• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.

Introduksjon til Simple Machines

Started by Skoen, August 07, 2003, 05:35:27 PM

Previous topic - Next topic

Skoen

For mange av dere nordiske som ikke helt skjønner all denne engelske teksten som informerer dere om hva Simple Machines har som ikke YaBBSE har, tenkte jeg på og lage et lite informasjonsemne på norsk som kan fortelle bedre til dere hva Simple Machines innebærer.

Først kan jeg fortelle at Simple Machines og YaBBSE har noenlunde samme utviklere, så dette er mer en ny versjon enn et helt nytt forum. Du vil kjenne deg igjen i mange av funksjonene som er her og ikke minst kjenne igjen mange av medlemmene.

Begynnelsen

Den 17.juli avholdte utviklerne og administratorene en liten chat session på IRC for å fortelle brukerne om de nye endringene og brukerne fikk selv lov til å stille spørsmål om hva som faktisk foregikk bak kulissene. Fram på denne chat sessionen kom det frem ganske mye informasjon som egentlig fortalte mye av grunnlaget til at de laget det som nå heter Simple Machines.

Hvorfor navnet?

Mye av grunnen til at utviklerne ville endre navn fra YaBBSE var at YaBB fikk folk til å tenke på CGI utgaven som var den første som ble sluppet i 1998 til websidene. Denne inneholdt ganske mange feil og ble ikke helt den store suksessen med en gang. Men med mye god reklame og ikke minst mye feilrettinger, begynte mange å bruke YaBB som forumkjerne på sine hjemmesider. I desember 2001 startet første betatesingen av det forumet vi kjenner som YaBBSE. SE stod for Splinter Edition. Forskjellen mellom YaBB og YaBBSE var at det bygget på PHP og MySQL. Men trass i navnet YaBBSE var det mange som fikk assosiasjoner til YaBB og de mente at dette var sakte og inneholdt for mange feil til at de kunne bruke det. Simple Machines kom de på rett og slett fordi at forumet de lager er enkelt og kan kjøre på datamaskiner. (Simple Machines).

YaBBSE <-> SMF

YaBBSE versjon 1.5.4 endte opp som den siste versjonen av forumet. Denne var faktisk meget rask og inneholdt ikke så altfor mange feil som f.eks. versjon 1.0.0. I løpet av bare ett år hadde YaBBSE fått ganske stor brukerskare og de følte egentlig at forumet trengte et løft. Simple Machines er enda raskere enn YSE1.5.4. Mye av grunnen til dette er kodingen, som er mer gjennomtenkt enn kodingen var til YaBBSE. I tillegg er det lagt inn mye mer støtte i denne versjonen enn det var i det forrige. Se nedenfor for en liten punktvis liste over noen av endringene. Men mye av kjernen er lik og du kjenner nok uansett igjen mye av oppbygingen til forumet. Nytt denne gangen er at du måtte innom enda en seksjon før du kunne lese dette emnet. I tillegg kan [Unknown] fortelle at dette med Charter Members gir dem en litt større fordel enn oss andre vanlige medlemmer. De får nemlig teste neste versjon før oss.

Charter Members

Charter Members er en medlemstype som koster penger. Kall det mer som et VIP-medlem som betaler for å få mer enn vanlige medlemmer. Når du er et Charter medlem får du mulighet til utvidet støtte og feilsøking på ditt forum. Du får teste ut neste versjon lenge før resten av medlemmene. Ikke minst vil du også kunne få forumet ditt oppgradert til nyeste versjon av administratorene personlig. Det å være Charter medlem koster $49,95 i året og omregnet til norske kroner med en kurs på cirka 7 kroner (0,90 Euro) blir det 349 kroner. I Euro blir det €43,91 (kurs 0,91 i forhold til USD).

Foreløpige forskjeller fra YSE1.5.4

Dette er en liste over slike endringer jeg kommer på i farten

  • Forbedret utseende på profilsiden

  • Forbedret utseende i administrator senteret
  • Nye smilefjes
  • Raskere kjerne og bedre koding
  • Nye BBC tag ikoner
  • Child boards - underseksjoner inni seksjoner
  • Litt annerledes oversettelsessystem med separate filer for hver seksjon
  • To måter å redigere forumets utseende på
  • Mulighet for å se totalt antall tid pålogget (kun for admin)

Når blir dette tilgjengelig til nedlastning kan du spørre. Vel, når det er klart til nedlastning. Foreløpig er SMF bare i Alpha status, og vi vanlige medlemmer får nok uansett fullversjonen litt senere enn disse Charter medlemmene.

Velkommen skal du være til Simple Machines. Håper du forstod noe av dette som jeg har skrevet. Kommer nok til å legge til mer når jeg får tid.
Alf Otto 'Skoen' Fagermo
Retired Norwegian translator


Daniel Hofverberg

Jag hoppas att alla svenskar förstår vad Skoen skrivit tillräckligt väl, för jag orkar inte översätta hela denna text till svenska...  ::)

bloc

Ser fram mot SMF..høres ut som mange og gode forbedringer!
Men et spørsmål...
Jeg bruker YabbSE 1.5.1 på http://www.mammakroken.net og lurer på hvordan overgangen til SMF vil være fra det?..

Jeg har ikke lagt inn 1.5.4 versjonen enda, fordi jeg ventet på en mer - vel - "ferdig" versjon. Sånn at jeg slapp å oppdatere hele tiden - med tilhørende mods etc.Blir det mye problem å overføre database/mods/utseende m.m. mon tro?

Skoen

Jeg tror nok det skal være mulig å konvertere forumet ditt også til SMF, med mindre du blir nødt for først å oppgradere til 1.5.4 og deretter til SMF 1.0 grunnet noen endringer rundt omkring. Men en oppgradering eller en konvertering til SMF 1.0 blir tilgjengelig når forumet er ferdig lansert.

Daniel: Skal godt gjøres, jeg brukte to timer på og oversette min egen tekst til engelsk.
Alf Otto 'Skoen' Fagermo
Retired Norwegian translator


bloc

Ok, det høres ikke så galt ut. Vil gjøre en test-konvertering på egen server først tenker jeg....  8)
Ellers får en vel bare vente på første versjon av SMF...

Daniel Hofverberg

SMF kan nog dröja ett tag än och YaBB SE 1.5.4 innehåller många säkerhetsfixar gentemot tidigare versioner, så jag skulle rekommendera att du uppgraderar till 1.5.4 först.

bloc

Jeg har lagt inn Yabbse 1.5.4 + supermod..og det gikk knirkefritt - nesten. Etpar dager så var alt på plass da. Det meste var ting supermod'en rotet med/slo av etc.

Advertisement: