Advertisement:

Author Topic: Kendi sayfamızı nasıl oluştururuz? /index.php?action=sayfa gibi  (Read 215704 times)

Offline fedai

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 26
Re: Kendi sayfamızı nasıl oluştururuz? /index.php?action=sayfa gibi
« Reply #40 on: October 11, 2006, 11:46:19 AM »
Veya
/index.php?action=sayfa

sayfasında sadece benim ekleyeceğim kodların görünmesini istesem
yani logo menü filan hiç birşey olmasını istemiyorum.

Offline sultanE

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 13
Re: Kendi sayfamızı nasıl oluştururuz? /index.php?action=sayfa gibi
« Reply #41 on: November 03, 2006, 07:38:52 AM »
  Peki Action kullanarak, profil bilgilerinde girilmiş bir bilgiye göre yeni bir sayfa nasıl oluşturulur. Mesela Profil bilgisine sonradan eklediğimiz bir soru olsun, bu soruda Okulunuz diye bir soru soralım, ve bu soruyu yanıtlayanları action kullanarak yeni bir sayfada listeleyelim. Yani Okullar diye bir buton ve butona basıldığında okullarını giren kullanıcıların bir listesini yeni sayfada listeleyelim. Veya aynı şekilde diyelimki AOkulu butonu ve bu butona basıldığında o okulda okuyanların listesi gelsin. Bunu nasıl yapabiliriz, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Offline skystar

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 127
Re: Kendi sayfamızı nasıl oluştururuz? /index.php?action=sayfa gibi
« Reply #42 on: November 03, 2006, 09:42:29 AM »
ben bunu flashcast de denedim ama hata verdi site adı/radio.htm die açılması lazım bunun için ne yapmalıyım
« Last Edit: November 03, 2006, 10:59:43 AM by skystar »

Offline Elmacik

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,276
  • Gender: Male
  • = Human Draft =
    • IT Store
Re: Kendi sayfamızı nasıl oluştururuz? /index.php?action=sayfa gibi
« Reply #43 on: November 05, 2006, 12:07:09 PM »
Veya
/index.php?action=sayfa

sayfasında sadece benim ekleyeceğim kodların görünmesini istesem
yani logo menü filan hiç birşey olmasını istemiyorum.

index.template.php dosyasını aç ve görünmemesini istediğin herşeyin başına şunu koy:
Code: [Select]
if ($context['current_action'] != 'sayfa') {Ve  sonuna da şunu koy:
Code: [Select]
}
'sayfa' yazan yeri kendi action isminle değiştirmeyi unutma.
sultanE ve skystar, söylediklerinizi tam olarak anlamadım.
Home of Elmacik

Offline sultanE

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 13
Re: Kendi sayfamızı nasıl oluştururuz? /index.php?action=sayfa gibi
« Reply #44 on: November 08, 2006, 10:36:00 AM »
  Şöyle bir örnekle anlatıyım elmacik, sonradan profile eklemiş olduğum bir soru var mesela bu soru;
Okulunuz:
  Bu soruyu cevaplayanlar için bir liste içeren sayfa oluşsun, Online üyeler gibi olabilir. Bunu Okullar olarak değiştirelim ve Okullar butonuna basıldığında bu soruyu cevaplayanların listesi;
Kullanıcı Adı: Okulu: olarak listelensin ve ben herhangi bir okulun üzerine tıkladığımda o okulada okuyanların listesini düzgün bir şekilde sıralıyabiliyim.
 
 

Offline Elmacik

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,276
  • Gender: Male
  • = Human Draft =
    • IT Store
Re: Kendi sayfamızı nasıl oluştururuz? /index.php?action=sayfa gibi
« Reply #45 on: November 09, 2006, 10:28:04 AM »
Yeni bir action sayfası oluştur. Mesela action=okullar olacak şekilde.
Okullar.php source dosyasına şunları koyabilirsin:

Code: [Select]
<?php

function FonksiyonunAdi ()
{
global 
$db_prefix;
$bilgiler db_query("SELECT memberName,ID_MEMBER,okul FROM {$db_prefix}members WHERE okul IS NOT NULL"__FILE____LINE__);
while (
$bilgi mysql_fetch_assoc($bilgiler)) {
$context['uye_nosu'] = $bilgi['ID_MEMBER'];
$context['uye_adi'] = $bilgi['memberName'];
$context['uye_okulu'] = $bilgi['okul']; }
loadLanguage('Okullar'); // Eğer languages klasörüne dil bilgilerini içeren Okullar.turkish.php dosyasını Idıysan bu satırı sil.
loadTemplate('Okullar');
}

?>


Sonra da Okullar.template.php dosyasına istediğin gibi stil vererek yukarıdaki değişkenleri kullanıp üyeleri listeyebilirsin.
Örneğin:
Code: [Select]
<table>
<tr><td>Üye adı: <a href="', $scripturl, '?action=profile;u=', $context['uye_nosu'], '">', $context['uye_adi'], '</a></td><td>', $context['uye_okulu'], '</td></tr>
</table>
Home of Elmacik

Offline sultanE

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 13
Re: Kendi sayfamızı nasıl oluştururuz? /index.php?action=sayfa gibi
« Reply #46 on: November 09, 2006, 02:13:53 PM »
  Çok teşekkürler elmacik.

Offline # kudret

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,104
  • Gender: Male
Re: Kendi sayfamızı nasıl oluştururuz? /index.php?action=sayfa gibi
« Reply #47 on: November 25, 2006, 02:54:55 AM »
Merhaba Elmacık ve Diğer Arkadaşlar

Bende Bu Kodlardan Basit Bir Portal Yapmayı Düşündüm.

Kodları Yerleştirdim Menü Ve Copyriht Kısmı Vra Ortayada Bizim Yazcaklarımız alan İÇin Yer Var

Bende Bu Alana Tablo Yapmayı Düşlünüyorum Şöle Yani Haber Yazıcam O Tablonun İÇin Tablo Kodlarını Alabilirmiyim Sadece ??????

Offline tolga690

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Kendi sayfamızı nasıl oluştururuz? /index.php?action=sayfa gibi
« Reply #48 on: November 30, 2006, 08:07:24 AM »
ya bende yapamadım aşşağıdaki kodları içeren 1. yol ile olan sayfada gereken sayfaları ypabilecek birisi varmı.

Code: [Select]
<P align=left><font color="#FF0000" size="4">BADEM FORUM
                        VE TERAPİ SOHBET </font>                       
                        <P align=left><SPAN
                        style="BACKGROUND-COLOR: #00ff00"><FONT color=#ff0000>
                        <INPUT style="BACKGROUND-POSITION: 0% 0%; FONT-WEIGHT: bold; FONT-SIZE: 8pt; BACKGROUND-ATTACHMENT: scroll; BACKGROUND-IMAGE: url('none'); BACKGROUND-REPEAT: repeat; FONT-FAMILY: MS Sans Serif" onclick="var isim = prompt('Yeni Nickname yazin:','isim');document.applet.sendString('/nick '+isim);return false" type=button value="Nick Degistir"></FONT></SPAN>
                        <SPAN style="BACKGROUND-COLOR: #00ff00"><FONT
                        color=#ff0000>
                        <INPUT style="BACKGROUND-POSITION: 0% 0%; FONT-WEIGHT: bold; FONT-SIZE: 8pt; BACKGROUND-ATTACHMENT: scroll; BACKGROUND-IMAGE: url('none'); BACKGROUND-REPEAT: repeat; FONT-FAMILY: MS Sans Serif" onclick="var sifre = prompt('NickNameinizi Kaydetti iseniz sifrenizi alttaki kisma yazmalisiniz:','sifrem');document.applet.sendString('/msg nickserv identify '+sifre);return false" type=button value="Nick Sifresi Gir"></FONT></SPAN>
                        <SPAN style="BACKGROUND-COLOR: #00ff00"><FONT
                        color=#ff0000>
                        <INPUT style="BACKGROUND-POSITION: 0% 0%; FONT-WEIGHT: bold; FONT-SIZE: 8pt; BACKGROUND-ATTACHMENT: scroll; BACKGROUND-IMAGE: url('none'); BACKGROUND-REPEAT: repeat; FONT-FAMILY: MS Sans Serif" onclick="var sifre = prompt('DIKKAT! Nickinizi kaydetiginizde her girisinizde sifrenizi girmelisiniz.Kayit için örnekte görüldügü gibi, sifrenizi ve bi bosluk birakarak mail adresinizi yaziniz:','sifrem mail@adres.com ');document.applet.sendString('/msg nickserv register '+sifre);return false" type=button value="Nick Kaydet"></FONT></SPAN>
<!--<input
                      onclick="var sifre = prompt('Yeni Sifrenizi Buraya yaziniz:','yeni sifreniz');document.applet.sendString('/msg nickserv set password '+sifre);return false"
                      style="BACKGROUND: #9DC1EA; COLOR: white; FONT-FAMILY: MS Sans Serif; FONT-SIZE: 8pt;FONT-WEIGHT: bold "
                      type="button" value="Sifre Degistir">--><SPAN
                        style="BACKGROUND-COLOR: #00ff00"><FONT color=#ff0000>
                        <INPUT style="BACKGROUND-POSITION: 0% 0%; FONT-WEIGHT: bold; FONT-SIZE: 8pt; BACKGROUND-ATTACHMENT: scroll; BACKGROUND-IMAGE: url('none'); BACKGROUND-REPEAT: repeat; FONT-FAMILY: MS Sans Serif" onclick="var isim = prompt('Yeni Nickname yazin:','whois ini görmek istediginiz kisinin nickini bu yaziyi silip buraya yaziniz');document.applet.sendString('/whois '+isim);return false" type=button value="Bu kim?"></FONT></SPAN>
                        <SPAN style="BACKGROUND-COLOR: #00ff00"><FONT
                        color=#ff0000>
                        <INPUT style="BACKGROUND-POSITION: 0% 0%; FONT-WEIGHT: bold; FONT-SIZE: 8pt; BACKGROUND-ATTACHMENT: scroll; BACKGROUND-IMAGE: url('none'); BACKGROUND-REPEAT: repeat; FONT-FAMILY: MS Sans Serif" onclick="var isim = prompt('Yeni Nickname yazin:','Özelde konusmak istediginiz nickini bu yaziyi silip buraya yaziniz');document.applet.sendString('/query '+isim);return false" type=button value="Özel aç"></FONT></SPAN><BR>
                        <TABLE
                        style="FONT-WEIGHT: bold; FONT-SIZE: 9px; BACKGROUND: #9dc1ea; COLOR: #333333; FONT-FAMILY: verdana,arial" width="666">
                          <TBODY>
                          <TR>
                            <TD bgColor=#ffffff width="664">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <APPLET height=446
                              archive=irc.jar,pixx.jar width=662
                              code=IRCApplet.class name=applet><PARAM NAME="CABINETS" VALUE="irc.cab,securedirc.cab,pixx.cab"><PARAM NAME="nick" VALUE="WebUseR"><PARAM NAME="alternatenick" VALUE="WebUser?"><PARAM NAME="name" VALUE="www.TerapiSohbet.NET WEB USER"><PARAM NAME="host" VALUE="irc.TerapiSohbet.NET"><PARAM NAME="gui" VALUE="pixx"><PARAM NAME="autoconnection" VALUE="true"><PARAM NAME="pixx:showabout" VALUE="false"><PARAM NAME="pixx:showhelp" VALUE="false"><PARAM NAME="coding" VALUE="3"><PARAM NAME="userid" VALUE="WebUser"><PARAM NAME="port" VALUE="8000"><PARAM NAME="multiserver" VALUE="false"><PARAM NAME="command1" VALUE="/identify "><PARAM NAME="command2" VALUE="/join #sohbet"><PARAM NAME="language" VALUE="english"><PARAM NAME="pixx:language" VALUE="pixx-english"><PARAM NAME="pixx:timestamp" VALUE="false"><PARAM NAME="pixx:highlight" VALUE="true"><PARAM NAME="pixx:highlightnick" VALUE="true"><PARAM NAME="pixx:nickfield" VALUE="false"><PARAM NAME="pixx:styleselector" VALUE="true"><PARAM NAME="pixx:setfontonstyle" VALUE="true"><PARAM NAME="style:sourcefontrule1" VALUE="none+Channel all Arial 14"><PARAM NAME="style:sourcefontrule2" VALUE="none+Query all Arial 14"><PARAM NAME="style:sourcecolorrule1" VALUE="all all 0=F4EBE1"><PARAM NAME="pixx:color0" VALUE="000000"><PARAM NAME="pixx:color1" VALUE="000000"><PARAM NAME="pixx:color2" VALUE="000000"><PARAM NAME="pixx:color3" VALUE="000000"><PARAM NAME="pixx:color4" VALUE="F4EBE1"><PARAM NAME="pixx:color5" VALUE="F4EBE1"><PARAM NAME="pixx:color6" VALUE="F4EBE1"><PARAM NAME="pixx:color7" VALUE="4F9CF3"><PARAM NAME="pixx:color8" VALUE="FE6D26"><PARAM NAME="pixx:color9" VALUE="F4EBE1"><PARAM NAME="pixx:color10" VALUE="1847F6"><PARAM NAME="pixx:color11" VALUE="FBE105"><PARAM NAME="pixx:color12" VALUE="CC0409"><PARAM NAME="pixx:color15" VALUE="F4EBE1"><PARAM NAME="pixx:configurepopup" VALUE="true"><PARAM NAME="pixx:popupmenustring1" VALUE="Op Ver"><PARAM NAME="pixx:popupmenustring2" VALUE="Opu Al"><PARAM NAME="pixx:popupmenustring3" VALUE="Voice Ver"><PARAM NAME="pixx:popupmenustring4" VALUE="Voice Al"><PARAM NAME="pixx:popupmenustring5" VALUE="Kickle"><PARAM NAME="pixx:popupmenustring6" VALUE="Banla"><PARAM NAME="pixx:popupmenustring7" VALUE="Kick+Ban"><PARAM NAME="pixx:popupmenustring8" VALUE="Engelle +"><PARAM NAME="pixx:popupmenustring9" VALUE="Engelle -"><PARAM NAME="pixx:popupmenucommand1_1" VALUE="/mode %2 +o %1"><PARAM NAME="pixx:popupmenucommand2_1" VALUE="/mode %2 -o %1"><PARAM NAME="pixx:popupmenucommand3_1" VALUE="/mode %2 +v %1"><PARAM NAME="pixx:popupmenucommand4_1" VALUE="/mode %2 -v %1"><PARAM NAME="pixx:popupmenucommand5_1" VALUE="/kick %2 %1"><PARAM NAME="pixx:popupmenucommand6_1" VALUE="/mode %2 +b %1"><PARAM NAME="pixx:popupmenucommand7_1" VALUE="/mode %2 +b %1"><PARAM NAME="pixx:popupmenucommand7_2" VALUE="/kick %2 %1"><PARAM NAME="pixx:popupmenucommand8_1" VALUE="/silence +%1"><PARAM NAME="pixx:popupmenucommand9_1" VALUE="/silence -%1"><PARAM NAME="style:bitmapsmileys" VALUE="true"><PARAM NAME="style:backgroundimage" VALUE="true"><PARAM NAME="style:backgroundimage1" VALUE="all all 0 background.gif"><PARAM NAME="style:smiley1" VALUE=":) img/sourire.gif"><PARAM NAME="style:smiley2" VALUE=":D img/content.gif"><PARAM NAME="style:smiley3" VALUE=";) img/clin-oeuil.gif"><PARAM NAME="style:smiley4" VALUE=":P img/clin-oeuil-langue.gif"><PARAM NAME="style:smiley5" VALUE=":( img/triste.gif"><PARAM NAME="style:smiley6" VALUE=">:[ img/enervel.gif"><PARAM NAME="style:smiley7" VALUE="<:0 img/OH-2.gif"><PARAM NAME="style:smiley8" VALUE="<:) img/rouge.gif"><PARAM NAME="style:smiley9" VALUE=":* img/enerve2.gif"><PARAM NAME="style:smiley10" VALUE=":0) img/pere-noel.gif"><PARAM NAME="style:smiley11" VALUE="O:) img/ange.gif"><PARAM NAME="style:smiley12" VALUE=":'( img/pleure.gif"><PARAM NAME="style:smiley13" VALUE="B) img/love.gif"><PARAM NAME="style:smiley14" VALUE=":9 img/bouche.gif"><PARAM NAME="style:smiley15" VALUE="|o img/sleep.gif"><PARAM NAME="style:smiley16" VALUE=":) img/sourire.gif"><PARAM NAME="style:smiley17" VALUE=":) img/sourire.gif"><PARAM NAME="style:smiley18" VALUE=":) img/sourire.gif">
                                                                                 
                                                                               
                                                                           
                             
                                     
                                                <br><br><br><center>Buradaki
                              Sohbet Javasini                         
                              Goremiyorsaniz Lutfen Java Programini
                              Indiriniz.<p><a                         
                              href="http://www.supershell.gen.tr/java.exe"       
                                                target="_blank">Java Goruntuleme
                              Programini indirmek                         icin
                              Tiklayiniz</a></p><p> Java Goruntuleyicisinin     
                                                 Calisabildigi isletim
                              sistemleri ( Windows Tum Version                   
                                    Ve Surumlari Xp De
                              Dahildir.)</p></center></APPLET>
                        </TD>

frankeistein

  • Guest
Re: Kendi sayfamızı nasıl oluştururuz? /index.php?action=sayfa gibi
« Reply #49 on: December 02, 2006, 01:48:13 AM »
saol

Offline # kudret

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,104
  • Gender: Male
Re: Kendi sayfamızı nasıl oluştururuz? /index.php?action=sayfa gibi
« Reply #50 on: December 06, 2006, 09:43:39 AM »
2. yöntemle yapıyorum ama yazılar büyüor sayfa düzeni biraz değişiyor ve en üstte böle yazıyor acaba nedeni ne olabilir ?

Notice: Undefined index: in /home/paylasim/public_html/forum/Sources/Load.php(1724) : eval()'d code on line 418

Offline KaLpSiz

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 356
  • Gender: Male
  • CanKalp.COM
    • .......::::::CanKalp.COM::::::......
Re: Kendi sayfamızı nasıl oluştururuz? /index.php?action=sayfa gibi
« Reply #51 on: December 08, 2006, 05:56:16 AM »
Merhaba galeriyi nasıl gömeriz foruma denedim aama olmadı istediğim gibi ayrı sayfa gibi açılıyor....

Offline # kudret

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,104
  • Gender: Male
Re: Kendi sayfamızı nasıl oluştururuz? /index.php?action=sayfa gibi
« Reply #52 on: December 09, 2006, 01:25:40 AM »
sanırım bu bölümdeki sorularımızla ilgilenmiyorlar:(

Offline Elmacik

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,276
  • Gender: Male
  • = Human Draft =
    • IT Store
Re: Kendi sayfamızı nasıl oluştururuz? /index.php?action=sayfa gibi
« Reply #53 on: December 09, 2006, 09:12:23 AM »
Kudret, dosyaların içine ne koyduğunu bilmeden sorunun nerede olduğunu söyleyemeyiz.
Tam olarak ne yaptığını söylememişsin, kullandığın kodları da yazmamışsın.
Home of Elmacik

Offline # kudret

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,104
  • Gender: Male
Re: Kendi sayfamızı nasıl oluştururuz? /index.php?action=sayfa gibi
« Reply #54 on: December 09, 2006, 10:38:25 AM »
Kudret, dosyaların içine ne koyduğunu bilmeden sorunun nerede olduğunu söyleyemeyiz.
Tam olarak ne yaptığını söylememişsin, kullandığın kodları da yazmamışsın.

Senin verdiğinde hiçbir değişiklik yapmadıms adece SSI.php yi belirttim içine daha kod koymadım direk sayfa aynı ama yazılar büyüor :S

Offline Elmacik

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,276
  • Gender: Male
  • = Human Draft =
    • IT Store
Re: Kendi sayfamızı nasıl oluştururuz? /index.php?action=sayfa gibi
« Reply #55 on: December 09, 2006, 10:43:53 AM »
Yahu içine bir şey koymadıysan hangi yazılar büyüyor?
Home of Elmacik

Offline # kudret

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,104
  • Gender: Male
Re: Kendi sayfamızı nasıl oluştururuz? /index.php?action=sayfa gibi
« Reply #56 on: December 09, 2006, 11:04:44 AM »
SSI.php den alınan yazılarrr

Offline Elmacik

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 8,276
  • Gender: Male
  • = Human Draft =
    • IT Store
Re: Kendi sayfamızı nasıl oluştururuz? /index.php?action=sayfa gibi
« Reply #57 on: December 09, 2006, 11:06:08 AM »
SSI.php dosyasında değişiklik yapmış mıydın?
Ayrıca örnek link ve kullandığın kodların tamamını istiyorum :)
Home of Elmacik

Offline # kudret

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,104
  • Gender: Male
Re: Kendi sayfamızı nasıl oluştururuz? /index.php?action=sayfa gibi
« Reply #58 on: December 09, 2006, 11:39:21 AM »
buyur buradan bak bir foruma bak birde oluşturduğum sayfaya yazılar büyüyor !!

http://www.paylasim-turk.com/forum/portal.php

Offline # kudret

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,104
  • Gender: Male
Re: Kendi sayfamızı nasıl oluştururuz? /index.php?action=sayfa gibi
« Reply #59 on: December 09, 2006, 11:40:08 AM »
bunlarda kodları :

Code: [Select]
<?php

$ssi_layers 
= array('main');
$ssi_theme 'TEMA_NO'// Buraya, radyo sayfasi görüntülenirken kullanilmasini istediginiz temanin sizin sitenizde kurulum sira numarasini yazacaksiniz. Örnegin varsayilan tema için 1 girebilirsiniz.

include("/home/paylasim/public_html/forum/SSI.php"); // Buraya da forumun dosya yolunu yazin. Yönetim panelindeki Temalar ve Görünüm bilgilerinden forumun dosya yolunu ögrenebilirsiniz.

echo '

Radyomuzun kodlarini buraya koyuyoruz.

'
;

/* Yukariya koydugumuz kodlarin içinde tek tirnak isareti ( ' ) varsa, önlerine mutlaka ters bölü ( \ ) koyuyoruz.
Yoksa PHP hatasi aliyoruz - Template Parse Error. */

ssi_shutdown();

?>