Advertisement:

Author Topic: Play Media Attachments  (Read 24098 times)

Offline aegersz

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,510
  • Gender: Male
  • "mods" junkie
    • dopetalk
Re: Play Media Attachments
« Reply #40 on: July 06, 2017, 07:27:28 AM »
oh yeah, i tried this on a VANILLA SMF system so you do have a logic conflict ...
The configuration of my Linux VPS (SMF 2.0 with 145 mods & some assorted manual tweaks) can be found here and notes on my mods can be found here (warning: those links will take you to a drug related forum)

Offline dougiefresh

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,859
  • Mod King
    • XPtsp.com Community
Re: Play Media Attachments
« Reply #41 on: July 06, 2017, 10:01:50 AM »
I apologize for being away from the forum for so long.  Other projects, plus life itself, has conspired to keep me away....  Then my computer crashed, so I had to fix it, too.....  :(

Please make this mod possible of playing of video attachments, like MP4, FLV file... small clips to be played without downloading.
Yeah, I'll add support for playing small clips....

oh yeah, i tried this on a VANILLA SMF system so you do have a logic conflict ...
I've installed this mod on a clean 2.0.14 system and it works for me. 

I strongly suspect that the file-type detection isn't working correctly with this file.  Can you send me the media file in question, so that maybe I can figure out what is going on?  (Prefer via PM if possible, to avoid possibility of copyright infringement claim against the forum!)  Or maybe even a link to where it is being hosted on your forum?
« Last Edit: July 06, 2017, 10:11:51 AM by dougiefresh »

Offline aegersz

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,510
  • Gender: Male
  • "mods" junkie
    • dopetalk
Re: Play Media Attachments
« Reply #42 on: July 06, 2017, 10:52:37 AM »
no, i can't - it's on my home system.

the mod works fine BY ITSELF but not with the Post_and_PM_Inline_Attachments mod also on.

does it work for you with both on ?
The configuration of my Linux VPS (SMF 2.0 with 145 mods & some assorted manual tweaks) can be found here and notes on my mods can be found here (warning: those links will take you to a drug related forum)

Offline dougiefresh

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,859
  • Mod King
    • XPtsp.com Community
Re: Play Media Attachments
« Reply #43 on: July 06, 2017, 11:04:29 AM »
Uploaded v1.7 - July 6th, 2017
o Added support for SMF 2.1 Beta 3.
o Removed support for SMF 2.1 Beta 2.
o Added admin setting to set the audio player width.



@aegersz: Honestly, I didn't check.  And I've got a few other mods to fix for SMF 2.1 Beta 3 compatibility before I can work on this particular bug report....
« Last Edit: July 06, 2017, 11:18:29 AM by dougiefresh »

Offline dougiefresh

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,859
  • Mod King
    • XPtsp.com Community
Re: Play Media Attachments
« Reply #44 on: July 07, 2017, 02:44:49 PM »
UPDATE:  I was trying to modify my Post and PM Inline Attachments mod and discovered that SMF 2.1 Beta 3 intregrates a completely new approach to inserting attachments.  In the near future, I will be adding a 128x128 mp3 and video image, representing their respective file types, in order to better show what kind of file is attached in the posting UI.

Offline dougiefresh

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,859
  • Mod King
    • XPtsp.com Community
Re: Play Media Attachments
« Reply #45 on: July 08, 2017, 11:58:11 AM »
Uploaded v1.8 - July 8th, 2017
o Fixed incorrect operation in Display.template.php.



@aegersz:  This update should fix the compatibility bug between this mod and the Post and PM Inline Attachments mod.  Please note that the issue wasn't in this mod, so you will need to install the updated Post and PM Inline Attachments mod (available in a few minutes from this post)....

Offline Steve

  • Freak
  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 4,500
  • Gender: Male
  • I have not yet begun to procrastinate.
Re: Play Media Attachments
« Reply #46 on: July 08, 2017, 05:07:41 PM »
If the issue wasn't in this mod, why the update Dougie? Are both updates required to fix the compatibility bug?


Edit: just realized what you changed may have also fixed other issues.
Online Manual

Please do not PM me for support.

Offline dougiefresh

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,859
  • Mod King
    • XPtsp.com Community
Re: Play Media Attachments
« Reply #47 on: July 08, 2017, 11:36:42 PM »
If the issue wasn't in this mod, why the update Dougie? Are both updates required to fix the compatibility bug?
This update fixes an issue where one of the operations in the mod didn't install correctly....  Not sure whether it just became an issue with 2.0.14, or whether Post and PM Inline Attachments has to be installed for the bug to show up.  It was definitely noticable with the Post and PM Inline Attachments mod install, as this mod wouldn't install otherwise....

Offline BSD2000

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 13
Re: Play Media Attachments
« Reply #48 on: July 10, 2017, 07:40:24 AM »
Does this support playing .wav files? If not, can it be modified to play too?

Offline Steve

  • Freak
  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 4,500
  • Gender: Male
  • I have not yet begun to procrastinate.
Re: Play Media Attachments
« Reply #49 on: July 10, 2017, 10:19:32 AM »
Did you read the first post? It has an example link which shows it working for mp3, wav and ogg files. ;)
Online Manual

Please do not PM me for support.

Offline aegersz

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,510
  • Gender: Male
  • "mods" junkie
    • dopetalk
Re: Play Media Attachments
« Reply #50 on: July 11, 2017, 08:25:53 AM »
Uploaded v1.8 - July 8th, 2017
o Fixed incorrect operation in Display.template.php.



@aegersz:  This update should fix the compatibility bug between this mod and the Post and PM Inline Attachments mod.  Please note that the issue wasn't in this mod, so you will need to install the updated Post and PM Inline Attachments mod (available in a few minutes from this post)....

OK, after a bit of mucking around, removing and reinstallling mods, it works but not with any of my WAV files.

here is a link to a tiny one at my site: https://forum.drugs-and-users.org/index.php/topic,3780
The configuration of my Linux VPS (SMF 2.0 with 145 mods & some assorted manual tweaks) can be found here and notes on my mods can be found here (warning: those links will take you to a drug related forum)

Offline dougiefresh

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,859
  • Mod King
    • XPtsp.com Community
Re: Play Media Attachments
« Reply #51 on: July 11, 2017, 10:21:43 AM »
Uploaded v1.9 - July 11th, 2017
o Fixed WAV audio file type detection code.



@aegersz:  Thanks for the bug report!  It was definitely an issue with the file type detection code, but not a problem I would have expected when I wrote the code....

Offline aegersz

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,510
  • Gender: Male
  • "mods" junkie
    • dopetalk
Re: Play Media Attachments
« Reply #52 on: July 11, 2017, 11:12:22 AM »
it works well now EXCEPT the last two versions give a duplication effect (one with the download option ?) ... sorry to be a pain.
The configuration of my Linux VPS (SMF 2.0 with 145 mods & some assorted manual tweaks) can be found here and notes on my mods can be found here (warning: those links will take you to a drug related forum)

Offline dougiefresh

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,859
  • Mod King
    • XPtsp.com Community
Re: Play Media Attachments
« Reply #53 on: July 11, 2017, 11:35:52 AM »
Please attach your Themes\default\Display.php file so that I can see what's going on....

Offline aegersz

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,510
  • Gender: Male
  • "mods" junkie
    • dopetalk
Re: Play Media Attachments
« Reply #54 on: July 11, 2017, 12:09:23 PM »
do you mean /var/www/html/Sources/Display.php (the only file with that name) or /var/www/html/Themes/default/Display.template.php ? here is both:
The configuration of my Linux VPS (SMF 2.0 with 145 mods & some assorted manual tweaks) can be found here and notes on my mods can be found here (warning: those links will take you to a drug related forum)

Offline dougiefresh

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,859
  • Mod King
    • XPtsp.com Community
Re: Play Media Attachments
« Reply #55 on: July 11, 2017, 12:11:10 PM »
 :o  Sorry, I meant Themes/default/Display.template.php, not Display.php.....   O:)  I suspect an operation was double-done for the template modification....

Offline aegersz

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,510
  • Gender: Male
  • "mods" junkie
    • dopetalk
Re: Play Media Attachments
« Reply #56 on: July 11, 2017, 12:11:41 PM »
i gave you both, see above
The configuration of my Linux VPS (SMF 2.0 with 145 mods & some assorted manual tweaks) can be found here and notes on my mods can be found here (warning: those links will take you to a drug related forum)

Offline dougiefresh

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,859
  • Mod King
    • XPtsp.com Community
Re: Play Media Attachments
« Reply #57 on: August 02, 2017, 02:37:15 PM »
@aegersz:  I'm sorry about the delay in responding....  I kinda forgot about this thread.  O:)

 I removed first of the two audio attachment additions (the first being from an older version) in Display.template.php file and have attached it to this post.  If you have modified that file, search for is_audio in that file and remove the first occurrance.

Offline dougiefresh

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,859
  • Mod King
    • XPtsp.com Community
Re: Play Media Attachments
« Reply #58 on: August 02, 2017, 03:54:12 PM »
v1.10 - August 2nd, 2017
o Added code to display supported video clips stored as attachments.
o Added video width option to settings.
o Adjusted audio operation to use new audio width option.
o Added audio width option to settings.

Offline WishyWash

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Play Media Attachments
« Reply #59 on: September 01, 2017, 05:29:54 PM »
Hi dougiefresh, I've just installed version 1.10 of your mod. After attaching an MP3 file to a post, the player appears as advertised. However, when I press play, nothing happens. No sound, counter is stuck at 0:00. I've tried Firefox, Safari and Chrome (no IE/Edge, I'm on a Mac). Any idea what could be wrong? Thank you!