News:

Wondering if this will always be free?  See why free is better.

Main Menu

Https за SMF

Started by Joro711, April 06, 2017, 04:53:17 AM

Previous topic - Next topic

Joro711

Възможно ли е и как се прави?

@Bogo

Здравей,

да може отдавна съм го направил да сложа ssl. :)  Виж дали хоста ти имат ssl ,платен или безплатен. Трябва всички вътрешни линкове да се поправят от mysql от http: на https: иначе ssl ще пищи за незащитена връзка.

Поздрави!

boyanova6

Темата е стара, но въпросът е актуален, тъй като http си умира явно. На който се реши да премине към https може да се възползва безплатно от Let's Encrypt. Проверявате си дали фирмата поддържа Softaculous (например Суперхостинг имат тази екстра), където процесът по ползването на сертификат от Let's Encrypt е автоматизиран и с няколко натискания на бутон въпросът е решен. =) Ако не, ето сайт: letsencrypt.org [nofollow]

@Bogo

Здравей,

това изискване на гугъл е от доста време да е криптирана връзката там където има форма за контакт да не говорим за регистрация. А колкото до това, че SH го предлагат, доста се забиваха даже, аз лично не използвам bg хостинг компании. :) :)

boyanova6

Суперхостинг още при въвеждането пратиха съобщения до клиентите си за това изискване. Те по принцип информират писмено като нещо се промени. И за надписа с бисквитите са ме уведомили своевременно, че е изискване.

По мои наблюдения, доста фирми и не само български, се изкушиха да направят едни бързи пари, като предлагаха, на който иска хттпс единствено платената опция. Но беше ясно, че е въпрос на време платеното да остане само за големи фирми (най-вече тези с големите онлайн магазини), държавни и банкови институции (банките отдавна са спотребяващи тази екстра така или иначе) и финансови организации (и те са като банките по тази линия). А обикновените хора разбираемо, ще предпочетат нещо безплатно.

@Bogo

Здравей,

платените ssl  имат застраховка затова се използват .

almond

Най-лесният начин е чрез CLOUDFLARE.
В допълнение към възможностите за SSL, получавате и CDN функционалност, която ще ускори работата на вашия сайт.

Hatshepsut

Да, може, след като имаш SSL сертификат.
При мен се получи по следния начин: първо отворих админ панела на форума и смених всички линкове http на https (става дума за пътя до темите, емотиконите, аватарите, логото и т.н. на форума). Това обаче се оказа недостатъчно, наложи се да редактирам и един от конфигурационните файлове на форума (index.php), пак през админ панела - намерих всички линкове и пак смених http на https
В края на краищата се получи и форумът е вече на https  :)

Е, наложи се да деинсталирам два от модулите на форума, които се оказаха доста стари и не функционираха с https, става дума за модулите за вграждане на видеоклипове ("Aeva" и "Youtube BBC")... та така, аз деинсталирах старите модули и сложих нов модул за вграждане (Simple Audio Video Embedder) и сега всичко е наред  :)

@Bogo

Така е, козата си сака пръч! Тези модули ги оправям няма има за 5мин.  ;D не всичко става с бутона инстал!  ;D

Advertisement: