• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.
December 03, 2021, 05:51:23 PM

News:

SMF 2.1 RC4 has been released! Try it out and help us test! :) Read more.


1000's of 21,192KB Core files every week

Started by snadge, April 12, 2017, 07:26:01 AM

Previous topic - Next topic

Kindred

I see the FAQ on how to load a fresh set of files
Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.<br /><br />"Loki is not evil, although he is certainly not a force for good. Loki is... complicated."

snadge

Quote from: Kindred on May 01, 2017, 10:21:36 PM
I see the FAQ on how to load a fresh set of files

thanks,  I cant find it in the FAQ Wiki, already looked, only thing i could find was "repair settings" but this doesnt sound like its the one I should be using?
https://wiki.simplemachines.org/smf/Repair_settings.php

QuoteThe Repair Settings Tool (repair_settings.php) can be used to repair some of the most crucial settings on your forum, such as database information, file paths, and URLs. The tool can be used to repair an SMF installation sufficiently enough so that an administrator can then log in and fix any other problems.

it doesnt say anything about resetting the forum and removing all modifications whilst allowing posts and members (and stats) to remain?

thanks for your help

for everyone else who's been helping thanks, I uploaded the backtrace file with info on my previous post on page before this (just in case its missed)

THANKS


snadge

thanks Illori :)

first of all before I try that I have

1) disabled Tapatalk (uninstalled it) - its never caused issues before
2) disabled Adsense completely...

if any of those 2 where causing the issue it would have to be Adsense, as I started that in January and its been last 6-8 weeks I noticed it, and I spent a small period just deleting them to see if it would stop before posting on here.... I think it was the excessive disk usage on the hosting that caught my eye and I rarely went into Cpanel....in it everyday for weeks now, thank the lord for FileZilla  :o

this is TSO hosting latest reply:

QuoteIt looks like an attempt to put the blame on us however I can confirm that we do not have any reported issues like that on the server. Additionally, the core dumps as mentioned earlier are not  created from the server itself. I do understand the situation you are going back and forth.

What you are willing to do seems like a good plan. Usually every CMS saves the posts, users and every information like that in the database and not in the website's files. What you are aiming to do sounds like it will pinpoint the issue and it will help you solve them.

Kind regards,

Illori

the person that replied to you is a total and complete idiot. a core dump is created from the server there is no way for the SMF to create one. you can even google it to learn more. your host is a moron and i would be looking for a new host and leave them ASAP.

snadge

Quote from: Illori on May 02, 2017, 04:13:50 PM
the person that replied to you is a total and complete idiot. a core dump is created from the server there is no way for the SMF to create one. you can even google it to learn more. your host is a moron and i would be looking for a new host and leave them ASAP.

I guessed as much and told them that "you even said you werent PHP orientated, whereas SMF are extremely skilled at that and servers, they have to be to test their software"

so ive disabled Adsense and Tapatalk....awaiting core dumps...will report as soon as I see any

is it possible that Adsense mod and Adsense code could be causing memory overload? (they already increased it once)

also a different support member actually said the following "The possible reason for the core files getting generated is when a php process is killed, apache creates core files under your account." so that proves its the server dumping it...am I right?

god by the end of this I will be a semi-skilled web master lol.... I wish!  ;D

snadge

well had Adsense (disabled) and Tapatalk (removed) and there are 8 core dumps from 4am onwards UK time

my hosts are adamant there is nothing wrong and no reports of issues at their end?

there are no errors in my PHP log

My last thing to try is to back up the forum in softaculous, reset...wait...see if core dumps appear...if so then restore and move hosts if they dont fix the issue, and lose posts made whilst used after reset...which is no biggy as I only have a couple of regular users...at 90% of the time there are only ME logged in with about 2-5 guests viewing the forum...????

:'(

thanks guys

Arantor

They don't think PHP core dumping is a problem???? Wut.
No good deed goes unpunished
All helpful urges should be circumvented

snadge

Quote from: Arantor on May 03, 2017, 07:14:57 AM
They don't think PHP core dumping is a problem???? Wut.

Hi Arrantor

they said they dont have any reports of problems on their end and are sure its my issue and not theirs...?

can you recommend any good hosts?

I want to thank you and everyone else for your help and support through all of this...Iam going to attempt this reset now...

cheers

Illori

Quote from: snadge on May 03, 2017, 07:05:42 AM
My last thing to try is to back up the forum in softaculous, reset...wait...see if core dumps appear...if so then restore and move hosts if they dont fix the issue, and lose posts made whilst used after reset...which is no biggy as I only have a couple of regular users...at 90% of the time there are only ME logged in with about 2-5 guests viewing the forum...????
in my opinion you should find a new host and stop playing with the idiot of a host you have now. it will save you time and headaches in the long run. you can move your forum easily. i would not recommend you installing the forum with softaculous anyway.

you can find some good hosts here https://www.simplemachines.org/community/index.php?board=155.0

snadge

too late im in the middle of reinstalling the forum and it cant connect to my DB as I cant remember the password used, tried my FTP one and the one im sure we used from new

i backed up in softaculous and downloaded it, I also downloaded the database mySql file

looks like im gunna have to go back and restore the forum and just move hosts - it better restore or Ive lost 7 years of hard work

Illori

your hosts control panel should have a way to reset the mysql password, or you can find it in the Settings.php file that was in use.

snadge

got the settings file but i closed the window and now i cant get back to the setup ...so re-upping the files again to try again

sure I just tried the stored password for the db

snadge

well its not the password in settings.php... :(  cant B bothered to wait up to 1-2 hours for them to reset the db password - I aint got the time... going out in 2 hours

snadge

QuoteCritical Error!
Cannot connect to the database server with the supplied data.

If you are not sure about what to type in, please contact your host.
Access denied for user '***'@'localhost' (using password: YES)

Illori

as the error message says you need to contact your host.

snadge

I've restored the forum for now... it takes hours to get replies from them and I aint phoning.

at least Iam familiar with the process..

think Im gunna look for another host.

snadge

UPDATE:
so my hosts are migrating us from cPanel to Cloud hosting to see if this helps....free of charge..

I asked about on WHT (Web Hosting Talk) about what hosts are around and good (as they are a reliable source for hosting advice, used them before) and got loads of replies saying its very likely to be something on my forum and I would just be bringing my problems along with me?

If it still happens when they migrate us to the cloud then do I then assume its 100% a fault in my code?  if so then Iam going to have to reset it with guidance, I most certainly do not want to lose members and posts

I was also told I could create a 'cron job' to clean up the dumps for now until I get a fix.... dunno how to do that lol

snadge

My hosts have ignored my comments about moving to cloud because it probably wont make a difference, as a lot of people have looked at the situation and are adamant my site code is corrupt somewhere and causing the memory leak or whatever

now my site is totally screwed since they moved it onto cloud

Ive been told its because they have been using old Apache and a new version on the cloud has broken my template?

it now looks like this:

http://i.imgur.com/6JaDa8d.jpg

but is supposed too look like this - this is a screenshot I found on the web and the ad is being block on this screen)
heres a better view from cached but doesnt show users ICONS or the ad (blocked ad? or when I disabled it to test this issue it was cached)

http://i.imgur.com/RYTf2Ds.jpg

Sir Osis of Liver

Your theme is broken.  Does the forum display correctly in default Curve?
"The best laid schemes o' mice an' men / Gang aft a-gley." - Robert Burns

Advertisement: