Forum açılmıyor! "PHPSESSID=" hatası

Started by chmodster, September 12, 2007, 04:22:05 AM

Previous topic - Next topic

chmodster

Merhaba,
forumu 1.1.2 den 1.1.3 e yükselttim ancak artık bir sorunum var,
hangi ara olduğunu anlamıyorum ama:

"www.domain.com/forum" yazıldığında
"www.domain.com/forum/index.php?PHPSESSID=3857701217c1e8123e6667b7987c6864;"

gibi bir şekle bürünüyor ve sayfa görüntülenemiyor.
Bu neden kaynaklanıyor ve nasıl düzeltebilirim?

İlginiz için şimdiden teşekkürler

mgimadu

.ıl I love you simplemachines lı.
Forumgil.com - Enter my site.
My Mods        - Enter my Mods.
I wait you SMF 2.0

chmodster

Afedersin genel bir problemdir diye düşündüm.
Faydası olacaksa: www.pesimist.org [nofollow]

Elmacik

Ben hiç bir sorun göremiyorum.. Sadece sende mi oluyor bu sorun yoksa diğer üyelerde mi yoksa sadece bir/bir kaç üyede mi? Ayrıca kullandığın tarayıcı nedir? Diğer temalarla girince de aynı sorun çıkıyor mu? Hata mesajlarında neler var?
Home of Elmacik

Sycio

chmodster

Bu zaten her an olan birşey değil, ara sıra ve sebebini anlamadığım şekilde oluşuyor ve genelde
"Forbidden" hatası veriyor. Sanki bir yazma/yetki hatası gibi.

Elmacik

Sycio, hala düzgün çalışıyor forumun. Ben zaten ilk girdiğimde de o şekilde girmiştim sen sorun öyle girince oluyor dediğin için. Ayrıca "şöyle bir hata oluşuyor" demişsin; adresin öyle görünmesi bir hata değil ki. Sayfa görüntülenemiyor hatası da tam olarak ne diyor onu da yazarsan daha iyi olur.

Bu arada temanda başka bir sorun daha var. Forumun en üstünde bir satır kod görünüyor. Sanırım bir yerde hata var, temanın index.template.php yeniden at o klasöre.
Home of Elmacik

forumanaliz.com

arkadaşım o hata bende de sürekli oluyor.

domain.com/forum  hata alıyorum.
domain.com/forum/index.php girdiğimde sorun olmuyor.

chmodster

Evet! işte sanırım forumanaliz ne demek istediğimi anladı, Elmacik bu zaten dediğim gibi her zaman olan birşey değil ama forumanalizin dediği gibi domain.com/forum [nofollow] yazınca çıkıyor bu sorun:

www.domain.com/forum yazınca aşağıdaki şekle bürünüyor otomatik olarak:
www.domain.com/forum/index.php?PHPSESSID=bbfa122d1f0a232ff007f0eae47a2244;www

ve sayfa görüntülenemiyor hatası alıyorsunuz.

Sycio

Quote from: Elmacik on September 12, 2007, 01:08:30 PM
Bu arada temanda başka bir sorun daha var. Forumun en üstünde bir satır kod görünüyor. Sanırım bir yerde hata var, temanın index.template.php yeniden at o klasöre.

Dikkatin için tşk ederim. Hallettim.

chmodster

Yani hakikaten yardım edecek kimse yokmu arkadaşlar belki de bir bug'dır bu!

Elmacik

Bir çok forumda URL bu şekilde görünür ve URL'nin bu şekilde görünmesinin hiç bir hatası yoktur. Sayfa görüntülenemiyor hatası için dökümantasyondaki sık sorulan sorulara bak. Bir yerlerde çözümünü görmüştüm, ama hatırlamıyorum..

Düzenleme: Evet, hatırladığım gibi. mod_security sorunu. Sık sorulan sorularda cevabı var ;)
Home of Elmacik

HayaTR

Aynen Bendede Önce Öyle Yapıyor Sonraki Girişlerde İse siteadi/index.php?www Yapıyor Sonuna Slash Koymıyınca Bir Çok Forumda Böyle Görülebilir Ama İstemiyorum Benbunu Nasıl Yapcaz Daha Öncede Konu Açtım Belki Arama Motorlarını Etkiliycek Ben Düzeltmek İstiyorum Açıklayıcı Bir Cevapta Alamadım Açıkcası
ELVEDA SMF :/

Elmacik

Forumun index.php dosyasını açın, herşeyden evvel <?php işaretlerinden sonra şunu ekleyin:
@ini_set('session.use_trans_sid', 0);

Eğer çözmezse, o zaman bir .htaccess dosyası oluşturup içine şunu yazın:
php_flag session.use_trans_sid off

Sonra bu dosyayı forum klasörüne atın. Yine olmazsa sık sorulan soruları bulun okuyun artık >:(
Yine de olmuyorsa o zaman hostunuzu dövebilirsiniz.
Home of Elmacik

Advertisement: