Advertisement:

Author Topic: Problem sa modom  (Read 1588 times)

Offline Balsa.

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 35
  • www.fort-balkan.byethost9.com
Problem sa modom
« on: January 02, 2018, 09:11:57 AM »
Slusajte imam zone99 20rc5 temu ,a smf mi je ovaj najnoviji i sve top radi,ali ja odlucim da skinem ovaj mod za podforume http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=2294 ,i onda kliknem na "Forum" i samo pise kao stranica nije ucitana i dugme reload,ja pokusavam i onda sam uradio backup i znate po prosloj temi sta se desilo sa jezikom, i to rijesim,ali ne zelim da mi se ponovo to desi sa jezikom,ali zelim taj mod, sta da radim? Skinuo sam 2.0 mod

Offline Dzonny

  • Local Moderator
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 11,723
  • Gender: Male
  • No sleep...
    • dzontra.nikola on Facebook
    • Dzonny on GitHub
    • dzontranikola on LinkedIn
    • @opusteniforum on Twitter
    • Samo opusteno
Re: Problem sa modom
« Reply #1 on: January 02, 2018, 12:17:47 PM »
Da li je bilo problema prilikom instalacije moda (verovatno je instaliran preko Package managera)?
Možemo li da vidimo URL foruma?
Pokušaj da na url dodaš sufix za default temu, da vidimo da li je problem u temi (a siguiran sam da jeste) www.forum.com/index.php?theme=1

Offline Balsa.

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 35
  • www.fort-balkan.byethost9.com
Re: Problem sa modom
« Reply #2 on: January 02, 2018, 03:22:07 PM »
Da li je bilo problema prilikom instalacije moda (verovatno je instaliran preko Package managera)?
Možemo li da vidimo URL foruma?
Pokušaj da na url dodaš sufix za default temu, da vidimo da li je problem u temi (a siguiran sam da jeste) www.forum.com/index.php?theme=1
1. Da preko package managera je instaliran.
2. Sad radi jer sam backup uradio al je bez moda i maintance je LINK FORUMA (CLICK.
3. A kad sufix dodam sve bude bijelo,ako kontas,  sve pise ali je bijelo ne znam shvatas li me vjv da posto si dugo ovdje. A kad sam kliknuo ctrl+f5 onda mi je normalno

Offline Dzonny

  • Local Moderator
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 11,723
  • Gender: Male
  • No sleep...
    • dzontra.nikola on Facebook
    • Dzonny on GitHub
    • dzontranikola on LinkedIn
    • @opusteniforum on Twitter
    • Samo opusteno
Re: Problem sa modom
« Reply #3 on: January 02, 2018, 07:29:13 PM »
Ako sada sve radi kada si vratio backup onda ok, nema potrebe da dodaješ sada sufix :)
Elem, bitno je da prilikom instalacije moda nemaš prijavu nekih greški, i da obeležiš da se mod instalira i za tvoju custom temu koju koristiš. Ukoliko te korake ispratiš ne bi trebao da imaš problema. ;)

Offline Balsa.

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 35
  • www.fort-balkan.byethost9.com
Re: Problem sa modom
« Reply #4 on: January 03, 2018, 10:16:50 AM »
Okej , pokušaću

Offline Balsa.

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 35
  • www.fort-balkan.byethost9.com
Re: Problem sa modom
« Reply #5 on: January 04, 2018, 12:32:07 PM »
Zdravo, probao sam sada ponovo,ali nesto neće,  ja sam novi i vjerovatno sam ja pogresio, da li bi ti ja mogao dati neki account koji je tamo administrator i ti to da riješiš ili neko, mogu ti na pm poslati ime i sifru, jer stvarno me znam, juce sam 1 pokusao,polako sve ali nece, i danas je drug moj ali nece, hoces li,na pm ti mogu sifru i ime poslati ? Izvini druze sto moram ovako nesto da te pitam,sigurno niko nije tako glup kao ja,  da li bi mogao ?
Hvala i izvini

Offline Dzonny

  • Local Moderator
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 11,723
  • Gender: Male
  • No sleep...
    • dzontra.nikola on Facebook
    • Dzonny on GitHub
    • dzontranikola on LinkedIn
    • @opusteniforum on Twitter
    • Samo opusteno
Re: Problem sa modom
« Reply #6 on: January 04, 2018, 05:36:32 PM »
Zdravo, probao sam sada ponovo,ali nesto neće,  ja sam novi i vjerovatno sam ja pogresio, da li bi ti ja mogao dati neki account koji je tamo administrator i ti to da riješiš ili neko, mogu ti na pm poslati ime i sifru, jer stvarno me znam, juce sam 1 pokusao,polako sve ali nece, i danas je drug moj ali nece, hoces li,na pm ti mogu sifru i ime poslati ? Izvini druze sto moram ovako nesto da te pitam,sigurno niko nije tako glup kao ja,  da li bi mogao ?
Hvala i izvini
Poenta je da se snađeš kako bi za kasnije mogao da rešiš problem ako se pojavi isti... Ako neko drugi uradi to za tebe ništa nisi postigao ;)
Možeš li da uslikaš šta ti je problem, šta se pojavljuje, kakvu poruku dobijaš, tj gde "koči" pa da vidimo kako da rešimo, a verujem da nije ništa komplikovano ;)

Offline Balsa.

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 35
  • www.fort-balkan.byethost9.com
Re: Problem sa modom
« Reply #7 on: January 05, 2018, 06:41:31 AM »
Zdravo, probao sam sada ponovo,ali nesto neće,  ja sam novi i vjerovatno sam ja pogresio, da li bi ti ja mogao dati neki account koji je tamo administrator i ti to da riješiš ili neko, mogu ti na pm poslati ime i sifru, jer stvarno me znam, juce sam 1 pokusao,polako sve ali nece, i danas je drug moj ali nece, hoces li,na pm ti mogu sifru i ime poslati ? Izvini druze sto moram ovako nesto da te pitam,sigurno niko nije tako glup kao ja,  da li bi mogao ?
Hvala i izvini
Poenta je da se snađeš kako bi za kasnije mogao da rešiš problem ako se pojavi isti... Ako neko drugi uradi to za tebe ništa nisi postigao ;)
Možeš li da uslikaš šta ti je problem, šta se pojavljuje, kakvu poruku dobijaš, tj gde "koči" pa da vidimo kako da rešimo, a verujem da nije ništa komplikovano ;)
Pise mod je uspjesno instaliran, ja se onda vratim na forum , ali je bez moda, onda ja odem tamo i kliknem da se aktivira mod, i dobro, ali kad kliknem na home, odnosno "forum" page not reload, i samo kad kliknem ono gore da me vrati nazad, samo radi administratorski centar...

Offline Dzonny

  • Local Moderator
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 11,723
  • Gender: Male
  • No sleep...
    • dzontra.nikola on Facebook
    • Dzonny on GitHub
    • dzontranikola on LinkedIn
    • @opusteniforum on Twitter
    • Samo opusteno
Re: Problem sa modom
« Reply #8 on: January 06, 2018, 08:17:38 AM »
Jesi li siguran da je mod uspešno instaliraj?
Kada prodješ instalaciju otvori npr ./Sources/Subs-BoardIndex.php i pogledaj da li imaš tu:
Code: [Select]
// Now we tidy the child boards. As if by magic.Pogledaj imaš li fajl "tidychildboards2.css" u"./Themes/default/css", kao i u custom temi.

Offline Balsa.

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 35
  • www.fort-balkan.byethost9.com
Re: Problem sa modom
« Reply #9 on: January 06, 2018, 08:46:41 AM »
Jesi li siguran da je mod uspešno instaliraj?
Kada prodješ instalaciju otvori npr ./Sources/Subs-BoardIndex.php i pogledaj da li imaš tu:
Code: [Select]
// Now we tidy the child boards. As if by magic.Pogledaj imaš li fajl "tidychildboards2.css" u"./Themes/default/css", kao i u custom temi.
Okej, probacu i vidjecu to,ali na engleskom kad sam pitao, 1 lik je rekao da je tema 20rc5 za 16 verzija starija te moze praviti problem, jel tacno?

Offline Dzonny

  • Local Moderator
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 11,723
  • Gender: Male
  • No sleep...
    • dzontra.nikola on Facebook
    • Dzonny on GitHub
    • dzontranikola on LinkedIn
    • @opusteniforum on Twitter
    • Samo opusteno
Re: Problem sa modom
« Reply #10 on: January 06, 2018, 12:48:01 PM »
Zato sam ti rekao da ukucaš u url onaj sufix theme=1 i proveriš da li se forum učitava sa default temom. Doduše mod koji instaliraš ne vrši izmene postojećih fajlova u samoj temi, vrši izmene u Sources direktorijumu.

Offline Balsa.

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 35
  • www.fort-balkan.byethost9.com
Re: Problem sa modom
« Reply #11 on: January 07, 2018, 09:50:44 AM »
Zato sam ti rekao da ukucaš u url onaj sufix theme=1 i proveriš da li se forum učitava sa default temom. Doduše mod koji instaliraš ne vrši izmene postojećih fajlova u samoj temi, vrši izmene u Sources direktorijumu.
Vidim sad, kad dodam sufix, bude mi ona tema default, kao sto je na trenutnom forumu, a kada je bez sufixa bude mi zone99  :laugh:

Offline Cola-Coca

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,560
  • Gender: Male
Re: Problem sa modom
« Reply #12 on: January 15, 2018, 11:57:36 AM »
Slusajte imam zone99 20rc5 temu ,a smf mi je ovaj najnoviji i sve top radi,ali ja odlucim da skinem ovaj mod za podforume http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=2294 ,i onda kliknem na "Forum" i samo pise kao stranica nije ucitana i dugme reload,ja pokusavam i onda sam uradio backup i znate po prosloj temi sta se desilo sa jezikom, i to rijesim,ali ne zelim da mi se ponovo to desi sa jezikom,ali zelim taj mod, sta da radim? Skinuo sam 2.0 mod

Predji na neku drugu temu posto ta tema je 'out of date'.
I LOVE SMF