Advertisement:

Author Topic: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu  (Read 80034 times)

Offline 4LP3RUZ1

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,438
  • Gender: Male
  • Frozen frogs are gone!
SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« on: March 12, 2006, 12:23:03 AM »
Varsayımlar:
  • Herhangi bir SMF sürümü kurulu ve düzgün olarak çalışıyor
  • Coppermine 1.4+ sürümü kurulu ve düzgün olarak çalışıyor
  • SMF ve Coppermine ile Türkçe dili kullanılıyor.
En son Coppermine sürümünü bu adresten indirebilirsiniz.

Copermine'ı Türkçe yapmanın en kolay yolu adresine
Code: [Select]
?lang=turkish ekini eklemektir.

Coppermine 1.4 ve sonraki sürümler Köprü Yöneticisi adında yeni bir sistem kullanırlar. Böylece php dosyalarını kurcalamanıza gerek kalmaz.

Öncelikle Coppermine'dan Admin seçenekleri butonuna tıklayarak yönetici paneline girin. Buradan Köprü ayarları başlığına, sonra da Köprü sihirbazı başlat butonuna tıklayınız. Yeni çıkan sayfadan
Code: [Select]
Simple Machines (SMF) seçeneğini seçerek ilerleyiniz.
Bir sonraki ekranda forumunuzun bulunduğu klasörü ve URL'yi girmeniz gerekecektir. BBS programınızdaki config dosyasının adresi: alanına girmeniz gereken şu an Coppermine yazılımını kurduğunuz klasöre göre yapılandırılmış klasördür. Mesela SMF forumunuz
Code: [Select]
/public_html/okul/projeler/smf ve Coppermine galerisi de
Code: [Select]
/public_html/okul/projeler/smf/coppermine ise (SMF ana klasörünün içine kurulum) girmeniz gereken:
Code: [Select]
../Veya Coppermine'ı
Code: [Select]
/public_html/okul/projeler/coppermine klasörüne kurmak isterseniz (SMF ile Cppermine'ı aynı klasör içine kurmak) bu sefer girmeniz gereken:
Code: [Select]
../smf/ olmalıdır.
Bir sonraki ekranda Mesaj kullanan gruplar oluştur?: sorusuna Evet cevabı verirseniz size Coppermine içinde bu kullanıcılar için de üye grubu oluşturulacaktır.
En son ekranda Bağlantıyı Aç seçeneğini seçerek köprüleme işlemini sonlandırın.
Eğer herşeyi doğru olarak yaptıysanız Coppermine içinden giriş işlemi yaptığınızda SMF'in giriş sayfasına yönlendirilirsiniz, ve gruplara bakarsanız SMF'te kullanıdğınız üye gruplarının Coppermine'da da kullanılmaya başlandığını görürsünüz. Bu yeni grupların izinlerini gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Ayrıca ne zaman SMF içinden üye gruplarına değişiklik yaparsanız hemen ardından Coppermine'dan da grup ayarlarını kontrol etmeniz tavsiye edilir.
SMF ile birlikte çalışan Coppermine galeriniz hayırlı olsun!
« Last Edit: August 13, 2006, 01:27:24 PM by alperuzi »
Frozen frogs are back :(

Offline Kapadokyalı

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 271
  • Gender: Male
    • Nevşehir & Kapadokya Forum
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #1 on: March 14, 2006, 02:36:46 AM »
Açıklamalar gerçekten faydalı oldu.
Coppermine subdomain altında kursam, forumla köprü kurmamı engellermi ?
http://forum.kapadokyanet.com (forum sayfam)
http//galeri.kapadokyanet.com  (düşündüğüm coppermine sayfam)
Yani açıklamanızdan anladığım kadarıyla, aynı dizinde (veya dizin içerisinde farklı klasörlerde de olabilir) olması mı gerekiyor ? Subdomain olarak kurduğumda forumla köprü kurmada problem yaşarmıyım ?
« Last Edit: March 14, 2006, 02:38:59 AM by Kapadokyalı »

Offline findpeople

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 66
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #2 on: March 18, 2006, 09:17:09 PM »
Oldu valla hemde süper oldu. Çok basit bir şekilde yapılıyor çok çok teşekkürler alperuzi.
yaptığım galeri şuan thema ayarları nedeniyle kapalı :)

Offline 4LP3RUZ1

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,438
  • Gender: Male
  • Frozen frogs are gone!
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #3 on: March 18, 2006, 10:29:51 PM »
kapadokyalı: subdomain olarak kurmayı denemedim şahsen, çerezlerle ilgili problem çıkabilir belki ama deneyebilirsin.

tek yapman gereken URL'sini
Code: [Select]
http//galeri.kapadokyanet.com olarak gir
Frozen frogs are back :(

Offline findpeople

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 66
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #4 on: March 18, 2006, 11:19:21 PM »
alperuzi sende kullanıyosan belki biliyosundur çoklu resim eklemek istediğimde "click for details or to reload" diye bir sonuç gösteriyo bir bilgin varsa söylersen sevinirim.

coppermine kurcaladım baya bir ingilizce olduğu için pek bilgi edinemedim :)
türkçe sayfalarda'da bazı phpnuke sitelerinde de bu sorun yaşanmış fakat sonuç yok..  :'(
bu yüzden buraya yazmak durumda kaldım kusura bakma..

Offline findpeople

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 66
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #5 on: March 18, 2006, 11:27:48 PM »
oh be 2 saatlik bir aramanın sonunda buldum ufak bi kod değişimi lazımmış..  :o

aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar olursa sorun burda anlatılıyor..

http://coppermine-gallery.net/forum/index.php?topic=23342.0

saygılar..

Offline ZeybeK

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #6 on: May 21, 2006, 12:51:24 PM »
Yahuu arkadaşlar ben hiç bi yeri deiştirmedim hehe direk kurulumdan sonra tr oldu ...

Offline C®αzувσу

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 287
  • Gender: Male
  • Kimse Yokken Biz Vardık!
    • Tuning World Center
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #7 on: June 13, 2006, 03:38:42 PM »
Akadaslar ben coppermine kurali baya oldu. sanırım sizin anlattıgınız köprü olayı coppermineyi sıfırdan kuranlar için gecerli. ama ben kuralı cok oldu ve baya bi resim var yinede forumdaki üyeleri galeriye tasiyamazmiyim?

Offline 4LP3RUZ1

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,438
  • Gender: Male
  • Frozen frogs are gone!
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #8 on: June 14, 2006, 02:50:42 PM »
içinde resim olan coppermine'ı köprülemeyi denemedim açıkçası, o yüzden denemeye kalkışırsan mutlaka yedek al. Ancak tahminimce hiçbir şey olmaz, var olan resimleri etkilemez.
Frozen frogs are back :(

Offline C®αzувσу

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 287
  • Gender: Male
  • Kimse Yokken Biz Vardık!
    • Tuning World Center
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #9 on: June 14, 2006, 05:22:25 PM »
walla ben pek annamıyorum o yüzden yapamam sanırım. ama sen siteye bi göz atsan bi biLgi versen bi tahmin yani oLabiLir die?

www.tuningteams.com/galeri

Offline serdar

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 27
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #10 on: June 22, 2006, 05:52:46 AM »
coppermine kurulumunu nasıl yapcaz..Bide ben yalnızca tek database kullanabiliyorum hostumda.Olabilir mi?



Offline 4LP3RUZ1

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,438
  • Gender: Male
  • Frozen frogs are gone!
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #11 on: June 22, 2006, 05:57:29 AM »
evet, tek database problem değil, tablo isimlerinin önüne ek geliyor zaten (mesela SMF smf_ eki koyuyor).

Coppermine kurulumu da SMF kurulumuna benziyor, ancak bunun hakkında yardım için coppermine sitelerini araştır lütfen.
Frozen frogs are back :(

Offline serdar

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 27
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #12 on: June 22, 2006, 06:29:17 AM »
ok.teşekkürler..

ya copperminenin kurulumunu tam olarak anlatan biyer bulamadım..Buldumda modul olarak kurulumu var o da nuke portallara.ya install.php yi çalıştırıp tüm ayarları dğru olarak yapıyorum.sonra install.php yi siliyorum ama hata veriyor.anlamadım nerde hata yaptığımı.



Offline Alhan

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 381
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #13 on: June 22, 2006, 08:11:40 AM »
Arkadaşlar bu coopermine de resimleri illaki kendi ftp nizemi atıyorsunuz yoksa başka yerden de link verebiliyormusunuz?

Offline 4LP3RUZ1

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,438
  • Gender: Male
  • Frozen frogs are gone!
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #14 on: June 22, 2006, 10:07:40 AM »
coppermine ile illaki resimleri kendi alanına atıyorsun evet, ancak mesela başka linklerden de direk indirebiliyor, kendi bilgisayarından yüklemen gerekmiyor.
Frozen frogs are back :(

Offline serdar

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 27
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #15 on: June 27, 2006, 09:56:08 AM »
çok teşekkürler..herşeyi aynen yaptım vede çok güzel çalışıyo..yalnız forumdan galeriye erişimi nasıl sağlıcam..Buton filan ansıl ekleyebilirim..



Offline merk112

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 242
  • Gender: Male
    • Kimya Mühendisliği
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #16 on: June 27, 2006, 10:05:28 AM »
çok teşekkürler..herşeyi aynen yaptım vede çok güzel çalışıyo..yalnız forumdan galeriye erişimi nasıl sağlıcam..Buton filan ansıl ekleyebilirim..

forumda arat çıkıyor ben ekledim ama şuan yerini bulamadım!

Bir de nedir bu coppermine bi açıklayabiilir misiniz?

Offline serdar

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 27
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #17 on: June 27, 2006, 10:42:40 AM »
forumda arat çıkıyor ben ekledim ama şuan yerini bulamadım!

Bir de nedir bu coppermine bi açıklayabiilir misiniz?

fotoğraf galerisi oluyor..Ne diye arIlıyımki



Offline merk112

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 242
  • Gender: Male
    • Kimya Mühendisliği
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #18 on: June 27, 2006, 11:07:13 AM »
forumda arat çıkıyor ben ekledim ama şuan yerini bulamadım!

Bir de nedir bu coppermine bi açıklayabiilir misiniz?

fotoğraf galerisi oluyor..Ne diye arIlıyımki

index.template.php de

Code: [Select]
if (in_array($context['current_action'], array('search', 'admin', 'calendar', 'profile', 'mlist', 'register', 'login', 'help', 'pm' ,)))
bul

Code: [Select]
if (in_array($context['current_action'], array('search', 'admin', 'calendar', 'profile', 'mlist', 'register', 'login', 'help', 'pm' ,'EKLEYEMEK İSTEDİĞİN' )))

sonra altta



Code: [Select]
// Show the start of the tab section.
echo '
<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" style="margin-left: 10px;">
<tr>
<td class="maintab_' , $first , '">&nbsp;</td>';

bul
hemen altına


Code: [Select]
// Show the [home] button.
echo ($current_action=='EKLEYEMEK İSTEDİĞİN' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
<td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'EKLEYEMEK İSTEDİĞİN' ? 'active_back' : 'back' , '">
<a href="EKLEYEMEK İSTEDİĞİN ŞEYİN LİNKİ">EKLEYEMEK İSTEDİĞİN</a>
</td>' , $current_action == 'EKLEYEMEK İSTEDİĞİN' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

ekle..

Offline Alhan

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 381
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #19 on: June 28, 2006, 06:52:05 AM »
Arkadaşlar benim host firmamın vizra tabanına bağlanınca uyarılar kısmında şu ibare ile karşılaştım.

GÜVENLİK UYARISI!!

Son günlerde bazı müştelerimizin siteleri, hesaplarına kurmuş oldukları COPPERMINE resim galerisi scriptindeki açıklar nedeni ile hacklenmiştir.

Bu uygulama hesaplarında yüklü olan kullanıcılarımızın en kısa zaman gerekli güncellemelerini yapmalarını veya bu uygulamayı kaldırmalarını tavsiye ediyoruz.



