Advertisement:

Author Topic: Visual Verification system stopped working  (Read 687 times)

Offline shadav

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 107
  • Gender: Female
Visual Verification system stopped working
« on: August 22, 2019, 04:26:46 PM »
what files do I need to look at to fix it?
funnily enough the listen to letters still works hahaha
just the image is not showing
2.0.15
thank you


Offline shadav

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 107
  • Gender: Female
Re: Visual Verification system stopped working
« Reply #2 on: August 22, 2019, 06:33:44 PM »
https://wiki.simplemachines.org/smf/Visual_verification_code_-_It_doesn%27t_work._What_should_I_do

reinstalled my fonts library just in case, still didn't help...

wow that thing says I have a lot of files that doesn't end in
Code: [Select]
?>  :laugh:
guess I need to go through and put those in? so every file should end with
Code: [Select]
?> ?? because even some vanilla files do not, for instance proxy.php does not, I checked a vanilla download and it doesn't.....so then I need to make sure every file actually has the
Code: [Select]
?> ?

Offline Sir Osis of Liver

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 9,243
Re: Visual Verification system stopped working
« Reply #3 on: August 22, 2019, 07:31:34 PM »
Interesting -

https://www.php.net/basic-syntax.instruction-separation

The closing tag of a PHP block at the end of a file is optional, and in some cases omitting it is helpful when using include or require, so unwanted whitespace will not occur at the end of files, and you will still be able to add headers to the response later. It is also handy if you use output buffering, and would not like to see added unwanted whitespace at the end of the parts generated by the included files.

Offline Arantor

  • Resident Overthinker
  • SMF Friend
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 71,394
    • StoryBB/StoryBB on GitHub
Re: Visual Verification system stopped working
« Reply #4 on: August 23, 2019, 01:16:38 AM »
Package Manager explicitly requires the ?> at the end of a file, so that test script just checks to make sure it is in fact there, and not with any content afterward.
Don’t try to tell me that some power can corrupt a person. You haven’t had enough to know what it’s like.

No good deed goes unpunished / No act of charity goes unresented.

Offline shadav

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 107
  • Gender: Female
Re: Visual Verification system stopped working
« Reply #5 on: August 23, 2019, 11:44:10 AM »
still no luck... any other suggestions?
I've already been hit with 3 bots signing up last night and my board is not live (I don't have it in maintenance mode though so I can see that everything is working) nor linked anywhere, no one has the url so um.... yeah....

Offline Illori

  • Project Manager
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 51,133

Offline Sir Osis of Liver

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 9,243
Re: Visual Verification system stopped working
« Reply #7 on: August 23, 2019, 12:45:19 PM »
Visual verification is not going to stop bots.  You should use verification questions, or one of the various anti-spam mods.

Offline shadav

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 107
  • Gender: Female
Re: Visual Verification system stopped working
« Reply #8 on: August 23, 2019, 01:24:10 PM »
Visual verification is not going to stop bots.  You should use verification questions, or one of the various anti-spam mods.
funnily enough I have 2 questions... I think this is a case of bot/human doing auto registration.... the emails were all bogus (I forget as I deleted the users) same email just different #s tacked onto it...

I tried to install recaptcha mod but it's giving an error, never mind just checked it again and now it's working.... google did say it could take up to 30 minutes for it, so I guess it's ok now...
still don't know why the smf built in one stopped working....