Advertisement:

Author Topic: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir?  (Read 284128 times)

Offline toroman61

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 12
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir?
« Reply #180 on: April 04, 2007, 02:17:42 PM »
Bakabilsen çok sevinirdim bende uzun zamandır araştırıyorum ama elle tutulur çözüm bulamadım :'(

turk-php sitesinde aynı hatayı sordum bir arkadaş bunu yazdı ama bişey anlamadım elmacik


Cevap:index tanımlanmış alana iki tane aynı veri girişi yapmaya çalışmıssın


Ben sadece geçiş işlemlerini yapıyorum ne demek istediğini anlamadım tam olarak

Offline toroman61

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 12
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir?
« Reply #181 on: April 05, 2007, 07:55:21 PM »
Arkadaşlar lütfen yardım edebilecek biri yokmu  :-[

Offline [-Delete-]

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 385
[PHPBB2 den SMF ye gecis resimli anlatım]
« Reply #182 on: April 14, 2007, 06:26:15 AM »
Merhaba Arkadaşlar , Ben Phpbb2 Den SMF 1.1 RC1 e geciş yaptım 2 Gündür Ugrasıyorum Ve Ugrastıgıma Deymemiş ve hemen hemen 15 dk lık işi varmıs haberim yok haliyle ilk deneyim odugu için baya ugrastım. Şimdi Sizlere Burada Paylasıyorum Elmacık Ve Alperuzi Arkadaslarımız Yogunlar Oyüzden İsteklerimize Cevap Veremiyorlar Bari Geçiş Yapanlar Hallettsin Dimi :) ;


Öncelikle Temiz bir Smf 1.1 RC1; sürümünde forumumuzu kuruyoruz

1.1 RC1 İÇİN DOWNLOAD
http://www.simplemachines.org/download/index.php/smf_1-1-rc1_install.zip

1.1 RC1 İÇİN TR PAKET DOWNLOAD
http://www.simplemachines.org/download/index.php/smf_1-1-rc1_turkish.zip

Şimdi Forum Kurulumunda İlk Olarak yukarıdaki Paketlere İhtiyacımız olucak Bu Linklerden İndirip Forumumuzu Kurduktan Sonra Aşağıdaki Dosyaları İndirip Forumumzun Kurulu Oldugu Dizine Atıyoruz

convert.php
http://www.simplemachines.org/community/index.php?action=dlattach;topic=38966.0;attach=11024

phpBB2_to_smf.sql
http://www.simplemachines.org/community/index.php?action=dlattach;topic=38966.0;attach=11043

bu dosyalarımızıda forumumuzu kurdugumuz dizine atıkmı bir kaç işlemimiz kalıyor.

forum dizin örnek:

http://www.siteadim.com/forum/

__________________________________________________________________

şimdi phpbb2 yi çevirmemiz için ne lazım bize? tabiki phpbb2 db yedeği :P

bunu kimse açıklamamıs ben ince ayrıntısına kadar anlatıyorum arkadaşlar. Şimdi Size phpmyAdmin den phpbb2 yedegi almayı anlatıyorum;

Öncelikle phpmyAdmine Giriyoruz

Nasıl mı giriyoruz =

Plesk Kullananlar İçin= Veri Tabanları (DataBase) na giriyoruz , phpbb2 veritabanımıza tıklıyoruz. açılan sayfada üstte "DBWEBADMİN" e tıklıyoruz ve phpmyadmindeyiz :)

CPanel= MYSQL veya Veritabanı na tılıyoruz. Açılan Sayfamızın En Altında "PhpmyAdmin" Yazısı Bulkunuyor Oraya Tıklıyoruz Ve PhpmyAdmine Girmiş Bulunuyoruz.

Mygisol= Soldaki Menüden Mysql Database seçeneğine Tıklıyoruz altında açılan DB's e tılıyoruz hazır olan db ler listeleniyor. phpbb2 ye ait olan db mizin üstüne tıklıyoruz. açılan pencerede "Built in phpMyAdmin control panel" linkine tılıyoruz ve açılan sayfadan

db admin adı ve şifremizi girdikten sonra hangi sunucu (örn: 'mysql1.mygisol.com') ise onu seçiyoruz ve giriş yapıyoruz ( Artık PhpmyAdmindeyiz :) )

PhpmyAdmine Girdigimize Göre Artık Db Yedekleme İşlemine Geçebiliriz.

phpmyAdmin Görünümü Standarttır. Siz dil olarak Aşağıdaki Gibi Seçin



resmin direk linki = http://img154.imageshack.us/img154/699/dilar2.jpg

Daha Sonra soldaki Menüden phpbb2 db mizi seçiyoruz ve sagda db mizin içeriği açılıyo bize bu değil suan üstündeki menüler lazım :P (içeriklerde lazım tabi ama suan menüleri kullanıcaz yanlıs anlasılmasın :P )

Öncelikle Dilimizi Türkçe Yaptıgımıza Göre Tr Anlatımda Bir Sorun Göremiyorum ve Anlatımımı TR Dil Seçtiginizi Varsayarak Devam Ediyorum

Sagda Db mizin tablolarını görüyoruz hemen üst bölümde SQL  | DÖNÜŞTÜR | gibi butonlarımız mevcut  biz burdan DÖNÜŞTÜR e tıklıyoruz Aşağıdaki Resimdeki Gibi...

(ben çevirdigim db den görüntü çekiyorum smf ve phpbb2 db sini birleştirince 71 tane tablo görünüyo bu sizi yanıltmasın normal bi phpbb2 db sinde 30 tablo bulunmaktadır ;) )



resmin direk linki = http://img99.imageshack.us/img99/1640/donusturfi2.jpg

Hemen Ardından Açılan Safada Birkaç Kutucugu Seçmemiz Gerekicek Bunları Aşağıda Vermiş Oldugum Resme Göre Yapınız.



Direk Link = http://img157.imageshack.us/img157/2200/donustur2dv5.th.jpg

daha sonra hemen sag alttaki git butonuna tıklarsanız phpbb2 mizin teiz bir yedegini almıs oluyoruz sadece biraz bekjleyin hemen yedek kayıt ekranı gelicektir. php yedekleme işlemi böylece tamamlandı Şimdi Bu Yedegi Kurmus Oldugumuz SMF DB mize İmport (db mize eklemeye) etmeye geldik.

Şimdi sıra phpbb2 dbsinden çıkıp smf mizin db sine girmeye geldi nasılmı oluyo gayet basit
yukarıda anlatmıs oldugum phpmyAdmin girişinin aynısını yapıcaksınız bu sefer smf db mizi seçicez ;)

eger smf db mize girdiysek sorun yok devam ediyoruz db mizi seçtikten sonra sagda yine tablolarımızı görücez bu sefer tabiki smf forumumuzun tabloları olucak yapıcağımız işlede değişik arayüz kullanmayacağız yine aynı arayüze devam ediyoruz. aşağıdaki resimdeki işlemleri gerçekleitirelim ( yukarıdaki işlemleri yapan arkadaşlar eminim bunda zorlanmayacaklardır)



direk link= http://img218.imageshack.us/img218/2450/importof5.jpg

açılan pencerede hemen aşağıdaki resimdeki işlemi gerçekleştiriyoruz



direk link= http://img296.imageshack.us/img296/706/import2vf5.jpg

evet arkadaslar bi aksilik olmazsa şansımızdan yana phpbb2 yedegimizi kurmus oldugumuz smf db mize aktarmıs bulunmaktayız işin belkide en zor kısmını böylece geçtik şimdi phpbb2 yi smf ye gecirmekl için bik açadım daha kaldı

artık phpmyAdmin ile bir işimiz kalmadı şimdi bizim işimiz phpbb2 ile

hemen phpbb2 mizin kurulu oldugu dizinden ;

config.php ve extension.inc dosyalarını kurmus oldugumuz smf forumumuzun dizinine atıyoruz

örn: http://www.siteadim.com/forum/
config.php yi forum dizinine kopyalamadan önce biraz düzenlememiz gerekiyor.  düzenlemeyi aşağıdaki gibi yapmanız yeterli olacaktır. mantıgını elmacık arkadasımız anlatmıs bize pratiğe çevirmek kalıyo ;)

Code: [Select]
$dbms = 'mysql';

$dbhost = 'hostumuz';  // burası normalde localhost tur ama değişik sunucular olabilri oyüzden hangisiyse onu yazınız
$dbname = 'db adı';  // smf forumumuzun database adı örn= host_smf veya forum
$dbuser = 'db kullanıcı adı';  //smf forumumuzun database kullanıcı adı örn= host_user veya user
$dbpasswd = 'db şifre';  // smf forumumuzun db şifresi

$table_prefix = 'phpbb_';

define('PHPBB_INSTALLED', true);

?>

config.php mizi editledigimize göre hemen smf forum dizinimize atıyoruz (extension.inc  ile birlikte tabiki)


bu işlemde bittiii evet son olarak yapmamız gereken bişey daha var. :D

hatrladıysanız smf forum kurduktan sonra forum dizinimize convert.php ve phpBB2_tosmf.sql dosyalarını atmıstık simdi bize convert.php ile çeviri işlemini gerçekleştirmek kalıyor.

hemen ie mizi veya hangi browser ı kullanıyorsak onu açıyoruz adres satırına;

http://www.siteadim.com/forum/convert.php

bunu kendimize göre düzenleyip yapıstırıyoruz ve çalıştırıyoruz

karısımıza gelen ekranda 2 tane adres ve bir şifre bölümü var
üsttekinde smf patch yazıyor.

orda smf forumumuzun kurulu oldugu dizin otomatik gelir zaten

phpbb2 patch yazan yerde de smf forumumuzun kurulu oldugu dizinin aynısını koyuyoruz çünkü unutmayın phpbb2 mizin config.php dosyasını forum dizinimize atmıstık ve bu sayede aynı db den çeviri yapıyoruz ;)

son olarakta şifre bölümüne smf mizin db şifresini yazıyoruz ve convert e basıyoruz  ve çevirme işilemimiz baslıyo bi süre bekledikten sonra eger tüm adımları harfiyen yaptıysanız hiç bir sorun olmadan phpbb2 mizdeki konular üyeler msjlar smf forumumuza gecicek ve kullanıma baslayacağız. Hadi Arkadaşlar Şimdiden Hepinize Kolay Gelsin :D

Unutmadan!

Çeviriyi Yapan Arkadaşlar convert.php mizi silmeyi ve çeviri bittikten sonra smf nin en son güncel sürümüne yükseltmeyi unutmayalım ;)

Bir Not Daha Veriyim Arkadaşlar!

Kurulum çeviri işlemleri herşey bittikten sonra convert silme işlemi falan, hemen phpmyadmine giriyoruz ve smf db mizdeki phpbb ön ekli tabloları siliyoruz böylece hem mysql e yüklenmemiş oluyoruz hem forum kasmamıs oluyoruz :)

He unutmadan phpbb ön ekli tabloları silmeden öcne mutlaka db mizin gzipli yedegini almayı unutmayalım ne olur ne olmaz tedbiri elden bırakmamak lazım ;)

Not: Modlarımız Bu Anlatımda Bir Eksiklik Varsa veya Yanlıs Varsa Düzeltmenizi yada komple silmenizi istiyorum benim çeviri işlemim bu, böyle yaptım baska arkadasların sorun yaşamasını istemem :)


Mehmet TEMİZCE
14.04.2007 / 13:20
« Last Edit: April 16, 2007, 08:20:52 PM by mehmet »
Pess..!

Offline alpaslan20

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 14
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir?
« Reply #183 on: May 12, 2007, 04:58:55 PM »
ya valla duman oldum ya 800 üyem var php-nukeden smf geçicektim sitede gitti şimdi .. yardimci olucak biri varmi ya cidden zor durumkdayim pls.

Offline delidoluforum

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 25
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir?
« Reply #184 on: May 29, 2007, 07:55:22 AM »
arkadaşlar merhaba bi çoğunuz beni çok iyi tanıyorsunuz ben delidoluforum sonra smrc oldum ama yine dönüyorum aranıuza biliyordunuz ki ben smf den vb ye geçmiştim ama şimdi lisans sorunları çıktı karşıma ve geçtiğim günde smf nin seo su yapılmıştı buna çok üzülmüştüm şimdi ben tekrar vb den smf ye geçeceğim ve hasterimi gidereceğim ama bi problem var sanırım bende vb 3,6,4 kurulu bunu convert edebilecekmiyim artı illa kurulu olması şartmı şartsa zaten kuracaz da

Offline bkarakoc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Tuurkiye.com E-gitim.com Egitim.us 29Ekim.com
    • Teknoloji ve Tasarım Dersi
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir?
« Reply #185 on: June 06, 2007, 09:08:54 AM »
phpbb2 den smf ye geçiş için herhangi bir database sınırı var mı? çok yüklü bir database ve binlerce üyesi olan bir altyapıyı değiştirmek akıllıca mı?
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
hxxp:www.teknolojitasarim.com [nonactive]
hxxp:www.teknolojitasarim.com/ [nonactive]

Offline 4LP3RUZ1

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,438
  • Gender: Male
  • Frozen frogs are gone!
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir?
« Reply #186 on: June 06, 2007, 10:03:36 AM »
phpbb2 den smf ye geçiş için herhangi bir database sınırı var mı? çok yüklü bir database ve binlerce üyesi olan bir altyapıyı değiştirmek akıllıca mı?

değiştirebilirsin, kendi bilgisayarında convert işlemini yapman hem daha hızlı, hem de daha az riskli olur.
Frozen frogs are back :(

Offline freestyler1079

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 245
  • Gender: Male
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir?
« Reply #187 on: June 15, 2007, 12:10:56 PM »
ne yapıysam vbulletin smf taşıyamadım biraz daha acık anlatırmısnız
bla bla bla

forevır semefe

Offline voltmetre.net

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • VOLTMETRE.NET
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir?
« Reply #188 on: June 15, 2007, 12:19:55 PM »
teşekkürler lazım olabiliyor

Offline ALsAnCaK.Org

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 21
  • WwW.AL-SANCAK.ORG
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir?
« Reply #189 on: June 23, 2007, 02:45:57 AM »
smfden vb ye gecıs varmı :D

Offline 4LP3RUZ1

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,438
  • Gender: Male
  • Frozen frogs are gone!
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir?
« Reply #190 on: June 23, 2007, 03:03:59 AM »
vB sitesinden öğrenebilirsin bunu
Frozen frogs are back :(

Offline fatihesen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir?
« Reply #191 on: June 24, 2007, 08:48:10 AM »
arkadaşlar bende bulletin forumumu smfye sktsrdım herşey tamam. ama foruma admin olarak giremiyorum yeni verdiğim admin ve eski admiler Hero Member olarak tanımlı bunu nasıl çözebilirim.


ikinci kez denedim yine kuruluyor bu sefer kurarken sitede kayıtlı olmayan bi kullanıcı adı verdim bu kullanıcı silinmiş diger kullanıcılarla girdiğimde "Bu forumu yönetme yetkiniz yok." diye hata veriyor. bunu nasıl düzeltebiliriz.
acaba databasede isteddiğim bi kullanıcıya admin yetkisi verbilirmiyim?
« Last Edit: June 24, 2007, 09:20:16 AM by fatihesen »

Offline lisedeyizbiz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir?
« Reply #192 on: July 06, 2007, 06:45:20 PM »
mehmet arkadaşımızın yolunu denedim ve herşey oldu. saolsun. ama 2 gün sonra veritabanı kazayla silindi ve yedek yoktu. çok yazık oldu herşeye.

Offline cityofangels

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 49
    • Siirt Haberleri
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir?
« Reply #193 on: July 09, 2007, 01:33:35 PM »
ustatlar ben sizlerin dediği gibi yaptım yalnız convert aşamasında şöyle bir hata alıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
The converter detected that your host has open_basedir enabled on this server. Please ask your host to disable this setting or try moving the contents of your Burning Board 2.x to the public html folder of your site.

Offline bkarakoc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Tuurkiye.com E-gitim.com Egitim.us 29Ekim.com
    • Teknoloji ve Tasarım Dersi
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir?
« Reply #194 on: July 13, 2007, 11:35:09 AM »
alperuzi, convert işlemi nasıl yapılıyor?
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
hxxp:www.teknolojitasarim.com [nonactive]
hxxp:www.teknolojitasarim.com/ [nonactive]

Offline YSCXC!

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 22
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir?
« Reply #195 on: July 15, 2007, 12:40:52 AM »
Arkadaslar yardimlariniz icin önceden cok tesekkür ederim.

Benim web sitem vb 3.6.3. ve 1.1.rc3 smf sürümüne geçmek istiyorum.

Verilen herseyi 3.5 convert islemleri ile yaptim ancak bir degisiklik olmadi.

Bir hata kodu verdi ve o hata kodundan sonra ilerleyemedim...

Hata kodu;

'Converting...
Converting categories... Unsuccessful!
This query:

................................Buralarda kategorilerimin
 isimleri vs. yaziyor ancak yerleri biraz karismis
 ve yaklasik 300 kategoriden 30 tanesi felan eksik
 olarak......................................


Caused the error:

Duplicate entry '1' for key 1'



Simdi ne yapmaliyim?3.5 convert araciligiyla 3.6 convert edenleri duymustum ama ben bundan sonrasini yapamadim.

Bana yardimci olacak arkadaslara çok tesekkür ederim simdiden...a

Offline YSCXC!

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 22
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir?
« Reply #196 on: July 15, 2007, 12:56:33 AM »
toroman, veritabanını boşlat tekrar dene.
Boşaltma işlemini tüm tabloları seçerek "boşalt" tuşuna basıp yapabilirsin. (smf_settings tablosunu boşaltmazsan iyi olabilir)


bir arkadasimizde ayni seyi sormus,bende söylediginiz gibi uyguladim ancak bu seferde ''Duplicate entry '255' for key 1'' hatasi veriyor.yani hata ayni hata ..

Yardimlarinizi ilgi ve aciliyetle bekliyorum ...

Offline YSCXC!

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 22
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir?
« Reply #197 on: July 15, 2007, 10:28:55 AM »
''''''Şimdi vBulletin veritabanını ya SMF ile aynı veritabanına yüklüyoruz, (bkz.) ya da vBulletin veritabanı ile SMF veritabanının aynı şifre ile aynı kullanıcı adına sahip olduğundan emin oluyoruz.''''

arkadaşlar aynı veritabanına yüklenmesi olayını anlamadım bari bunu bi anlatın.yada aynı şifre ve kullanıcı adı olayı nasıl yapılır?

Sizlerden cevap bekliyorum ...

Offline Elmacik

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,276
  • Gender: Male
  • = Human Draft =
    • IT Store
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir?
« Reply #198 on: July 15, 2007, 11:10:46 AM »
SMF'in yüklü olduğu veritabanını phpMyAdmin ile açacaksın, sonra da yukarıdaki menüden "İçe Aktar" seçeneğini seçip vBulletin yedeğini yükleyeceksin.
Böylece vBulletin yedeğinle SMF aynı veritabanında olacak.
Ya da henüz SMF'i kurmadıysan, kurulumu yaparken vBulletin'in yüklü olduğu veritabanına ait bilgileri gireceksin, böylece SMF, vBulletin'in bulunduğu veritabanına yüklenmiş olacak. İkisinden birini yapabilirsin.

Ayrıca duplicate entry demesi, veritabanındaki tabloları boşaltmamış olduğu anlamına gelir. Tüm SMF tablolarını seçip boşaltmalısın. Hatta settings tablosunu da.
Home of Elmacik

Offline YSCXC!

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 22
Re: Başka forum yazılımlarından SMF'e nasıl geçilir?
« Reply #199 on: July 15, 2007, 07:26:20 PM »
ilk önce tablo yedeğini yükledim olmadı,sonra smfyi tekrar kurdum veri yedeğini içeriye aldım yine olmadı,sonra ikisinide içeriye aldım yine olmadı :(

ayrıca dün o tabloları boşaltmıştım yine olmadı :( hataa smf forumun şekli kaydı,herşey silindi sadece yazılar kaldı...