siteme online radyo eklemek istiyorum ama nasıl..?
« Reply #19 on: May 14, 2018, 10:05:24 AM »
Eski konu ama herhangi bir radyo dinleme sitesine girip o sitenin embed kodunu alman yeterli olacaktır. O kodu  radyonun çalmasın istediğin yere yerleştirdiğinde  sana hç sıkıntı vermeden rady eklemiş olursun.
<h2>Powertürk dinle</h2>
<embed width="336" height="110" flashvars="stream=1&file=http://powerturk.listenpowerapp.com/powerturk/mpeg/icecast.audio?hash=1525557781674&radyofoto=https://www.radyodinletv.com/wp-content/uploads/power-turk-dinle-150x145.jpg&sosyal=https://www.radyodinletv.com/power-turk/&" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="false" wmode="transparent" quality="high" src="hxxp:www.radyodinletv.com/radyo.swf [nonactive]" type="application/x-shockwave-flash"><a style="position:absolute; left:-9999px; top:-9999px" href="hxxp:www.radyodinletv.com/power-turk/ [nonactive]">Power Türk</a>

Offline Replikacep

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 263
  • Gender: Male
    • Orjinal Cin Kore Telefon lari Rom ve Destek
Re: siteme online radyo eklemek istiyorum ama nasıl..?
« Reply #20 on: May 14, 2018, 02:13:26 PM »
Simpleportal kur istedigin yere radyoyu blok olarak ekle :d dosyalarla oynamaya gerek varmi :)

Offline mehmetali01

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • Arkadaş Arıyorum
Re: siteme online radyo eklemek istiyorum ama nasıl..?
« Reply #21 on: May 16, 2018, 06:09:24 PM »
bunu eklenti gibi bişeyle değilde header bölümüne hangi radyonun çalmasını istiyorsan o radyonun embed kodunu headere yerleştirerek çözebilirsiniz