News:

SMF 2.1.2 has been released! Take it for a spin! Read more.

Main Menu

Upgrade to 2.0.17 wiped out administrator login

Started by librarymary, July 06, 2020, 09:16:58 PM

Previous topic - Next topic

librarymary

I upgraded to 2.0.17 but it has blocked me from logging in and I'm the administrator.  Also, at the top of the page is shows this and I don't know what it means:  /CTF/cache'; $upgradeData = "YTo5OntzOjI6ImlkIjtpOjE7czo0OiJuYW1lIjtzOjEzOiJBZG1pbmlzdHJhdG9yIjtzOjQ6InBhc3MiO2k6NTQyNzc7czo3OiJzdGFydGVkIjtpOjE0NTc2NzUxODA7czo3OiJ1cGRhdGVkIjtpOjE0NTc2NzUxODQ7czo3OiJ2ZXJzaW9uIjtzOjU6IjIuMC40IjtzOjQ6InN0ZXAiO2k6NDtzOjc6InN1YnN0ZXAiO2k6MDtzOjQ6Im1haW4iO047fQ=="; $maintenance = 2; $image_proxy_secret = '123c8c1370a1dc341204'; $image_proxy_maxsize = 5190; $image_proxy_enabled = 0; $auth_secret = '1acaaf8da4aed9bd461761396d51978b38e77edfd8072515a016da6e780f18ce'; ?>

I installed 2.0.16 and it was fine.......how do I get my admin rights back?

At the bottom of the page is:   You were unable to login. Please check your cookie settings.      What about them? I don't have anything blocked....

Thank you.

Looking

How did you upgrade? Uploaded files or clicked the links in admin? Did you see any error warnings prior to the install?

vbgamer45

Looks like you have a bug in your Settings.php
Find ?> and move to end of file.
Community Suite for SMF - Take your forum to the next level built for SMF, Gallery,Store,Classifieds,Downloads,more!

SMFHacks.com -  Paid Modifications for SMF

Mods:
EzPortal - Portal System for SMF
SMF Gallery Pro
SMF Store SMF Classifieds Ad Seller Pro

librarymary

I was at 2.0.13 and downloaded 14, 15, 16 and 17. Uploaded and installed them sequentially and had no error notifications - each install (except 17) said it was successful and I checked all the tests before installing each one. There was another Cache text at the top of the login page when I started and it remained but enlarged with 2.0.17 ....same time that I lost the login capability.

I'm not sure where to find the Settings.php to try the find and edit the ?>        Isn't it at the end of the file?     I am trying to maintain this forum for a non-profit group but am not trained in technology which complicates the issue :(

vbgamer45

Settings.php should be in the root of your SMF forum install.

Yes it should be in the root of the domain.
Community Suite for SMF - Take your forum to the next level built for SMF, Gallery,Store,Classifieds,Downloads,more!

SMFHacks.com -  Paid Modifications for SMF

Mods:
EzPortal - Portal System for SMF
SMF Gallery Pro
SMF Store SMF Classifieds Ad Seller Pro

librarymary

OK - got into the settings php...........  the page begins with <?php    and continues through settings

at the end is the following (is something missing or out of place in the following data that I can fix?)       

?>/CTF/cache';
$upgradeData = "YTo5OntzOjI6ImlkIjtpOjE7czo0OiJuYW1lIjtzOjEzOiJBZG1pbmlzdHJhdG9yIjtzOjQ6InBhc3MiO2k6NTQyNzc7czo3OiJzdGFydGVkIjtpOjE0NTc2NzUxODA7czo3OiJ1cGRhdGVkIjtpOjE0NTc2NzUxODQ7czo3OiJ2ZXJzaW9uIjtzOjU6IjIuMC40IjtzOjQ6InN0ZXAiO2k6NDtzOjc6InN1YnN0ZXAiO2k6MDtzOjQ6Im1haW4iO047fQ==";
$maintenance = 2;
$image_proxy_secret = '123c8c1370a1dc341204';
$image_proxy_maxsize = 5190;
$image_proxy_enabled = 0;
$auth_secret = 'b9c3da3d952a6df025b3e6f285b7ca7ef5fe80c51c006a986f102c13cd444866';
?>

librarymary

I wonder if the problem occurred originally with smf 2.0.12   or    13         When I tried to install the patch to upgrade to smf 2.0.13, it said the package downloaded but was empty. So, I downloaded to my computer, uploaded and installed and it said it installed successfully but the empty notification and instructions stayed on the page. But 2.0.13 - 1.0.16 seemed to install with no problems. Do I go back to.....2.0.12 or 2.0.11 and try to fix it there? I'm sorry I'm not better at this....    Would the settings.php for 2.0.11 be used to fix it? I don't recall seeing the text at the top of the login page prior to 2.0.12 but I could be wrong.

vbgamer45

Yes you can use the old Settings.php I beilve you would need to copy this to end of the file
replace ?>

$image_proxy_secret = '123c8c1370a1dc341204';
$image_proxy_maxsize = 5190;
$image_proxy_enabled = 0;
$auth_secret = 'b9c3da3d952a6df025b3e6f285b7ca7ef5fe80c51c006a986f102c13cd444866';
?>
Community Suite for SMF - Take your forum to the next level built for SMF, Gallery,Store,Classifieds,Downloads,more!

SMFHacks.com -  Paid Modifications for SMF

Mods:
EzPortal - Portal System for SMF
SMF Gallery Pro
SMF Store SMF Classifieds Ad Seller Pro

librarymary

Would it be better to download/install a LARGE UPGRADE package? Would it destroy any existing data (logins/topics/posts/etc.)

Would it fix whatever the problem is? I can't retrieve my forum up as far back as 2.0.11

vbgamer45

In this case no because the issue is your settings.php file is a little messed up...
Community Suite for SMF - Take your forum to the next level built for SMF, Gallery,Store,Classifieds,Downloads,more!

SMFHacks.com -  Paid Modifications for SMF

Mods:
EzPortal - Portal System for SMF
SMF Gallery Pro
SMF Store SMF Classifieds Ad Seller Pro

librarymary

I can't figure out how the settings.php got messed up - I am the only one with full access and I haven't done anything but upload patches and new packages.  If you saw the whole settings.php might you be able to spot the problem? I used to do simple HTML writing, but I don't know what I am looking for. It does start with <? and end with ?> so everything is encased ---- maybe just the CACHE part? 


shadav

Quote from: librarymary on July 07, 2020, 12:30:18 PM
I can't figure out how the settings.php got messed up - I am the only one with full access and I haven't done anything but upload patches and new packages.  If you saw the whole settings.php might you be able to spot the problem? I used to do simple HTML writing, but I don't know what I am looking for. It does start with <? and end with ?> so everything is encased ---- maybe just the CACHE part? 



except for you have an extra ?> in there

Quote from: librarymary on July 07, 2020, 11:29:00 AM
OK - got into the settings php...........  the page begins with <?php    and continues through settings

at the end is the following (is something missing or out of place in the following data that I can fix?)       

?>/CTF/cache';
$upgradeData = "YTo5OntzOjI6ImlkIjtpOjE7czo0OiJuYW1lIjtzOjEzOiJBZG1pbmlzdHJhdG9yIjtzOjQ6InBhc3MiO2k6NTQyNzc7czo3OiJzdGFydGVkIjtpOjE0NTc2NzUxODA7czo3OiJ1cGRhdGVkIjtpOjE0NTc2NzUxODQ7czo3OiJ2ZXJzaW9uIjtzOjU6IjIuMC40IjtzOjQ6InN0ZXAiO2k6NDtzOjc6InN1YnN0ZXAiO2k6MDtzOjQ6Im1haW4iO047fQ==";
$maintenance = 2;
$image_proxy_secret = '123c8c1370a1dc341204';
$image_proxy_maxsize = 5190;
$image_proxy_enabled = 0;
$auth_secret = 'b9c3da3d952a6df025b3e6f285b7ca7ef5fe80c51c006a986f102c13cd444866';
?>

librarymary

I took the indicated    ?>    out ahead of /CTF/cach and the page wouldn't function, so I put it back in.

Here is the Cache error text from the settings.php:

########## Error-Catching ##########
# Note: You shouldn't touch these settings.
$db_last_error = 1453856631;

# Make sure the paths are correct... at least try to fix them.
if (!file_exists($boarddir) && file_exists(dirname(__FILE__) . '/agreement.txt'))
   $boarddir = dirname(__FILE__);
if (!file_exists($sourcedir) && file_exists($boarddir . '/Sources'))
   $sourcedir = $boarddir . '/Sources';

$cachedir = '/home/clanthompson/public_html/CTF/cache';
$maintenance = 0;
?>/CTF/cache';
$upgradeData = "YTo5OntzOjI6ImlkIjtpOjE7czo0OiJuYW1lIjtzOjEzOiJBZG1pbmlzdHJhdG9yIjtzOjQ6InBhc3MiO2k6NTQyNzc7czo3OiJzdGFydGVkIjtpOjE0NTc2NzUxODA7czo3OiJ1cGRhdGVkIjtpOjE0NTc2NzUxODQ7czo3OiJ2ZXJzaW9uIjtzOjU6IjIuMC40IjtzOjQ6InN0ZXAiO2k6NDtzOjc6InN1YnN0ZXAiO2k6MDtzOjQ6Im1haW4iO047fQ==";
$maintenance = 2;
$image_proxy_secret = '123c8c1370a1dc341204';
$image_proxy_maxsize = 5190;
$image_proxy_enabled = 0;
$auth_secret = 'b9c3da3d952a6df025b3e6f285b7ca7ef5fe80c51c006a986f102c13cd444866';
?>

Any ideas?

librarymary

Do you think the repair_settings.php tool would fix it?

Arantor

No, but just delete the line that says:

?>/CTF/cache';

Not the one that starts with $cachedir, that's fine, but the line after the $maintenance = 0; line needs to go.

librarymary

Current:

########## Error-Catching ##########
# Note: You shouldn't touch these settings.
$db_last_error = 1453856631;

# Make sure the paths are correct... at least try to fix them.
if (!file_exists($boarddir) && file_exists(dirname(__FILE__) . '/agreement.txt'))
   $boarddir = dirname(__FILE__);
if (!file_exists($sourcedir) && file_exists($boarddir . '/Sources'))
   $sourcedir = $boarddir . '/Sources';

$cachedir = '/home/clanthompson/public_html/CTF/cache';
$maintenance = 0;

$upgradeData = "YTo5OntzOjI6ImlkIjtpOjE7czo0OiJuYW1lIjtzOjEzOiJBZG1pbmlzdHJhdG9yIjtzOjQ6InBhc3MiO2k6NTQyNzc7czo3OiJzdGFydGVkIjtpOjE0NTc2NzUxODA7czo3OiJ1cGRhdGVkIjtpOjE0NTc2NzUxODQ7czo3OiJ2ZXJzaW9uIjtzOjU6IjIuMC40IjtzOjQ6InN0ZXAiO2k6NDtzOjc6InN1YnN0ZXAiO2k6MDtzOjQ6Im1haW4iO047fQ==";
$maintenance = 2;
$image_proxy_secret = '123c8c1370a1dc341204';
$image_proxy_maxsize = 5190;
$image_proxy_enabled = 0;
$auth_secret = 'b9c3da3d952a6df025b3e6f285b7ca7ef5fe80c51c006a986f102c13cd444866';
?>

But now I get                 Maintenance Mode
Okay faithful users...we're attempting to restore an older backup of the database...news will be posted once we're back

vbgamer45

Community Suite for SMF - Take your forum to the next level built for SMF, Gallery,Store,Classifieds,Downloads,more!

SMFHacks.com -  Paid Modifications for SMF

Mods:
EzPortal - Portal System for SMF
SMF Gallery Pro
SMF Store SMF Classifieds Ad Seller Pro

librarymary

IT WORKED!!!   IT WORKED!!!

I can't begin to thank you enough - I know it was extremely tedious but you stayed with me!

I'm logged in and have copied the current php settings into a backup file.

Thank you!  Thank you! We've had this forum for nearly 20 years and I didn't want to lose all the info in it.

vbgamer45

Make sure to do another full backup of the files and database. I recommend at least once a month if it is somewhat active.
Community Suite for SMF - Take your forum to the next level built for SMF, Gallery,Store,Classifieds,Downloads,more!

SMFHacks.com -  Paid Modifications for SMF

Mods:
EzPortal - Portal System for SMF
SMF Gallery Pro
SMF Store SMF Classifieds Ad Seller Pro

librarymary

My forum now says it is at smf 2.0.16              Should I try to install 2.0.17 or leave it?         I'm afraid of doing the updates now....:(

I did the backups for the entire website and the databases. 

vbgamer45

Community Suite for SMF - Take your forum to the next level built for SMF, Gallery,Store,Classifieds,Downloads,more!

SMFHacks.com -  Paid Modifications for SMF

Mods:
EzPortal - Portal System for SMF
SMF Gallery Pro
SMF Store SMF Classifieds Ad Seller Pro

librarymary

Done and everything seems to run OK.

Thanks again for all your help....I was well and truly lost.

Advertisement: