Advertisement:

Author Topic: Moving to new host - database tables / content missing  (Read 5500 times)

Offline svendsen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Moving to new host - database tables / content missing
« on: October 23, 2016, 03:10:47 PM »
Hello, I need some help. I am about to move a big forum from one host to a new host.
But now I am missing all the content, all the topics.  But it still show how many subjects and reply's that are in each forum and subforum.

What I did was this:
* backup of the old files from the old host
* backup of the old sql file from the old host
* new fresh install at the new host.
* uploaded all the folders and files, but not index.php, settings.php etc
* uploaded the old sql file
* did run the repair_settings.php

I can log on with my old user and have the admin rights.
But the topics wont show, the forums are empty. I checked with phpMyAdmin, and the smf_messages have content but I see that smf_topics are empty. Is that my problem ?
Seems like the backup of the old sql file ain't complet ?

I also tried to just make an empty database and import the sql file, and then I am missing some tables, as smf_settings.
Seems like there is a problem downloading the sql file at the old host. phpMyAdmin dont work  for me either at the old host.

Is there a way to fix it ? I have some tables named backup_smf_xxx can these help me or what are they ?

Thanks for the help guys, I have been searching this forum for days now.
Sorry for the long post, ask away if something is unclear (english is not my first language).

Offline Illori

  • Project Manager
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 51,441
Re: Moving to new host - database tables / content missing
« Reply #1 on: October 23, 2016, 03:21:12 PM »
yes missing or empty table will cause some of the issues you are having. you need to make sure your database has all tables populated.

Offline svendsen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Moving to new host - database tables / content missing
« Reply #2 on: October 23, 2016, 03:31:24 PM »
Is there any script out there, that I can use to do a backup ? I am runing the latest version.
I am all so in contact with the old host about phpMyAdmin not working.

Offline Kindred

  • The Mean One
  • Support Specialist
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 58,569
  • Gender: Male
    • Kindred-999 on GitHub
Re: Moving to new host - database tables / content missing
« Reply #3 on: October 23, 2016, 03:53:05 PM »
Well, first of all, latest is never a valid version. You should always reference the actual version number.

Second, how did you make the backup?

Third, the best backup is made from the host control panel...  then phpmyadmin...  you could try and external like mysqldump
Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.

Offline Shambles

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,191
  • Gender: Male
    • i30 Owners Club
Re: Moving to new host - database tables / content missing
« Reply #4 on: October 23, 2016, 04:10:48 PM »
Quote from: Kindred
...  you could try and external like mysqldump

Myqldumper is superb for this type of work.

Offline svendsen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Moving to new host - database tables / content missing
« Reply #5 on: November 18, 2016, 06:25:53 PM »
mysqldumper did the trick, but now I have a new problem.

The site dont load the post it self, it loads the avatar, but not the post.
See the attached photo, and if I should start a new topic, please tell me.

Thanks for the help so far guys :)

Offline Kindred

  • The Mean One
  • Support Specialist
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 58,569
  • Gender: Male
    • Kindred-999 on GitHub
Re: Moving to new host - database tables / content missing
« Reply #6 on: November 18, 2016, 06:27:32 PM »
Sounds like the database is not fully imported
Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.

Offline svendsen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Moving to new host - database tables / content missing
« Reply #7 on: November 18, 2016, 06:51:53 PM »
The problem was actually a mod. I had to uninstall it and then install it again. And now everything is up and running. Thanks for the help guys!