converting from IPB 4.7?

Started by nwalker, October 17, 2022, 04:34:23 AM

Previous topic - Next topic

nwalker

Hi,
I'm currently running a forum on ipb 4.7.3.
Before trying to do something which cannot be done, I would like to know if it's actually possible with actual converters. So, does anyone knows if it's possible?

Doug Heffernan

Quote from: nwalker on October 17, 2022, 04:34:23 AMHi,
I'm currently running a forum on ipb 4.7.3.
Before trying to do something which cannot be done, I would like to know if it's actually possible with actual converters. So, does anyone knows if it's possible?


I don't think that we have a specific Ipb 4.7. converter, but you can give the Ipb 4.4. converter a try.

https://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=569440.0

Illori

As long as you have a backup you can go back if it does not convert correctly. Also the converter does not change your existing data.

nwalker

Ok, so I gave it a try, all sections and users are created, I have the post and subject count but no posts, no subjects.
The converter say all is ok.
On another matter, I tried to find the conversion log but was unable to find it. Maybe I should use the debug flag suggested in convert.php? If so, how should I set it? I'm a unix admin, while I understand what I read in php I'm far from figuring by myself how to modify it;p

nwalker

Hi again
I finally managed to run the stuff with debug, I attached the log file.
Forum is at https://www.offshore-rc.com/index.php [nofollow]
As you may see, I have a post count on each forum, but no posts or threads.
Before running the converter I downgraded PHP version to 7.4.
Does anyone have a clue, about all the missing messages?You cannot view this attachment.

Doug Heffernan

Quote from: nwalker on November 15, 2022, 04:38:20 AMHi again
I finally managed to run the stuff with debug, I attached the log file.
Forum is at https://www.offshore-rc.com/index.php
As you may see, I have a post count on each forum, but no posts or threads.
Before running the converter I downgraded PHP version to 7.4.
Does anyone have a clue, about all the missing messages?You cannot view this attachment.

Hello,

Did you run the Recount all forum totals and statistics tool from the Maintenance section of your Admin Panel?

nwalker

#6
Quote from: Doug Heffernan on November 17, 2022, 02:58:37 PMHello,

Did you run the Recount all forum totals and statistics tool from the Maintenance section of your Admin Panel?
Oh! that was so simple! Thank you very much!  8)
edit: many messages are here, but some are missing, and private messages are lost too. Where should I look for some clues?
I tried "search and correct errors" under maintenance, some sections popped up, then I ran again  Recount all forum totals and statistics, but nothing popped up after it.

Doug Heffernan

Quote from: nwalker on November 18, 2022, 01:51:06 AMOh! that was so simple! Thank you very much!  8)

You are welcome. :)

Quote from: nwalker on November 18, 2022, 01:51:06 AMbut some are missing, and private messages are lost too. Where should I look for some clues?
I tried "search and correct errors" under maintenance, some sections popped up, then I ran again  Recount all forum totals and statistics, but nothing popped up after it.

Did you press the Yes button regarding the fixing of errors?

nwalker

Yes, I pressed the yes button. Now there is no more errors when I check again, but messages are gone.
(I can redo the whole migration as often as I wish, as I only "play" until it's good enough to switch my community to smf)
I saw too that attachments links are wrong, they are displaying as:
/monthly_2019_11/F71E675F-244D-4910-9F85-31B418E9EF68.jpeg.6351b5e9ce5367e487b64aa7d963d9e6.jpeg\" data-fileid=\"162640\" data-fileext=\"jpeg\" rel=\"\">
with a link on:
https://www.offshore-rc.com/%22%3CfileStore.core_Attachment [nofollow]
There is some readings about this around here and on google, I'm having a look.

Advertisement: