Pretty urls и кирилица

Started by Ogi, July 13, 2010, 06:57:56 AM

Previous topic - Next topic

Ogi

Здравейте, версията е 1.1.11

Реших да използвам Pretty urls пакета, но транслитерира само буквите, които съществуват и на латиница.

Например "За Форума" се превръща в .../a-oma/

Превръща само част от буквите. Не искам да правя урл-тата на кирилица, искам да са на латиница, но да се образуват от цялото заглавие.

nobreak

И аз имам същия проблем, но на версия 2.0 RC3

ivo2296

Не ви препоръчвам да инсталирате Pretty urls в публичен форум(направете си тестов) ако нямате задълбочени познания по PHP. Автора на мода няма опит с конвертирането на кирилица към латиница в PHP. Навремето имаше мод с добър код за конвертиране, но от години не е съвместим с новите версии на SMF.
Освен това  Pretty urls създава големи проблеми при наличието на други модификации и бъдещи такива(които ще бъдат инсталирани), както и при upgrade към нови SMF версии.

Чичо ви Гого

 Абсолютно подкрепям! Вече пробвах с един от моите форуми и станаха един куп мизерии, та изгубих над 24 часа да ги оправям. На всичко отгоре не проработи. Така че по-добре без него. За латинските букви си работи, но за кирилица и китайски йероглифи - не става.
Поздрави!

damagem

Колеги няма ли някой актуален мод който да върши работата на това pretty urls ? :-X

Hristo

Не съм ги тествал скоро, но не ми се вярва да са направили нещо по въпроса. Pretty urls все още е крайно не препоръчително да се инсталира, ако се инсталират и други модове, защото се появяват какви ли не проблеми.

turnokopa

В момента имам качени 28-мода и 3 езика.
Pretty urls ползвам само за имена на раздели, зададени ръчно.
Не съм имал проблеми.

Advertisement: