Advertisement:

Author Topic: Captcha image not showing on rego of forum  (Read 325 times)

Offline ausfisho

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Captcha image not showing on rego of forum
« on: October 18, 2020, 07:24:40 AM »
Captcha image not showing on rego i am stuck as no idea

I had to disable forum sign up a long time ago due to not being able o solve it on my own, now i am well ken to get sight back up & running i would love to fix the issue i have  looked in many files, up loaded language files but not sure if i am doing it right or even put them in right place of now have buggered the site up ever more, if any  one who knows what they are doing  can point me in right direction would be greatly appreciated

Online shadav

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 668
  • Gender: Female
    • Ask The Muslims: A Place To Ask Honest Questions and Receive Respectful Answers
Re: Captcha image not showing on rego of forum
« Reply #1 on: October 18, 2020, 09:40:36 AM »
what mods do you have installed and is this for smf v1.1? if so i'd highly suggest updating to 2.0.17 for security reasons and also php versions....

I know for me on a 2.0.x it was the mod Topic Author for some strange reason with that installed my captcha stopped working, uninstalled it and my captcha was fine....

so well....if you don't have that mod then you'll need to play eeny meeny miney mo until you figure out which mod is causing it.

Offline Sir Osis of Liver

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 10,435
  • We were all equal in the end.
Re: Captcha image not showing on rego of forum
« Reply #2 on: October 18, 2020, 09:46:09 PM »
Core captcha verification is pretty much useless.  You should upgrade to 2.0.17, 1.1 branch went eol a while ago and is no longer supported.
“There is nothing more frightful than ignorance in action.”  Goethe

Offline ausfisho

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Captcha image not showing on rego of forum
« Reply #3 on: October 19, 2020, 07:29:47 AM »
that's what i can see, packages & installed packages




Modification packages
1.    SMF 2.0.13 Update    1.0    
2.    SMF 2.0.11 Update    1.0    
3.    SMF 2.0.7 Update    1.0    
4.    SMF 2.0.16 Update    1.0    
5.    SMF 1.1.21 / 2.0.10 Update
1.0.    [ List Files ] [ Delete ]
6.    SMF 2.0.12 Update    1.0    
7.    SMF 2.0.3 Update    1.0    
8.    SMF 2.0.15 Update    1.0    
9.    SMF 2.0.16 Update    1.0    
10.    SMF 2.0.16 Update    1.0    
11.    SMF 2.0.8 Update    1.0    
12.    SMF 2.0.14 Update    1.0    
13.    Additional Home page Title
14.    SMF 2.0.16 Update    1.0    
15.    SMF 2.0.17 Update    1.0    
16.    SimplePortal    2.3.7    
17.    Highslide 4 SMF    0.7a    
18.    SMF 2.0.16 Update    1.0    


 installed packages

1.    Highslide 4 SMF    0.7a    [ Uninstall ]
2.    SMF 2.0.17 Update    1.0    [ Uninstall ]
3.    SMF 2.0.16 Update    1.0    [ Uninstall ]
4.    SimplePortal    2.3.7    [ Uninstall ]
5.    SMF 2.0.15 Update    1.0    [ Uninstall ]
6.    SMF 2.0.14 Update    1.0    [ Uninstall ]
7.    SMF 2.0.13 Update    1.0

Offline Sir Osis of Liver

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 10,435
  • We were all equal in the end.
Re: Captcha image not showing on rego of forum
« Reply #4 on: October 19, 2020, 12:35:52 PM »
So you're running 2.0.17.  You should be using verification questions for registration, not captcha.
“There is nothing more frightful than ignorance in action.”  Goethe


Offline ausfisho

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Captcha image not showing on rego of forum
« Reply #6 on: Yesterday at 06:25:18 AM »
So you're running 2.0.17.  You should be using verification questions for registration, not captcha.
    i did have 6 questions to do with the Australian fishing  sport   my site is about but still gitvover run by spammers joining posting porn crap

Offline Kindred

  • The Mean One
  • Support Specialist
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 59,505
  • Gender: Male
    • Kindred-999 on GitHub
Re: Captcha image not showing on rego of forum
« Reply #7 on: Yesterday at 08:30:09 AM »
6 questions is not enough...

you should have 20-30 questions in the queue (ask 1-2 each registration)
and you will also need to change your questions approximately every year or two.
Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.

"Loki is not evil, although he is certainly not a force for good. Loki is... complicated."

Offline ausfisho

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Captcha image not showing on rego of forum
« Reply #8 on: Today at 06:46:49 AM »
6 questions is not enough...

you should have 20-30 questions in the queue (ask 1-2 each registration)
and you will also need to change your questions approximately every year or two.


Will give it a go to see if it works thank, will reply to advise if works