• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.

Özelleştirilmiş (yeni) profil alanları yaratmak

Started by Elmacik, December 12, 2005, 07:17:41 PM

Previous topic - Next topic

Sarba126

Bunu manuel yerine normal yapma şansımız varmı yani hazır paket varmı?




Sarba126™

I

UuR_

elline ve klavye sağlık çok güzel bir döküman olmuş ama benmde bi sorum olacak bunlaru girmeyi nasıl zorunlu yapabiliriz.

Elmacik

Bir JavaScript fonksiyonu ile.
Bunu da konuşmuştuk daha önce. Ziyaretçilerle ilgili bir başlık açılmıştı ve orada küçük bir modcuk yazmıştık pisdoktor ile beraber. Vaktim olmadığı için arayıp linkini veremiyorum.
Home of Elmacik

dberdi

arkadaşlar, herkese katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum

peki bu eklediğimiz alanlara göre arama yapabiliyomuyuz acaba

yani üyeler forum anasayfasında üye listesini aldığında üyeler arasından ara dediğinde
bizim bu eklediğimiz alanları kullanabiliyorlarmı ?

mesela admin sitede admin işlemleri esnasında üyenin bütün detaylarına göre arama yapabiliyor ya
aynı onun gibi yada ona benzer üyeler için gelişmiş bir üye arama seçeneği oluşturabilirmiyiz ?

ACNS (Academy Certified Network Specialist)
ACAD (Academy Certified Application Developer (C++.NET, C#, J#, VB.NET, ASP.NET, JAVA))
ACEJD (Academy Enterprise Java Developer)
AACISM (Academy Advanced Certified In Information Systems Managament)
(Win2000/2003, Ms Sql Server 2000/2005)
ACISM (Academy Certified In Information Systems Managament)


(MCSA) Microsoft Certified Systems Administrator
(MCP) Microsoft Certified Professional

Elmacik

Hayır yapamıyorsun, bakarsın onu da tercüme etmemizi değil de bizim yazmamızı beklersiniz :)
Home of Elmacik

mlarghech

ya arkdaşlar bu işin mantığını biraz anlatabilirmisiniz üye tablolarında yeni bi alan açmadan bu nasıl mümkün oluyo az buçuk php biliyodum oda bu işi çözmeye yetmedi, yazıdan anladığım kadarıyla temayla ilgili bişeymiş ama nasıl oluyoda her üye için ayrı ayrı çalışıyo bu ( ayrıca ilk iş php kitabımı yakıp yenisini alıcam  , yada kitapla ilgisi yok ben beceriksizim :D )

Elmacik

Ben de bu işleri bilmezkene anlamıyordum :)
Ama sonradan öğrendim ki her yönüyle mükemmel ve ileri görüşlü olan forumumuz SMF, bizim için herşeyi önceden düşünmüş, ve kodlarda yaptığımız değişiklikleri kendiliğinden veritabanına aktarmayı sağlamış ;)
Ayar olayı da böyledir. Mesela Settings.template.php 'de arrayler hazırdır, o dosyaya gireceğiniz her yeni ayar, o sayfayı ilk açışınızda veritabanına otomatik olarak yerleşir.
Home of Elmacik

yurekdevleti


4eve®

Çok güzel çalışma.. bunları tam anlamıyla kawrayacak sewiyeye gelemedim.. yawaş yawaş öğrenmeye çalışıcam..paylaşım için tşkrler..

mlarghech

March 28, 2006, 03:56:27 PM #29 Last Edit: April 02, 2006, 01:46:07 PM by mlarghech
ben bunları kendime göre ayarladım ama,

</tr><tr>
<td><b>Gerçek isim: </b></td>
<td><input type="checkbox" name="default_options[show_gercek_isim]" value="1"', @$context['member']['options']['show_gercek_isim'] ? ' checked="checked"' : '', ' class="check" /></td>


bu kod kontrolden çıktı  :) , seçildimi geri bırakılmıyo üstünde yaptığım tek değişiklik show_bolum olarak ayarlamak , ( display.templatede de aynı ) yani ilk başta seçili değilken bilgiler gözükmüyo seçilince gözüküyor ama tekrar eski haline gelmiyor  ( phpmyadminden eski haline alabiliyorum )
acaba neden böyle oldu nasıl çözerim ??



