Advertisement:

Author Topic: Özelleştirilmiş (yeni) profil alanları yarIk  (Read 137301 times)

Offline Sarba126

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 56
Re: Özelleştirilmiş profil alanları yarIk
« Reply #20 on: March 11, 2006, 12:51:12 PM »
Bunu manuel yerine normal yapma şansımız varmı yani hazır paket varmı?



Sarba126™

I

Offline UuR_

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 23
Re: Özelleştirilmiş profil alanları yarIk
« Reply #21 on: March 16, 2006, 04:42:52 AM »
elline ve klavye sağlık çok güzel bir döküman olmuş ama benmde bi sorum olacak bunlaru girmeyi nasıl zorunlu yapabiliriz.

Offline Elmacik

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,276
  • Gender: Male
  • = Human Draft =
    • IT Store
Re: Özelleştirilmiş profil alanları yarIk
« Reply #22 on: March 16, 2006, 05:26:19 AM »
Bir JavaScript fonksiyonu ile.
Bunu da konuşmuştuk daha önce. Ziyaretçilerle ilgili bir başlık açılmıştı ve orada küçük bir modcuk yazmıştık pisdoktor ile beraber. Vaktim olmadığı için arayıp linkini veremiyorum.
Home of Elmacik

Offline dberdi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 377
  • Yüzde Yüz Türk Olduğun Gün Dünya Senindir...
    • http://www.erdoganuguz.com.tr
Re: Özelleştirilmiş profil alanları yarIk
« Reply #23 on: March 16, 2006, 11:01:02 AM »
arkadaşlar, herkese katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum

peki bu eklediğimiz alanlara göre arama yapabiliyomuyuz acaba

yani üyeler forum anasayfasında üye listesini aldığında üyeler arasından ara dediğinde
bizim bu eklediğimiz alanları kullanabiliyorlarmı ?

mesela admin sitede admin işlemleri esnasında üyenin bütün detaylarına göre arama yapabiliyor ya
aynı onun gibi yada ona benzer üyeler için gelişmiş bir üye arama seçeneği oluşturabilirmiyiz ?

ACNS (Academy Certified Network Specialist)
ACAD (Academy Certified Application Developer (C++.NET, C#, J#, VB.NET, ASP.NET, JAVA))
ACEJD (Academy Enterprise Java Developer)
AACISM (Academy Advanced Certified In Information Systems Managament)
(Win2000/2003, Ms Sql Server 2000/2005)
ACISM (Academy Certified In Information Systems Managament)


(MCSA) Microsoft Certified Systems Administrator
(MCP) Microsoft Certified Professional

Offline Elmacik

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,276
  • Gender: Male
  • = Human Draft =
    • IT Store
Re: Özelleştirilmiş profil alanları yarIk
« Reply #24 on: March 18, 2006, 02:45:15 AM »
Hayır yapamıyorsun, bakarsın onu da tercüme etmemizi değil de bizim yazmamızı beklersiniz :)
Home of Elmacik

Offline mlarghech

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re: Özelleştirilmiş profil alanları yarIk
« Reply #25 on: March 20, 2006, 08:45:35 AM »
ya arkdaşlar bu işin mantığını biraz anlatabilirmisiniz üye tablolarında yeni bi alan açmadan bu nasıl mümkün oluyo az buçuk php biliyodum oda bu işi çözmeye yetmedi, yazıdan anladığım kadarıyla temayla ilgili bişeymiş ama nasıl oluyoda her üye için ayrı ayrı çalışıyo bu ( ayrıca ilk iş php kitabımı yakıp yenisini alıcam  , yada kitapla ilgisi yok ben beceriksizim :D )

Offline Elmacik

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,276
  • Gender: Male
  • = Human Draft =
    • IT Store
Re: Özelleştirilmiş profil alanları yarIk
« Reply #26 on: March 21, 2006, 05:42:56 AM »
Ben de bu işleri bilmezkene anlamıyordum :)
Ama sonradan öğrendim ki her yönüyle mükemmel ve ileri görüşlü olan forumumuz SMF, bizim için herşeyi önceden düşünmüş, ve kodlarda yaptığımız değişiklikleri kendiliğinden veritabanına aktarmayı sağlamış ;)
Ayar olayı da böyledir. Mesela Settings.template.php 'de arrayler hazırdır, o dosyaya gireceğiniz her yeni ayar, o sayfayı ilk açışınızda veritabanına otomatik olarak yerleşir.
Home of Elmacik

