Test Site

Started by petewadey, December 30, 2021, 11:20:06 AM

Previous topic - Next topic

petewadey

I'm trying to set up a test site with the help of my host, HostPapa. They have created a clone of my forum, and prefixed the URL test.
I can access the test site, but can't login either as admin or a member. I used to have this setup before with no problems. The test site ran exactly as the live site, using the same logins.
Hostpapa have tried to solve the issue without success.
Any ideas what the problem might be?

Aleksi "Lex" Kilpinen

Without knowing how your host set things up, it's a bit difficult to guess where they went wrong.
Basically, the procedure to create a test copy should be exactly the same as moving to a different host, so check this out for clues How do I move my SMF forum to a different host?
Slava
Ukraini!


"Before you allow people access to your forum, especially in an administrative position, you must be aware that that person can seriously damage your forum. Therefore, you should only allow people that you trust, implicitly, to have such access." -Douglas

How you can help SMF

petewadey

Quote from: Aleksi "Lex" Kilpinen on December 30, 2021, 11:24:23 AMWithout knowing how your host set things up, it's a bit difficult to guess where they went wrong.
Basically, the procedure to create a test copy should be exactly the same as moving to a different host, so check this out for clues How do I move my SMF forum to a different host?

Thanks. I'll start by suggesting they look at the link.

petewadey

Just a thought. As I can access my test site test.bsac10c11c12.co.uk but can't login, there can't be much wrong with the installation? What might be stopping me from logging in? I'm getting this message
An Error Has Occurred!
Your session timed out while posting. Please go back and try again.

Arantor

I assume no-one changed the name of the cookie for the test site. Change it either directly in Settings.php or with repair_settings.php to something different.

petewadey

Quote from: Arantor on December 30, 2021, 02:35:54 PMI assume no-one changed the name of the cookie for the test site. Change it either directly in Settings.php or with repair_settings.php to something different.

I've asked HostPapa to check this out. Thanks

petewadey

I have this in the Settings.php of the live site and the test site   $cookiename = 'SMFCookie463';

Arantor

And in the main site, what is the equivalent value? If it is also SMFCookie463, you will need to change the test site. You can call it anything you like as long as it is different from the main site, e.g. SMFCookie463_Test

Aleksi "Lex" Kilpinen

For the test site, change The 'SMFCookie463' part to something else - Just changing the number to something else random should do.
Edit: Ninja'd :P
Slava
Ukraini!


"Before you allow people access to your forum, especially in an administrative position, you must be aware that that person can seriously damage your forum. Therefore, you should only allow people that you trust, implicitly, to have such access." -Douglas

How you can help SMF

petewadey

Bingo! I'm in. Thank you so much for your help.  :)

Kindred

You may also need to change the paths,  urls and database in settings.php
Слaва
Украинi

Please do not PM, IM or Email me with support questions.  You will get better and faster responses in the support boards.  Thank you.

"Loki is not evil, although he is certainly not a force for good. Loki is... complicated."

petewadey

Quote from: Kindred on December 30, 2021, 04:01:26 PMYou may also need to change the paths,  urls and database in settings.php

How would I know if I need to do that? Should I be testing something?

Illori


petewadey

I will certainly do that when I have time to concentrate. Thanks

Advertisement: