Advertisement:

Author Topic: Attaching large images gives blank page  (Read 423 times)

Offline Rickard

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 233
  • Gender: Male
    • Värmepumpsforum
Attaching large images gives blank page
« on: January 13, 2018, 03:02:08 AM »
I am having problem with attaching large images to posts in my forums after mowe to cloud based server.
The server people have lifted the attachment limit to 50 Mb, this should not be the problem.
I have (a quite old) module, Resize Attached Images, is this perhaps the problem?
I have no limits on images size in the settings.
The page that opens has got URL https://www.poolforum.se/forum/index.php?action=post2;start=0;board=27

I white blank page.
Admin for 3 forums:
www.varmepumpsforum.com
www.poolforum.se
www.atvforum.se
SMF 2.0.15
Default Theme: CS Manual by crip
Simple Portal 2.3.7
Got my own hosted and managed server on www.space2u.com

Offline Aleksi "Lex" Kilpinen

  • A Peculiar Finn
  • Lead Support Specialist
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 17,374
  • Gender: Male
  • Don't worry, I'm n00b friendly
    • Aleksi.Kilpinen on Facebook
    • aleksi-kilpinen on LinkedIn
Re: Attaching large images gives blank page
« Reply #1 on: January 13, 2018, 03:26:23 AM »
Take a look at your servers error log, is there anything there?
This might help http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=4111
A Finnish Support Specialist
 Happily running multiple SMF 2.0 installations.

How you can help SMF

"Before you allow people access to your forum, especially in an administrative position, you must be aware that that person can seriously damage your forum.
 Therefore, you should only allow people that you trust, implicitly, to have such access." -Douglas

Offline aegersz

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,436
  • Gender: Male
  • "mods" junkie
    • dopetalk
Re: Attaching large images gives blank page
« Reply #2 on: January 13, 2018, 03:45:44 AM »
... just to confirm, does the host's php.ini have the following setting ?: upload_max_filesize = 50M

Aleksi is likely to be referring to where the PHP errors are logged.

The configuration of my Linux VPS (SMF 2.0 with 140+ mods) can be found here and notes on my mods can be found here

Offline Rickard

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 233
  • Gender: Male
    • Värmepumpsforum
Re: Attaching large images gives blank page
« Reply #3 on: January 13, 2018, 04:38:14 AM »
Working from home today, and have lost my password for cpanel, can not check error log, but have asked the server support to do so.

Since i wrote this i have tried to uninstall and reinstall resize attached iamges i www.atvforum.se and then tried to attach a large image and it worked!
Then i notice that the forum does not work on some pages, for example https://www.atvforum.se/Forum/index.php?action=forum
But if i go to onother page, for example: https://www.atvforum.se/Forum/index.php?topic=57937.msg587560#msg587560
It works.
If i try to add the same large picture, and now it does not work.
Strange, but not unexpected due to a lot of small problems like this after the server change.

What is this about.
Since i can not log in to cpanel, i did no backup, anyone have any idea what happend?

Another issue i have after the mowe to new server with Cpanel is that changing theme throuht admin panel somtimes mean that the server takes away code, and also adds code never earlier been present!
Most obvius this is when adding code with åäö (swedish) then it get all corrupt, and the server deletes a lot of code (not just the rowes with åäö) and adds new code making the forum crash.
Is this a cpanel problem, language problem, or settings problem in PHP or something else?
Admin for 3 forums:
www.varmepumpsforum.com
www.poolforum.se
www.atvforum.se
SMF 2.0.15
Default Theme: CS Manual by crip
Simple Portal 2.3.7
Got my own hosted and managed server on www.space2u.com

Offline aegersz

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 1,436
  • Gender: Male
  • "mods" junkie
    • dopetalk
Re: Attaching large images gives blank page
« Reply #4 on: January 13, 2018, 02:27:43 PM »
what are your Admin > Forum > Attachments and Avatars > Attachment Settings ?

screenshot would be the easiest
The configuration of my Linux VPS (SMF 2.0 with 140+ mods) can be found here and notes on my mods can be found here

Offline Illori

  • Project Manager
  • SMF Master
  • *
  • Posts: 49,828
Re: Attaching large images gives blank page
« Reply #5 on: January 13, 2018, 03:59:11 PM »
Take a look at your servers error log, is there anything there?
This might help http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=4111

this is a known issue and the above mod fixes the issue.

Offline Rickard

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 233
  • Gender: Male
    • Värmepumpsforum
Re: Attaching large images gives blank page
« Reply #6 on: January 14, 2018, 02:27:54 AM »


Worked lika a charm.
Thank you very much!
Admin for 3 forums:
www.varmepumpsforum.com
www.poolforum.se
www.atvforum.se
SMF 2.0.15
Default Theme: CS Manual by crip
Simple Portal 2.3.7
Got my own hosted and managed server on www.space2u.com