Advertisement:

Author Topic: Fresh installed SMF Forum 2.0.15 - no theme  (Read 1231 times)

Offline ///M3Power

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 37
Fresh installed SMF Forum 2.0.15 - no theme
« on: February 12, 2019, 08:37:22 AM »
Hello,

I've recently downloaded and installed SMF 2.0.15
https://imgur.com/a/SGIcHVr
Created database and all, but I have no idea why it doesn't have the proper page layout/theme as you could see on the above images.
Note: Already tried to upload and install again, but it remains the same.

Any help would be appreciated.

Online Aleksi "Lex" Kilpinen

  • A Peculiar Finn
  • Lead Support Specialist
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 18,483
  • Gender: Male
  • Don't worry, I'm n00b friendly
    • Aleksi.Kilpinen on Facebook
    • LexArma on GitHub
    • aleksi-kilpinen on LinkedIn
    • There's No Place Like 127.0.0.1
Re: Fresh installed SMF Forum 2.0.15 - no theme
« Reply #1 on: February 12, 2019, 08:39:59 AM »
This can happen sometimes, on certain server configs, but is luckily easy to fix.
Check out repair_settings and go through the urls for your themes. :)

What is repair_settings.php?
A Finnish Support Specialist
 Happily running multiple SMF 2.0 installations.
  Fooling around with an i7 990X @ 3,47Ghz / 12Gb / Win 10 x64 / 3840x2160


How you can help SMF

"Before you allow people access to your forum, especially in an administrative position, you must be aware that that person can seriously damage your forum.
 Therefore, you should only allow people that you trust, implicitly, to have such access." -Douglas

Offline ///M3Power

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 37
Re: Fresh installed SMF Forum 2.0.15 - no theme
« Reply #2 on: February 12, 2019, 08:45:39 AM »
Hello Aleksi and thank you for your quick response.
I've clicked on the link you provided, but got the following error:
https://imgur.com/a/XcJOMFp

Online Aleksi "Lex" Kilpinen

  • A Peculiar Finn
  • Lead Support Specialist
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 18,483
  • Gender: Male
  • Don't worry, I'm n00b friendly
    • Aleksi.Kilpinen on Facebook
    • LexArma on GitHub
    • aleksi-kilpinen on LinkedIn
    • There's No Place Like 127.0.0.1
Re: Fresh installed SMF Forum 2.0.15 - no theme
« Reply #3 on: February 12, 2019, 08:50:59 AM »
That's interesting - Seems like our Wiki might have misbehaved. Do try again, or if it doesn't work - go and download the tool from https://download.simplemachines.org/index.php?tools

Next, upload it to your forum's root, and access it through your browser.
A Finnish Support Specialist
 Happily running multiple SMF 2.0 installations.
  Fooling around with an i7 990X @ 3,47Ghz / 12Gb / Win 10 x64 / 3840x2160


How you can help SMF

"Before you allow people access to your forum, especially in an administrative position, you must be aware that that person can seriously damage your forum.
 Therefore, you should only allow people that you trust, implicitly, to have such access." -Douglas

Offline ///M3Power

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 37
Re: Fresh installed SMF Forum 2.0.15 - no theme
« Reply #4 on: February 12, 2019, 09:28:25 AM »
I've uploaded and ran it through my browser.
Not sure what to do next, hmm?
https://imgur.com/a/EMhoBl1

Offline Illori

  • Project Manager
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 51,045
Re: Fresh installed SMF Forum 2.0.15 - no theme
« Reply #5 on: February 12, 2019, 09:29:51 AM »
at the bottom of the file click on where it says reset all settings and save the file, once complete check if this fixed issue then delete the file off your server.

Offline ///M3Power

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 37
Re: Fresh installed SMF Forum 2.0.15 - no theme
« Reply #6 on: February 12, 2019, 09:45:37 AM »
Did it as you've said, but it seems to be all the same:
https://imgur.com/a/A4LAB2T

Online Aleksi "Lex" Kilpinen

  • A Peculiar Finn
  • Lead Support Specialist
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 18,483
  • Gender: Male
  • Don't worry, I'm n00b friendly
    • Aleksi.Kilpinen on Facebook
    • LexArma on GitHub
    • aleksi-kilpinen on LinkedIn
    • There's No Place Like 127.0.0.1
Re: Fresh installed SMF Forum 2.0.15 - no theme
« Reply #7 on: February 12, 2019, 09:55:40 AM »
I am unable to reach your domain at all, are you using local addresses to run the tool? If you are, there's a risk you are just repeating the mistake the installer did.
EDIT: no, sorry - My bad. Wait a second.
A Finnish Support Specialist
 Happily running multiple SMF 2.0 installations.
  Fooling around with an i7 990X @ 3,47Ghz / 12Gb / Win 10 x64 / 3840x2160


How you can help SMF

"Before you allow people access to your forum, especially in an administrative position, you must be aware that that person can seriously damage your forum.
 Therefore, you should only allow people that you trust, implicitly, to have such access." -Douglas

Online Aleksi "Lex" Kilpinen

  • A Peculiar Finn
  • Lead Support Specialist
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 18,483
  • Gender: Male
  • Don't worry, I'm n00b friendly
    • Aleksi.Kilpinen on Facebook
    • LexArma on GitHub
    • aleksi-kilpinen on LinkedIn
    • There's No Place Like 127.0.0.1
Re: Fresh installed SMF Forum 2.0.15 - no theme
« Reply #8 on: February 12, 2019, 09:59:57 AM »
I am unable to reach your domain at all, are you using local addresses to run the tool? If you are, there's a risk you are just repeating the mistake the installer did.
EDIT: no, sorry - My bad. Wait a second.
Alright, seems your urls are still wrong - they should be full urls, so most commonly the suggested values under the boxes in repair_settings.
What I see now is "href="/css/index.css?fin20""
What I should see is "href="https://elite-duckerz.eu/forum/Themes/default/css/index.css?fin20"
A Finnish Support Specialist
 Happily running multiple SMF 2.0 installations.
  Fooling around with an i7 990X @ 3,47Ghz / 12Gb / Win 10 x64 / 3840x2160


How you can help SMF

"Before you allow people access to your forum, especially in an administrative position, you must be aware that that person can seriously damage your forum.
 Therefore, you should only allow people that you trust, implicitly, to have such access." -Douglas

Offline ///M3Power

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 37
Re: Fresh installed SMF Forum 2.0.15 - no theme
« Reply #9 on: February 12, 2019, 10:13:29 AM »
So, any suggestions for the further improvements?
Here are the URLs in repair_settings.php:
https://imgur.com/a/1h5x8Jo

Offline Bob Perry of Web Presence Consulting

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,002
  • Gender: Male
  • (T)ogether (E)veryone (A)chieves (M)ore
    • Bobert921 on Facebook
    • https://www.linkedin.com/in/bperry921/ on LinkedIn
    • @bperry921 on Twitter
    • Web Presence Consulting
Re: Fresh installed SMF Forum 2.0.15 - no theme
« Reply #10 on: February 12, 2019, 10:51:42 AM »
So, any suggestions for the further improvements?
Here are the URLs in repair_settings.php:
https://imgur.com/a/1h5x8Jo

Coming in late to conversation, when you went through the list of path settings and checked that all the paths were set correctly, did you click the blue recommendation for each of the theme paths? if they are even listed, cause the pic doesn't go all the way to bottom of screen so we can't see them?
Best Regards,
Bob Perry



"The world is moving so fast these days that the man who says it can't be done is generally interrupted by someone doing it." Elbert Hubbard

Offline ///M3Power

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 37
Re: Fresh installed SMF Forum 2.0.15 - no theme
« Reply #11 on: February 14, 2019, 08:07:22 AM »
Not sure what's wrong with it neither I know how to fix it, that's the reason for my post over here.
I did use SMF in the past without any problems and I have only good words to say for SMF.
What's the reason for my kind of problem? Is it perhaps the webhost?
Any working solutions posted in here would very much please me as I love SMF and I wouldn't really like to use any other Forum platform for my community other than SMF.

Cheers & have a nice day!  :)

Offline Arantor

  • Resident Overthinker
  • SMF Friend
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 71,248
    • StoryBB/StoryBB on GitHub
Re: Fresh installed SMF Forum 2.0.15 - no theme
« Reply #12 on: February 14, 2019, 09:05:35 AM »
Well, I went to the link in question and see a phpBB installation in progress, but the issue is a bug in the installer which can be fixed by way of using repair_settings.php correctly.
Don’t try to tell me that some power can corrupt a person. You haven’t had enough to know what it’s like.

No good deed goes unpunished / No act of charity goes unresented.

Offline ///M3Power

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 37
Re: Fresh installed SMF Forum 2.0.15 - no theme
« Reply #13 on: February 16, 2019, 12:55:01 PM »
Just freshly installed SMF Forum:

https://imgur.com/a/KxtSBAC

After clicking on the "red marked" saying "your newly installed forum" I get the following error message

https://imgur.com/Q1V2fEv

With many of previous errors caused by SMF I lost my motivation a little bit for using SMF services anymore even though it might be error caused by me/my webhost.  :(

Kind regards.

Offline Kindred

  • The Mean One
  • Support Specialist
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 58,337
  • Gender: Male
    • Kindred-999 on GitHub
Re: Fresh installed SMF Forum 2.0.15 - no theme
« Reply #14 on: February 16, 2019, 01:00:09 PM »
Those issues are, 100% , a p er obl er m eith how you have set up and/or the webhost
Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.

Offline ///M3Power

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 37
Re: Fresh installed SMF Forum 2.0.15 - no theme
« Reply #15 on: February 16, 2019, 01:14:56 PM »
Any kind of assistance to this kind of problem would be appreciated.
Now I don't know if it's the problem of the webhost or something, but I can't quit from installing SMF as I simply adore it.

Online shawnb61

  • Support Specialist
  • Sophist Member
  • *
  • Posts: 1,279
    • sbulen on GitHub
Re: Fresh installed SMF Forum 2.0.15 - no theme
« Reply #16 on: February 16, 2019, 01:37:10 PM »
This really does look like the type of issue repair_settings should help resolve.   

I'd reload repair_settings, and audit every folder, paying careful attention to whether the urls are http vs https.   

At first glance, it looks like you need ALL URLs, including themes, etc., to be https. 

Hope this helps,
Address the process rather than the outcome.  Then, the outcome becomes more likely.   - Fripp

Offline Arantor

  • Resident Overthinker
  • SMF Friend
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 71,248
    • StoryBB/StoryBB on GitHub
Re: Fresh installed SMF Forum 2.0.15 - no theme
« Reply #17 on: February 16, 2019, 05:28:23 PM »
Those issues are, 100% , a p er obl er m eith how you have set up and/or the webhost

No, no they are not, it is a known bug in the installer that’s been there since 2.0.7 removed the fix I put in 5 years ago.

As for why the installer apparently completed with no tables, that’s a different problem.
Don’t try to tell me that some power can corrupt a person. You haven’t had enough to know what it’s like.

No good deed goes unpunished / No act of charity goes unresented.

Offline Kindred

  • The Mean One
  • Support Specialist
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 58,337
  • Gender: Male
    • Kindred-999 on GitHub
Re: Fresh installed SMF Forum 2.0.15 - no theme
« Reply #18 on: February 16, 2019, 05:32:42 PM »
that's what I meant, Arantor...  I know that the missing theme paths is the known fault in the installer.
However, the failure of repair_settings and the missing tables means that the OP either totally screwed up using the repair or the webhost just plain sucks.
Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.

Offline GigaWatt

  • The Smiley Guy
  • Support Specialist
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 2,079
  • Gender: Male
    • Macedonian electronics forum
Re: Fresh installed SMF Forum 2.0.15 - no theme
« Reply #19 on: February 16, 2019, 11:09:28 PM »
Since when do we have a phpBB theme ???.

https://elite-duckerz.eu/forum/
"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"A 500 error loosely translates to the webserver saying, "WTF?"..."