if ($context['member']['options']['show_bolum'] == 1)  {
echo '
  <tr>
    <td width="40%"><b>Bilgi Gösterimini Kapat: </b></td>
    <td><input type="checkbox" name="default_options[show_bolum]" value="0"', @$context['member']['options']['show_bolum'] ? '' : '', ' class="check" /></td>
  </tr>';
} else {
echo '
  <tr>
    <td width="40%"><b>Bilgi Gösterimini Aç: </b></td>
    <td><input type="checkbox" name="default_options[show_bolum]" value="1"', @$context['member']['options']['show_bolum'] ? '' : '', ' class="check" /></td>
  </tr>';
}


bu şekilde yazınca olmuş gibi oldu ama çözümünün bu olmadığını biliyorum...
acaba çözümü nedirki :)

musti_kekilli

March 31, 2006, 09:09:11 PM #30 Last Edit: March 31, 2006, 09:12:45 PM by musti_kekilli
Kardeş ben yaptım anlattığın gibi ama kullanıcı profilinde göremiyor hesap yönetim ayarlarına normal bi kullanıcı girdiğinde göremiyor ama admin görebiliyor... Nasıl olacak acaba ?

Ekshi

April 01, 2006, 04:30:03 AM #31 Last Edit: November 23, 2006, 06:16:12 PM by Elmacik
Ceviri gayet iyi olmus ellerine saglik Elmacik
[nofollow]

MSN nickleri [nofollow] -
msn [nofollow] -
msn adresleri [nofollow] -
kanser tedavisi [nofollow] -
domuz gribi [nofollow]

bahad1r

Quote<option', @$context['member']['options']['profile_ev_hayvani'] == 'Kus' ? ' selected="selected"' : '', '>Kus</option>
<option', @$context['member']['options']['profile_ev_hayvani'] == 'Kopek' ? ' selected="selected"' : '', '>Kopek</option>

Kuş, Köpek gibi Türkçe karakterler için bir çözüm var mıdır?

Local'de bunu denedim. Türkçe karakterleri yazmama rağmen otomatik olarak diğer halini atıyor. Bunu nasıl çözebilirim?



Teşekkürler.


Elmacik

April 02, 2006, 05:57:34 PM #33 Last Edit: April 03, 2006, 08:39:28 PM by Elmacik
Bunu Türkçe karakterlerin ASCII karşılıklarını kullanarak yapabilirsin.
Home of Elmacik

bahad1r

April 03, 2006, 05:48:05 AM #34 Last Edit: April 03, 2006, 06:04:47 AM by bahad1r
Teşekkürler Elmacik, karakter sorunu düzeldi; fakat bu seferde Türkçe karakterlerli olanları seçip, kimliği değiştir diyorum, olmuyor.

Mesela

Quote<option', @$context['member']['options']['profile_university'] == 'Bal&#"305;kesir Üniversitesi' ? ' selected="selected"' : '', '>Bal&#"305;kesir Üniversitesi</option>

veya

Quote<option', @$context['member']['options']['profile_university'] == 'Bal&#"305;kesir Üniversitesi' ? ' selected="selected"' : '', '>Balıkesir Üniversitesi</option>

veya

Quote<option', @$context['member']['options']['profile_university'] == 'Balikesir Üniversitesi' ? ' selected="selected"' : '', '>Bal&#"305;kesir Üniversitesi</option>

Düzelme oluyor. Ama seçemiyorum. Anladığım kadarıyla İkinci kısım görüntülemedeki isim, bunun gibi seçeneklei denedim gene olmadı.

*Kodun içine " işareti attım. Çünkü forum onu 'ı' harfi olarak algılıyor.

Elmacik

Hmm yapmak istediğini anladım bahad1r, ama bunu bu şekilde çözebileceğimizi sanmıyorum.
Yani Türkçe karakter kullanmamak görünüyor serde.
Çünkü nedense özel karakter kullanıldığında daha sonra bunlar birbirleriyle eşleşmiyor.
Yani bazı yerde "ı" olarak görünüyor atıyorum, bazı yerde &amp;#305; olarak görünüyor.
Düzenleme: Bak mesela burada &amp; diyorum bunun & işaretine dönüşmesi gerekiyor. Dönüşüyor mu? Hayır :P
Home of Elmacik

bahad1r

April 04, 2006, 01:51:54 PM #36 Last Edit: April 04, 2006, 01:53:34 PM by bahad1r
Sağolasın Elmacik, ne yapalım artık çözüm yolu çıkana kadar; insanlar kendileri yazsın.  :)

rottegroupe

April 08, 2006, 06:02:23 AM #37 Last Edit: April 10, 2006, 04:10:28 AM by rottegroupe
Yukarıdakilere göre yaptığımı sizlerle paylaşayım... Direkt alıp kopyalayın istediğiniz değişikliği yapın... Yalnız ben msn gibi bilgileri bir alta kaydırdım daha da güzel oldu bence...

