Advertisement:

Author Topic: Youtube????  (Read 24163 times)

Offline Kasper_Dobri_Duh

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 87
    • ...:::SrbijaBre:::...
Youtube????
« on: July 11, 2007, 07:56:42 PM »
Precesljo sam sve teme na ovom delu foruma ali nigde nisam nasao odgovor ili pitanje u vezi ubacivanja i gledanja youtube videa na SMF 1.1.3, pa me zanima dali je moguce gledati, i kako?

Offline Tricko

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 91
    • LADOVINA FORUM
Re: Youtube????
« Reply #1 on: July 11, 2007, 08:18:44 PM »

Offline Kasper_Dobri_Duh

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 87
    • ...:::SrbijaBre:::...
Re: Youtube????
« Reply #2 on: July 11, 2007, 08:28:55 PM »
ali dali ce da radi na 1.1.3

Offline Tricko

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 91
    • LADOVINA FORUM
Re: Youtube????
« Reply #3 on: July 11, 2007, 08:30:54 PM »
Trebalo bi,probaj

Offline Kasper_Dobri_Duh

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 87
    • ...:::SrbijaBre:::...
Re: Youtube????
« Reply #4 on: July 11, 2007, 09:15:41 PM »
brobao sam neradi :(

Offline MarkoWeb

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,690
  • Gender: Male
    • A2-Soft.Com - Web Portal
Re: Youtube????
« Reply #5 on: July 12, 2007, 04:09:35 AM »
Mora da radi... ubaci rucno

Offline drHaus

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 96
Re: Youtube????
« Reply #6 on: July 12, 2007, 04:27:03 AM »
mozda znas, ali kod koda moras da ubacis velicinu ekrana
[youtube=220,220] 

Offline JovanT

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 264
  • Gender: Male
    • Jovan Turanjanin
Re: Youtube????
« Reply #7 on: July 12, 2007, 06:05:27 AM »
Мод који сте му дали је застарео (као што и пише на страници мода) и више се не одржава од стране аутора.


Ја на свом форуму користим други мод: YouTube BBC Tag (XHTML Compliant) који лепо ради са верзијом 1.1.3.
« Last Edit: July 12, 2007, 04:36:57 PM by JovanT »

Offline Relikvion

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 64
  • Gender: Male
    • Serbian Computers
Re: Youtube????
« Reply #8 on: July 12, 2007, 12:15:19 PM »
koliko ja vidim, isti su

Offline MarkoWeb

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,690
  • Gender: Male
    • A2-Soft.Com - Web Portal
Re: Youtube????
« Reply #9 on: July 12, 2007, 03:01:23 PM »
Raspakuj taj mod sto imas, vidi sta ubacuje i gde i prilagodi kod...

Offline JovanT

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 264
  • Gender: Male
    • Jovan Turanjanin
Re: Youtube????
« Reply #10 on: July 12, 2007, 04:38:17 PM »
Пардон, копирао сам погрешан линк. Изменио сам своју претходну поруку. Ради се о овом моду.

Offline Kasper_Dobri_Duh

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 87
    • ...:::SrbijaBre:::...
Re: Youtube????
« Reply #11 on: July 13, 2007, 06:42:27 AM »
ubacio sam i kada hocu da ubacim video sa youtub i kad kliknem na post on postuje ali prazan post bez igde icega...

Offline Farmacija

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 611
  • Gender: Male
  • Farmacija forum www.farmaceuti.com
    • Pharmacy forum
Re: Youtube????
« Reply #12 on: July 13, 2007, 12:48:45 PM »
a koji ti browser koristis kasper?

Offline Kasper_Dobri_Duh

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 87
    • ...:::SrbijaBre:::...
Re: Youtube????
« Reply #13 on: July 13, 2007, 01:59:14 PM »
Mozil-u Firefox 2.0.0.4

Offline vejin

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 93
    • zanimljiv forum
Re: Youtube????
« Reply #14 on: July 23, 2007, 10:02:58 AM »
link sa strane gde pise URL i izgleda otprilike ovako
http://www.youtube.com/watch?v=9QsEsKkz8Cg

samo se upisuje ono sto stoji iza =
znaci trebalo bi kliknuti na ikonicu u BBC i ubaciti 9QsEsKkz8Cg

Offline ercand

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Youtube????
« Reply #15 on: July 28, 2007, 06:50:26 PM »
evo da ti pomognem kasper


otvori Subs.php nadzi ovo:

Code: [Select]
array(
'tag' => 'green',
'before' => '<span style="color: green;">',
'after' => '</span>',
),

posle ovoga dodaj ovo:

Code: [Select]
array(
'tag' => 'youtube',
'type' => 'unparsed_commas_content',
'test' => '\d+,\d+\]',
'content' => '<object width="$2" height="$3"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/$1" ></param><embed src="http://www.youtube.com/v/$1" type="application/x-shockwave-flash" width="$2" height="$3"></embed></object>',
'validate' => create_function('&$tag, &$data, $disabled', '
if (isset($disabled[\'url\']))
$tag[\'content\'] = \'$1\';
$pattern = \'/http:\/\/.+v=(.+)(&.+)*/i\';
if (preg_match($pattern, $data[0], $matches))
$data[0] = $matches[1];'),
'disabled_content' => '<a href="$1" target="_blank">$1</a>',
),


Post.template.php nadji ovo:

Code: [Select]
'flash' => array('code' => 'flash', 'before' => '[flash=200,200]', 'after' => '[/flash]', 'description' => $txt[433]),
pred ovoga stavi ovo:

Code: [Select]
'youtube' => array('code' => 'youtube', 'before' => '[youtube=425,350]', 'after' => '[/youtube]', 'description' => $txt['youtube']),
Modifications.serbian.php (ako ga imas) nadji:
Code: [Select]
?>
ispred ovog stavi ovo:
Code: [Select]
$txt['youtube'] = 'YouTube';
sta sam ti dao dole gif skini ga i stavi ga u tema=images=bbc

Offline MarkoWeb

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,690
  • Gender: Male
    • A2-Soft.Com - Web Portal
Re: Youtube????
« Reply #16 on: July 28, 2007, 08:17:13 PM »
@ercand

sto si postavljao to sve kad identicno pise u mod-u samo neko treba procitati to... :)

Offline ercand

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Youtube????
« Reply #17 on: July 28, 2007, 08:50:17 PM »
@ercand

sto si postavljao to sve kad identicno pise u mod-u samo neko treba procitati to... :)

pa gledas da covek ne moze da se snadje

Offline Kasper_Dobri_Duh

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 87
    • ...:::SrbijaBre:::...
Re: Youtube????
« Reply #18 on: August 04, 2007, 09:33:55 PM »
Hvala

Offline tarantula14

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 86
Re: Youtube????
« Reply #19 on: November 30, 2008, 07:03:05 PM »
Koristim SMF 1.1.7
Ručno sam, prema uputstvu, instalirao YOUTUBE BBCODE v2.4 mod

Izmenio sam Post.template.php teme koju koristim i dodao onu sličicu, međutim forum ne prikazuje nijedan video, već isto onako kako mi piše u postu.
Npr, ako hoću da ubacim neki video:

Quote
[youtube]xzy123456[/youtube]


i u poruci, umesto videa dobijem to:

Quote
[youtube]xzy123456[/youtube]


Šta bi moglo uzrokovati problem?