Advertisement:

Author Topic: "Menu Stilleri" Temanızın menu butonlarından sıkıldınız mı? Olaya renk katalım!  (Read 101544 times)

Offline Hoochie Coochie Man

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,135
  • Gender: Male
    • İstanblues.org
Rica ederim :)

[Konudışı]Bugün askerlik şubesinden geliyorum. Malesef Kasım celbine katılamadım. Dilekçe gönderdim bakalım. Olmadı 2009 artık. PM atıyorum devamı için :P[/Konudışı]
İnadına SMF 1.1.X

Offline barbaros_8888

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 41
Kafana takma hayırlısıyla gider gelirsin ben ne zaman nasıl yaptığımı bile unuttum. Allah herkese gidip gelmek nasip etsin. Zaten sen birkere o yola çıkmayı kafana takmışsın gerisi gelir kardeşim sakın kendini sıkıntıya falan sokma.
« Last Edit: July 07, 2008, 04:53:59 PM by barbaros_8888 »

Offline suikast

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 56
bende ilk verdiğini yapamadım yaw :S

Offline sazan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 632
  • Gender: Male
Hocam renk katalimda ben yaptim bişeye benzetemedim...

Offline barbaros_8888

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 41
Bölüm 5 - Modern Bricks Menuye böyle bir eklenti yapılabilir mi


Offline Hoochie Coochie Man

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,135
  • Gender: Male
    • İstanblues.org
Bilmem, denemedim..
İnadına SMF 1.1.X

Offline barbaros_8888

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 41
Bölüm 5 - Modern Bricks Menuye böyle bir eklenti yapılabilir mi



sonunda yapabildim çok güzel oldu  ;D

Offline Enoli

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Kendi catbg ne göre düzenlesen daha güzel olur.

Offline barbaros_8888

  • Semi-Newbie
  • *
  • Posts: 41
Öyle Yaptım resimdeki gibi değil çok farklı oldu

Offline grafitus

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,034
    • beratdogan on GitHub
    • beratdogan on LinkedIn
    • @beratdgan on Twitter
Rica etsem HCM abi http://www.dynamicdrive.com/style/csslibrary/item/glossy_horizontal_menu/ bunu çevirebilirmisin teşekkürler...

Offline Hoochie Coochie Man

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,135
  • Gender: Male
    • İstanblues.org
Rica etsem HCM abi http://www.dynamicdrive.com/style/csslibrary/item/glossy_horizontal_menu/ bunu çevirebilirmisin teşekkürler...


Bölüm 13 - Glossy Horizontal Menu



Code: [Select]
 
/*Credits: By Santosh Setty (http://webdesigninfo.wordpress.com) */
/*Posted to: Dynamic Drive CSS Library (http://www.dynamicdrive.com/style/) */

.glossymenu{
position: relative;
padding: 0 0 0 34px;
margin: 0 auto 0 auto;
background: url(images/menur_bg.gif) repeat-x; /*tab background image path*/
height: 46px;
list-style: none;
}

.glossymenu li{
float:left;
}

.glossymenu li a{
float: left;
display: block;
color:#000;
text-decoration: none;
font-family: sans-serif;
font-size: 13px;
font-weight: bold;
padding:0 0 0 16px; /*Padding to accomodate left tab image. Do not change*/
height: 46px;
line-height: 46px;
text-align: center;
cursor: pointer;
}

.glossymenu li a b{
float: left;
display: block;
padding: 0 24px 0 8px; /*Padding of menu items*/
}

.glossymenu li.current a, .glossymenu li a:hover{
color: #fff;
background: url(images/menur_hover_left.gif) no-repeat; /*left tab image path*/
background-position: left;
}

.glossymenu li.current a b, .glossymenu li a:hover b{
color: #fff;
background: url(images/menur_hover_right.gif) no-repeat right top; /*right tab image path*/
}



Temanızın index.template.php dosyasını açın..
Bul:
Code: [Select]
// Show the menu up top. Something like [home] [help] [profile] [logout]...
function template_menu()
{
   global $context, $settings, $options, $scripturl, $txt;

   // Work out where we currently are.
   $current_action = 'home';
   if (in_array($context['current_action'], array('admin', 'ban', 'boardrecount', 'cleanperms', 'detailedversion', 'dumpdb', 'featuresettings', 'featuresettings2', 'findmember', 'maintain', 'manageattachments', 'manageboards', 'managecalendar', 'managesearch', 'membergroups', 'modlog', 'news', 'optimizetables', 'packageget', 'packages', 'permissions', 'pgdownload', 'postsettings', 'regcenter', 'repairboards', 'reports', 'serversettings', 'serversettings2', 'smileys', 'viewErrorLog', 'viewmembers')))
      $current_action = 'admin';
   if (in_array($context['current_action'], array('search', 'admin', 'calendar', 'profile', 'mlist', 'register', 'login', 'help', 'pm')))
      $current_action = $context['current_action'];
   if ($context['current_action'] == 'search2')
      $current_action = 'search';
   if ($context['current_action'] == 'theme')
      $current_action = isset($_REQUEST['sa']) && $_REQUEST['sa'] == 'pick' ? 'profile' : 'admin';

   // Are we using right-to-left orientation?
   if ($context['right_to_left'])
   {
      $first = 'last';
      $last = 'first';
   }
   else
   {
      $first = 'first';
      $last = 'last';
   }

   // Show the start of the tab section.
   echo '
         <table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" style="margin-left: 10px;">
            <tr>
               <td class="maintab_' , $first , '">&nbsp;</td>';

   // Show the [home] button.
   echo ($current_action=='home' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
            <td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'home' ? 'active_back' : 'back' , '">
               <a href="', $scripturl, '">' , $txt[103] , '</a>
            </td>' , $current_action == 'home' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

   // Show the [help] button.
   echo ($current_action == 'help' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
            <td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'help' ? 'active_back' : 'back' , '">
               <a href="', $scripturl, '?action=help">' , $txt[119] , '</a>
            </td>' , $current_action == 'help' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

   // How about the [search] button?
   if ($context['allow_search'])
      echo ($current_action == 'search' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
            <td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'search' ? 'active_back' : 'back' , '">
               <a href="', $scripturl, '?action=search">' , $txt[182] , '</a>
            </td>' , $current_action == 'search' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

   // Is the user allowed to administrate at all? ([admin])
   if ($context['allow_admin'])
      echo ($current_action == 'admin' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
            <td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'admin' ? 'active_back' : 'back' , '">
               <a href="', $scripturl, '?action=admin">' , $txt[2] , '</a>
            </td>' , $current_action == 'admin' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

   // Edit Profile... [profile]
   if ($context['allow_edit_profile'])
      echo ($current_action == 'profile' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
            <td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'profile' ? 'active_back' : 'back' , '">
               <a href="', $scripturl, '?action=profile">' , $txt[79] , '</a>
            </td>' , $current_action == 'profile' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

   // Go to PM center... [pm]
   if ($context['user']['is_logged'] && $context['allow_pm'])
      echo ($current_action == 'pm' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
            <td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'pm' ? 'active_back' : 'back' , '">
               <a href="', $scripturl, '?action=pm">' , $txt['pm_short'] , ' ', $context['user']['unread_messages'] > 0 ? '[<strong>'. $context['user']['unread_messages'] . '</strong>]' : '' , '</a>
            </td>' , $current_action == 'pm' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

   // The [calendar]!
   if ($context['allow_calendar'])
      echo ($current_action == 'calendar' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
            <td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'calendar' ? 'active_back' : 'back' , '">
               <a href="', $scripturl, '?action=calendar">' , $txt['calendar24'] , '</a>
            </td>' , $current_action == 'calendar' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

   // the [member] list button
   if ($context['allow_memberlist'])
      echo ($current_action == 'mlist' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
            <td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'mlist' ? 'active_back' : 'back' , '">
               <a href="', $scripturl, '?action=mlist">' , $txt[331] , '</a>
            </td>' , $current_action == 'mlist' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';


   // If the user is a guest, show [login] button.
   if ($context['user']['is_guest'])
      echo ($current_action == 'login' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
            <td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'login' ? 'active_back' : 'back' , '">
               <a href="', $scripturl, '?action=login">' , $txt[34] , '</a>
            </td>' , $current_action == 'login' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';


   // If the user is a guest, also show [register] button.
   if ($context['user']['is_guest'])
      echo ($current_action == 'register' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
            <td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'register' ? 'active_back' : 'back' , '">
               <a href="', $scripturl, '?action=register">' , $txt[97] , '</a>
            </td>' , $current_action == 'register' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';


   // Otherwise, they might want to [logout]...
   if ($context['user']['is_logged'])
      echo ($current_action == 'logout' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
            <td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'logout' ? 'active_back' : 'back' , '">
               <a href="', $scripturl, '?action=logout;sesc=', $context['session_id'], '">' , $txt[108] , '</a>
            </td>' , $current_action == 'logout' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

   // The end of tab section.
   echo '
            <td class="maintab_' , $last , '">&nbsp;</td>
         </tr>
      </table>';

}

Değiştir:
Code: [Select]
// Show the menu up top. Something like [home] [help] [profile] [logout]...
function template_menu()
{
global $context, $settings, $options, $scripturl, $txt;

// Work out where we currently are.
$current_action = 'home';
if (in_array($context['current_action'], array('admin', 'ban', 'boardrecount', 'cleanperms', 'detailedversion', 'dumpdb', 'featuresettings', 'featuresettings2', 'findmember', 'maintain', 'manageattachments', 'manageboards', 'managecalendar', 'managesearch', 'membergroups', 'modlog', 'news', 'optimizetables', 'packageget', 'packages', 'permissions', 'pgdownload', 'postsettings', 'regcenter', 'repairboards', 'reports', 'serversettings', 'serversettings2', 'smileys', 'viewErrorLog', 'viewmembers')))
$current_action = 'admin';
if (in_array($context['current_action'], array('search', 'admin', 'calendar', 'profile', 'mlist', 'register', 'login', 'help', 'pm')))
$current_action = $context['current_action'];
if ($context['current_action'] == 'search2')
$current_action = 'search';
if ($context['current_action'] == 'theme')
$current_action = isset($_REQUEST['sa']) && $_REQUEST['sa'] == 'pick' ? 'profile' : 'admin';

// Are we using right-to-left orientation?
if ($context['right_to_left'])
{
$first = 'last';
$last = 'first';
}
else
{
$first = 'first';
$last = 'last';
}

echo '<ul class="glossymenu">';

// Show the [home] button.
echo '<li', $current_action == 'home' ? ' class="current"' : '', '><a href="', $scripturl, '"><span>' , $txt[103] , '</span></a></li>';

// Show the [help] button.
echo '<li', $current_action == 'help' ? ' class="current"' : '', '> <a href="', $scripturl, '?action=help"><span>' , $txt[119] , '</span></a></li>';

// How about the [search] button?
if ($context['allow_search'])
echo '<li', $current_action == 'search' ? ' class="current"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=search"><span>' , $txt[182] , '</span></a></li>';

// Is the user allowed to administrate at all? ([admin])
if ($context['allow_admin'])
echo '<li', $current_action == 'admin' ? ' class="current"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=admin"><span>' , $txt[2] , '</span></a></li>';

// Edit Profile... [profile]
if ($context['allow_edit_profile'])
echo '<li', $current_action == 'profile' ? ' class="current"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=profile"><span>' , $txt[79] , '</span></a></li>';

// Go to PM center... [pm]
if ($context['user']['is_logged'] && $context['allow_pm'])
echo '<li', $current_action == 'pm' ? ' class="current"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=pm"><span>' , $txt['pm_short'] , ' ', $context['user']['unread_messages'] > 0 ? '[<strong>'. $context['user']['unread_messages'] . '</strong>]' : '' , '</span></a></li>';

// The [calendar]!
if ($context['allow_calendar'])
echo '<li', $current_action == 'calendar' ? ' class="current"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=calendar"><span>' , $txt['calendar24'] , '</span></a></li>';

// the [member] list button
if ($context['allow_memberlist'])
echo '<li', $current_action == 'mlist' ? ' class="current"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=mlist"><span>' , $txt[331] , '</span></a></li>';

// If the user is a guest, show [login] button.
if ($context['user']['is_guest'])
echo '<li', $current_action == 'login' ? ' class="current"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=login"><span>' , $txt[34] , '</span></a></li>';


// If the user is a guest, also show [register] button.
if ($context['user']['is_guest'])
echo '<li', $current_action == 'register' ? ' class="current"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=register"><span>' , $txt[97] , '</span></a></li>';


// Otherwise, they might want to [logout]...
if ($context['user']['is_logged'])
echo '<li', $current_action == 'logout' ? ' class="current"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=logout;sesc=', $context['session_id'], '"><span>' , $txt[108] , '</span></a></li>';


echo '</ul> ';

}

Son olarak mesajın en başındaki linkteki resimleri temanızın images klasörüne atın.
İnadına SMF 1.1.X

Offline grafitus

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,034
    • beratdogan on GitHub
    • beratdogan on LinkedIn
    • @beratdgan on Twitter
HCm abi bi sorun oldu.Ama smf 2.0 diye bakıp kaçma çünki bu cssden kaynaklanıyor!



menünün sağ resmi çıkmıyor çıkmıyor :S Deli olacağım bi bakarmsın ...

Offline Hoochie Coochie Man

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 5,135
  • Gender: Male
    • İstanblues.org
@grafitus, en rahatsız olduğum konu (destek konusunda) özel mesaj ile rahatsız edilmektir. İkidir mesaj atıyorsunuz ancak bu benim şevkimi kırmaktan başka bir işe yaramıyor.

Benim hiçbiryere kaçtığım yok, ilgi alanım ne ise, onda yardım ediyorum. 2.0'da sizi yanlış yönlendirebilirim. İyi günler..
İnadına SMF 1.1.X

Offline BuЯЯЯЯaK

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 2,121
  • Gender: Male
  • Burak
    • dinle sevgili
', $current_action == 'home' ? ' class="current"' : '', '

Action değerlerinden kaynaklanıyor olabilir grafitus .

Offline [SiNaN]

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 11,524
  • Young and Foolish
    • SimplePortal
2.0'ın menü yapısı tamamen farklı. O yüzden sorun yaşıyorsunuz. HCM verdiği kodlar 1.1.5 için.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Offline grafitus

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,034
    • beratdogan on GitHub
    • beratdogan on LinkedIn
    • @beratdgan on Twitter
2.0'ın menü yapısı tamamen farklı. O yüzden sorun yaşıyorsunuz. HCM verdiği kodlar 1.1.5 için.

Evet farklı ve ben HCm abinin verdiği kodları smf 2.0 için editledim...Ancak styles.cssden kaynaklanan bi sorun var :S

Offline Yağız...

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 10,809
  • Gender: Male
    • MMO Browser
style.css'dekileri aynen uygula. index.template.php'de bul:
Code: [Select]
// Show the menu up top. Something like [home] [help] [profile] [logout]...
function template_menu()
{
    global $context, $settings, $options, $scripturl, $txt;

    // Are we using right-to-left orientation?
    if ($context['right_to_left'])
    {
        $first = 'last';
        $last = 'first';
    }
    else
    {
        $first = 'first';
        $last = 'last';
    }

    // Show the start of the tab section.
    echo '
            <table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" style="margin-left: 10px;">
                <tr>
                    <td class="maintab_' , $first , '">&nbsp;</td>';

    foreach ($context['menu_buttons'] as $act => $button)
        echo ($button['active_button'] || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '                <td valign="top" class="maintab_', $button['active_button'] ? 'active_back' : 'back', '">
                    <a href="', $button['href'], '">', $button['title'], '</a>
                </td>', $button['active_button'] ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

    // The end of tab section.
    echo '
                <td class="maintab_' , $last , '">&nbsp;</td>
            </tr>
        </table>';

}
Değiştir:
Code: [Select]
// Show the menu up top. Something like [home] [help] [profile] [logout]...
function template_menu()
{
    global $context, $settings, $options, $scripturl, $txt;

    foreach ($context['menu_buttons'] as $act => $button)
        echo '

            <li', $button['active_button'] ? ' class="current"' : '', '><a href="', $button['href'], '"><span>', $button['title'], '</span></a></li>';

}

Resimleride aynı şekilde images klasörüne atın. Denemedim hata olabilir.
« Last Edit: August 19, 2008, 08:04:56 AM by Yağız »

Offline grafitus

  • SMF Hero
  • ******
  • Posts: 3,034
    • beratdogan on GitHub
    • beratdogan on LinkedIn
    • @beratdgan on Twitter
Yaptım olmadı.Ama kodlamada
1.glossymenu diye bişey yok
2.Kırmızı olarak gösterdiğim yerdde fazladan bi tane <span> var
 
// Show the menu up top. Something like [home] [help] [profile] [logout]...
function template_menu()
{
    global $context, $settings, $options, $scripturl, $txt;

    foreach ($context['menu_buttons'] as $act => $button)
        echo '

            <li', $button['active_button'] ? ' class="current"' : '', '><span><a href="', $button['href'], '"><span>', $button['title'], '</span></a></li>';

}
« Last Edit: August 19, 2008, 04:31:04 AM by grafitus »

Offline Yağız...

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 10,809
  • Gender: Male
    • MMO Browser
Evde olmadığımdan bakamıyorum. En yakın zamanda bakmaya çalışacağım.

Offline Yağız...

  • SMF Super Hero
  • *******
  • Posts: 10,809
  • Gender: Male
    • MMO Browser
Tamam sorunu buldum. Hata bende :)
Çok özür dilerim.
Şu kodları dener misin:
Code: [Select]
function template_menu()
{
        global $context, $settings, $options, $scripturl, $txt;

        echo '<ul class="glossymenu">';

        foreach ($context['menu_buttons'] as $act => $button)

        echo '<li', $button['active_button'] ? ' class="current"' : '', '><a href="', $button['href'], '"><span>', $button['title'], '</span></a></li>';

        echo '</ul>';

}
« Last Edit: August 21, 2008, 08:27:55 AM by Yağız »