Advertisement:

Author Topic: 2.0.14 Update Failed  (Read 2380 times)

Offline Novice

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 120
2.0.14 Update Failed
« on: June 05, 2017, 12:45:39 AM »
The program manager said that 2.0.14 update was available. Proceeded with the install and all tested successfully. Site immediately stopped working with this error:
Fatal error: Function name must be a string in /home/content/11/13951611/html/**********forum/Sources/Load.php on line 142

I'm not a coder....is there anyone there who can help?


Online vbgamer45

  • Customizer
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 21,486
    • smfhacks on Facebook
    • VBGAMER45 on GitHub
    • @createaforum on Twitter
    • SMF For Free
Re: 2.0.14 Update Failed
« Reply #1 on: June 05, 2017, 01:07:36 AM »
Contact your host and ask them to upgrade your site to PHP 5.4 or higher
Community Suite for SMF - Take your forum to the next level built for SMF, Gallery,Store,Classifieds,Downloads,more!

SMFHacks.com -  Paid Modifications for SMF

Mods:
EzPortal - Portal System for SMF
SMF Gallery Pro
SMF Store SMF Classifieds Ad Seller Pro

Offline Novice

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 120
Re: 2.0.14 Update Failed
« Reply #2 on: June 05, 2017, 04:34:16 AM »
Well I did and GoDaddy fixed me up with 5.4.

Now this is what it says:

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/home/content/11/13951611/html/membersforum/Sources/Subs-Auth.php' (include_path='.:/usr/local/php5_4/lib/php') in /home/content/11/13951611/html/membersforum/Sources/Security.php on line 543

??

Offline Illori

  • Project Manager
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 51,124

Offline Novice

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 120
Re: 2.0.14 Update Failed
« Reply #4 on: June 05, 2017, 05:35:41 AM »
Thanks! I figured out how to get the Subs-Auth.php file uploaded. Now the site looks like this: (Follow Link in Browser)

http://membersforum.knightsofthecointable.org/index.php

I can't seem to catch a break....

Offline Illori

  • Project Manager
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 51,124
Re: 2.0.14 Update Failed
« Reply #5 on: June 05, 2017, 05:40:26 AM »
how did you do the upgrade to 2.0.14?

Offline Novice

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 120
Re: 2.0.14 Update Failed
« Reply #6 on: June 05, 2017, 05:45:10 AM »
Package Manager

Online vbgamer45

  • Customizer
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 21,486
    • smfhacks on Facebook
    • VBGAMER45 on GitHub
    • @createaforum on Twitter
    • SMF For Free
Re: 2.0.14 Update Failed
« Reply #7 on: June 05, 2017, 08:03:46 AM »
Download https://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=351and upload the template file to your themes folder
Community Suite for SMF - Take your forum to the next level built for SMF, Gallery,Store,Classifieds,Downloads,more!

SMFHacks.com -  Paid Modifications for SMF

Mods:
EzPortal - Portal System for SMF
SMF Gallery Pro
SMF Store SMF Classifieds Ad Seller Pro

Offline Novice

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 120
Re: 2.0.14 Update Failed
« Reply #8 on: June 05, 2017, 04:33:31 PM »
Well, I did and it looks like it didn't change anything.

Offline Novice

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 120
Re: 2.0.14 Update Failed
« Reply #9 on: June 05, 2017, 07:50:29 PM »
I reinstalled the program, did all of the updates successfully (I'm guessing). Then I pointed the servers to the one that contains the original sites data. So far it's is up and running. Could you tell me if their are any gremlins awakened when this is done. I do have an error show up at the bottom of the page where the copyright appears. I really don't know where to go with this.

I'm also experiencing some of the members are not being allowed to log in. One member sent me this:

** Session verification failed. Please try logging out and back in again, and then try again.

He does and receives the same message.
« Last Edit: June 05, 2017, 08:40:38 PM by Novice »

Offline Kindred

  • The Mean One
  • Support Specialist
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 58,419
  • Gender: Male
    • Kindred-999 on GitHub
Re: 2.0.14 Update Failed
« Reply #10 on: June 05, 2017, 09:43:26 PM »
Members not being able to log in is due to your themeot being updated by the 2.0.14 changes to the login function

The error is due to a mod which had a failed code section
Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.

Offline Novice

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 120
Re: 2.0.14 Update Failed
« Reply #11 on: June 06, 2017, 07:12:48 AM »
Is there anything that someone like me, a 59 year old non-coder can do to save this site? I just need the quickest route to go to get things functioning again with our 8 years of data.

Thanks
Terry Olds


Online vbgamer45

  • Customizer
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 21,486
    • smfhacks on Facebook
    • VBGAMER45 on GitHub
    • @createaforum on Twitter
    • SMF For Free
Re: 2.0.14 Update Failed
« Reply #12 on: June 06, 2017, 08:56:45 AM »
If your custom theme has a login form such as in the index.template.php or boardindex.template.php or in the login.template.php

The SMF 2.0.14 now requires the following code added in the <form> tag  just add in the closing </form> tag in any login form.

Code: [Select]
<input type="hidden" name="', $context['session_var'], '" value="', $context['session_id'], '" />

This code is used to help increase security for SMF.
Community Suite for SMF - Take your forum to the next level built for SMF, Gallery,Store,Classifieds,Downloads,more!

SMFHacks.com -  Paid Modifications for SMF

Mods:
EzPortal - Portal System for SMF
SMF Gallery Pro
SMF Store SMF Classifieds Ad Seller Pro

Offline Novice

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 120
Re: 2.0.14 Update Failed
« Reply #13 on: June 06, 2017, 04:10:51 PM »
This is the ending of my login.template.php
***********************************

echo '
            <p><input type="submit" value="', $txt['invalid_activation_resend'], '" class="button_submit" /></p>
         </div>
         <span class="lowerframe"><span></span></span>
      </form>';
}

I don't know where exactly to put the line you gave me in your last post.

Offline lurkalot

  • Support Specialist
  • Sophist Member
  • *
  • Posts: 1,377
  • Gender: Male
  • Tinyportal Support
    • guitaristguild on Facebook
    • Tinyportal on GitHub
    • @GuitaristGuild on Twitter
    • Guitarist Guild
Re: 2.0.14 Update Failed
« Reply #14 on: June 06, 2017, 04:57:07 PM »
This is the ending of my login.template.php
***********************************

I don't know where exactly to put the line you gave me in your last post.

Like this,

Code: [Select]
echo '
<p><input type="submit" value="', $txt['invalid_activation_resend'], '" class="button_submit" /></p>
</div>
<span class="lowerframe"><span></span></span>
                        <input type="hidden" name="', $context['session_var'], '" value="', $context['session_id'], '" />
</form>';
}

Offline Novice

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 120
Re: 2.0.14 Update Failed
« Reply #15 on: June 06, 2017, 05:11:50 PM »
So replace everything currently between echo ' and </form>'; with the code you have posted. Correct?

Offline lurkalot

  • Support Specialist
  • Sophist Member
  • *
  • Posts: 1,377
  • Gender: Male
  • Tinyportal Support
    • guitaristguild on Facebook
    • Tinyportal on GitHub
    • @GuitaristGuild on Twitter
    • Guitarist Guild
Re: 2.0.14 Update Failed
« Reply #16 on: June 06, 2017, 05:22:02 PM »
I just added the line to the chunk of code you posted, to show you where it goes. ;)

Offline Novice

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 120
Re: 2.0.14 Update Failed
« Reply #17 on: June 06, 2017, 05:40:07 PM »
This is how it looks now:

   if ($context['can_activate'])
      echo '
            <p>', $txt['invalid_activation_known'], '</p>
            <dl>
               <dt>', $txt['invalid_activation_retry'], ':</dt>
               <dd><input type="text" name="code" size="30" class="input_text" /></dd>
            </dl>';

   echo '
               
         <input type="hidden" name="', $context['session_var'], '" value="', $context['session_id'], '" />

         <p><input type="submit" value="', $txt['invalid_activation_resend'], '" class="button_submit" /></p>
         </div>
         <span class="lowerframe"><span></span></span>
      </form>';
}

?>

Offline Sir Osis of Liver

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 9,234
Re: 2.0.14 Update Failed
« Reply #18 on: June 06, 2017, 05:41:39 PM »
Did someone delete my post?

Is there anything that someone like me, a 59 year old non-coder can do to save this site?

Revert to 2.0.13, there's nothing wrong with it, and .14 is full of bugs.  Stay with .13 until 2.0.15 is released.

Offline Novice

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 120
Re: 2.0.14 Update Failed
« Reply #19 on: June 06, 2017, 05:45:59 PM »
How do I revert the site to 2.0.13