Gerçek İsim, Nereden,Tuttuğunuz takım,İlgi alanlarınız,Kendinizi tanıtın,Buradan Beklentiniz gibi...

// Website details.
echo '
<tr>
<td><b>Gerçek isim: </b></td>
<td><input type="text" name="default_options[profile_gercek_isim]" size="50" value="', @$context['member']['options']['profile_gercek_isim'], '" /></td></tr>
<tr>
<td><b>Nereden: </b></td>
<td><input type="text" name="default_options[profile_nereden]" size="50" value="', @$context['member']['options']['profile_nereden'], '" /></td></tr>
<tr>
<td><b>Tuttuğunuz Takım: </b></td>
<td><select name="default_options[profile_takim]">
<option', @$context['member']['options']['profile_takim'] == 'A Milli Takim' ? ' selected="selected"' : '', '>A Milli Takim</option>
<option', @$context['member']['options']['profile_takim'] == 'Besiktas' ? ' selected="selected"' : '', '>Besiktas</option>
<option', @$context['member']['options']['profile_takim'] == 'Fenerbahce' ? ' selected="selected"' : '', '>Fenerbahce</option>
<option', @$context['member']['options']['profile_takim'] == 'Galatasaray' ? ' selected="selected"' : '', '>Galatasaray</option>
<option', @$context['member']['options']['profile_takim'] == 'Trabzonspor' ? ' selected="selected"' : '', '>Trabzonspor</option>
<option', @$context['member']['options']['profile_takim'] == 'Diger' ? ' selected="selected"' : '', '>Diger</option>
<option', @$context['member']['options']['profile_takim'] == 'Tutmuyorum' ? ' selected="selected"' : '', '>Tutmuyorum</option>
</select></td>
<tr>
<td><b>İlgi Alanlarınız: </b></td>
<td><input type="text" name="default_options[profile_ilgi]" size="50" value="', @$context['member']['options']['profile_ilgi'], '" /></td></tr>
</tr><tr>
<td><b>Kendinizi Anlatınız: </b></td>
<td><textarea name="default_options[profile_ozgecmis]" rows="4" cols="80" class="editor">', @$context['member']['options']['profile_ozgecmis'], '</textarea></td><tr>
<td><b>Buradan Beklentiniz: </b></td>
<td><input type="text" name="default_options[profile_beklenti]" size="50" value="', @$context['member']['options']['profile_beklenti'], '" /></td></tr>
</tr>
<tr>
<td width="40%"><b>', $txt[83], ': </b><div class="smalltext">', $txt[598], '</div></td>
<td><input type="text" name="websiteTitle" size="50" value="', $context['member']['website']['title'], '" /></td>
</tr><tr>
<td width="40%"><b>', $txt[84], ': </b><div class="smalltext">', $txt[599], '</div></td>
<td><input type="text" name="websiteUrl" size="50" value="', $context['member']['website']['url'], '" /></td>
</tr><tr>
<td colspan="2"><hr width="100%" size="1" class="hrcolor" /></td>
</tr>';


[nofollow]
SSPE (Subakut Sklorezon Panansefalit - Kızamık Virüsü)

BU ÇOCUKLAR ÖLMESİN

www.sspehastaligi.net

bahad1r

Aynı sorunu başka bir forumda sorduğumda böyle bir cevap aldım.

Quotebence durum mysql bağlantısından kaynaklanıyor.
collate ayarını değiştirmen lazım. eğer hiçbir sonuç alamazsan mysql_connect fonksiyonundan sonra
CODEmysql_query("SET NAMES 'latin5'");
satırını ekle. Bende de benzer bir sorun vardı. HTML başlığındaki metin kodunu Türkçe ayarlamama rağmen Türşçe karakterler çıkmıyordu. sebebi ise mysql in metin kodlaması olarak UTF8 kullanmasıymış. Bu komutla halletmiştim.

Ama bu değişikliği nasıl yapacağımı bulamadım.

c a g a t a y

Sevgili Elmacik
bu konuyla alakali oldugunu düsündügüm icin buraya yaziyorum
Senin olusturdugun "Cinsiyet Yas Ulke" modulünü kurdum

1. Uyelerin gönderdikleri mesajlarin solunda
Quote// Show the profile, website, email address, and personal message buttons.

hemen altina ULKE nin de gelmesini istiyorum. (eger yazmamisssa gelmesin)

2. Bu ULKE sanirim UYE KIMLIK AYARLARI nda "YER" olarak geciyor bunu nerden "Ülke/Şehir" olarak değiştirebilirim?

Selamlar

Advertisement: