• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.
September 17, 2021, 12:20:45 AM

News:

Wondering if this will always be free?  See why free is better.


Greška na Admin.php i Load.php

Started by vojislavPrijovic, May 05, 2020, 12:03:42 PM

Previous topic - Next topic

vojislavPrijovic

Pozdrav,
posle dužeg vremena mi treba pomoć. Niame greške su se pojavile nakon deinstalacije chatwee.

Prva greška se vodi kao neodređena u Admin.php. Postavio sam malo širi deo koda jer ustvari neznam da li je potrebno brisati samo linije u kojoj je greška ili veći deo. Takođe sam u nedoumici da li je potrebno klasično brisanje ili to treba sa "insertom" da ustvari linije 199 i 200 ostanu prazne. Ovakve stvari nikad nisam radio, mada znam da ako bude problema, postoji mogućnost da vratim original php stranicu.




Ovo još i nije tako strašno samo par stotina grešaka ali sledeča je na Load.php i tu se pojavljuje za par dana nekoliko desetina hiljada grešaka (naravno zavisi od broja posetilaca foruma).






Dakle chatwee sam deinstalirao i nije prijavljena nikakva greška, da li je moguće da kompletna deinstalacija nije bila uspešna, ili sam ja negde pogrešio? Da li neko zna kako da rešim ovaj problem?
[/size]
[/size]Unapred hvala :)




Dzonny

Pozdrav.

Deinstalacija moda ti nije bila uspešna, zapravo možda ništa i nije uklonjeno :)
Elem, prvi deo grešaka koje dobijaš su nedefinisani stringovi, što znači da ne postoji "prevod" odnosno nisu uopšte definisani stringovi koji se vuku iz više fajlova, što opet znači da su ili ostaci moda po fajlovima, ili ceo kod koji je ostao.

Najbolje je da pogledaš "parse" tog moda i deo po deo, kod po kod pregledaš po fajlovima, i ručno deinstaliraš mod. To ume da bude dosadan i mukotrpan posao ako je obiman mod, ali to ti je najsigurnije rešenje.

Možeš i da samo npr vratiš stringove u jezičke fajlove, čime ćeš veći deo ovih errora ukloniti, ali glavni problem će i dalje biti tu, tako da bih ja išao na prvu soluciju, jer ćeš pre ili kasnije morati da rešiš taj problem.

Elem, naravno, obavezno napravi backup svih fajlova i baze pre nešto što bilo šta uradiš, da imaš sve za svaki slučaj. ;)


P.S - podrazumeva se da znaš da ručno instaliraš mod:
https://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=356859.0
Ti konkretno ovde radiš obrnut proces od ovoga opisanog tu.

Ako treba bilo kakva pomoć slobodno piši.

vojislavPrijovic

Hvala ti, posebno za link jer to nisam ni znao da se može, jer sam do sada uvek radio sve automatski.

Nešto mi je noćas palo na pamet, što ne znači da je pametno, ali mi je bitno tvoje mišljenje. Šta misliš da li bi pomoglo da ponovo instaliram pa da brišem (mislim da je dlupo pitanje ali ipak ...)?

vojislavPrijovic

Baš sam nešto vredan danas  :)

Dakle pogledao sam i što se prve greške tiče, nisam pametan jer jedina promena u Admin-php bi trebalo da bude
'chatwee' => array($txt['chatwee']),
a ja imam
isto to dva puta, ali kad sam izbrisao onda je sad admin stranica uvećana (slova) bez ozdira kako sam brisao ali srećom samo admin deo.

Što se tiče druge greške to izgleda da nema veze sa chatwee, već je nešto drugo u pitanju. Ustvari greška se javlja samo na početnoj stranici Foruma, pa sam isključio chat, members online i još neke pakete koji su korišteni za index stranicu ali ništa, greška se još uvek pojavljuje i kako je greška u prvom i trećem redu, mora da je neko posebno podešavanje za usere, ili nije?

$memberContext[$user]['custom_fields'] = array();
      if (!isset($context['display_fields']))
         $context['display_fields'] = unserialize($modSettings['displayFields']);

Dzonny

Na kojoj si verziji foruma, i koju verziju PHP-a imaš na serveru?

Ako imaš taj kod dva puta vrlo je moguće onda je i od ranije problem, ili si mod brisao pa instalirao opet, pa su negde ostali repovi, ko zna..
Najsigurnije je da sve to lepo ispregledaš i ukloniš "višak" kodova.

EDIT:
Sada sam tek ušao u taj mod da vidim, i primetih da je zapravo prilično malo izmena, tj samo u fajlu Admin.php. Ovo ostalo su jezički stringovi i koristi hooks, pa zato je i prilično lagan mod.
Hajde okači ovde Admin.php fajl da vidimo.

vojislavPrijovic

Zato sam i rekao da sam bio vredan  ;)

Sad kao što sam rekao više nema te neodređene greške, samo su slova u admin delu duplo veća. Inače mi piše da je Verzija foruma: SMF 2.0.11

Moram priznati da sam mod instalirao dosta davno (i izbrisao ga posle kratke peripetije). Međutim kako je sad bila nešto duža pauza, malo sam više vremena proveo da sredim Forum pa sam primetio da se gomilalo greška.
Evo originalnog Admin.php

Dzonny

Fajl je okej, sada je uklonjen taj kod za ovaj mod.

Da li imaš na forumu neke "custom fields" napravljene? Ako imaš uslikaj šta imaš.

vojislavPrijovic

Pre nego što nastavimo, imam jedno pitanje. Da li je moguće da ispravim grešku (izbrišem nepotreban kod na Admin.php), vratim na server fajl, uočim da ima promena (veča slova na stranici koju sam ispravljao) a da greške nema ali se i dalje javlja greška u Load.php i da nakon nekog vremena nestane i greška na Load.php?

To pitam jer sam ti pisao sinoć oko 22:30 oko 23:30 sam obrisao sve greške i više se nisam bavio sa time. Evo pre pola sata sam seo da vidim tvoj post i kad sam otišao na svoj forum, zaprepašćenje!!!!!! Nema nijedne greške prijavljene, čak ni sa Load.php.
Moram istaći da sam i sada isto kao i sinoć radio sa Mozlle i Chroma (čista preventiva zbog keš memorije) i kao gost i sa prijavljivanjem (čisto da eleminišem eventualno neka podešavanja za članove).

Nije mi jasno  ::)

Sada sve radi kako treba sem tih vecih slova u admin delu, ali nek to bude najveći problem, ja ću biti zadovoljan. Sačekaću tvoje mišljenje pa ako sve bude ok i sutra, onda ide "solved" (prosto se bojim da se prerano radujem)  :)

Dzonny

Sve je moguće :)
Verovatno keširanje na serveru ili nešto, ali bitno je da je rešeno :)

vojislavPrijovic

Da sad je sve uredu, nigde nijedne greške.

Tebi velika zahvalnost i naravno "solved"a ja započinjem novu temu  :)

Advertisement: