Advertisement:
GCWebhosting

Author Topic: Potrebne informacije  (Read 682 times)

Offline efk

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 161
  • Gender: Male
Potrebne informacije
« on: August 01, 2019, 02:00:36 PM »
Pozdrav drugari. Vec 10ak godina sam veliki fan SMF foruma, ne volim vBulletin i ove ostale, Xenforo deluje ok, mada sve sto mi treba je ovde. Na SMF forumu na kojem sam godinama jedan od glavnih admina - Community Manager ali bez iskustva u programiranju, nas glavni admin i programer je resio da konvertuje SMF 2.0.15 u vBulletin5 i to je ono sto mi se ne svidja ali cu posmatrati sa strane kako se unistava aktivni forum koji skoro u svakom trenutku ima bar 20 clanova onlajn.
Moj predlog je bio posto postoje 2 foruma, stari vBulletin4 koji je bez aktivnosti i malo noviji SMF, da se omoguci korisnicima da se nekako povezu, ako se napravi jedan nalog na forumu da postoji isti i na drugom, procitao sam ranije da je tako nesto moguce, sad kako to je vec nesto drugo, i ispalo je da glavni admin zeli da ih spoji oba tako sto ce konvertovati SMF u vb5.
Znam da se SMF ne bavi ovakvim pitanjima, imamo nekoliko modova koji su uglavnom ranije napravljeni za potrebe igre i bar 30ak od kojih je vecina dostupna da se instalira u svakom trenutku. Tako da prilikom pomeranja pretpostavljam da nijedan mod vise nece raditi? Procitao sam par puta da kad se ide SMF 2.0 do 2.1 da nijedan mod nece da radi i da je potrebno da se jos jednom instaliraju ako sam to dobro razumeo.
Isto me zanima ako se desi da forum bude konvertovan, da li ce nacin na koji funkcionisu postovi, poruke, admin panel i druge stvari preuzete od strane vb5?
I za kraj, najveca ironija je sto je taj stari vbulletin forum skoro pa neaktivan vec par godina, a ovaj hoce sve da bude na vbulletin. Mislim strasno, nadam se da cu dobiti neko misljenje o tome sta ce se desavati i kako uopste funkcionise to konvertovanje :laugh:


I da se zna, link foruma sto sam postavio kao signature nema veze sa ovim.