News:

SMF 2.1.3 has been released! Take it for a spin! Read more.

Main Menu

Svenska språkpaketet

Started by finnhack, April 15, 2004, 09:46:33 AM

Previous topic - Next topic

mama

Quote from: Daniel Hofverberg on January 15, 2006, 06:45:10 AM
Quote from: mama on January 10, 2006, 05:32:54 PM
EDIT: Nu till en annan sak. Kanske bugg eller är det hos mig som det är fel.
Det är så när forumet skickar mail till mitt epost konto så byts några tecken ut till andra, ser ut som den inte gillar å, ä och ö, tex.

OBS! Kom ih=E5g att detta bara =E4r en underr=E4ttelse - svara inte p=E5 detta e-post-meddelande.

Vet någon vad som är fel?
Jag har nu drabbats av samma problem själv. Jag har gått igenom alla svenska språkfiler, och jag kan med 99% säkerhet säga att problemet inte ligger där. Min bästa gissning är att det är en bugg i 1.1 RC2, eftersom det funkade bra för mig i RC1.

Jag föreslår att du postar om det här i antingen General English Help eller SMF Coding Discussion, så får vi se vad utvecklarna säger...


Nu har jag skrivit detta på http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=65950.0
Daniel får du samma problem också då du testar om att skicka "glömt lösenord till mail"?

Skoen

Det er nok entiteter som jeg har nevnt i det andre emnet.
Alf Otto 'Skoen' Fagermo
Retired Norwegian translator


Daniel Hofverberg

Nej, det är faktiskt inte entiteter i det här fallet. Jag har gått igenom språkfilerna, och vid alla strängar jag kan se som används i e-post-meddelanden står ÅÄÖ utskrivna rakt av utan entiteter.

Dessutom är det samma problem även när innehåll i inlägg ska visas i mail (exempelvis vid "Skicka tillkännagivande (announcement)", och där är det ju inte tal om några entiteter. Jag tycker det verkar som att SMF konverterar innehållet i mailet till quoted-printable (då ser ÅÄÖ ut så där), utan att skicka rätt headers till det.

perf

Det här verkar handla om att qmail tolkar \r\n som dubbla radmatningar. Alltså inget man ska skylla SMF för. Jag har postat ett inlägg i den andra tråden om det här.
Per Foreby
hxxp:forum.student.lth.se/ [nonactive]

Daniel Hofverberg

#104
Visst kan det tänkas ha med det att göra. Men det förklarar inte varför allting fungerar utmärkt i 1.0.5 och i 1.1 RC1, och problemet bara uppstår i 1.1 RC2 - om det vore servern, så borde ju rimligen samma problem uppstå i alla versioner...

perf

Det är förmodligen så att förändringen mellan rc1 och rc2 inte egentligen bryter mot någon standard, men att den triggar den här buggen i exim. Jag gjorde en diff på Sources/Subs-Post.php mellan rc1 och rc2 men det var så mycket som var ändrat att man inte direkt kunde se vad det berodde på. Det var dock inte så enkelt att det var ändrat från "\n" till "\r\n" utan även rc1 hade den korrekta formen (\r\n enligt RFC822). Så oavsett om det fugerade i 1.0.5 eller 1.1rc1 så tror jag i alla fall inte att det här är något som man kan skylla SMF för.

Själv kör jag debian som har exim som standard-MTA, men det första jag gör när jag har installerat en ny maskin är att byta till sendmail. Är det viktiga servrar, som till exempel stora mailservrar för personal eller studenter, så kompilerar jag dessutom sendmail själv för att ha full kontroll, och lurar debian att tro att paketet mail-transport-agent är installerat med hjälp av equivs.

Nu är det här med MTA:er lite av en religiös fråga, och jag vill givetvis inte starta ett flame war, framför allt inte i den här tråden som inte har med saken att göra.  Så jag nöjer med mig att konstatera att för våra behov så har sendmail fungerat perfekt de senaste 15 åren, med att det säkert finns de som är precis lika nöjda med exim, smail, qmail eller postfix.

Vad som däremot har med saken att göra är buggen när det gäller mimekodningen av rubrikerna som jag skrev om i den andra tråden. Hoppas någon ansvarig ser mitt inlägg och tar tag i det, eller finns det kanske andra sätt som är bättre när man vill påtala problem?
Per Foreby
hxxp:forum.student.lth.se/ [nonactive]

Daniel Hofverberg

Som jag skrev i den engelskspråkiga tråden, så har jag testat att skapa ett enkelt enradsscript för att skicka mail, och där lyckas jag inte att få samma problem som i SMF - oavsett om jag separeras flera headers med \n eller \r\n. Faktum är att hur jag än gör i mina egna script, så lyckas jag inte att framkalla samma problem som i SMF med blankrader i headers.

Så i det här fallet tror jag inte att det har med den här mailserverbuggen att göra...

För att besvara din fråga; inlägg under General English alternativt SMF Coding Discussion är nog bäst för att påtala fel, om man inte är Charter Member (då det bara är charter members som har tillgång till mailsupport). Om du är säker på att det där är en bugg enligt standarden, så kan det vara en idé att posta ett nytt ämne om det under SMF Coding Discussion, för att vara säker på att programmerarna ser det.

PerJ

När man skriver ett meddelande och vill infoga en bild står det "Innfoga..."
I vilken fil ligger textsträngen?

RC2

Daniel Hofverberg

PerJ: Usch då, det var inte bra...  :-[ Den strängen ligger i Post.swedish.php, och heter $txt[435].

Jag ska genast ändra detta, och ladda upp nytt språkpaket med ändringen senare idag. Tack för att du sa till.

mama

Quote from: Daniel Hofverberg on January 18, 2006, 08:17:16 AM
Som jag skrev i den engelskspråkiga tråden, så har jag testat att skapa ett enkelt enradsscript för att skicka mail, och där lyckas jag inte att få samma problem som i SMF - oavsett om jag separeras flera headers med \n eller \r\n. Faktum är att hur jag än gör i mina egna script, så lyckas jag inte att framkalla samma problem som i SMF med blankrader i headers.

Så i det här fallet tror jag inte att det har med den här mailserverbuggen att göra...

För att besvara din fråga; inlägg under General English alternativt SMF Coding Discussion är nog bäst för att påtala fel, om man inte är Charter Member (då det bara är charter members som har tillgång till mailsupport). Om du är säker på att det där är en bugg enligt standarden, så kan det vara en idé att posta ett nytt ämne om det under SMF Coding Discussion, för att vara säker på att programmerarna ser det.Daniel, titta på Owdys inlägg, den fungerar väldigt bra nu. =)
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=65950.0


Koden som jag pratar om är:
Try run this query in phpmyadmin

INSERT INTO smf_settings
   (variable, value)
VALUES ('disableQuotedPrintable', '1');

Daniel Hofverberg

Jag har redan kört den SQL-frågan. Och som jag skrev i inlägget i den engelskspråkiga delen, så löser det bara halva problemet för mig. ÅÄÖ visas visserligen som det ska, och alla länkar blir korrekta, men fortfarande visas några headers synligt längst upp i e-post-meddelandena (Message-ID, X-Mailer, m.m.), som borde vara headers och därmed inte synbart...

marten

Är det någon som har översatt Manual.swedish.php ännu och som kan vara hygglig att dela med sig den.

Daniel H, har du påbörjat översättningen eller?

Det är ju en del att översätta och jag har bara inte orkat att göra det själv ännu.
Denna översättning är ju ganska viktig för alla användare i ett forum, speciellt de som inte är så vana vid diskussionsforum.

När det gäller översättning för Help.swedish.php är det ju inte lika akut eftersom det bara gäller för Admincenter.
\_Marten

Daniel Hofverberg

Jag har så smått börjat på översättningen av hjälpfilerna, men det kommer att ta sin lilla tid då det som bekant är väldigt stora filer (Manual.english.php är på över 70 KB)... Men jag hoppas att det ska vara klart innan den skarpa versionen av SMF 1.1 släpps.

Dessutom förstår jag att min norska översättningskollega Skoen är nästan klar med sin översättning av hjälpfilerna - när han är klar ska jag därför be honom om tillstånd att inkludera hans norska översättning i det svenska språkpaketet, tills dess att mitt eget är klart. För de som är dålig på engelska, så bör en norsk översättning vara bättre än ingen alls, tills dess att min svenska version är klar.

Sauron[RAS]

Tack för det svenska språkpaketet. Dock så fick jag en konstig sak när jag installerade Svenska (se bild)


Länk till sida:  http://ras.atomvinternatt.se/ [nofollow]

Se även sökboxen, det står fortfarande Search. Jag använder temat Neptune. Tacksam för hjälp...

Daniel Hofverberg

Bilden du postade går inte att se, eftersom den verkar ligger på en tavla som kräver inloggning - när jag går till adressen för bilden får jag åtminstone "Ämnet eller tavlan du letade efter verkar antingen inte existera, eller så har du inte behörighet att komma åt dem."...

Kan du posta om bilden någonstans? Det är svårt att hjälpa till annars... Om du inte har möjlighet till det, så kan du som en sista utväg maila mig och bifoga bilden.

Sauron[RAS]

Oppps!! Det var snabbt svarat, och ooops!! Sorry för bilden. Fixat nu.

Sökrutan har jag dock hittat en lösning på. Återstår bara texten i "Userboxen".


Daniel Hofverberg

Hmm, det var skumt... Är det här specifikt för Neptune-temat, eller får du samma problem med andra teman?

Sauron[RAS]

Verkar vara specifikt för Neptune... :( Skall jag kanske fråga i Neptunetråden istället?? Eller har du nån idé??

Daniel Hofverberg

Tyvärr, inga idéer - jag har själv ingen erfarenhet av Neptune.

Det verkar inte ha med det svenska språkpaketet att göra, så jag skulle föreslå att du frågar i Neptune-tråden istället. :)

Sauron[RAS]

Japp. Skall göra detta, tack iallafall.  :)

Advertisement: