Advertisement:

Author Topic: "sirina" foruma  (Read 18729 times)

Offline metaphysic

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 77
"sirina" foruma
« on: November 14, 2007, 11:26:33 AM »
Da li je moguce "rasiriti" forum
npr. thema bluBlur
ima 124 px (izmerio sam lenjirom ) veliku marginu sa leve i desne strane
da li je moguce smanjiti taj prazan prostor sa strane i time " rasiriti"
celo "telo" foruma

pokusavao sam u css i u index.template
ali mi ne polazi za rukom
=====
uspeo sam mozda nekom treba:

code:

/* The main body of the entire forum. */
body
{
   background-color: White;
}
div#wrapper
{
   margin-left: 10px;
   margin-right: 10px;
   width: 1024px;
« Last Edit: November 14, 2007, 11:32:08 AM by metaphysic »

Offline MarkoWeb

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,690
  • Gender: Male
    • A2-Soft.Com - Web Portal
Re: "sirina" foruma
« Reply #1 on: November 14, 2007, 03:13:20 PM »
Kako si mogo piksele da izmeris lenjirom :)
a prazan prostor levo/desno zavisi od velicine monitora/rezolucije tako da to sto tebi izgleda veliko nekome izgleda malo i obrnuto...

Offline dioda

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 374
  • Gender: Male
Re: "sirina" foruma
« Reply #2 on: November 14, 2007, 05:08:21 PM »
Nije ni meni jasno ovo za pixele i lenjir :)

metaphysic nemoj staviti 1024px jer ces tako imati opet margine ako neko ima vecu rezoluciju ili ce forum izlaziti iz monitora ako neko koristi manju...

Stavi ovako

   margin-left: 10px;
   margin-right: 10px;
   width: 100%;

pa ce forum isto izgledati u svim rezolucijama....

Offline MarkoWeb

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,690
  • Gender: Male
    • A2-Soft.Com - Web Portal
Re: "sirina" foruma
« Reply #3 on: November 14, 2007, 05:12:49 PM »
A oce izgledati isto ako koristis IE? :)

Offline dioda

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 374
  • Gender: Male
Re: "sirina" foruma
« Reply #4 on: November 14, 2007, 05:16:24 PM »
Nemam pojma, kontam da hoce ali iz tvog pitanja se nazire da nece...Sta je problem sa IE?

Offline MarkoWeb

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,690
  • Gender: Male
    • A2-Soft.Com - Web Portal
Re: "sirina" foruma
« Reply #5 on: November 14, 2007, 05:24:41 PM »
IE uvek pravi problem :)

A ovo tvoje mi nije logicno... ako sa leve/desne strane ima 10px kako onda moze sredina da bude 100% :) zato mislim da ce to i IE biti cudno i praviti problem... ako stavljas mere u px neka sve budu takve ako stavljas u procentima neka budu procenti

Offline dioda

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 374
  • Gender: Male
Re: "sirina" foruma
« Reply #6 on: November 14, 2007, 05:36:24 PM »
Moguce, ja sam kod mene kombinovao procente i pixele i sve je bilo OK (na Mozilla Firefox-u) ali pixeli se nisu odnosili na margin nego na padding tako da ima smisla ovo sto kazes....Na kraju sam batalio procente i odlucio se za sirinu od 900px zbog slike u headeru...
Metaphysic ako hoces da imas sirinu preko celog "ekrana" obrisi ovo margin-left i right a width ostavi na 100%, tako bi trebalo da radi...

Offline metaphysic

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 77
Re: "sirina" foruma
« Reply #7 on: November 15, 2007, 10:39:06 AM »
kad sam rekao lenjir mislio sam na PixelRuler (softwere) LOL

a ovo sa rezolucijom kod razlicitih velicina monitora cu probati da sredim
(setio sam se i ja toga), ali nemam par velicina monitora kod sebe

Offline dioda

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 374
  • Gender: Male
Re: "sirina" foruma
« Reply #8 on: November 15, 2007, 10:51:56 AM »
Ako stavis sirinu na 100% nema veze koliki je monitor i koja je rezolucija...

Offline MarkoWeb

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,690
  • Gender: Male
    • A2-Soft.Com - Web Portal
Re: "sirina" foruma
« Reply #9 on: May 15, 2008, 04:39:13 PM »
Nije isto na svakoj temi ali je princip isti...

Offline metaphysic

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 77
Re: "sirina" foruma
« Reply #10 on: May 24, 2008, 08:15:28 AM »
Mozes i kada udjes kao administrator
pa "trenutna tema"
izmeni
index
ili
style.css.

Offline pundravac

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 31
Re: "sirina" foruma
« Reply #11 on: June 09, 2008, 06:03:46 PM »
Pozdrav Svima!

Imam problem sa sirinom foruma na IE.
Firefox, Opera, Netscape Navigator prikazuju forum u zadatoj sirini, a IE ga razvuce preko celog ekrana.

style.css sam izmenio jednostavno ovako:

/* The main body of the entire forum. */
body
{
   background-color: #E5E5E8;
   width: 950px;
   margin: auto;
   
}

Molio bih za malo pomoci!

zoran_dj

  • Guest
Re: "sirina" foruma
« Reply #12 on: September 28, 2009, 04:00:55 PM »
Bez obzira na to ipak ti pogledaj da rješiš kao u prvom odgovoru, pitanju, savjetu kako oćeš i moralo bi radit.

Istina je da IE nekad zeza ali o tome imaš dosta drugih dana i vidim da nitko nije odgovarao na ovo 120 dana ali se nadam da ćeš ti ovo pročitati :)

Mislim ovako:

/* The main body of the entire forum. */
body
{
   background-color: White;
}
div#wrapper
{
   margin-left: 10px;
   margin-right: 10px;
   width: 100%;

Uz ovo bi ti savjetovao da nestavljaš 100% nego 99% ili 98% lijepše izgleda i bolje se uklapa!

Offline MarkoWeb

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,690
  • Gender: Male
    • A2-Soft.Com - Web Portal
Re: "sirina" foruma
« Reply #13 on: September 28, 2009, 11:15:21 PM »
A cemu ovo margin? ako ce da stavi 99 ili 98 %?

zoran_dj

  • Guest
Re: "sirina" foruma
« Reply #14 on: September 29, 2009, 04:03:11 PM »
Pa to je granica sa lijeve i desne strane od 10% u smislu da kad stavi 100% forum ce imati razmaka lijevo i desno ali zavisi o kojoj se temi radi kuzis ako on u svom styleu nestavi granicu rasirit ce forum previse i biti ce ruzno barem meni!

Jer nemora znacit da ce u potpunosti kopirat ovaj odgovor i btw to moze utjecati na izgled foruma u IE :)

Offline rogy30

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 31
  • Gender: Male
Re: "sirina" foruma
« Reply #15 on: October 11, 2009, 11:10:56 AM »
Pokusavam da rasirim forum posto koristim themu Aurora i imam problem :(

U Izmeni temu - style.css pod

/* The main body of the entire forum. */
body
{
   background-color: #E5E5E8;
   margin: 0;
   padding: 0;

imam samo ovo.
Kako da rasirim themu moze pomoc i unapred hvala!

http://pecarosi.com/forum/index.php

Re: "sirina" foruma
« Reply #16 on: October 11, 2009, 11:28:03 AM »
Pokusavam da rasirim forum posto koristim themu Aurora i imam problem :(

U Izmeni temu - style.css pod

/* The main body of the entire forum. */
body
{
   background-color: #E5E5E8;
   margin: 0;
   padding: 0;

imam samo ovo.
Kako da rasirim themu moze pomoc i unapred hvala!

http://pecarosi.com/forum/index.php

Ovo ti je vec drugi put..da uletis nekom u temu i napises svoj problem..pa daj pliz otvori svoju temu i pitaj :) ovako neces doc do rijesenja.. Sorry za OFF..

Offline LOVELORD

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,068
  • Gender: Male
    • www.balkanhosting.eu
Re: "sirina" foruma
« Reply #17 on: October 11, 2009, 11:34:19 AM »
U nekim temam se sirina podesava i u index.template.php fajlu...

Re: "sirina" foruma
« Reply #18 on: October 11, 2009, 01:13:57 PM »
U nekim temam se sirina podesava i u index.template.php fajlu...

Nemoj zezat, nisam znao.. ja do sad imo par tema, al su sve bile u Style.css..

Nego sto se svi mucite rucno ubacivat (posto vidim da nemaju svi te kodove), umjesto da instalirate mod koji perfektno radi na SMF 1.1.10.?

Offline MarkoWeb

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,690
  • Gender: Male
    • A2-Soft.Com - Web Portal
Re: "sirina" foruma
« Reply #19 on: October 11, 2009, 01:22:32 PM »
Pokusavam da rasirim forum posto koristim themu Aurora i imam problem :(

...

Kako da rasirim themu moze pomoc i unapred hvala!
Nadji u style.css fajlu ovo ".innerpadding"

trebalobi da izgleda ovako:
Code: [Select]
.innerpadding {
margin:0 auto;
min-width:700px;
width:85%;
}

E sad zavisno od sirine koju oces menjas ovo 85%... :)