Advertisement:

Author Topic: İki Sorum Var - Daha Doğrusu Öneri ! Nasıl Yaparız ?  (Read 11990 times)

Offline chipcomputer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 388
  • Gender: Male
  • CHIP FORUM
    • CHIP FORUM
İki Sorum Var - Daha Doğrusu Öneri ! Nasıl Yaparız ?
« on: August 05, 2006, 06:09:01 AM »
1.   Ben Tab menu olarak yeni bir buton oluşturdum varsayalım ve bunun da ismi "Görünüm" olsun. Bu görünüm düğmesi tıklandığında kullanıcı kendi Profil ayarlarından theme görünümünü seçebilsin. Profil>ForumAyarları>ThemeSeç>KimliğiKaydet biraz uzun oluyor ve bunu userler bulamıyorlar. Ben default themeye bir kaç theme modifiye ettim ve bunları userlerin zevklerine göre seçmelerini istiyorum. Aslında localde bir deneme yaptım oldu fakat çıkış yapıp tekrar girdiğinde theme oturumu yanlış diyor.

http://chipcomputer.net/forum/index.php?action=theme;sa=pick;u=137;sesc=725b1deac13b03f7eb0c172cfb7a10f1 gibi bir link verince çalışıyor fakat sadece 137 id nolu üyede :( aslında bana bu değişkenler lazım. Doğrusunu bulamadım.

2.   Forumda ShowTopic Mod yüklü olanlar için (Açtığı Konular) . Bu mod ile gelen profildeki açtığı konular isimli bölümü Konulardaki avatarların altındaki genel profil alanınada küçük bir img ilel ekleyebilir miyiz ? Şekil resimde olduğu gibi. Bir de çok olmazsa ikinci bir alternatif olarak (bu bilgi de lazım olur) mesela Cinsiyetin altına "Açtığı Konular" şeklinde bir bölüm açabilirsek bunun değişkenleri ve değişiklik yapacağımız alanlar nelerdir ?

« Last Edit: August 07, 2006, 06:01:43 PM by chipcomputer »

Offline chipcomputer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 388
  • Gender: Male
  • CHIP FORUM
    • CHIP FORUM
Re: Teheme Seçimini Ana Menüden Nasıl Yaparız ?
« Reply #1 on: August 06, 2006, 08:00:37 PM »
Ya acaba zor bir şey mi istedim diye de şüphelenmeye başladım :(

Offline T@LH@

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 859
  • Risale-i Nur Forum
    • Nur Forum Nura Açılan Kapı
Re: Teheme Seçimini Ana Menüden Nasıl Yaparız ?
« Reply #2 on: August 07, 2006, 10:32:48 AM »
Ya acaba zor bir şey mi istedim diye de şüphelenmeye başladım :(

Harzem abi nasıl yapılacağını biliyor cünkü onun temasında var böle bir sey kodları inceledimde beni aşıyor :) harzem abi sanırım bu konuyu görmedi eğer görürse cevap verir bir öm atayım müsait olduğunda baksın :) belkide sırdır der :P

Offline Harzem

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,384
  • Gender: Male
  • I know, my avatar is nerve-wracking!
Re: İki Sorum Var - Daha Doğrusu Öneri ! Nasıl Yaparız ?
« Reply #3 on: August 07, 2006, 10:46:03 AM »
Menü öğesi olarak şunu kullan:

Code: [Select]
if ($context['user']['is_logged'])
echo ($current_action == '.' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
<td valign="top" class="maintab_' , $current_action == '.' ? 'active_back' : 'back' , '">
<a href="', $scripturl, '?action=theme;sa=pick;sesc=', $context['session_id'], '">' , 'GÖRÜNÜM' , '</a>
</td>' , $current_action == '.' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';


Offline chipcomputer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 388
  • Gender: Male
  • CHIP FORUM
    • CHIP FORUM
Re: İki Sorum Var - Daha Doğrusu Öneri ! Nasıl Yaparız ?
« Reply #4 on: August 07, 2006, 12:39:44 PM »
Eyvallah Harzem kardeş teşekkür ederim. Bu görünüm olayı userler için iyi oldu , kimi renk kötü der kimi zemin açık der , default themeleri yükleyeceğim ve ana menüden giriş vereceğim böylelikle kurtulacağım. :) Fakat ikinci önerime yanıt alamadım :( harzem kardeş şayet mümkünse bunun için de bir önerin olur mu ? Hoş ya ben forumda aramaya devam ediyorum , mutlaka vardır böyle bir topic.

