• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.

Problems with accents

Started by Raffaele1977, September 23, 2021, 02:54:30 AM

Previous topic - Next topic

Raffaele1977

September 23, 2021, 02:54:30 AM Last Edit: September 23, 2021, 03:28:47 AM by Raffaele1977
My provider updated my databases to MySQL8.
I have now some problems with SMF.

All words have lost their accent (I use Italian language).

For example:
- "ciò" became "ciò"
- "à" became "Ã"
- and so on

How can I solve it?

Tks!



More info:
- I use SMF 2.0.15
- I tried to go to Maintenance--> Database--> Convert in UTF8, but situation got worst--> now even the words in the admin section lost their accent.
- I found this thread too (https://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=549772.0), but I couldn't find a solution

Tks for any possible help 💙
MacOsX - 11.6
SMF 2.0.15
Safari (last) or Chrome (last)

Steve

Have you tried updating to 2.0.18 via the Package Manager? I'm wondering if that would help, not to mention plugging a boatload of security issues.
Please do not PM me for support.

Sesquipedalian

Also make sure that you have the "Italian UTF-8" language pack installed, not just the plain "Italian" language pack.
I promise you nothing.


Sesqu... Sesqui... what?
Sesquipedalian, the best word in the English language.

shawnb61

If you are on the proper language pack & still see odd characters... 

The first questions are:
 - What is the collation of all your tables? 
 - What is the value of $db_character_set in Settings.php?
 - What is the value of the global_character_set entry in the settings table?
 - Do you know if your host altered the DB in any fashion?  Restore, changing collations, etc?
Address the process rather than the outcome.  Then, the outcome becomes more likely.   - Fripp

Advertisement: