Advertisement:

Author Topic: Just upgraded from 2.1RC1 to 2.1RC2  (Read 940 times)

Offline DragonLady

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 98
    • Stitcher's Guild Sewing Forum
Just upgraded from 2.1RC1 to 2.1RC2
« on: April 25, 2019, 11:55:17 AM »
(edited to fix version number)

Everything seemed to go smoothly, and all seemed well at first, then I realized my error log is filling up with these messages:

Quote
The selected search API the forum is using is out of date - falling back to standard search. Please check file SearchAPI-Standard.php.


I switched to using the full text index, but now I'm getting the same error regarding it:

Quote
The selected search API the forum is using is out of date - falling back to standard search. Please check file SearchAPI-Fulltext.php.

I'm sure I'm using the latest version of both files.


Any suggestions?
« Last Edit: April 25, 2019, 12:35:45 PM by DragonLady »

Offline SychO

  • Lead Customizer
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 1,467
  • Gender: Male
    • SychO9 on GitHub
    • SychO
Re: Just upgraded from 2.0RC1 to 2.0RC2
« Reply #1 on: April 25, 2019, 11:56:38 AM »
Are you sure it's 2.0 and not 2.1 ?

in case it's actually 2.1 (read https://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=566687.0)

Imazighen

Offline DragonLady

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 98
    • Stitcher's Guild Sewing Forum
Re: Just upgraded from 2.0RC1 to 2.0RC2
« Reply #2 on: April 25, 2019, 12:03:04 PM »
Sorry; you're correct.  2.1, and I'm off to read your link now.

Offline DragonLady

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 98
    • Stitcher's Guild Sewing Forum
Re: Just upgraded from 2.0RC1 to 2.0RC2
« Reply #3 on: April 25, 2019, 12:28:46 PM »
Okay; did that...now I have all kinds of issues. :( I'll be back 'round when I can sanely describe what is happening.

Offline DragonLady

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 98
    • Stitcher's Guild Sewing Forum
Re: Just upgraded from 2.1RC1 to 2.1RC2
« Reply #4 on: April 25, 2019, 12:40:15 PM »
I'm getting all kinds of strange issues now, even though I only changed the one file.

The main page opens okay, as does the admin panel.  But I want to try to post a new topic, everything crashes with this error:

Quote
Fatal error: Cannot redeclare search_api::$version_compatible in /home/artisans/public_html/sg/Sources/Class-SearchAPI.php on line 153


The error log in the admin panel says:

Quote
Type of error: Critical

The path to the attachments directory () is incorrect. Please correct it in the attachment settings area of your admin panel.


But I didn't change the path...or anything else, other than that one little line of code.

Offline SychO

  • Lead Customizer
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 1,467
  • Gender: Male
    • SychO9 on GitHub
    • SychO
Re: Just upgraded from 2.1RC1 to 2.1RC2
« Reply #5 on: April 25, 2019, 12:45:21 PM »
Check the path nonetheless in the Attachments and Avatars > Attachement settings > [Manage attachment directories]
and make sure they are correct.

Imazighen

Offline DragonLady

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 98
    • Stitcher's Guild Sewing Forum
Re: Just upgraded from 2.1RC1 to 2.1RC2
« Reply #6 on: April 25, 2019, 12:56:43 PM »
Okay; I'll do that.

I went back to the original file, without the changes.

But now...when I try to start a new topic, I get an error I wasn't getting before:

Quote
The message has the following error or errors that must be corrected before continuing:
The following attachments were found which you had previously attached to another post but not posted. It is advisable that you do not upload any more attachments until these are removed or that post has been submitted.
Click here to remove these attachments.


When I click the link, I'm shown the door:

You don't have permission to access /(your page)/index.php on this server.


(sigh)

Offline DragonLady

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 98
    • Stitcher's Guild Sewing Forum
Re: Just upgraded from 2.1RC1 to 2.1RC2
« Reply #7 on: April 25, 2019, 01:02:30 PM »
Check the path nonetheless in the Attachments and Avatars > Attachement settings > [Manage attachment directories]
and make sure they are correct.

Now it insists the directory doesn't exist, and I can't seem to convince it otherwise. :(

Offline DragonLady

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 98
    • Stitcher's Guild Sewing Forum
Re: Just upgraded from 2.1RC1 to 2.1RC2
« Reply #8 on: April 25, 2019, 01:18:37 PM »
Wowza!!!!

I tried to make a new topic, with an attachment, and this is what happened when I hit either "preview" or "post" (don't recall which) in bright red text:

Quote
2019-0305-39a2.jpg <!DOCTYPE html> <html lang="en-US"> <head> <meta charset="UTF-8"> <link rel="stylesheet" href="((mysite))/(mydirectory)/Themes/default/css/minified_13214f96406d2c09a43da4f83ac0d9da.css?smf21rc2_1556203201"> <style> .postarea .bbc_img { max-width: 500px; } </style> <script> var smf_theme_url = "((mysite))/(mydirectory)/Themes/default"; var smf_default_theme_url = "((mysite))/(mydirectory)/Themes/default"; var smf_images_url = "((mysite))/(mydirectory)/Themes/default/images"; var smf_smileys_url = "((mysite))/(mydirectory)/Smileys"; var smf_smiley_sets = "aaron,akyhne,classic,solosmileys,Reloaded,fugue,alienine"; var smf_smiley_sets_default = "classic"; var smf_scripturl = "((mysite))/(mydirectory)/index.php"; var smf_iso_case_folding = false; var smf_charset = "UTF-8"; var smf_session_id = "93fef84c81d3d00b7056ca3d8f34c1e5"; var smf_session_var = "e963d47"; var smf_member_id = 1; var ajax_notification_text = 'Loading...'; var help_popup_heading_text = 'A little lost? Let me explain:'; var banned_text = 'Sorry DragonLady, you are banned from using this forum!'; </script> <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/3.2.1/jquery.min.js"></script> <script src="((mysite))/(mydirectory)/Themes/default/scripts/minified_ea4ddf161eaaff8b89c02299fe6efbb1.js?smf21rc2_1556203201"></script> <script> var new_alert_title = "Stitcher's Guild Reloaded"; var alert_timeout = 10000; var smf_you_sure ='Are you sure you want to do this?'; </script> <title>An error has occurred</title> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1"> <meta property="og:site_name" content="Stitcher's Guild Reloaded"> <meta property="og:title" content="An error has occurred"> <meta name="keywords" content="sewing, sewing discussion, clothing construction, fashion, style, wardrobing, quilting, "> <meta property="og:description" content="An error has occurred"> <meta name="description" content="An error has occurred"> <meta name="theme-color" content="#557EA0"> <meta name="robots" content="noindex"> <link rel="help" href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=help"> <link rel="contents" href="((mysite))/(mydirectory)/index.php"> <link rel="search" href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=search"> <link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="Stitcher's Guild Reloaded - RSS" href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=.xml;type=rss2;board=4"> <link rel="alternate" type="application/atom+xml" title="Stitcher's Guild Reloaded - Atom" href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=.xml;type=atom;board=4"> <link rel="index" href="((mysite))/(mydirectory)/index.php/board,4.0.html"> </head> <body id="edge" class="action_uploadAttach board_4"> <div id="footerfix"> <div id="top_section"> <div class="inner_wrap"> <ul class="floatleft" id="top_info"> <li> <a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=profile" id="profile_menu_top" onclick="return false;"><img src="((mysite))/(mydirectory)/avatars/custom_avatars/avatar_1_1550217490.png" alt="" class="avatar">DragonLady</a> <div id="profile_menu" class="top_menu"></div> </li> <li> <a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=pm" id="pm_menu_top">My Messages</a> <div id="pm_menu" class="top_menu scrollable"></div> </li> <li> <a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=profile;area=showalerts;u=1" id="alerts_menu_top">Alerts <span class="amt">4</span></a> <div id="alerts_menu" class="top_menu scrollable"></div> </li> </ul> <form id="search_form" class="floatright" action="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=search2" method="post" accept-charset="UTF-8"> <input type="search" name="search" value="">&nbsp; <select name="search_selection"> <option value="all">Entire forum </option> <option value="board" selected>This board</option> <option value="members">Members </option> </select> <input type="hidden" name="sd_brd" value="4"> <input type="submit" name="search2" value="Search" class="button"> <input type="hidden" name="advanced" value="0"> </form> </div><!-- .inner_wrap --> </div><!-- #top_section --> <div id="header"> <h1 class="forumtitle"> <a id="top" href="((mysite))/(mydirectory)/index.php">Stitcher's Guild Reloaded</a> </h1> <div id="siteslogan">Common Threads Unite Us</div> </div> <div id="wrapper"> <div id="upper_section"> <div id="inner_section"> <div id="inner_wrap"> <div class="user"> April 25, 2019, 10:13:39 am </div> <div class="news"> <h2>News: </h2> <p><span style="color: Red;" class="bbc_color"><b>Much of the forum is now hidden unless you are registered, subscribed and logged in.</b></span>&nbsp;</p> </div> <hr class="clear"> </div> <a class="menu_icon mobile_user_menu"></a> <div id="main_menu"> <div id="mobile_user_menu" class="popup_container"> <div class="popup_window description"> <div class="popup_heading">Mobile Main Menu <a href="javascript:void(0);" class="main_icons hide_popup"></a> </div> <ul class="dropmenu menu_nav"> <li class="button_home"> <a class="active" href="((mysite))/(mydirectory)/index.php"> <span class="main_icons home"></span><span class="textmenu">Home</span> </a> </li> <li class="button_search"> <a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=search"> <span class="main_icons search"></span><span class="textmenu">Search</span> </a> </li> <li class="button_admin subsections"> <a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=admin"> <span class="main_icons admin"></span><span class="textmenu">Admin <span class="amt">13</span></span> </a> <ul> <li> <a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=admin;area=featuresettings"> Features and Options </a> </li> <li> <a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=admin;area=packages"> Package Manager </a> </li> <li> <a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=admin;area=logs;sa=errorlog;desc"> Error Log <span class="amt">13</span> </a> </li> <li> <a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=admin;area=permissions"> Permissions </a> </li> </ul> </li> <li class="button_moderate subsections"> <a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=moderate"> <span class="main_icons moderate"></span><span class="textmenu">Moderate</span> </a> <ul> <li> <a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=moderate;area=reportedposts"> Reported Posts </a> </li> <li> <a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=moderate;area=reportedmembers"> Reported Members </a> </li> </ul> </li> <li class="button_calendar subsections"> <a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=calendar"> <span class="main_icons calendar"></span><span class="textmenu">Calendar</span> </a> <ul> <li> <a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=calendar"> View Calendar </a> </li> <li> <a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=calendar;sa=post"> Post Event </a> </li> </ul> </li> <li class="button_mlist subsections"> <a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=mlist"> <span class="main_icons mlist"></span><span class="textmenu">Members</span> </a> <ul> <li> <a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=mlist"> View the memberlist </a> </li> <li> <a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=mlist;sa=search"> Search for Members </a> </li> </ul> </li> <li class="button_logout"> <a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=logout;e963d47=93fef84c81d3d00b7056ca3d8f34c1e5"> <span class="main_icons logout"></span><span class="textmenu">Logout</span> </a> </li> </ul><!-- .menu_nav --> </div> </div> </div> <div class="navigate_section"> <ul> <li class="unread_links"> <a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=unread" title="Show unread posts since last visit.">Unread Posts</a> <a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=unreadreplies" title="Show new replies to your posts.">Updated Topics</a> </li> <li> <a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php"><span>Stitcher's Guild Reloaded</span></a> </li> <li> <span class="dividers"> &#9658; </span> <a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php#c4"><span>Site News</span></a> </li> <li class="last"> <span class="dividers"> &#9658; </span> <a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php/board,4.0.html"><span>Site News and Announcements </span></a> </li> </ul> </div><!-- .navigate_section --> </div><!-- #inner_section --> </div><!-- #upper_section --> <div id="content_section"> <div id="main_content_section"> <div id="fatal_error"> <div class="cat_bar"> <h3 class="catbg"> An error has occurred </h3> </div> <div class="windowbg"> <div class="padding"> The database value you're trying to insert does not exist: filename </div> </div> </div> <div class="centertext"> <a class="button" href="javascript:document.location=document.referrer">Back</a> </div> </div><!-- #main_content_section --> </div><!-- #content_section --> </div><!-- #wrapper --> </div><!-- #footerfix --> <div id="footer"> <div class="inner_wrap"> <ul> <li class="floatright"><a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=help">Help</a> | <a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=help;sa=rules">Terms and Rules</a> | <a href="#top_section">Go Up &#9650;</a></li> <li class="copyright"><a href="((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=credits" title="License" target="_blank" rel="noopener">SMF 2.1 RC2 &copy; 2019</a>, <a href="http://www.simplemachines.org" title="Simple Machines" target="_blank" rel="noopener">Simple Machines</a></li> </ul> <p>Page created in 0.148 seconds with 9 queries.</p> </div> </div><!-- #footer --> <script> window.addEventListener("DOMContentLoaded", function() { function triggerCron() { $.get('((mysite))/(mydirectory)' + "/cron.php?ts=1556212410"); } window.setTimeout(triggerCron, 1); var user_menus = new smc_PopupMenu(); user_menus.add("profile", "((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=profile;area=popup"); user_menus.add("alerts", "((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=profile;area=alerts_popup;u=1"); user_menus.add("pm", "((mysite))/(mydirectory)/index.php?action=pm;sa=popup"); }); </script> </body> </html> 38.4 KB

Needless to say, I canceled.
« Last Edit: April 26, 2019, 02:08:26 AM by GigaWatt »

Offline DragonLady

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 98
    • Stitcher's Guild Sewing Forum
Re: Just upgraded from 2.1RC1 to 2.1RC2
« Reply #9 on: April 25, 2019, 03:09:09 PM »
I'm certain the attachments directory and path to it are correct.  I haven't changed them, and they were working fine before the upgrade. 

I want to reinstall gallerypro, but I want to make sure everything else is working correctly first.


As always, I appreciate the help I always get here.

Offline Antes

  • Evil Black Cat
  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,943
  • Gender: Male
  • Black cat rulz!
    • Antes on GitHub
    • merta on LinkedIn
    • @XinYenFon on Twitter
    • WoWSnips
Re: Just upgraded from 2.1RC1 to 2.1RC2
« Reply #10 on: April 25, 2019, 03:27:17 PM »
Check your paths with repair_settings.php

Usage: Upload this file to root dir of your forum and call from your browser.
You can support me directly via Patreon

In Catnip We Trust.
The solution is Catnip!
Vote for Catnip!

Current Project(s): [ WoWSnips ]
Past Project(s): [ ezPortal ] # [ Lunarfall ] # [ RDD (HTML5) ]

Offline DragonLady

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 98
    • Stitcher's Guild Sewing Forum
Re: Just upgraded from 2.1RC1 to 2.1RC2
« Reply #11 on: April 25, 2019, 04:57:17 PM »
Okay; I'll try that.

Thank-you!

Offline DragonLady

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 98
    • Stitcher's Guild Sewing Forum
Re: Just upgraded from 2.1RC1 to 2.1RC2
« Reply #12 on: April 25, 2019, 05:04:25 PM »
Check your paths with repair_settings.php

Usage: Upload this file to root dir of your forum and call from your browser.


I ran that, and all seemed fine.  But...the attachments are giving me the same problems. 


I'll try again tonight, when the forum isn't busy and see if I see anything that looks out of place.

Offline DragonLady

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 98
    • Stitcher's Guild Sewing Forum
Re: Just upgraded from 2.1RC1 to 2.1RC2
« Reply #13 on: April 26, 2019, 02:54:28 AM »
Well.... It's saying the attachment directory is okay now, so that's fixed.

But, it still gives me all the other errors.

When I try to reply to a thread, I still get an error:

Quote
The message has the following error or errors that must be corrected before continuing:
The following attachments were found which you had previously attached to another post but not posted. It is advisable that you do not upload any more attachments until these are removed or that post has been submitted.
Click here to remove these attachments.

Clicking the link still takes me to a "forbidden" page.

If I go ahead and try to upload another image, I get that same style sheet -the whole thing- in red, and that point I just cancel because I'm afraid to post.

I don't have any draft posts, and have no idea where those attachments it's finding are?



Offline DragonLady

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 98
    • Stitcher's Guild Sewing Forum
Re: Just upgraded from 2.1RC1 to 2.1RC2
« Reply #14 on: April 26, 2019, 03:05:41 AM »
I'm getting two messages on my error log:

The database value you're trying to insert does not exist: filename
Function: createAttachment
http://(my_url)index.php?action=uploadAttach;sa=add;b7a9dc823=a13b92261959b4a809dd4d8b0e09f44b;board=4
/(my_path)/Sources/Subs-Attachments.php (Line 721)

8: Undefined index: tmp_name
http://(my_url)/index.php?action=uploadAttach;sa=add;b7a9dc823=a13b92261959b4a809dd4d8b0e09f44b;board=4
/(my_path)/Sources/Attachments.php (Line 329)



Offline SychO

  • Lead Customizer
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 1,467
  • Gender: Male
    • SychO9 on GitHub
    • SychO
Re: Just upgraded from 2.1RC1 to 2.1RC2
« Reply #15 on: April 26, 2019, 11:34:58 AM »
that is weird, I don't have a clue, did you run upgrade.php when you upgraded ?

Imazighen

Offline DragonLady

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 98
    • Stitcher's Guild Sewing Forum
Re: Just upgraded from 2.1RC1 to 2.1RC2
« Reply #16 on: April 26, 2019, 12:10:43 PM »
that is weird, I don't have a clue, did you run upgrade.php when you upgraded ?


Yes.  It didn't seem to give me any trouble upgrading at all.

Offline SychO

  • Lead Customizer
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 1,467
  • Gender: Male
    • SychO9 on GitHub
    • SychO
Re: Just upgraded from 2.1RC1 to 2.1RC2
« Reply #17 on: April 26, 2019, 12:25:55 PM »
Could try the Integrity check in the file maintenance, though you might want to take a backup before that.

Imazighen

Offline DragonLady

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 98
    • Stitcher's Guild Sewing Forum
Re: Just upgraded from 2.1RC1 to 2.1RC2
« Reply #18 on: April 26, 2019, 12:27:36 PM »
Could try the Integrity check in the file maintenance, though you might want to take a backup before that.

I'm willing to try just about anything.  I'm completely mystified by these issues.

Offline DragonLady

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 98
    • Stitcher's Guild Sewing Forum
Re: Just upgraded from 2.1RC1 to 2.1RC2
« Reply #19 on: April 26, 2019, 12:42:16 PM »
Could try the Integrity check in the file maintenance, though you might want to take a backup before that.

I'm willing to try just about anything.  I'm completely mystified by these issues.

After I posted, I thought "wait...I did that last night -twice- and supposedly fixed almost 200 errors the first time". 

But, I went ahead and did it again, found two errors and fixed them. 

Now, all seems to be working again, so I'm gonna keep my fingers crossed and hope that everything is running correctly now.  But, I'll be back if this just keeps happening.