Offline Recebivorer ™

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 293
  • O Bir Chip Forumlu
    • recebivorer on Facebook
    • @recebivorer on Twitter
    • Chip Forum
Re: İki Sorum Var - Daha Doğrusu Öneri ! Nasıl Yaparız ?
« Reply #5 on: August 08, 2006, 05:13:30 PM »
Böyle Birşey Olursa Çok İyi Olacak İnşallah Cevap Bulunur ki Şüphem Yok Zaten  ;)

Offline chipcomputer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 388
  • Gender: Male
  • CHIP FORUM
    • CHIP FORUM
Re: İki Sorum Var - Daha Doğrusu Öneri ! Nasıl Yaparız ?
« Reply #6 on: August 09, 2006, 04:13:58 PM »
Amacım flood yapmak değil diye başlayan bir cümle kursam ne kadar inandırıcı olur bilemem ama hakikaten böyle.

Çünkü harzem bey kardeşimizin işleri bir hayli zor belki her konuya yetişemeyebilir, o yüzden başka bilen arkadaşlar da varsa yardımlarını beklerim (ikinci sorum için) olmadı konuyu sileceğim. Fazla kirletmemek lazım forumu. En fazla bir gün daha bekletip ardından konuyu sileceğim. Teşekkürler.

Offline Harzem

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,384
  • Gender: Male
  • I know, my avatar is nerve-wracking!
Re: İki Sorum Var - Daha Doğrusu Öneri ! Nasıl Yaparız ?
« Reply #7 on: August 09, 2006, 04:25:00 PM »
Konu silme yetkin var mı? Bunun kaldırılmış olması gerekiyordu :)

Evet istediğin yere resim ekleyebiliriz. Ya da link ekleyebiliriz. Elinde uygun bir resim olması gerek ama :)

Offline chipcomputer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 388
  • Gender: Male
  • CHIP FORUM
    • CHIP FORUM
Re: İki Sorum Var - Daha Doğrusu Öneri ! Nasıl Yaparız ?
« Reply #8 on: August 09, 2006, 06:39:59 PM »
Konu silme yetkin var mı? Bunun kaldırılmış olması gerekiyordu :)

Evet istediğin yere resim ekleyebiliriz. Ya da link ekleyebiliriz. Elinde uygun bir resim olması gerek ama :)

Yaklaşık bir hafta önce konu silmiştim :) yoksa chipcomputer.net temiydi  :-\ yok canım bu forumdaydı :) Espri bir yana bir hafta önce kendi açtığım konuyu bu forumda sildim. Aman ha  yine bir smf açığı polemiği konusuda ben başlIyayım.

Asıl konuya gelince resim önemli değil ki sonuç olarak yapılacak olay önemli fakat illede resim gerekiyorsa ben şimdilik bunu yaptım idareten.

Link olarak da "Açtığı Konular" Şeklinde yapabilirsek eksktra olarak bu ikisi arasında kullanım kolaylığına göre seçim yapacağım.

Bu konuyu halledebilirsek iyi olacak :) Aslında kurcalayıp bulmak en iyisi ama diğer sorunlardan zaman kalmıyor. Bir de sizin gibi engin bilgi birikimine sahip çalışanlar olunca ! Teşekkürler.
« Last Edit: August 10, 2006, 08:20:31 AM by chipcomputer »

Offline chipcomputer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 388
  • Gender: Male
  • CHIP FORUM
    • CHIP FORUM
Re: İki Sorum Var - Daha Doğrusu Öneri ! Nasıl Yaparız ?
« Reply #9 on: August 11, 2006, 04:30:55 AM »
Evet arkadaşlar bu konu ile ilgili (ikinci sorum) daha önce bir kaynak vardı smf de fakat bir türlü bulamadım. Bu linki doğru keylerle aratıp bulabilecek arkadaşlar var mı ? ..:)
« Last Edit: August 13, 2006, 01:42:11 PM by chipcomputer »

Offline chipcomputer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 388
  • Gender: Male
  • CHIP FORUM
    • CHIP FORUM
Re: İki Sorum Var - Daha Doğrusu Öneri ! Nasıl Yaparız ?
« Reply #10 on: August 14, 2006, 07:34:47 AM »
Bu flood değildir kurallar gereği bir gün geçince gündeme getirme hakkımız var :) Tabiki bir günden fazla zaman geçti ama ben bu sürede sorumun cevabını (2.soru) forumda aradım ama bulamadım ! Yoksa buraya yazmazdım.

Offline Harzem

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,384
  • Gender: Male
  • I know, my avatar is nerve-wracking!
Re: İki Sorum Var - Daha Doğrusu Öneri ! Nasıl Yaparız ?
« Reply #11 on: August 14, 2006, 01:25:39 PM »
Bir kimsenin açtığı konulara olan link ne? Yani forumda hangi adresi yazınca belli bir üyenin konuları çıkıyor?

Offline chipcomputer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 388
  • Gender: Male
  • CHIP FORUM
    • CHIP FORUM
Re: İki Sorum Var - Daha Doğrusu Öneri ! Nasıl Yaparız ?
« Reply #12 on: August 14, 2006, 05:47:04 PM »
Bir kimsenin açtığı konulara olan link ne? Yani forumda hangi adresi yazınca belli bir üyenin konuları çıkıyor?

http://chipcomputer.net/forum/index.php?action=profile;u=137;sa=showTopics

bu benim açtığım konular linki "137"

Offline chipcomputer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 388
  • Gender: Male
  • CHIP FORUM
    • CHIP FORUM
Re: İki Sorum Var - Daha Doğrusu Öneri ! Nasıl Yaparız ?
« Reply #13 on: August 15, 2006, 03:37:05 AM »
foruma girip bakman gerekirse k.adı : test  şifre : 123456

Offline chipcomputer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 388
  • Gender: Male
  • CHIP FORUM
    • CHIP FORUM
Re: İki Sorum Var - Daha Doğrusu Öneri ! Nasıl Yaparız ?
« Reply #14 on: August 18, 2006, 08:25:49 PM »
Acaba Display.template.php deki altta verdiğim kodların benzerini img : konu olacak şekilde uyarlasak ve konu.gif'i de themes/default/images içine atsak çalışır mı ? Daha doğrusu düşüncem bu ama bir türlü muaffak olamadım. Gidilecek link ise yukarda harzem'in verdiği link şeklinde olacak.

Code: [Select]
// Since we know this person isn't a guest, you *can* message them.
if ($context['can_send_pm'])
echo '
<a href="', $scripturl, '?action=pm;sa=send;u=', $message['member']['id'], '" title="', $message['member']['online']['label'], '">', $settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/im_' . ($message['member']['online']['is_online'] ? 'on' : 'off') . '.gif" alt="' . $message['member']['online']['label'] . '" border="0" />' : $message['member']['online']['label'], '</a>';
}

Offline chipcomputer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 388
  • Gender: Male
  • CHIP FORUM
    • CHIP FORUM
Re: İki Sorum Var - Daha Doğrusu Öneri ! Nasıl Yaparız ?
« Reply #15 on: August 21, 2006, 09:22:30 AM »
Kaç kişi görüntülemiş ama bir faaliyet yok. Kendi çapımda bir şeyler yapmaya gayret gösterdim ama neredeyse yeni bir mod yapacak duruma geldim fakat bir yerde hata yapıyorum galiba ! O yüzden sil baştan yapmaya karar verdim. Bu 2. sorumun cevabı çok mu zor ?

Offline chipcomputer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 388
  • Gender: Male
  • CHIP FORUM
    • CHIP FORUM
Re: Teheme Seçimini Ana Menüden Nasıl Yaparız ?
« Reply #16 on: August 22, 2006, 11:04:51 AM »
Ya acaba zor bir şey mi istedim diye de şüphelenmeye başladım :(

Harzem abi nasıl yapılacağını biliyor cünkü onun temasında var böle bir sey kodları inceledimde beni aşıyor :) harzem abi sanırım bu konuyu görmedi eğer görürse cevap verir bir öm atayım müsait olduğunda baksın :) belkide sırdır der :P

Ben senden sonra 3 defa daha özel mesaj attım 2.soruma cevap vermedi ! Belki seni kıramaz :( Her ne hikmetse bizde problem var sanıyorum !

Offline Harzem

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,384
  • Gender: Male
  • I know, my avatar is nerve-wracking!
Re: İki Sorum Var - Daha Doğrusu Öneri ! Nasıl Yaparız ?
« Reply #17 on: August 22, 2006, 12:18:34 PM »
Ben senden sonra 3 defa daha özel mesaj attım 2.soruma cevap vermedi ! Belki seni kıramaz :( Her ne hikmetse bizde problem var sanıyorum !

Sende problem yok. RC3'ün çıkması ve TinyPortal'da Alfa test ediciliğe alındığım için yoğunum. Bir yandan da RC2'de çıkan açık yüzünden oluşan sorunları çözmeye çalışıyorum.

Display.template.php dosyanı buraya yaz.

Offline chipcomputer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 388
  • Gender: Male
  • CHIP FORUM
    • CHIP FORUM
Re: İki Sorum Var - Daha Doğrusu Öneri ! Nasıl Yaparız ?
« Reply #18 on: August 22, 2006, 01:57:09 PM »
Ben senden sonra 3 defa daha özel mesaj attım 2.soruma cevap vermedi ! Belki seni kıramaz :( Her ne hikmetse bizde problem var sanıyorum !

Sende problem yok. RC3'ün çıkması ve TinyPortal'da Alfa test ediciliğe alındığım için yoğunum. Bir yandan da RC2'de çıkan açık yüzünden oluşan sorunları çözmeye çalışıyorum.

Display.template.php dosyanı buraya yaz.

Anladım. Zaten kasıt da aramadım öylesine bir hava yarattımdı :) Bu arada Rc2 deki açık acaba Bu mu ?

aslında olayı anlatabilsen (öğrenseydim) daha iyi olurdu ama ben aradaki farklardan bulurum :) Problem yok !
Bu arada 2. önerimdeki iki yöntemide belirtirsen sevinirim. Birincisi ikon ile açtığı konular gerekli img ve diğer isteğimide belirtebilirsen sevinirim. Yani Mesaj Sayısının Hemen altına "Açtığı Konular" Şeklinde :) Tabiki mümkünse :)

display.template.php



Offline Harzem

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,384
  • Gender: Male
  • I know, my avatar is nerve-wracking!
Re: İki Sorum Var - Daha Doğrusu Öneri ! Nasıl Yaparız ?
« Reply #19 on: August 22, 2006, 02:27:51 PM »
Metin olarak eklemek için şunu bul:

Code: [Select]
// Show how many posts they have made.
echo '
', $txt[26], ': ', $message['member']['posts'], '<br />
<br />';


Altına ekle:

Code: [Select]
// Son konulari goster
echo '
<a href="', $scripturl ,'?action=profile;u=',$message['member']['id'],';sa=showTopics">Açtığı Konular</a><br />
<br />';


Resim olarak eklemek için ise şunu bul:

Code: [Select]
// Since we know this person isn't a guest, you *can* message them.
if ($context['can_send_pm'])
echo '
<a href="', $scripturl, '?action=pm;sa=send;u=', $message['member']['id'], '" title="', $message['member']['online']['label'], '">', $settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/im_' . ($message['member']['online']['is_online'] ? 'on' : 'off') . '.gif" alt="' . $message['member']['online']['label'] . '" border="0" />' : $message['member']['online']['label'], '</a>';


Altına ekle:

Code: [Select]
// Son konulari goster
if ($message['member']['can_view_profile'])
echo '
<a href="', $scripturl, '?action=profile;u=', $message['member']['id'], ';sa=showTopics" title="Açtığı Konular">', $settings['use_image_buttons'] ? '<img src="' . $settings['images_url'] . '/konular.gif" alt="Açtığı Konular" border="0" />' : 'Açtığı Konular', '</a>';


Bunun çalışması için Themes/{tema}/images klasörüne konular.gif diye bir resim koyman gerek.