Advertisement:

Author Topic: Cum instalez butoane like facebook, google + pe forum?  (Read 9466 times)

Offline Rixthinna

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 48
Cum instalez butoane like facebook, google + pe forum?
« on: February 11, 2017, 08:22:53 AM »
Buna ziua!

Nu ma pricep la chestiuni de genul acesta, asa ca va rog, daca imi raspundeti, sa o faceti cat mai detaliat, multumesc anticipat! :)

Nu inteleg in primul rand din aceasta imagine ce versiune e forumul meu. :(



Am inteles ca trebuie sa ajung undeva aici pentru a instala



Ceea ce trebuie descarcat de undeva de aici:

http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=3559

Dar, nici nu sunt sigura ce versiune e forumul, pentru a selecta asta din meniul de aici, incadrat cu rosu:


http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=3559


Offline -=[Vyorel]=-

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 739
  • Gender: Male
  • Web Hoster
    • ets2mpro on Facebook
    • Romanian Power Hosting
Re: Cum instalez butoane like facebook, google + pe forum?
« Reply #1 on: February 11, 2017, 09:17:43 AM »
Buna ziua si bun venit printre noi!

Pai in primul rand sa o luam cu inceputul.

Nu inteleg in primul rand din aceasta imagine ce versiune e forumul meu. :(


Versiunea forumului tau apare la Forum version, adica SMF 2.0.11.
La Current SMF version apare ultima versiune de SMF disponibila aici pe forum.


Am inteles ca trebuie sa ajung undeva aici pentru a instala



Pentru inceput, trebuie sa descarci arhiva cu instrumentul de actualizare catre ultima versiune de SMF. O poti gasi pe pagina de download la Large upgrade sau poti da click direct aici. Varianta .zip o folosesc si eu mereu.

Dupa ce ai descarcat arhiva, poti folosi File Managerul (cel din imaginea ta) sau poti folosi un program de transfer FTP, cum ar fi de exemplu Filezilla. In el v-a trebuii sa adaugi datele de conectare (Server FTP, username si parola). Daca ti se pare complicat, foloseste File Manager-ul din cPanel. Toate fisierele din arhiva descarcata le uploadezi direct in public_html (dupa cum observ ca este directoriul principal al forumului).


Ceea ce trebuie descarcat de undeva de aici:

http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=3559

Dar, nici nu sunt sigura ce versiune e forumul, pentru a selecta asta din meniul de aici, incadrat cu rosu:


http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=3559
Daca alegi acolo versiune de SMF folosita de tine si apesi butonul Parse, ti se va deschide o pagina cu pasii pentru instalarea manuala a modului. Asta inseamna ca trebuie sa modifici tu personal fiecare fisier in parte necesar.
Mai sus de Manual Install Instructions for SMF iti apare addfbliketweetplusone_v1.0.3a.zip. Poti da click acolo ca sa descarci modul.
Dupa ce l-ai descarcat, intri in forum la Admin/Main/Package Manager/Download Packages si jos de tot la Upload a Package alegi fisierul descarcat si ii dai upload. Dupa ce sa incarcat, ii dai Install Mod. Apoi iti va arata ce fisiere sunt modificate, si daca nu apare nici-o eroare (nimic cu rosu) apesi pe butonul Install now.
My mods for SMF - [6].

Offline Rixthinna

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 48
Re: Cum instalez butoane like facebook, google + pe forum?
« Reply #2 on: February 11, 2017, 09:29:54 AM »
Multumesc mult pentru raspuns, dar imi prind urechile. :(
Nici nu stiu cum pot ajunge aici:



O sa merg cu raspunsul dvs la o firma de consultanta IT sa rezolve problema. Nu ma pricep si pot strica setarile forumului.

Offline -=[Vyorel]=-

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 739
  • Gender: Male
  • Web Hoster
    • ets2mpro on Facebook
    • Romanian Power Hosting
Re: Cum instalez butoane like facebook, google + pe forum?
« Reply #3 on: February 11, 2017, 09:31:44 AM »
Multumesc mult pentru raspuns, dar imi prind urechile. :(
Nici nu stiu cum pot ajunge aici:



Ma poate ajuta o firma de consultanta IT?
Pai, in imaginea respectiva, cum ai ajuns acolo?

Nu este nevoie de o firma de consultanta IT pentru asa ceva. Ti se par complicate la inceput, dar usor de retinut :)
My mods for SMF - [6].

Offline Rixthinna

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 48
Re: Cum instalez butoane like facebook, google + pe forum?
« Reply #4 on: February 11, 2017, 09:36:28 AM »
Tot asa, am intrebat in stanga si in dreapta si am primit imaginea de la siteul ce imi gazduieste domeniul.
Au intrat pe forum dar ei stiu cum au facut.
Multumesc foarte mult oricum pentru raspuns, sper sa ajute firma IT sa rezolve.

Numai chestia aceea de descarcat ceva cu zip....arhivat, dezarhivat....n-am cum sa ma descurc. :(

Offline -=[Vyorel]=-

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 739
  • Gender: Male
  • Web Hoster
    • ets2mpro on Facebook
    • Romanian Power Hosting
Re: Cum instalez butoane like facebook, google + pe forum?
« Reply #5 on: February 11, 2017, 09:38:45 AM »
Tot asa, am intrebat in stanga si in dreapta si am primit imaginea de la siteul ce imi gazduieste domeniul.
Au intrat pe forum dar ei stiu cum au facut.
Multumesc foarte mult oricum pentru raspuns, sper sa ajute firma IT sa rezolve.
Chestiile astea difera de la o firma la alta. Unii folosesc panoul de control cPanel, altii au panouri de control customizate (facute de ei). Aici nu pot sa iti zic exact ce si cum sa faci pentru ca nu stiu cum e la ei accesul.

Dar, normal ar trebuii sa te ajute. In caz ca nu vor sa te ajute sau nu iti rezolva problemele, eu detin o firma de gazduire web si te pot ajuta si cu transferul forumului de la actualul host catre al meu, si bine-nteles suport oricand. :) Link-ul e mai jos in semnatura mea.
My mods for SMF - [6].

Offline Rixthinna

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 48
Re: Cum instalez butoane like facebook, google + pe forum?
« Reply #6 on: February 11, 2017, 09:44:57 AM »
Probabil chiar si transferul la dvs tot o firma de IT il va face.
Nu v-am gasit de la inceput, in principiu as dori transferul.
Nu stiu ce trebuie facut in acest sens. :(

Offline -=[Vyorel]=-

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 739
  • Gender: Male
  • Web Hoster
    • ets2mpro on Facebook
    • Romanian Power Hosting
Re: Cum instalez butoane like facebook, google + pe forum?
« Reply #7 on: February 11, 2017, 09:50:37 AM »
Probabil chiar si transferul la dvs tot o firma de IT il va face.
Nu v-am gasit de la inceput, in principiu as dori transferul.
Nu te va ajuta nimeni sa muti un forum catre un host care nu le apartine lor. Ceva de genul nu as face nici eu, sa ajut pe altii sa isi mute forumul de la un host la altul daca nu si-l muta la mine. E o chestie logica.

Eu ma ofer sa ti-l mut complet de acolo la mine, doar daca accepti tu.
Dar hai sa discutam chestiile astea pe privat, nu aici ca facem off-topic. ;)
My mods for SMF - [6].

Offline Rixthinna

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 48
Re: Cum instalez butoane like facebook, google + pe forum?
« Reply #8 on: February 11, 2017, 09:53:41 AM »
Deschideti mesaj privat si discutam acolo. Multumesc si scuze de off-topic.
Dar, in principiu, discutia a decurs in sensul rezolvarii problemei.

Offline Rixthinna

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 48
Re: Cum instalez butoane like facebook, google + pe forum?
« Reply #9 on: February 12, 2017, 06:28:19 AM »
Tot asa, am intrebat in stanga si in dreapta si am primit imaginea de la siteul ce imi gazduieste domeniul.
Au intrat pe forum dar ei stiu cum au facut.
Multumesc foarte mult oricum pentru raspuns, sper sa ajute firma IT sa rezolve.
Chestiile astea difera de la o firma la alta. Unii folosesc panoul de control cPanel, altii au panouri de control customizate (facute de ei). Aici nu pot sa iti zic exact ce si cum sa faci pentru ca nu stiu cum e la ei accesul.

Dar, normal ar trebuii sa te ajute. In caz ca nu vor sa te ajute sau nu iti rezolva problemele, eu detin o firma de gazduire web si te pot ajuta si cu transferul forumului de la actualul host catre al meu, si bine-nteles suport oricand. :) Link-ul e mai jos in semnatura mea.

Da, au vrut sa ma ajute, dar aveau nevoie (ca si dvs) de parola de administrare, ceea ce nu se poate da.
Probabil o firma de IT va cere acelasi lucru, dar parola nu se da, deci ramane de nerezolvat.
Daca aveam mai multe detalii, poate instalam eu acele butoane.
O sa vad daca pot invata de undeva, multumesc.

Din cat inteleg, nu gasesc undeva o astfel de platforma cu butoanele respective gata instalate.
SMF ofera ceva incomplet. :-[ astfel incat, acum, sa fiu nevoita sa divulg parola.



Offline Rixthinna

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 48
Re: Cum instalez butoane like facebook, google + pe forum?
« Reply #10 on: February 12, 2017, 06:38:33 AM »

Daca alegi acolo versiune de SMF folosita de tine si apesi butonul Parse, ti se va deschide o pagina cu pasii pentru instalarea manuala a modului. Asta inseamna ca trebuie sa modifici tu personal fiecare fisier in parte necesar.
iti va arata ce fisiere sunt modificate, si daca nu apare nici-o eroare (nimic cu rosu) apesi pe butonul Install now.

 :-[

Intrebare retorica deja...ce naiba sa scriu cand modific? E ca si cand m-as duce la NASA sa construiesc o racheta.
Daca nu apare eroare in final, o pot lansa!
Stiu, ati facut un efort sa ma lamuriti, multumesc frumos, insa tot degeaba.

Offline -=[Vyorel]=-

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 739
  • Gender: Male
  • Web Hoster
    • ets2mpro on Facebook
    • Romanian Power Hosting
Re: Cum instalez butoane like facebook, google + pe forum?
« Reply #11 on: February 12, 2017, 06:47:17 AM »
Tot asa, am intrebat in stanga si in dreapta si am primit imaginea de la siteul ce imi gazduieste domeniul.
Au intrat pe forum dar ei stiu cum au facut.
Multumesc foarte mult oricum pentru raspuns, sper sa ajute firma IT sa rezolve.
Chestiile astea difera de la o firma la alta. Unii folosesc panoul de control cPanel, altii au panouri de control customizate (facute de ei). Aici nu pot sa iti zic exact ce si cum sa faci pentru ca nu stiu cum e la ei accesul.

Dar, normal ar trebuii sa te ajute. In caz ca nu vor sa te ajute sau nu iti rezolva problemele, eu detin o firma de gazduire web si te pot ajuta si cu transferul forumului de la actualul host catre al meu, si bine-nteles suport oricand. :) Link-ul e mai jos in semnatura mea.

Da, au vrut sa ma ajute, dar aveau nevoie (ca si dvs) de parola de administrare, ceea ce nu se poate da.
Probabil o firma de IT va cere acelasi lucru, dar parola nu se da, deci ramane de nerezolvat.
Daca aveam mai multe detalii, poate instalam eu acele butoane.
O sa vad daca pot invata de undeva, multumesc.

Din cat inteleg, nu gasesc undeva o astfel de platforma cu butoanele respective gata instalate.
SMF ofera ceva incomplet. :-[ astfel incat, acum, sa fiu nevoita sa divulg parola.
Nici eu nu recomand divulgarea parolei. Parola e secreta si asa trebuie sa ramana.

In schimb, mai exista o solutie care nu necesita nici-o parola. Pentru solutia asta, ai 2 variante:
  • Sa intri in Admin/Maintenance/Forum Maintenance/Database si la Backup Database bifezi toate cele 3 casute si apesi butonul Download. In acest moment ti se va descarca o arhiva cu baza de date a forumului tau. Cum am mai spus, baza de date contine toate postarile de pe forum, conturile inregistrate, sectiunile, etc (absolut tot). Dupa schimbarea serverului de gazduire, trebuie importate tabelele bazei de date in noua baza de date de pe noul host, ca sa nu pierzi nimic din tot continutul forumului tau.
  • Cu un grad de administrator pe forumul tau pot face eu tot pasul 1 mentionat mai sus.
My mods for SMF - [6].

Offline Rixthinna

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 48
Re: Cum instalez butoane like facebook, google + pe forum?
« Reply #12 on: February 12, 2017, 06:58:41 AM »
Ce spuneti dvs duce la mutarea bazei de date. Nu rezolv nimic cu asta.
Chiar daca o iau de la zero la dvs, cu domeniu si gazduire platite, noi, ce rezolv?
In final tot ajung sa dau cuiva parola sa instaleze butoanele.

Singura modalitate e sa caut undeva un manual unde sa scrie in detaliu pasii ce trebuie urmati, daca exista asa ceva.
SMF e un program, trebuie cunostinte de programare.



Offline -=[Vyorel]=-

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 739
  • Gender: Male
  • Web Hoster
    • ets2mpro on Facebook
    • Romanian Power Hosting
Re: Cum instalez butoane like facebook, google + pe forum?
« Reply #13 on: February 12, 2017, 07:17:54 AM »
Ce spuneti dvs duce la mutarea bazei de date. Nu rezolv nimic cu asta.
Chiar daca o iau de la zero la dvs, cu domeniu si gazduire platite, noi, ce rezolv?
In final tot ajung sa dau cuiva parola sa instaleze butoanele.
Cand muti un domeniu, trebuie mutate atat fisierele cat si baza de date pentru a functiona pe noul host.
Am specificat mai sus si cealalta posibilitate ca sa nu fii nevoita sa specifici si parola.

Mi-am facut cont pe forum la tine (acesta) ca sa va ajut cu modificarea lui (daca vreti). Puteti ramane pe actualul host si va pot instala eu acele butoane. Tot ce trebuie facut este sa imi dati grad de administrator pe forum pentru a intra in panoul de administrare ca sa le instalez.

Totusi, o sa incerc si altfel sa iti explic cum se instaleaza butoanele.
Datorita faptului ca majoritatea link-urilor la SMF sunt asemanatoare la sfarsit (ex: index.php?action=admin), folosindu-ma de domeniul tau am facut link-urile care te va duce direct unde este necesar sa instalezi acele butoane (moduri).

Asa ca sa incepem:
  • Intra in Admin/Main/Package Manager/Download Packages
  • Jos de tot, la Upload a Package apasa pe butonul Browse sau Rasfoieste (depinde de browserul tau), si alege din PC arhiva modului descarcat apoi apasa butonul Upload.
  • Ti se va deschide o pagina unde o sa apara Package uploaded successfully, sau asa ar trebuii sa apara. Daca a aparut, in partea dreapta gasesti butonul [ Install Mod ]. Apasa pe el si asteapta. In urmatoarea pagina, iti va aparea fisierele care se vor executa. Daca in dreptul lor apare la toate Test successful sau Skipping file, atunci poti apasa butonul Install now aflat mai jos in dreapta.
Si acum modul cu acele butoane au fost instalate.

Sper ca de data asta am explicat mai bine ca sa iti fie mai usor.
My mods for SMF - [6].

Offline Rixthinna

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 48
Re: Cum instalez butoane like facebook, google + pe forum?
« Reply #14 on: February 12, 2017, 07:56:11 AM »
O sa merg cu laptopul la cineva care mai are habar de chestiile acestea. Daca tot nu poate, asta e.
Nici nu indraznesc, sa nu cumva sa stric ceva. Am blocat odata forumul, am modificat ceva aiurea, nu mai stiu ce.
Norocul a fost ca au putut repara cei de la firma de gazdiure....
Trebuie sa va multumesc mult de tot pentru efort.

Offline -=[Vyorel]=-

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 739
  • Gender: Male
  • Web Hoster
    • ets2mpro on Facebook
    • Romanian Power Hosting
Re: Cum instalez butoane like facebook, google + pe forum?
« Reply #15 on: February 12, 2017, 07:59:24 AM »
O sa merg cu laptopul la cineva care mai are habar de chestiile acestea. Daca tot nu poate, asta e.
Nici nu indraznesc, sa nu cumva sa stric ceva. Am blocat odata forumul, am modificat ceva aiurea, nu mai stiu ce.
Norocul a fost ca au putut repara cei de la firma de gazdiure....
Trebuie sa va multumesc mult de tot pentru efort.
Daca tot nu o sa reusesti, am sa fac un video si am sa-ti arat in el cum se instaleaza. :)
My mods for SMF - [6].

Offline Rixthinna

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 48
Re: Cum instalez butoane like facebook, google + pe forum?
« Reply #16 on: February 12, 2017, 06:04:15 PM »


Asa ca sa incepem:
  • Intra in Admin/Main/Package Manager/Download Packages
  • Jos de tot, la Upload a Package apasa pe butonul Browse sau Rasfoieste (depinde de browserul tau), si alege din PC arhiva modului descarcat apoi apasa butonul Upload.
  • Ti se va deschide o pagina unde o sa apara Package uploaded successfully, sau asa ar trebuii sa apara. Daca a aparut, in partea dreapta gasesti butonul [ Install Mod ]. Apasa pe el si asteapta. In urmatoarea pagina, iti va aparea fisierele care se vor executa. Daca in dreptul lor apare la toate Test successful sau Skipping file, atunci poti apasa butonul Install now aflat mai jos in dreapta.
Si acum modul cu acele butoane au fost instalate.
Sper ca de data asta am explicat mai bine ca sa iti fie mai usor.
(aici nu ai mai spus de fisierele ce trebuie modificate; nu mai inteleg nimic)


Pentru a incepe, la inceput trebuie descarcat ceva din cat inteleg.
Apoi, din cat am inteles, ce trebuie descarcat e o arhiva, e arhivat cu zip.
Deci, alt program trebuie instalat pentru a arhiva\dezarhiva.

Apoi, sa spunem ca se rezolva toate pocinoagele astea, am mai intrebat:
ce trebuie sa scriu acolo cand modific? Poezii de Eminescu, pentru Dumnezeu!

Citez din postarea #1 din topic:  "Asta inseamna ca trebuie sa modifici tu personal fiecare fisier in parte necesar"

Acest Simple Machine Forum, nu e chiar asa de simplu.
Nu era mai bine sa fie bine facut din start, sa fie chiar simplu?

Las-o balta cu videoclipul, un astfel de tutorial trebuia sa fie disponibil, nu sa inventam acum asta.


« Last Edit: February 12, 2017, 06:27:34 PM by Rixthinna »

Offline -=[Vyorel]=-

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 739
  • Gender: Male
  • Web Hoster
    • ets2mpro on Facebook
    • Romanian Power Hosting
Re: Cum instalez butoane like facebook, google + pe forum?
« Reply #17 on: February 13, 2017, 09:41:08 AM »


Asa ca sa incepem:
  • Intra in Admin/Main/Package Manager/Download Packages
  • Jos de tot, la Upload a Package apasa pe butonul Browse sau Rasfoieste (depinde de browserul tau), si alege din PC arhiva modului descarcat apoi apasa butonul Upload.
  • Ti se va deschide o pagina unde o sa apara Package uploaded successfully, sau asa ar trebuii sa apara. Daca a aparut, in partea dreapta gasesti butonul [ Install Mod ]. Apasa pe el si asteapta. In urmatoarea pagina, iti va aparea fisierele care se vor executa. Daca in dreptul lor apare la toate Test successful sau Skipping file, atunci poti apasa butonul Install now aflat mai jos in dreapta.
Si acum modul cu acele butoane au fost instalate.
Sper ca de data asta am explicat mai bine ca sa iti fie mai usor.
(aici nu ai mai spus de fisierele ce trebuie modificate; nu mai inteleg nimic)
Modifici tu fisierele daca alegi instalarea manuala. Am specificat mai sus.

Pentru a incepe, la inceput trebuie descarcat ceva din cat inteleg.
Apoi, din cat am inteles, ce trebuie descarcat e o arhiva, e arhivat cu zip.
Deci, alt program trebuie instalat pentru a arhiva\dezarhiva.
Nu trebuie dezarhivat nimic.

Apoi, sa spunem ca se rezolva toate pocinoagele astea, am mai intrebat:
ce trebuie sa scriu acolo cand modific? Poezii de Eminescu, pentru Dumnezeu!

Citez din postarea #1 din topic:  "Asta inseamna ca trebuie sa modifici tu personal fiecare fisier in parte necesar"
Da, doar daca alegi instalarea manuala.

Acest Simple Machine Forum, nu e chiar asa de simplu.
Nu era mai bine sa fie bine facut din start, sa fie chiar simplu?

Las-o balta cu videoclipul, un astfel de tutorial trebuia sa fie disponibil, nu sa inventam acum asta.
Am facut eu cateva tutoriale aici pe forum. Sunt in aceasta sectiune. Am discutat cu cei din Staff ca sa faca inca o sectiune speciala pentru tutoriale, astfel sa se poata gasi mai usor...insa au refuzat... Cu ocazia asta poate se rasgandesc si fac acea sectine.

Am sa revin totusi cu un link catre tutorialul video. Asa poate vei reusi sa intelegi si ai sa vezi ca nu e asa greu precum ti se pare.
My mods for SMF - [6].

Offline -=[Vyorel]=-

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 739
  • Gender: Male
  • Web Hoster
    • ets2mpro on Facebook
    • Romanian Power Hosting
Re: Cum instalez butoane like facebook, google + pe forum?
« Reply #18 on: February 13, 2017, 11:15:45 AM »
Ok. Am facut tutorialul video. Sper ca de data asta sa-l intelegi, mai ales ca am ales in tutorial chiar modul cu butoanele dorite de tine. :)
https://www.youtube.com/watch?v=1A70mqbYAbA
My mods for SMF - [6].

Offline Rixthinna

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 48
Re: Cum instalez butoane like facebook, google + pe forum?
« Reply #19 on: February 13, 2017, 01:11:24 PM »
Multumesc mult pentru efort, dar:

Asa ca sa incepem:
1.Intra in Admin/Main/Package Manager/Download Packages
2.Jos de tot, la Upload a Package apasa pe butonul Browse sau Rasfoieste (depinde de browserul tau), si alege din PC arhiva modului descarcat apoi apasa butonul Upload.
3.Ti se va deschide o pagina unde o sa apara Package uploaded successfully, sau asa ar trebuii sa apara. Daca a aparut, in partea dreapta gasesti butonul [ Install Mod ]. Apasa pe el si asteapta. In urmatoarea pagina, iti va aparea fisierele care se vor executa. Daca in dreptul lor apare la toate Test successful sau Skipping file, atunci poti apasa butonul Install now aflat mai jos in dreapta.


Aici am inteles pasii, dar inainte de acesti pasi deja trebuia sa am descarcat fisierul pe laptop.

Apoi, din start nu stiu cum ajung la pagina de pornire din videoclipul tau, ca sa descarc fisierul.
Print-screen-ul trimis de mine l-am avut de la firma de gazduire.

Aceasta e pagina de start din videoclipul tau:



Si asta e pagina mea de start. Cum ajung pe pagina de la care ai pornit in videoclip e o enigma, am butonat peste tot...



E complet diferit, nu e simplu. Cat timp nu pot ajunge sa fie ca in pagina de unde ai pornit videoclipul, acest videoclip nu ajuta cu nimic. In videoclip totul e simplu. Dar, ...

Probabil tutorialul e facut pe o alta versiune.
Putem continua discutia si pe forumul meu daca o lungim prea mult aici.
http://jurnalmeteotrading.xyz/index.php?topic=6.msg565#new
« Last Edit: February 13, 2017, 01:39:46 PM by Rixthinna »