Advertisement:

Author Topic: SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu  (Read 79915 times)

Offline 4LP3RUZ1

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,438
  • Gender: Male
  • Frozen frogs are gone!
SMF ile Coppermine Galeri Entegrasyonu
« on: March 12, 2006, 12:23:03 AM »
Varsayımlar:
  • Herhangi bir SMF sürümü kurulu ve düzgün olarak çalışıyor
  • Coppermine 1.4+ sürümü kurulu ve düzgün olarak çalışıyor
  • SMF ve Coppermine ile Türkçe dili kullanılıyor.
En son Coppermine sürümünü bu adresten indirebilirsiniz.

Copermine'ı Türkçe yapmanın en kolay yolu adresine
Code: [Select]
?lang=turkish ekini eklemektir.

Coppermine 1.4 ve sonraki sürümler Köprü Yöneticisi adında yeni bir sistem kullanırlar. Böylece php dosyalarını kurcalamanıza gerek kalmaz.

Öncelikle Coppermine'dan Admin seçenekleri butonuna tıklayarak yönetici paneline girin. Buradan Köprü ayarları başlığına, sonra da Köprü sihirbazı başlat butonuna tıklayınız. Yeni çıkan sayfadan
Code: [Select]
Simple Machines (SMF) seçeneğini seçerek ilerleyiniz.
Bir sonraki ekranda forumunuzun bulunduğu klasörü ve URL'yi girmeniz gerekecektir. BBS programınızdaki config dosyasının adresi: alanına girmeniz gereken şu an Coppermine yazılımını kurduğunuz klasöre göre yapılandırılmış klasördür. Mesela SMF forumunuz
Code: [Select]
/public_html/okul/projeler/smf ve Coppermine galerisi de
Code: [Select]
/public_html/okul/projeler/smf/coppermine ise (SMF ana klasörünün içine kurulum) girmeniz gereken:
Code: [Select]
../Veya Coppermine'ı
Code: [Select]
/public_html/okul/projeler/coppermine klasörüne kurmak isterseniz (SMF ile Cppermine'ı aynı klasör içine kurmak) bu sefer girmeniz gereken:
Code: [Select]
../smf/ olmalıdır.
Bir sonraki ekranda Mesaj kullanan gruplar oluştur?: sorusuna Evet cevabı verirseniz size Coppermine içinde bu kullanıcılar için de üye grubu oluşturulacaktır.
En son ekranda Bağlantıyı Aç seçeneğini seçerek köprüleme işlemini sonlandırın.
Eğer herşeyi doğru olarak yaptıysanız Coppermine içinden giriş işlemi yaptığınızda SMF'in giriş sayfasına yönlendirilirsiniz, ve gruplara bakarsanız SMF'te kullanıdğınız üye gruplarının Coppermine'da da kullanılmaya başlandığını görürsünüz. Bu yeni grupların izinlerini gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Ayrıca ne zaman SMF içinden üye gruplarına değişiklik yaparsanız hemen ardından Coppermine'dan da grup ayarlarını kontrol etmeniz tavsiye edilir.
SMF ile birlikte çalışan Coppermine galeriniz hayırlı olsun!
« Last Edit: August 13, 2006, 01:27:24 PM by alperuzi »
Frozen frogs are back :(

Offline Kapadokyalı

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 271
  • Gender: Male
    • Nevşehir & Kapadokya Forum
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #1 on: March 14, 2006, 02:36:46 AM »
Açıklamalar gerçekten faydalı oldu.
Coppermine subdomain altında kursam, forumla köprü kurmamı engellermi ?
http://forum.kapadokyanet.com (forum sayfam)
http//galeri.kapadokyanet.com  (düşündüğüm coppermine sayfam)
Yani açıklamanızdan anladığım kadarıyla, aynı dizinde (veya dizin içerisinde farklı klasörlerde de olabilir) olması mı gerekiyor ? Subdomain olarak kurduğumda forumla köprü kurmada problem yaşarmıyım ?
« Last Edit: March 14, 2006, 02:38:59 AM by Kapadokyalı »

Offline findpeople

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 66
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #2 on: March 18, 2006, 09:17:09 PM »
Oldu valla hemde süper oldu. Çok basit bir şekilde yapılıyor çok çok teşekkürler alperuzi.
yaptığım galeri şuan thema ayarları nedeniyle kapalı :)

Offline 4LP3RUZ1

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,438
  • Gender: Male
  • Frozen frogs are gone!
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #3 on: March 18, 2006, 10:29:51 PM »
kapadokyalı: subdomain olarak kurmayı denemedim şahsen, çerezlerle ilgili problem çıkabilir belki ama deneyebilirsin.

tek yapman gereken URL'sini
Code: [Select]
http//galeri.kapadokyanet.com olarak gir
Frozen frogs are back :(

Offline findpeople

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 66
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #4 on: March 18, 2006, 11:19:21 PM »
alperuzi sende kullanıyosan belki biliyosundur çoklu resim eklemek istediğimde "click for details or to reload" diye bir sonuç gösteriyo bir bilgin varsa söylersen sevinirim.

coppermine kurcaladım baya bir ingilizce olduğu için pek bilgi edinemedim :)
türkçe sayfalarda'da bazı phpnuke sitelerinde de bu sorun yaşanmış fakat sonuç yok..  :'(
bu yüzden buraya yazmak durumda kaldım kusura bakma..

Offline findpeople

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 66
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #5 on: March 18, 2006, 11:27:48 PM »
oh be 2 saatlik bir aramanın sonunda buldum ufak bi kod değişimi lazımmış..  :o

aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar olursa sorun burda anlatılıyor..

http://coppermine-gallery.net/forum/index.php?topic=23342.0

saygılar..

Offline ZeybeK

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #6 on: May 21, 2006, 12:51:24 PM »
Yahuu arkadaşlar ben hiç bi yeri deiştirmedim hehe direk kurulumdan sonra tr oldu ...

Offline C®αzувσу

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 287
  • Gender: Male
  • Kimse Yokken Biz Vardık!
    • Tuning World Center
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #7 on: June 13, 2006, 03:38:42 PM »
Akadaslar ben coppermine kurali baya oldu. sanırım sizin anlattıgınız köprü olayı coppermineyi sıfırdan kuranlar için gecerli. ama ben kuralı cok oldu ve baya bi resim var yinede forumdaki üyeleri galeriye tasiyamazmiyim?

Offline 4LP3RUZ1

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,438
  • Gender: Male
  • Frozen frogs are gone!
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #8 on: June 14, 2006, 02:50:42 PM »
içinde resim olan coppermine'ı köprülemeyi denemedim açıkçası, o yüzden denemeye kalkışırsan mutlaka yedek al. Ancak tahminimce hiçbir şey olmaz, var olan resimleri etkilemez.
Frozen frogs are back :(

Offline C®αzувσу

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 287
  • Gender: Male
  • Kimse Yokken Biz Vardık!
    • Tuning World Center
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #9 on: June 14, 2006, 05:22:25 PM »
walla ben pek annamıyorum o yüzden yapamam sanırım. ama sen siteye bi göz atsan bi biLgi versen bi tahmin yani oLabiLir die?

www.tuningteams.com/galeri

Offline serdar

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 27
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #10 on: June 22, 2006, 05:52:46 AM »
coppermine kurulumunu nasıl yapcaz..Bide ben yalnızca tek database kullanabiliyorum hostumda.Olabilir mi?



Offline 4LP3RUZ1

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,438
  • Gender: Male
  • Frozen frogs are gone!
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #11 on: June 22, 2006, 05:57:29 AM »
evet, tek database problem değil, tablo isimlerinin önüne ek geliyor zaten (mesela SMF smf_ eki koyuyor).

Coppermine kurulumu da SMF kurulumuna benziyor, ancak bunun hakkında yardım için coppermine sitelerini araştır lütfen.
Frozen frogs are back :(

Offline serdar

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 27
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #12 on: June 22, 2006, 06:29:17 AM »
ok.teşekkürler..

ya copperminenin kurulumunu tam olarak anlatan biyer bulamadım..Buldumda modul olarak kurulumu var o da nuke portallara.ya install.php yi çalıştırıp tüm ayarları dğru olarak yapıyorum.sonra install.php yi siliyorum ama hata veriyor.anlamadım nerde hata yaptığımı.



Offline Alhan

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 381
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #13 on: June 22, 2006, 08:11:40 AM »
Arkadaşlar bu coopermine de resimleri illaki kendi ftp nizemi atıyorsunuz yoksa başka yerden de link verebiliyormusunuz?

Offline 4LP3RUZ1

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,438
  • Gender: Male
  • Frozen frogs are gone!
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #14 on: June 22, 2006, 10:07:40 AM »
coppermine ile illaki resimleri kendi alanına atıyorsun evet, ancak mesela başka linklerden de direk indirebiliyor, kendi bilgisayarından yüklemen gerekmiyor.
Frozen frogs are back :(

Offline serdar

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 27
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #15 on: June 27, 2006, 09:56:08 AM »
çok teşekkürler..herşeyi aynen yaptım vede çok güzel çalışıyo..yalnız forumdan galeriye erişimi nasıl sağlıcam..Buton filan ansıl ekleyebilirim..



Offline merk112

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 242
  • Gender: Male
    • Kimya Mühendisliği
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #16 on: June 27, 2006, 10:05:28 AM »
çok teşekkürler..herşeyi aynen yaptım vede çok güzel çalışıyo..yalnız forumdan galeriye erişimi nasıl sağlıcam..Buton filan ansıl ekleyebilirim..

forumda arat çıkıyor ben ekledim ama şuan yerini bulamadım!

Bir de nedir bu coppermine bi açıklayabiilir misiniz?

Offline serdar

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 27
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #17 on: June 27, 2006, 10:42:40 AM »
forumda arat çıkıyor ben ekledim ama şuan yerini bulamadım!

Bir de nedir bu coppermine bi açıklayabiilir misiniz?

fotoğraf galerisi oluyor..Ne diye arIlıyımki



Offline merk112

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 242
  • Gender: Male
    • Kimya Mühendisliği
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #18 on: June 27, 2006, 11:07:13 AM »
forumda arat çıkıyor ben ekledim ama şuan yerini bulamadım!

Bir de nedir bu coppermine bi açıklayabiilir misiniz?

fotoğraf galerisi oluyor..Ne diye arIlıyımki

index.template.php de

Code: [Select]
if (in_array($context['current_action'], array('search', 'admin', 'calendar', 'profile', 'mlist', 'register', 'login', 'help', 'pm' ,)))
bul

Code: [Select]
if (in_array($context['current_action'], array('search', 'admin', 'calendar', 'profile', 'mlist', 'register', 'login', 'help', 'pm' ,'EKLEYEMEK İSTEDİĞİN' )))

sonra altta



Code: [Select]
// Show the start of the tab section.
echo '
<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" style="margin-left: 10px;">
<tr>
<td class="maintab_' , $first , '">&nbsp;</td>';

bul
hemen altına


Code: [Select]
// Show the [home] button.
echo ($current_action=='EKLEYEMEK İSTEDİĞİN' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
<td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'EKLEYEMEK İSTEDİĞİN' ? 'active_back' : 'back' , '">
<a href="EKLEYEMEK İSTEDİĞİN ŞEYİN LİNKİ">EKLEYEMEK İSTEDİĞİN</a>
</td>' , $current_action == 'EKLEYEMEK İSTEDİĞİN' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

ekle..

Offline Alhan

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 381
Re: SMF ile Coppermine Entegrasyonu
« Reply #19 on: June 28, 2006, 06:52:05 AM »
Arkadaşlar benim host firmamın vizra tabanına bağlanınca uyarılar kısmında şu ibare ile karşılaştım.

GÜVENLİK UYARISI!!

Son günlerde bazı müştelerimizin siteleri, hesaplarına kurmuş oldukları COPPERMINE resim galerisi scriptindeki açıklar nedeni ile hacklenmiştir.

Bu uygulama hesaplarında yüklü olan kullanıcılarımızın en kısa zaman gerekli güncellemelerini yapmalarını veya bu uygulamayı kaldırmalarını tavsiye ediyoruz.



Hiç memnun olmadığım ve yakında ( bu akşam) değiştireceğim host adresim ise slmhosting.net

Eğer bu adamlar bu galeriyle aynı adı taşıyan başka bir galeriyi kastedmiyorlarsa ilginizi çekebilir diye düşündüm.
Sevgiler.
« Last Edit: June 28, 2006, 06:54:27 AM by Alhan »