Advertisement:

Author Topic: Türkçe Karaktere Kesin ve Süper Çözüm+Host Taşıma İşlemi  (Read 205462 times)

Offline futureng

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 30
  • Gender: Male
  • GimpTR.COM, ucuzlook.net
    • Gimp Türkiye Eğitim Destek
Bende Plesk panelden başka yerde Cpanel e geçenlerdenim. 1. adımda denilenlerin yaptım ama olmadı. Ayrıca SMF adminden aldığım SQL yedeğini Notepad++ da açıyorum TR karakterler sorunsuz gözüküyor. Ama PHPmydminden yada SQLControlCenterdan attığımda maalesef Karakterler yine çıkmıyor. Ne yapacağımı şaşırdım..
Gimp: Hayal Gücünüzün Gerçek Dünyadaki Görünümü
http://www.gimptr.com

http://www.ucuzlook.net
Siz nerdeyseniz ucuzluk orda!!

Offline futureng

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 30
  • Gender: Male
  • GimpTR.COM, ucuzlook.net
    • Gimp Türkiye Eğitim Destek
DİKKAT!!
Sorunu çözdüm. Şöyle ki.

MySQL connection collation: Kısmın latin5_turkish yaptım.
ve tabloların collation kısımlarınıda latin5_turkish yaptım.

Sıkıntı gitti gibi şimdilik.
Gimp: Hayal Gücünüzün Gerçek Dünyadaki Görünümü
http://www.gimptr.com

http://www.ucuzlook.net
Siz nerdeyseniz ucuzluk orda!!

Offline dberdi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 377
  • Yüzde Yüz Türk Olduğun Gün Dünya Senindir...
    • http://www.erdoganuguz.com.tr
evet latin5 te bir çözüm yöntemi ancak herzaman çözüm sağlamıyor. daha çok sunucu kurulumu ile alakalı bir durum.

ACNS (Academy Certified Network Specialist)
ACAD (Academy Certified Application Developer (C++.NET, C#, J#, VB.NET, ASP.NET, JAVA))
ACEJD (Academy Enterprise Java Developer)
AACISM (Academy Advanced Certified In Information Systems Managament)
(Win2000/2003, Ms Sql Server 2000/2005)
ACISM (Academy Certified In Information Systems Managament)


(MCSA) Microsoft Certified Systems Administrator
(MCP) Microsoft Certified Professional

Offline peep_pee

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 23
selam arkadaslar. yeni bir konu acmaktansa sorunumu buraya yazmayi tercih ettim. umarim ilgilenirsiniz.

tamamen amator olarak bu isi yapiyorum. sorunum su anda aktif olan sitemden yedek aliyorum. siteye ftp ile girme veya phpmyadmin'den yedek alma sansim yok. sitenin kendi admin panelinden yedek alip bilgisayarima yukluyorum. tahmini 8 mb'lik bir yedek. ve bu yedegi yeni bir yerden aldigim siteme yukleyemiyorum. ne phpmyadmin ile ne ftp ile ne de mysqldumper ile yukleyemiyorum. bunun bir cozumu varmidir? bir de aldigim yedek yeni yuklemeye calistigim sitede calisir mi. calismazsa nasil bir duzenleme yapmam gerekir. bu konular hakkinda bilgisi olan ve bana yardimci olabilecek arkadaslar var mi.

Offline dberdi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 377
  • Yüzde Yüz Türk Olduğun Gün Dünya Senindir...
    • http://www.erdoganuguz.com.tr
arkadaşım selam,

ilk mesajdaki işlemleri yaparsan olur, zaten 2 yöntembelirttim, sql dosyasını aç bul değiştir ile değişimi yap ve sorguyu çalıştır. hiç sorun suz çalışacaktır.

ACNS (Academy Certified Network Specialist)
ACAD (Academy Certified Application Developer (C++.NET, C#, J#, VB.NET, ASP.NET, JAVA))
ACEJD (Academy Enterprise Java Developer)
AACISM (Academy Advanced Certified In Information Systems Managament)
(Win2000/2003, Ms Sql Server 2000/2005)
ACISM (Academy Certified In Information Systems Managament)


(MCSA) Microsoft Certified Systems Administrator
(MCP) Microsoft Certified Professional

Offline mosmankoc

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 27
Değerli kardeşim ben dün mybb den smf ye geçtim ancak bu benim zannedersem karakter hatası değil çünki sadece i,ğ,ş harflerinin yerine ? bu çıkıyor birde mybb yi yüklerken dil seçimini hiç ellemedim oda sanırım ISO 1 gibi bişeydi hata buradamı yoksa başka birşeymi.
Konunun başındaki uygulamayı denedim ama ip i çözemedim benim sitenin ipini ekliyorum olmuyor.Dün akşamdan beri uğraşıyorum tek tek kebdim düzelteyim dedim hadi ana sayfa kolayda konular zor olacak ama herhalde gene öyle yapacam.

Offline c@sper

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 30
  • Gender: Male
  • TURK!
    • SimWolfs
Arkadaşlar ben Host Name'i bulamadım nerede yazıyor?

Offline zamansiz61

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Merhabalar 75 mb verıtabanım var burda yazan programla uğraştım ama hostıngıme aktaramıyorum allah rızası için bırısı bana yardımcı olsun.

Offline dberdi

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 377
  • Yüzde Yüz Türk Olduğun Gün Dünya Senindir...
    • http://www.erdoganuguz.com.tr
Re: Türkçe Karaktere Kesin ve Süper Çözüm+Host Taşıma İşlemi
« Reply #168 on: August 03, 2011, 09:30:25 AM »
Merhaba arkadaşlar uzun bir süreden sonra merhaba yine, mod arkadaşlardan ilk mesajımın altına şu eklentiyi yapmalarını rica ediyorum.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Türkçe karakter sorununa başka bir çözüm yoluda şudur.

* Eğer veritabanınızın boyutu sunucunuzdaki phpmyadminde yüklenebilecek maksimum dosya büyüklüğünden azsa, upload ederken dili LATİN1 olarak seçebilirsiniz. Doğrudan Türkçe karakterleri uygun bir şekilde atacaktır. Eğer veritabanı boyutunuz sunucunuzun maksimum upload boyutundan büyükse ozaman ilk mesajımdaki adımları izleyebilirsiniz.

Saygılar.
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

ACNS (Academy Certified Network Specialist)
ACAD (Academy Certified Application Developer (C++.NET, C#, J#, VB.NET, ASP.NET, JAVA))
ACEJD (Academy Enterprise Java Developer)
AACISM (Academy Advanced Certified In Information Systems Managament)
(Win2000/2003, Ms Sql Server 2000/2005)
ACISM (Academy Certified In Information Systems Managament)


(MCSA) Microsoft Certified Systems Administrator
(MCP) Microsoft Certified Professional