Hiç memnun olmadığım ve yakında ( bu akşam) değiştireceğim host adresim ise slmhosting.net

Eğer bu adamlar bu galeriyle aynı adı taşıyan başka bir galeriyi kastedmiyorlarsa ilginizi çekebilir diye düşündüm.
Sevgiler.
« Last Edit: June 28, 2006, 06:54:27 AM by Alhan »

Offline 4LP3RUZ1

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,438
  • Gender: Male
  • Frozen frogs are gone!
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #20 on: June 28, 2006, 06:57:00 AM »
daha önce Coppermine yüzünden bir olay yaşandığını hatırlamıyorum ancak tabi Coppermine kullanımı da çok yaygın değil.
Frozen frogs are back :(

Offline Alpay

  • Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 3,594
  • Gender: Male
  • test
    • Personal Web Page
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #21 on: June 28, 2006, 09:07:31 AM »
/coppermine/Settings.php bulunamadı. BBS programınızdaki config dosyasının adresi ni düzeltiniz.

ya path ları giremiyorum tam ya da başka bir şey war yardımcı olurmusunuz?

Offline 4LP3RUZ1

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,438
  • Gender: Male
  • Frozen frogs are gone!
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #22 on: June 29, 2006, 01:29:06 AM »
yanlış girmişsin, Settings.php SMF ana klasöründe olacak
genelde bu ikisinden birini girmen gerekir, ancak sitende kuruluma göre değişiyor tabi
Code: [Select]
../ veya
Code: [Select]
../forum
Frozen frogs are back :(

Offline GladYatoR

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 25
  • Gender: Male
    • Mavi™
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #23 on: September 21, 2006, 05:17:39 PM »
Resim galerisinden ziyade video veya görüntü galerisi varmı yotube kodlarını ekleyerek veya google kodlarını ekleyerek rc2 uyumlu bir Entegrasyon varmı 

Offline tipitipim

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 55
Coppermine critical error
« Reply #24 on: September 27, 2006, 07:37:23 PM »
Coppermine critical error:
Unable to connect to database !

MySQL said: Access denied for user 'adsldestekcom'@'89.106.12.56' (using password: YES)



Evet aldıgım hata bu...

forumum          www.benimdomain.com/forum/ altında kurulu.
Coppermine      www.benimdomain.com/galeri/coppermine/ klasörü altına kurdum ve dolayısıyla settings.php yi gösteremedim ne yaptıysam ve köprü yapamadım smf forumum ile. Kaldırdım sonra coppermine i ama ftp den sildim uninstall seçeneği varmıydı bilmiyorum.      Daha sonra;
www.benimdomain.com/forum/coppermine/ altına kurayımda sorun ortadan kalksın dedim ama Database kullanılıyor dedi... Bende girdim mysql.benimdomain.com  adresine ve cop ile başlayan coppermine e ait tabloları sildim mysql den... Tekrar kurmak istediğimde işte verdiği hata budur.. database imden nasıl silicem nasıl kurtulucam bu hatadan? Kuramıyorum coppermine yi tekrar... Yardımlarınızı bekliyorum...

Offline tipitipim

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 55
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #25 on: September 27, 2006, 08:15:42 PM »
Çözümü buldum kusura bakmayın kirlettim burayı biraz... Ama en azından bu sorunu yaşayanlar olursa bilgisi olsun.. Aşağıdaki gibi oluyormuş fazla uzun sürmedi keşke biraz daha araştırsaydım 1 saat bulamayınca hemen yazdım:( Kolay gelsin..


Here's what you need to do: rename the folder "userpics" inside the albums folder to something else (e.g. "userpics_old") and create a new empty folder named "userpics".
rename the file "config.inc.php" inside the include folder to "config.inc.old.php"
Delete the file include/install.lock" (Varsa siliyoruz Yoksa boşverin)
Run the installer
Try to re-create the categories and albums as good as you can remember
Use batch-add to re-populate the pics database table (i.e. assign the pics to your albums

Offline KaLpSiz

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 356
  • Gender: Male
  • CanKalp.COM
    • .......::::::CanKalp.COM::::::......
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #26 on: October 19, 2006, 09:18:24 PM »
merhaba arkadaşlar bende kurdum tşk ederim anlatım için yalnız bunu forum temasına nasıl gömeriz bir sitemap vardı siteye gömülü hatırlarsınız belki bende bunu öyle yapmak istiyorum ayrı bir sayfa gibi değilde???

Offline JKidd

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 25
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #27 on: November 09, 2006, 09:48:35 AM »
arkadaşlar ben galeri butonu ekledim ve gayette guzel çalışıyor.
fakat galeri butonuna basınca galerinin ayrı bir sayfada çıkması için ne yapmalıyım.
bide galeride çıkış butonuna basınca nasıl foruma yonlendirebilirim.
teşekkurler şimdiden yardımlarınız için
« Last Edit: November 09, 2006, 10:15:34 AM by JKidd »

Offline yusuf salih

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #28 on: November 28, 2006, 02:00:31 PM »
Bişey sorucam arkadaşlar bu köprü aynı database de kurulursa mı çalışıyo, yoksa farklı bir db kullanabilirmiyiz??? Genelde köprülerde aynısı kullanılıyor, ama benim db 200mb ın üzerinde bunu yedekleyip geri yüklemek gözüme epey imkansız görünüyor... Bi sakatlık çıksın istemediğim için soruyorum ;)

Offline CiCeRo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #29 on: December 10, 2006, 05:20:07 PM »
Coppermineyi kurdum köprülemeyi yaptım bağlantıyı aç deyince otomatik çıkış yapıyortum giriş dediğim zaman forum anasayfasına gonderiyor  ordan giriş yapıyorum aynı yerde kalıyom galeriye gidince giriş yapamıyorum bi daha yardımcı olursanız sevinirim .

Offline nuwanda14

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 94
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #30 on: January 01, 2007, 05:21:00 AM »
Arkadaşlar ben kullanıcıların resim yüklemesini sağlayamıyorum herhangi bir kategoriye tüm izinlere baktım olmuyor

Offline nickimyoq

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 62
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #31 on: January 01, 2007, 12:31:31 PM »
ya yeni başlık açamıyorum
o yuzden alakasız olacak ama
ben smfde 5 sabit başlık açtım fakat birinin en yukarda durmasını istiyorum
ama öyle olmuyor
diğer sabit başlıklara mesaj gelince o aşağı iniyor
kilitlesem de aynı şey oluyor
yok mu bunun çaresi

Offline negemezsin

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #32 on: April 09, 2007, 11:23:44 AM »
Coppermineyi kurdum köprülemeyi yaptım bağlantıyı aç deyince otomatik çıkış yapıyortum giriş dediğim zaman forum anasayfasına gonderiyor&nbsp; ordan giriş yapıyorum aynı yerde kalıyom galeriye gidince giriş yapamıyorum bi daha yardımcı olursanız sevinirim .

Aynı sorunu bende yasıyorum arkadaslar. Ben sitemdeki ozel yazdırılmıs uyelık scriptine entegre ettim smf yı. Siteme uye olundugunda smf yede otomatik uye olunuyor fakat sıteme uye girişi olundugunda foruma otomatik olarak giriş olunmuyor yanı orda tekrar giriş ıstıyor bunu nasıl halledebiliriz arkadaslar login sorunu var suanda

Offline NoPasaran

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 698
  • Gender: Male
  • Siyah Beyaz - Ölüm Yaşam
    • @volkandiyorki on Twitter
    • Kralkartal
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #33 on: May 03, 2007, 04:49:15 AM »
Forumdaki üyeler aynı şifre ile giriş yapabilecekmi coppermine ye :)
kralkartal.net SMF 2.0.8

Offline 4LP3RUZ1

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,438
  • Gender: Male
  • Frozen frogs are gone!
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #34 on: May 03, 2007, 08:22:56 AM »
Evet, yokse neden "entegrasyon" dendiğini sandın ki? :)
Frozen frogs are back :(

Offline NoPasaran

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 698
  • Gender: Male
  • Siyah Beyaz - Ölüm Yaşam
    • @volkandiyorki on Twitter
    • Kralkartal
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #35 on: May 20, 2007, 06:31:14 AM »
Galeriden çıkış yaparken oturuj doğrulaması başarısız çıkıyor :)
kralkartal.net SMF 2.0.8

Offline ~WannaBeDie

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 284
  • Gender: Male
  • I'm yours
    • WannaBeDie Zone
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #36 on: June 09, 2007, 04:37:14 PM »
Resim yükle kısmı yok bende :(
Temmuz ayında yeni temalar tasarlamak istiyorum :) Var mı aklında hoş tasarımlar olan?Fikir verebilecek olan ? :)

Offline petr_cech

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 91
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #37 on: July 26, 2007, 05:05:08 AM »
Entegrasyonu kurdum ama  seo da sorun çıktı
Giriş yapınca No parameter given ! yazıyor
Nasl düzeltebilrz

Offline collapse

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 57
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #38 on: August 03, 2007, 07:57:24 AM »
bu coppermine klasörlerin chmod ayarları tam nasıl olcek .
« Last Edit: August 08, 2007, 06:31:58 AM by collapse »

Offline Hoochie Coochie Man

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,135
  • Gender: Male
    • İstanblues.org
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #39 on: November 12, 2007, 11:06:39 AM »
Bu coppermine'ı nasıl silerizz acaba? Uninstall.php yok
İnadına SMF 1.1.X

Offline 4LP3RUZ1

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,438
  • Gender: Male
  • Frozen frogs are gone!
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #40 on: November 13, 2007, 02:46:41 AM »
Yaptığın değişiklikleri geri alacaksın, sonra dosyalarını ve mySQL tablolarını sileceksin. uninstall.php hangi scriptte var ki? :)
Frozen frogs are back :(

Offline Hoochie Coochie Man

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,135
  • Gender: Male
    • İstanblues.org
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #41 on: November 13, 2007, 03:09:05 AM »
Hehe :) teşekkür ederim Alper :)
İnadına SMF 1.1.X

Offline ub57

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 188
  • Gender: Male
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #42 on: December 15, 2007, 06:59:35 AM »
çok teşekkürler. her şey yolunda
Usta Balıkçılar Platformu
www.ustabalikci.com

Offline e-midyat

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 42
    • e-midyat
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #43 on: February 02, 2008, 05:20:19 AM »
kudum hatasınz gozukuyor ancak resim yukle diye herhangi bir buton goremiyorum nasıl oalcak ...



Offline elalem

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #44 on: April 11, 2008, 12:03:46 PM »
Teşekkürler, gerçekten uygulanması kolay faydalı bir bilgi.
Ancak HarzeM'den Dilber MC yi Coppermine ye de uygulamasını isteriz: )

Offline airychild

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 56
  • Gender: Male
    • ForumAsi PayLaşıMıN KaLBi
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #45 on: April 12, 2008, 09:33:37 PM »
Arkadaşlar Hala çalışan bir galerisi olan varsa bir demo adresi koyabilir mi acaba.




Offline Alpay

  • Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 3,594
  • Gender: Male
  • test
    • Personal Web Page
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #46 on: April 14, 2008, 06:55:37 PM »
Arkadaşlar Hala çalışan bir galerisi olan varsa bir demo adresi koyabilir mi acaba.

http://www.ozlemyilmazforum.com/galeri

Baya bi süre gider smf ile köprülü galeri... ilerde bir gün silinirse alper siler ztn msji ;)

Edit:
Arkadaşlar Hala çalışan bir galerisi olan varsa bir demo adresi koyabilir mi acaba.

Coppermine Sitesinde En azından 200 tema var diye biliyorum gayat iyi temalar war ;)
« Last Edit: April 15, 2008, 10:57:03 AM by Alpay »

Offline airychild

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 56
  • Gender: Male
    • ForumAsi PayLaşıMıN KaLBi
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #47 on: April 15, 2008, 10:19:31 AM »
Anladım teşekkür ederim görsellikte pek iyi değilmiş bilgilendirme için teşekkür ederim.




Offline DNA27

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,117
  • Gender: Male
  • O Çok Yardım Sever Görüküyor
    • Flatcast Tasarım
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #48 on: May 02, 2008, 04:47:45 AM »
valla 2 saat urastim hec bisiye varamadim :)) kafam sisti püff! inş su acemiligi ataris
Sevda Gelmişse başa artıq kıvırmak boşa sen git o sefdanın arkasından koşa koşa

Offline Evo™

  • Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 2,271
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #49 on: May 02, 2008, 07:40:47 AM »
valla 2 saat urastim hec bisiye varamadim :)) kafam sisti püff! inş su acemiligi ataris
Acemelikten önce Türkçe'yi nasıl kullanacağını öğren.

Offline DNA27

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,117
  • Gender: Male
  • O Çok Yardım Sever Görüküyor
    • Flatcast Tasarım
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #50 on: May 02, 2008, 06:31:00 PM »
özür abi gene beni buldun türkçe ne yapalim degişmeye çalişacagim söz veriyorum sana tşk uyarin için
Sevda Gelmişse başa artıq kıvırmak boşa sen git o sefdanın arkasından koşa koşa

Offline filito

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 12
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #51 on: August 17, 2008, 11:01:24 AM »
Arkadaşlar Hala çalışan bir galerisi olan varsa bir demo adresi koyabilir mi acaba.

www.diyarbakirimiz.com [nofollow] forum burasi
www.diyarbakirimiz.com/galeri [nofollow] coppermine burasi

entegre islemini başarılı bir sekilde yaptim. Kuracak arkadaslara da bir iki tüyo vereyim. Önce smf yi kurun sonra smf nin icine galeriyi kurun.
yoksa settings.php bulunamadi diye hata alirsiniz.

Offline ØkÅŃ

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 294
  • Gender: Male
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #52 on: August 28, 2008, 06:58:14 PM »
Entegreyi sorunsuz yapıyorum 4 kez denedim. Fakat entegreden sonra galeriye giriş yapamıyorum . Siteden giriş yapıyorum galeriye yapılmıyor.

Güncel

Güncel
« Last Edit: August 30, 2008, 09:37:27 AM by MaktüL »

Offline ØkÅŃ

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 294
  • Gender: Male
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #53 on: September 28, 2008, 11:30:01 PM »
Güncel

Offline ub57

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 188
  • Gender: Male
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #54 on: December 03, 2008, 03:14:56 PM »
Selam arkadaşlar. Ben DB den yedek aldım. Coppermine Photo Gallery mi başka hosta taşıdım ve sorunsuz kurup hallettim. Fakat Tr sorunu çıktı bu sefer. Düzeltemedim.  Ğ ve Ş harfleri sadece değişik çıkmakta. Tekrar yazsam bile bu harfler çıkmamaktadır. Bu sorunun bir cevabı varmı acaba arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler
Usta Balıkçılar Platformu
www.ustabalikci.com

Offline Alpay

  • Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 3,594
  • Gender: Male
  • test
    • Personal Web Page
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #55 on: December 06, 2008, 02:09:43 AM »
Yedegini tam olarak almamışsın demekki veya oradaki mysql sürümü ile buradaki sürüm farklı o yüznden böyle sorunlar cıkabiliyor..

Offline ub57

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 188
  • Gender: Male
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #56 on: December 12, 2008, 01:22:37 PM »
Albüme çoklu resim eklemek istediğimde klasör dizinizi <b>/d:\inetpub\oltavebalik.com\www\album\albums/</b>  şeklinde veriyor. Halbuki int. adresini vermesi gerekmektedir. Dolayısı ile <b>Albums</b> klasörüne eklediğim klasörleri göremiyor. Bunu nereden değiştirebilirim acaba.
Usta Balıkçılar Platformu
www.ustabalikci.com

Offline suskunefsane

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 56
  • Gender: Male
  • kişisel iletim yok benim abi
    • Paylaşım Platformu
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #57 on: February 20, 2009, 02:01:45 PM »
pekı  smf de config php dosyası neredeydı yolunu soyleyecek olan varmı bulamadımda

Offline Alpay

  • Local Moderator
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 3,594
  • Gender: Male
  • test
    • Personal Web Page
Re: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« Reply #58 on: February 20, 2009, 02:10:07 PM »
pekı  smf de config php dosyası neredeydı yolunu soyleyecek olan varmı bulamadımda

config.php yok
settings.php var forum dizininizde bulabilirsiniz.