Advertisement:

Author Topic: Forum Info Center Latest Post SMF 2.1 RC3  (Read 1338 times)

Offline beckzy

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 38
Forum Info Center Latest Post SMF 2.1 RC3
« on: October 19, 2020, 08:15:22 AM »
My forum Info Center states that the latest post is from May 17 2020. This is incorrect as posts are made everyday, the latest being today.

Quote
Latest Post: "Re: Activities." (May 17, 2020, 10:58:24 PM)

Is there any way to fix this?

Offline Dzonny

  • Localizer
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 12,523
  • Gender: Male
  • No sleep...
    • dzontra.nikola on Facebook
    • Dzonny on GitHub
    • dzontranikola on LinkedIn
    • @opusteniforum on Twitter
    • Samo opusteno
Re: Forum Info Center Latest Post SMF 2.1 RC3
« Reply #1 on: October 19, 2020, 08:53:06 AM »
Have you tried to do a recount of all posts/messages?

Offline beckzy

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 38
Re: Forum Info Center Latest Post SMF 2.1 RC3
« Reply #2 on: October 19, 2020, 09:39:00 AM »
Have you tried to do a recount of all posts/messages?

That fixed it! Thank you :)

Offline beckzy

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 38
Re: Forum Info Center Latest Post SMF 2.1 RC3
« Reply #3 on: October 21, 2020, 08:36:59 AM »
This is still happening. The Latest Post seems to lose sync. Example: Latest Post says "Today at 07:47:45 AM" but there have been many new posts since then. I am having to recount all posts/messages every day to update it.

Offline Dzonny

  • Localizer
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 12,523
  • Gender: Male
  • No sleep...
    • dzontra.nikola on Facebook
    • Dzonny on GitHub
    • dzontranikola on LinkedIn
    • @opusteniforum on Twitter
    • Samo opusteno
Re: Forum Info Center Latest Post SMF 2.1 RC3
« Reply #4 on: October 21, 2020, 10:33:49 AM »
Anything in error log?

Offline beckzy

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 38
Re: Forum Info Center Latest Post SMF 2.1 RC3
« Reply #5 on: October 21, 2020, 10:47:17 AM »

Offline beckzy

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 38
Re: Forum Info Center Latest Post SMF 2.1 RC3
« Reply #6 on: October 21, 2020, 02:03:14 PM »
Okay now recounting posts/messages from the admin section isn't updating it either! Does anyone have a fix for this?

Offline Kindred

  • The Mean One
  • Support Specialist
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 60,096
  • Gender: Male
    • Kindred-999 on GitHub
Re: Forum Info Center Latest Post SMF 2.1 RC3
« Reply #7 on: October 21, 2020, 04:50:35 PM »
I can't recreate the issue....   the info center most recent posts and latest post updates just fine on the three sites that I tested
Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.

"Loki is not evil, although he is certainly not a force for good. Loki is... complicated."

Online shawnb61

  • Developer
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 2,994
    • sbulen on GitHub
Re: Forum Info Center Latest Post SMF 2.1 RC3
« Reply #8 on: October 21, 2020, 09:23:09 PM »
I can't recreate it either.

First thought is caching.  What method of caching is used?

Any errors in the apache log?

Any mods installed?

Php version?  Mysql version? 

Custom theme?

Does it correct after a few hours?
Address the process rather than the outcome.  Then, the outcome becomes more likely.   - Fripp

Offline beckzy

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 38
Re: Forum Info Center Latest Post SMF 2.1 RC3
« Reply #9 on: October 22, 2020, 04:22:41 AM »
It seemed to fix itself after I deleted the topic containing the "Last Post". I'll mark this as solved.

Offline beckzy

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 38
Re: Forum Info Center Latest Post SMF 2.1 RC3
« Reply #10 on: October 22, 2020, 09:10:02 AM »
It's happened again. It's now saying the last post was October 19, 2020, 05:14:50 PM.

First thought is caching.  What method of caching is used?
There is no built-in caching system implemented on the server itself?

Any errors in the apache log?
I don't have access to that, so I asked the host. Their reply was: "As for the Apache logs, I have found some entries related to our web application firewall - ModSecurity. It is a server-side security system that is designed to block known exploits and provide protection from a range of attacks against web applications. However, in some cases these blocks are false-positive."

Any mods installed?
Curve2 Color Changer
Forum Width Setting
Team Page
SMF Gallery Pro
ezPortal

Php version?  Mysql version?
PHP version - 7.3
MySQL version - 5.7 (MariaDB 10.3)

Custom theme?
Nope

Does it correct after a few hours?
It doesn't seem so.

Online shawnb61

  • Developer
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 2,994
    • sbulen on GitHub
Re: Forum Info Center Latest Post SMF 2.1 RC3
« Reply #11 on: October 22, 2020, 11:07:37 AM »
I would look at your SMF cache settings.  If anything is on, try disabling it for a period, as a test to rule it out.

I suspect the mod_security errors in the logs are more likely related.  Ask them to turn it off.  Mod_security frequently interferes with regular SMF operation.

Address the process rather than the outcome.  Then, the outcome becomes more likely.   - Fripp

Offline Illori

  • Lead Support Specialist
  • SMF Legend
  • *
  • Posts: 52,810
Re: Forum Info Center Latest Post SMF 2.1 RC3
« Reply #12 on: October 22, 2020, 11:29:07 AM »
Are stats enabled? I think this is still an option in 2.1.

Offline beckzy

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 38
Re: Forum Info Center Latest Post SMF 2.1 RC3
« Reply #13 on: October 22, 2020, 03:37:09 PM »
I contacted the host again and it turns out that there was a block on index.php. This has now been whitelisted and the latest post is being displayed correctly. I'll mark this as solved.

Online shawnb61

  • Developer
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 2,994
    • sbulen on GitHub
Re: Forum Info Center Latest Post SMF 2.1 RC3
« Reply #14 on: October 22, 2020, 03:54:32 PM »
Thanks for following up!
Address the process rather than the outcome.  Then, the outcome becomes more likely.   - Fripp

Offline beckzy

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 38
Re: Forum Info Center Latest Post SMF 2.1 RC3
« Reply #15 on: October 27, 2020, 04:50:10 PM »
I think this is a SMF cache issue. The issue happened again 4-5 days ago, so I disabled caching, cleared all cache, recounted all posts and messages, and it hasn't happened since!