Advertisement:

Author Topic: SSL Problem  (Read 1974 times)

Offline a10

  • Charter Member
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 743
Re: SSL Problem
« Reply #20 on: November 23, 2017, 05:51:55 AM »
Yes, test the proxy and be sure it's working.

Got a perfect working proxy on my forum, but anyway did (for fun) a http 'cleanup' in smf_members table. phpmyadmin, Export (with drop\create table set), open in notepad++ find\replace http > https, save, Import.

Rectified a few thousands non-ssl links, just a few minutes work all in all (can probably be done directly in phpmyadmin as well). As always, backup db before doing anything.
2.0.14, php 7.0.24, ssl. Mods: Contact Page, Like Posts, Responsive Curve.

Offline iLearner

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 29
Re: SSL Problem
« Reply #21 on: November 23, 2017, 07:43:24 AM »
Same behaviour, I tick the image proxy thing and it unticks again.

Also I verified that its actually not working (e.g: https does not work on private messages page)

a10: Yes I did, but members eventually update their avatars again... I can't do that every time nor I think I am supposed to

Offline a10

  • Charter Member
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 743
Re: SSL Problem
« Reply #22 on: November 23, 2017, 08:36:55 AM »
I can't do that every time nor I think I am supposed to
Indeed, fixing links was just an experiment. So the image proxy is definitely not active, am supposing you click 'save' after doing the settings, got free space on the server, and set a good size (just to get all that out of the equation). & in ftp any cache folder in the forum directory?
2.0.14, php 7.0.24, ssl. Mods: Contact Page, Like Posts, Responsive Curve.

Offline CoreISP

  • Server Admin
  • Server Team
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 16,990
  • Gender: Male
  • CoreISP.net
    • liroyvh on LinkedIn
    • @liroyvh on Twitter
    • CoreISP Corporation :: WebHosting, Dedicated Servers, and more!
Re: SSL Problem
« Reply #23 on: November 23, 2017, 09:02:12 AM »
Same behaviour, I tick the image proxy thing and it unticks again.

Also I verified that its actually not working (e.g: https does not work on private messages page)

a10: Yes I did, but members eventually update their avatars again... I can't do that every time nor I think I am supposed to


Please try it twice in succession.
- CoreISP.net Corporation -
  WebHosting, Colocation, Domain Registration & Network Services
- DedicatedBox.us Servers -
  Low priced Servers in a high-quality Network, the place for all your (advanced) server needs.
  We specialize in hosting big boards. Contact us!

((U + C + I)x(10 − S)) / 20xAx1 / (1 − sin(F / 10))
President/CEO of Simple Machines - Server Manager
Please do not PM for support - anything else is usually OK.

Offline iLearner

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 29
Re: SSL Problem
« Reply #24 on: November 23, 2017, 09:53:44 AM »
I am not a scripting expert or something, but i noticed something strange in my settings.php which was:


I removed the ?> ./AnonGhost<p>AnonGhost</p>YOUR DEFACE PAGE HERE =)
and it started working fine.

Offline CoreISP

  • Server Admin
  • Server Team
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 16,990
  • Gender: Male
  • CoreISP.net
    • liroyvh on LinkedIn
    • @liroyvh on Twitter
    • CoreISP Corporation :: WebHosting, Dedicated Servers, and more!
Re: SSL Problem
« Reply #25 on: November 23, 2017, 10:17:46 AM »
Well umm... That doesn't look good.
I'd scan your website for (past) compromises...
- CoreISP.net Corporation -
  WebHosting, Colocation, Domain Registration & Network Services
- DedicatedBox.us Servers -
  Low priced Servers in a high-quality Network, the place for all your (advanced) server needs.
  We specialize in hosting big boards. Contact us!

((U + C + I)x(10 − S)) / 20xAx1 / (1 − sin(F / 10))
President/CEO of Simple Machines - Server Manager
Please do not PM for support - anything else is usually OK.

Offline a10

  • Charter Member
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 743
Re: SSL Problem
« Reply #26 on: November 23, 2017, 01:26:15 PM »
! remnants of some hack. Good find, congrats with a working ssl \ proxy.
2.0.14, php 7.0.24, ssl. Mods: Contact Page, Like Posts, Responsive Curve.

Offline iLearner

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 29
Re: SSL Problem
« Reply #27 on: November 27, 2017, 02:02:16 AM »
Hey, I am sorry if I shouldn't reply here and make new thread, but imo it was the best to post here.

I solved the issue above by enabling image proxy, however now there's a problem that images posted with [img] no longer show, I mean there's no image preview.

Offline iLearner

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 29
Re: SSL Problem
« Reply #28 on: November 29, 2017, 08:48:53 AM »
bump, any images that are hosted on a http:// site do not view within img tags.

Offline sǝๅqɯɐɥS

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 4,511
  • Gender: Male
    • i30 Owners Club
Re: SSL Problem
« Reply #29 on: November 29, 2017, 08:56:58 AM »
If you manually load one of the "missing" images in another browser tab, does refreshing the original browser tab then show the image?

Reason for asking is that the original proxy.php was miscoded in a way that prevented uncached images loaded via http:// from showing up, until the browser had cached them elsewhere.

Offline iLearner

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 29
Re: SSL Problem
« Reply #30 on: December 02, 2017, 03:16:26 PM »
Still, doesn't fix the problem?

Offline sǝๅqɯɐɥS

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 4,511
  • Gender: Male
    • i30 Owners Club
Re: SSL Problem
« Reply #31 on: December 02, 2017, 03:54:52 PM »
Can you attach your live current copy of proxy.php to your next post (just so we can check it's ok) ?

Offline iLearner

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 29
Re: SSL Problem
« Reply #32 on: December 02, 2017, 05:12:56 PM »
there you go my friend.

Offline sǝๅqɯɐɥS

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 4,511
  • Gender: Male
    • i30 Owners Club
Re: SSL Problem
« Reply #33 on: December 02, 2017, 05:47:05 PM »
There's an obscure semicolon near the end of your file. Try this.

No guarantees. No promises.

Offline lurkalot

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 978
  • Gender: Male
  • Tinyportal Support
    • guitaristguild on Facebook
    • Tinyportal on GitHub
    • @GuitaristGuild on Twitter
    • Guitarist Guild
Re: SSL Problem
« Reply #34 on: December 02, 2017, 05:55:35 PM »
There's an obscure semicolon near the end of your file. Try this.

No guarantees. No promises.

That "obscure" semicolon is present in a fresh install too.  ;)  This is from the SMF 2.0.15 full install zip I just downloaded.  And obviously the large upgrade also.

Code: [Select]
))) === false ? 1 : null;;
« Last Edit: December 02, 2017, 06:21:00 PM by lurkalot »

Offline Arantor

  • Resident Overthinker
  • SMF Friend
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 68,051
    • Arantor on GitHub
Re: SSL Problem
« Reply #35 on: December 02, 2017, 06:30:32 PM »
The extra semicolon should be perfectly legal, if weird.
To assume is to hope that those who came before had the presence of mind and capacity to implement the dreams of those who would come after.

You either die a hero or live long enough to see yourself become the villain. It seems you have chosen which, and now I must do the same.

Offline sǝๅqɯɐɥS

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 4,511
  • Gender: Male
    • i30 Owners Club
Re: SSL Problem
« Reply #36 on: December 03, 2017, 09:49:41 AM »
there you go my friend.

Ok, can you try this version?