Offline yurekdevleti

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 19
Re: Özelleştirilmiş profil alanları yarIk
« Reply #27 on: March 23, 2006, 12:05:44 PM »
guzel calisma tesekkurler

Offline 4eve®

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 447
  • Gender: Male
  • Arbede YARATIRIM!
Re: Özelleştirilmiş profil alanları yarIk
« Reply #28 on: March 24, 2006, 07:58:15 PM »
Çok güzel çalışma.. bunları tam anlamıyla kawrayacak sewiyeye gelemedim.. yawaş yawaş öğrenmeye çalışıcam..paylaşım için tşkrler..

Offline mlarghech

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re: Özelleştirilmiş profil alanları yarIk
« Reply #29 on: March 28, 2006, 03:56:27 PM »
ben bunları kendime göre ayarladım ama,

Code: [Select]
</tr><tr>
<td><b>Gerçek isim: </b></td>
<td><input type="checkbox" name="default_options[show_gercek_isim]" value="1"', @$context['member']['options']['show_gercek_isim'] ? ' checked="checked"' : '', ' class="check" /></td>

bu kod kontrolden çıktı  :) , seçildimi geri bırakılmıyo üstünde yaptığım tek değişiklik show_bolum olarak ayarlamak , ( display.templatede de aynı ) yani ilk başta seçili değilken bilgiler gözükmüyo seçilince gözüküyor ama tekrar eski haline gelmiyor  ( phpmyadminden eski haline alabiliyorum )
acaba neden böyle oldu nasıl çözerim ??


Code: [Select]
if ($context['member']['options']['show_bolum'] == 1)  {
echo '
  <tr>
    <td width="40%"><b>Bilgi Gösterimini Kapat: </b></td>
    <td><input type="checkbox" name="default_options[show_bolum]" value="0"', @$context['member']['options']['show_bolum'] ? '' : '', ' class="check" /></td>
  </tr>';
} else {
echo '
  <tr>
    <td width="40%"><b>Bilgi Gösterimini Aç: </b></td>
    <td><input type="checkbox" name="default_options[show_bolum]" value="1"', @$context['member']['options']['show_bolum'] ? '' : '', ' class="check" /></td>
  </tr>';
}

bu şekilde yazınca olmuş gibi oldu ama çözümünün bu olmadığını biliyorum...
acaba çözümü nedirki :)
« Last Edit: April 02, 2006, 01:46:07 PM by mlarghech »

Offline musti_kekilli

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 20
Re: Özelleştirilmiş profil alanları yarIk
« Reply #30 on: March 31, 2006, 09:09:11 PM »
Kardeş ben yaptım anlattığın gibi ama kullanıcı profilinde göremiyor hesap yönetim ayarlarına normal bi kullanıcı girdiğinde göremiyor ama admin görebiliyor... Nasıl olacak acaba ?
« Last Edit: March 31, 2006, 09:12:45 PM by musti_kekilli »

Offline Ekshi

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 15
  • Gender: Male
  • www.msn.tc
    • www.msn.tc
Re: Özelleştirilmiş profil alanları yarIk
« Reply #31 on: April 01, 2006, 04:30:03 AM »
Ceviri gayet iyi olmus ellerine saglik Elmacik
« Last Edit: November 23, 2006, 06:16:12 PM by Elmacik »
[nofollow]

MSN nickleri [nofollow] -
msn [nofollow] -
msn adresleri [nofollow] -
kanser tedavisi [nofollow] -
domuz gribi [nofollow]

Offline bahad1r

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 31
  • yerbilimleri.com
    • Yerbilimleri
Re: Özelleştirilmiş profil alanları yarIk
« Reply #32 on: April 02, 2006, 12:45:35 PM »
Quote
<option', @$context['member']['options']['profile_ev_hayvani'] == 'Kus' ? ' selected="selected"' : '', '>Kus</option>
<option', @$context['member']['options']['profile_ev_hayvani'] == 'Kopek' ? ' selected="selected"' : '', '>Kopek</option>

Kuş, Köpek gibi Türkçe karakterler için bir çözüm var mıdır?

Local'de bunu denedim. Türkçe karakterleri yazmama rağmen otomatik olarak diğer halini atıyor. Bunu nasıl çözebilirim?



Teşekkürler.


Offline Elmacik

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,276
  • Gender: Male
  • = Human Draft =
    • IT Store
Re: Özelleştirilmiş profil alanları yarIk
« Reply #33 on: April 02, 2006, 05:57:34 PM »
Bunu Türkçe karakterlerin ASCII karşılıklarını kullanarak yapabilirsin.
« Last Edit: April 03, 2006, 08:39:28 PM by Elmacik »
Home of Elmacik

Offline bahad1r

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 31
  • yerbilimleri.com
    • Yerbilimleri
Re: Özelleştirilmiş profil alanları yarIk
« Reply #34 on: April 03, 2006, 05:48:05 AM »
Teşekkürler Elmacik, karakter sorunu düzeldi; fakat bu seferde Türkçe karakterlerli olanları seçip, kimliği değiştir diyorum, olmuyor.

Mesela

Quote
<option', @$context['member']['options']['profile_university'] == 'Bal&#"305;kesir Üniversitesi' ? ' selected="selected"' : '', '>Bal&#"305;kesir Üniversitesi</option>

veya

Quote
<option', @$context['member']['options']['profile_university'] == 'Bal&#"305;kesir Üniversitesi' ? ' selected="selected"' : '', '>Balıkesir Üniversitesi</option>

veya

Quote
<option', @$context['member']['options']['profile_university'] == 'Balikesir Üniversitesi' ? ' selected="selected"' : '', '>Bal&#"305;kesir Üniversitesi</option>

Düzelme oluyor. Ama seçemiyorum. Anladığım kadarıyla İkinci kısım görüntülemedeki isim, bunun gibi seçeneklei denedim gene olmadı.

*Kodun içine " işareti attım. Çünkü forum onu 'ı' harfi olarak algılıyor.
« Last Edit: April 03, 2006, 06:04:47 AM by bahad1r »

Offline Elmacik

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,276
  • Gender: Male
  • = Human Draft =
    • IT Store
Re: Özelleştirilmiş profil alanları yarIk
« Reply #35 on: April 03, 2006, 06:42:39 PM »
Hmm yapmak istediğini anladım bahad1r, ama bunu bu şekilde çözebileceğimizi sanmıyorum.
Yani Türkçe karakter kullanmamak görünüyor serde.
Çünkü nedense özel karakter kullanıldığında daha sonra bunlar birbirleriyle eşleşmiyor.
Yani bazı yerde "ı" olarak görünüyor atıyorum, bazı yerde &amp;#305; olarak görünüyor.
Düzenleme: Bak mesela burada &amp; diyorum bunun & işaretine dönüşmesi gerekiyor. Dönüşüyor mu? Hayır :P
Home of Elmacik

Offline bahad1r

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 31
  • yerbilimleri.com
    • Yerbilimleri
Re: Özelleştirilmiş profil alanları yarIk
« Reply #36 on: April 04, 2006, 01:51:54 PM »
Sağolasın Elmacik, ne yapalım artık çözüm yolu çıkana kadar; insanlar kendileri yazsın.  :)
« Last Edit: April 04, 2006, 01:53:34 PM by bahad1r »

Offline rottegroupe

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 17
  • Gender: Male
    • SSPE (Subakut Sklorezon Panansefalit - Kızamık Virüsü)
Re: Özelleştirilmiş profil alanları yarIk
« Reply #37 on: April 08, 2006, 06:02:23 AM »
Yukarıdakilere göre yaptığımı sizlerle paylaşayım... Direkt alıp kopyalayın istediğiniz değişikliği yapın... Yalnız ben msn gibi bilgileri bir alta kaydırdım daha da güzel oldu bence...

Gerçek İsim, Nereden,Tuttuğunuz takım,İlgi alanlarınız,Kendinizi tanıtın,Buradan Beklentiniz gibi...

Code: [Select]
// Website details.
echo '
<tr>
<td><b>Gerçek isim: </b></td>
<td><input type="text" name="default_options[profile_gercek_isim]" size="50" value="', @$context['member']['options']['profile_gercek_isim'], '" /></td></tr>
<tr>
<td><b>Nereden: </b></td>
<td><input type="text" name="default_options[profile_nereden]" size="50" value="', @$context['member']['options']['profile_nereden'], '" /></td></tr>
<tr>
<td><b>Tuttuğunuz Takım: </b></td>
<td><select name="default_options[profile_takim]">
<option', @$context['member']['options']['profile_takim'] == 'A Milli Takim' ? ' selected="selected"' : '', '>A Milli Takim</option>
<option', @$context['member']['options']['profile_takim'] == 'Besiktas' ? ' selected="selected"' : '', '>Besiktas</option>
<option', @$context['member']['options']['profile_takim'] == 'Fenerbahce' ? ' selected="selected"' : '', '>Fenerbahce</option>
<option', @$context['member']['options']['profile_takim'] == 'Galatasaray' ? ' selected="selected"' : '', '>Galatasaray</option>
<option', @$context['member']['options']['profile_takim'] == 'Trabzonspor' ? ' selected="selected"' : '', '>Trabzonspor</option>
<option', @$context['member']['options']['profile_takim'] == 'Diger' ? ' selected="selected"' : '', '>Diger</option>
<option', @$context['member']['options']['profile_takim'] == 'Tutmuyorum' ? ' selected="selected"' : '', '>Tutmuyorum</option>
</select></td>
<tr>
<td><b>İlgi Alanlarınız: </b></td>
<td><input type="text" name="default_options[profile_ilgi]" size="50" value="', @$context['member']['options']['profile_ilgi'], '" /></td></tr>
</tr><tr>
<td><b>Kendinizi Anlatınız: </b></td>
<td><textarea name="default_options[profile_ozgecmis]" rows="4" cols="80" class="editor">', @$context['member']['options']['profile_ozgecmis'], '</textarea></td><tr>
<td><b>Buradan Beklentiniz: </b></td>
<td><input type="text" name="default_options[profile_beklenti]" size="50" value="', @$context['member']['options']['profile_beklenti'], '" /></td></tr>
</tr>
<tr>
<td width="40%"><b>', $txt[83], ': </b><div class="smalltext">', $txt[598], '</div></td>
<td><input type="text" name="websiteTitle" size="50" value="', $context['member']['website']['title'], '" /></td>
</tr><tr>
<td width="40%"><b>', $txt[84], ': </b><div class="smalltext">', $txt[599], '</div></td>
<td><input type="text" name="websiteUrl" size="50" value="', $context['member']['website']['url'], '" /></td>
</tr><tr>
<td colspan="2"><hr width="100%" size="1" class="hrcolor" /></td>
</tr>';

[nofollow]
« Last Edit: April 10, 2006, 04:10:28 AM by rottegroupe »
SSPE (Subakut Sklorezon Panansefalit - Kızamık Virüsü)

BU ÇOCUKLAR ÖLMESİN

www.sspehastaligi.net [nofollow]

Offline bahad1r

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 31
  • yerbilimleri.com
    • Yerbilimleri
Re: Özelleştirilmiş profil alanları yarIk
« Reply #38 on: April 09, 2006, 03:53:08 AM »
Aynı sorunu başka bir forumda sorduğumda böyle bir cevap aldım.

Quote
bence durum mysql bağlantısından kaynaklanıyor.
collate ayarını değiştirmen lazım. eğer hiçbir sonuç alamazsan mysql_connect fonksiyonundan sonra
Code: [Select]
CODEmysql_query("SET NAMES 'latin5'");satırını ekle. Bende de benzer bir sorun vardı. HTML başlığındaki metin kodunu Türkçe ayarlamama rağmen Türşçe karakterler çıkmıyordu. sebebi ise mysql in metin kodlaması olarak UTF8 kullanmasıymış. Bu komutla halletmiştim.

Ama bu değişikliği nasıl yapacağımı bulamadım.

Offline c a g a t a y

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 633
  • Gender: Male
Re: Özelleştirilmiş profil alanları yarIk
« Reply #39 on: April 15, 2006, 05:59:33 PM »
Sevgili Elmacik
bu konuyla alakali oldugunu düsündügüm icin buraya yaziyorum
Senin olusturdugun "Cinsiyet Yas Ulke" modulünü kurdum

1. Uyelerin gönderdikleri mesajlarin solunda
Quote
// Show the profile, website, email address, and personal message buttons.

hemen altina ULKE nin de gelmesini istiyorum. (eger yazmamisssa gelmesin)

2. Bu ULKE sanirim UYE KIMLIK AYARLARI nda "YER" olarak geciyor bunu nerden "Ülke/Şehir" olarak değiştirebilirim?

Selamlar