Azuriranje baze podataka

Started by alix, November 10, 2007, 07:34:44 AM

Previous topic - Next topic

alix

Na adresi www.citroenforumsrbije.com razmesten je jedan 'hibrid" koji je konacno otkazao poslusnost...

Elem, umesto da se normalno startuje stranica dobija se ovakva poruka:

Table '.\citroenforum\cfs_log_online' is marked as crashed and should be repaired
Датотека: d:\web\www.citroenforumsrbije.com\Sources\Subs.php
Линија: 2553

Напомена: Изгледа да ваша база података захтева ажурирање. Датотеке вашег форума су тренутно на верзији SMF 1.1.4 док је ваша база података верзије SMF 1.1.RC2. Препоручујемо да извршите последњу верзију датотеке upgrade.php.

U cemu je problem? Kako da ga resim?

Uzgred, kad pokusam da pristupim phpmyadmin preko interneta - nemam (vise) tu mogucnost

Ftp radi normalno...
Speed kills. Buy 2CV and live forever.

MarkoWeb

skini upgrade na 1.1.4 verziju raspakuj posalji na server upgrade.php i jos 2 fajla (trebalobi da ih ima 2) sql fajla...
zatim pokrenes taj upgrade.php i trebalobi da se time baza prebacuje na to sto tebi treba :)

alix

To sam vec probao ali ne radi

Stalno mi prijavljuje da neki fajlovi nisu dostupni za pisanje/prepisivanje a da pri tom je sve podeseno na 666 (atribut)

ne znam sta jos moze da bude problem. Moze li to da bude do provajdera?

MarkoWeb

stavi chmod na 777 pa probaj onda.
Ako ti baza foruma nije velika mozes skinuti backup, instalirati forum ponovo i onda vratiti backup, mozda pomogne to..

alix

Nece, probao sam i sa 777

doduse uspeva mi da promenim samo na par mesta, a na nekim iako promenim, posle par sekundi opet se vrati na 666

baza nije prevelika, u svakom slucaju imam je skinutu na racunaru, a probao sam i da instaliram. Nece forum da se instalira

MarkoWeb

Ako ne uspevas da promenis chmod kontaktiraj tex. podrsku jer je verovatno root "vasnik" fajlova to se desava ako se forum instalira preko fantastica :)

alix

Evo, samo da javim da sam resio problem. Istina, provajder je imao problem pa su nesto cackali oko parametara za dostup i jos su mi obrisali phpmyadmin.

Advertisement: