Svenska språkpaketet

Started by finnhack, April 15, 2004, 09:46:33 AM

Previous topic - Next topic

rauthing

#200
Du hann kanske se att jag la ut texten jag skrev i natt i ett eget ämne?
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=198088.0

Daniel Hofverberg

Jag såg det nu, men hade inte gjort det när jag skrev mitt inlägg. Jag ska i alla fall ta inspiration av det, när jag skriver den officiella Agreement.txt-filen. Dock tror jag att SMF-teamet föredrar lite mer bokstavliga översättningar än så, så jag kommer antagligen att mer rakt av översatta originaltexten och göra mindre omfattande ändringar (för att exempelvis nämna BBS-lagen där så är lämpligt).

Nåja, den som lever får se...  ;) Förhoppningsvis kan Agreement.txt ingå i det svenska språkpaketet inom en vecka.

rauthing

Nej, visst kan man hålla sej närmare originalet, men man ska tänka på BBS-lagens inverkan. Det ger en helt annan vinkling till stycke två menar jag, då adminstrationen har skyldigheten att ta bort lagvidriga inlägg inom skälig tid.
QuoteNote that it is impossible for the staff or the owners of this forum to confirm the validity of posts. Please remember that we do not actively monitor the posted messages, and as such, are not responsible for the content contained within. We do not warrant the accuracy, completeness, or usefulness of any information presented. The posted messages express the views of the author, and not necessarily the views of this forum, its staff, its subsidiaries, or this forum's owner. Anyone who feels that a posted message is objectionable is encouraged to notify an administrator or moderator of this forum immediately. The staff and the owner of this forum reserve the right to remove objectionable content, within a reasonable time frame, if they determine that removal is necessary. This is a manual process, however, please realize that they may not be able to remove or edit particular messages immediately. This policy applies to member profile information as well.
Att försöka friskriva forumet från allt ansvar går ju bara inte, tänker då även på stycke 3 nedan.  Särskilt det att forumet kan avslöja din identitet är ingen rättighet forumets ägare har, utan en skyldighet gentemot lagen.

QuoteYou remain solely responsible for the content of your posted messages. Furthermore, you agree to indemnify and hold harmless the owners of this forum, any related websites to this forum, its staff, and its subsidiaries. The owners of this forum also reserve the right to reveal your identity (or any other related information collected on this service) in the event of a formal complaint or legal action arising from any situation caused by your use of this forum.

rauthing

Quote from: Daniel Hofverberg on October 10, 2007, 05:13:09 AM
Jag ska kontakta SMF-teamet, och se till att Downloads-sidan här uppdateras med aktuell version snarast.

jag TROR att ModSettings.swedish.php saknades också (dvs innehållet, svensk text), kanske värt att kolla igenom filerna, fast får de kompletta paketet så behöver man inte kolla igenom fil för fil om nåt fattas kanske

euroman

Hej en fråga bara. På detta forum kan man ändra språk till Svenska och danska med dom funkar inte så bra. Det är inte det Svenska paket som ni jobbar på här eller??


Daniel Hofverberg

Det som används på det här forumet är en äldre version av mitt svenska språkpaket, som de därefter fyllt på med engelska versioner av de texter som inte fanns med i det språkpaketet. Därför är det salig blandning av svenska och engelska på det här forumet, vilket det inte blir om man själv installerar det aktuella språkpaketet.

Observera dock att det som körs på det här forumet är en sen betaversion av SMF 2.0. SMF 2.0 finns inte översatt till svenska än, eftersom betaversionerna bara finns tillgängliga för Charter-medlemmar, vilket jag inte är. Det språkpaket jag gjort och som finns att ladda hem är alltså för senaste "skarpa" versionen SMF 1.1.4.

euroman

Ahh ok.

Så är det ju inga problem  ;D Tack för det.. kanon. För jag tycker detta forum är riktigt bra.. Bättre än phpbb och andra

slice

tjena allihopa:)

är jag blind? var ändrar jag till svenska språket i 1.1.4? alla filerna är upplagda.


slice

hehe - hittade det:) sorry

Peyj

Har översättningen av 2.0 beta börjat än?

Daniel Hofverberg

Jag har precis börjat titta på SMF 2.0 Beta 3 Public, men har inte kommit särskilt långt. Tyvärr är det dock ganska många nya strängar i språkfilerna jämfört med 1.4.1, och jag har inte mycket ledig tid i dagsläget, så jag vet inte hur lång tid det kan ta innan språkpaketet är färdigt.

Daniel Hofverberg

Nu har jag kommit igång på allvar med översättningen av SMF 2.0. Än så länge är 5 av de 33 språkfilerna helt klara.

Jag vet inte hur många nya textsträngar för den här versionen som finns i respektive fil, eller hur svåröversatta de är, och därför är det omöjligt att spekulera i hur lång tid det kan tänkas ta. Men räkna med minst två veckor till.

Huttan

Finns det en utf-8 version på den senaste språkfilen

Daniel Hofverberg

Inte än, men jag ska fixa det och lägga ut länk i det första inlägget i tråden.

Jag hade hoppats på att det inte skulle behövas, men tyvärr verkar SMF-teamet väldigt sega på att uppdatera Download-sidan här på sajten (deras 1.1.4-språkpaket är i själva verket för 1.1.2 tror jag, med alla nytillkomna strängar på engelska).

Daniel Hofverberg

Quote from: Huttan on March 31, 2008, 11:34:04 AM
Finns det en utf-8 version på den senaste språkfilen
Nu finns det en UTF-8-version av senaste svenska språkpaketet. I och med att SMF-teamet är så väldigt sega på att uppdatera Download-sidan, så har jag nu lagt upp en egengjord UTF8-kopia här.

Dock har jag inte själv kunnat testa språkpaketet, då mitt forum inte kör UTF-8 (utan vanlig ISO-8859-1), men den borde funka...

Zidnen

Kommer vi se svenska språket uppdaterat till SMF 2 Beta 3?

Daniel Hofverberg

Zidnen: Ja, det svenska språkpaketet kommer att uppdateras till SMF 2.0. Det har dock tagit längre tid än jag väntat mig, då jag haft fullt upp med annat på sistone och inte hunnit jobba mycket med det, plus att det är omfattande språkändringar mellan SMF 1.1.4 och 2.0.

Men det kommer så småningom. Jag kan dock inte lova att det blir just till Beta 3 - om det skulle komma en ny betaversion snart, så kanske det blir till den istället; det beror på när jag blir klar med översättningen.

Zidnen

Ok, jo jag sett att det var ganska mycket som saknades i admin sektionen efter man uppgraderat forumet. Men nu är det ok efter man uppgraderat språket också.

Det får ta den tid det tar  8)

osterlentracker

Hejsan.
Väldigt nöjd med SMF forum - men språket är inte så lyckat.
Är det ngn som vet var man får tag i språk till: SMF 2 Beta 3?

// Krister

Daniel Hofverberg

osterlentracker: Tyvärr har jag varit väldigt upptagen de senaste månaderna, och har därför inte hunnit färdigställa det svenska språkpaketet till betaversionen av SMF 2.0 än. I dagsläget är drygt hälften av språkfilerna översatta, så det är en hel del som återstår.

Mina möjligheter att arbeta är tyvärr begränsade, då jag råkade ut för en olycka förra sommaren och krossade några fingrar. Sedan dess kan jag inte arbeta mer än några timmar åt gången utan att få kraftig värk, och då jag även har riktiga jobb och annat framför datorn, så innebär det att tiden jag har att lägga åt översättningen blir begränsad.

Jag ska försöka få klart språkpaketet så fort som möjligt, men ärligt talat är det inte min högsta prioritet i och med att SMF 2.0 bara är i betastadiet än så länge. Antalet personer som använder den versionen är mycket begränsat jämfört med de som kör med SMF 1.1.5 (vilket inkluderar undertecknad).

Advertisement: