Izuzetno cudan problem, tek sad stigoh da kopiram spisak modifikacija.Napominjem, da su modifikacije sve bila instalirane i pre ovog problema, i da je forum radio preko dve godine bez problema, pre nego sto se ovo odjednom pojavilo.
Do sada smo ustanovili nekoliko zakonitosti:
1. Clan koji klikne na "prikazi neprocitane poruke od moje poslednje posete" i preuzme profil drugog clana, preuzima sva njegova podesavanja, znaci temu, i vidi njegove neprocitane poruke.Ako u momentu preuzimanja profila gleda privatne poruke, moguce je videti poslednju privatnu poruku onog drugog clana.Cim se klikne na neku opciju, vraca se na svoj sopstveni profil.
2. Obicno se preuzme profil clana koji gleda istu temu, ili je na istoj (pocetnoj) stranici.Uspeo sam u saradnji sa ostalim adminima da nekoliko puta namerno izazovem problem, i uvek se desavao tako sto se prikaze samo trenutna stranica koju drugi clan gleda.
3. pokusao sam da promenim naziv i trajanje kolacica, nema promene u ponasanju.
4. pokusao sam da iskljucim statistiku foruma, da se igram sa raznim opcijama, izgleda da nema uticaja na fenomen.
Evo spiska modifikacija (napominjem da jedna ili dve modifikacije je lazno prikazana kao instalirana, uklonio sam ih rucno odavno, mrzelo me da ih uklonim iz liste instaliranih.Svakako, to se sve desilo mnogo pre pojavljivanja ovog problema.)
1. Event Reminder Mod for SMF2 2.31 [ Deinstaliraj ] [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
2. SMF 2.0.11 Update 1.0 [ Deinstaliraj ] [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
3. Bookmarks 2.5 [ Deinstaliraj ] [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
4. PaypalDonations 2.0 [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
5. SMF 2.0.11 Update 1.0 [ Deinstaliraj ] [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
6. SMF Theme Changer 1.0.1 [ Deinstaliraj ] [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
7. SMF Staff Page 1.7 [ Deinstaliraj ] [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
8. Auto Merge Double Post 1.5 [ Deinstaliraj ] [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
9. Embed Facebook BBCode 3.1 [ Deinstaliraj ] [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
10. SMF 1.1.20 / 2.0.9 Update 1.0 [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
11. SMF 2.0.8 Update 1.0 [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
12. The Rules 1.3 [ Deinstaliraj ] [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
13. Export Personal Messages 1.3.4 [ Deinstaliraj ] [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
14. nCode Image Resizer 1.3.1 [ Deinstaliraj ] [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
15. SMF Gallery Lite 3.0.2 [ Deinstaliraj ] [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
16. Enhancements to purge inactive members 1.2.5 [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
17. Additional Instant Messengers 1.0.1 [ Deinstaliraj ] [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
18. Simple Audio Video Embedder 3.6.2 [ Deinstaliraj ] [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
19. Sitemap 2.2.0 [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
20. Anti Bot: Are You Human/Bot? 3.0 [ Deinstaliraj ] [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
21. Maximum Images Per Post 0.2.3 [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
22. Tapatalk SMF 2.0 Plugin 4.3.7 [ Deinstaliraj ] [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
23. Mark PM Unread 0.1.0 [ Deinstaliraj ] [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
24. User Email System 1.3 [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
25. SMF 1.1.21 / 2.0.10 Update 1.0 [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
26. Admin Toolbox 1.0 [ Deinstaliraj ] [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
27. Simple Image Upload 1.4.0 [ Deinstaliraj ] [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
28. SimplePortal 2.3.5 [ Deinstaliraj ] [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
29. SMF 2.0.3 Update 1.0 [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
30. Characters remaining of post 1.0.4 [ Deinstaliraj ] [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
31. SMF 2.0.7 Update 1.0 [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
32. Advanced Recent Posts 1.1.1 [ Deinstaliraj ] [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
33. SMF 2.0.5 Update 1.0 [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
34. SMF 2.0.4 Update 1.0 [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
35. Responsive Curve 1.0 Beta 3 [ Instaliraj modifikaciju ] [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
36. Membergroup ID with Group Name 1.1 [ Deinstaliraj ] [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
37. Event Reminder Mod for SMF2 2.05 [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
38. SMF 1.1.19 / 2.0.6 Update 1.0 [ Spisak datoteka ] [ Obriši ]
Sto se servera tice, u pitanju je shared hosting, kod provajdera
www.pointer.gr , i sa njima do sada nisam imao problema.Iz cpanela sam podesio verziju PHP 5.4, posto su skoro azurirali servere pa su dodali opciju i za 7.0, sa kojom SMF 2.0.xx ne radi...
E da, i jos jedan fenomen, za koji ne znam ima li veze sa prethodnim.Naime, cesto se desava da clan klikne na "prikazi neprocitane poruke...", zatim pregleda sve poruke, i kad opet klikne na "prikazi neprocitane poruke..." forum mu prikaze iste poruke koje je malopre procitao, kao neprocitane?! Znaci, ne obelezi ih odmah kao procitane.
Problem je sto se sve ovo desava prilicno slucajno, tesko je ustanoviti neku zakonitost...