Advertisement:

Author Topic: The basics.. setting up an email system for members  (Read 3766 times)

Offline aegersz

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,490
  • Gender: Male
  • "mods" junkie
    • dopetalk
Re: The basics.. setting up an email system for members
« Reply #20 on: October 16, 2017, 05:43:31 PM »
Code: [Select]
[root@forum ~]# dig MX ultravan.com       
; <<>> DiG 9.8.2rc1-RedHat-9.8.2-0.62.rc1.el6_9.4 <<>> MX ultravan.com
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 39441
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;ultravan.com.                  IN      MX
;; AUTHORITY SECTION:
ultravan.com.           1799    IN      SOA       dns1.name-services.com. dns1.name-services.com.ultravan.com. 1461638364 172800 900 1814400 3600

;; Query time: 82 msec
;; SERVER: 2001:4860:4860::8844#53(2001:4860:4860::8844)
;; WHEN: Tue Oct 17 05:45:58 2017
;; MSG SIZE  rcvd: 108

confirmed - his domain name isn't configured to receive emails so that makes me think that he is not given access to local email services.

if he wants to receive mail via his domain name then he has to ask his host to configure his DNS settings for their email server.
« Last Edit: October 16, 2017, 05:53:57 PM by aegersz »
The configuration of my Linux VPS (SMF 2.0 with 145 mods & some assorted manual tweaks) can be found here and notes on my mods can be found here (warning: those links will take you to a drug related forum)

Offline letterman7

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 32
Re: The basics.. setting up an email system for members
« Reply #21 on: October 16, 2017, 08:54:47 PM »
Ok, problem apparently solved. It stemmed from the cPanel component. It seems that while yes, there is/was a php component active, it actually needed a mail address to direct from. Setting up the site and hosting it automatically provided a default address, but I needed to add another address for the site to access. Makes no sense to me, but neither does tiptoeing through cPanel. So.. hopefully the issue is solved.. it worked when I tested on my own address and another member's. We'll see in the long run if I receive notifications or not.

Thanks for helping troubleshooting though - I'm learning, albeit at a slow rate!

Rick