News:

Bored?  Looking to kill some time?  Want to chat with other SMF users?  Join us in IRC chat or Discord

Main Menu

Veri Tabanını Geri Yükledim Konuların Sayısı Var Kendisi Yok

Started by Çiko, July 27, 2008, 05:31:40 PM

Previous topic - Next topic

Çiko

SMF 1.1.4 Kullanıyordum, 1.1.5 e yükseltme yapmıştım. Daha sonra 1.1.4 ü silip 1.1.5 i yükledim ve aldığım yedeği yukledim fakat resimdeki gibi bir hata veriyor. Forumda konuların ve mesajların sayısı gözüküyor ama kendileri yok Lütfen Yardımcı olun.

Not: En son sinanın yaptığı SimplePortal2.0 ı yüklemiştim kaldırmaya çalıştım listeden kalktı fakat, forum SimplePortal hakkında hatalar vermeye başlamıştı.

Bazı sorgular çalıstırılamadı. Sorgular hakkında detaylı bilgi:
Line #45721: Duplicate entry '0-6385' for key 1

BuЯЯЯЯaK

Öncelikle veritabanını komple boşaltıp tekrar yüklemeyi denermisin .

Çiko

Denedim olmuyor. Hiç iyi olmadı bu durum :(

Yetkili arkadaşlar lütfen bir el atın şu işe.

Çiko

[SiNaN]

Yetkili kim? Modifikasyonum hakkında bir sorun varsa, kendi başlığı mevcut. Ayrıca lütfen özel mesaj ile konulara yönlendirmeyin.

Hatanın çıktığı satırı kontrol edin. Büyük ihtimalle arama indexleriyle alakalıdır.
Former SMF Core Developer | My Mods | SimplePortal

Çiko

Quote from: [SiNaN] on July 28, 2008, 04:08:50 AM
Yetkili kim? Modifikasyonum hakkında bir sorun varsa, kendi başlığı mevcut. Ayrıca lütfen özel mesaj ile konulara yönlendirmeyin.

Üst kısımda moderatör olarak [(Moderators: alperuzi, Aslanbac (husmen73), [SiNaN])]  adınız geçtiği için yetkili dedim. Yetkili kimmiş, memur kesildin iki dakikada.

Quote from: [SiNaN] on July 28, 2008, 04:08:50 AM
Hatanın çıktığı satırı kontrol edin. Büyük ihtimalle arama indexleriyle alakalıdır.

Saol bakıcam şimdi tekrar. Modifikasyon bölümünde ilgili konuyada mesaj atıcam, orada da bağırarak yardım etmezsin umarım.

[SiNaN]

Bağırmışım izlenimi verecek bir mesaj yazdığımı sanmıyorum, haddim de değil. Buradaki kuralları okumamış olanları, aradaki mesafeyi muhafaza ederek, resmi bir dille uyarıyorum. Hiçbirşey kazanmadan, en değerli varlığımız olan vaktimizi bu bölümde harcıyoruz ve karşlığında gördüğümüz muamele de bu işte. Hepsi bunun için, değil mi?... :)

[SiNaN]

Önemli değil. Ama benim bardağım çoktan doldu, taşan suyun boğulmama sebep olmasına az kaldı. Herneyse, konu dışına çıkmayalım. Siz devam edin.

Çiko

Quote from: уιℓмαz on July 28, 2008, 04:10:48 AM
veritabani_yedekle ile yedek alıp yüklersen sorun olmaz

Özürdilerim söylemek istediğini tam anlamış değilim. Yedeği veritabani_yedekle ile alıp tekrarmı yükle diyorsun?

TiReDsOuL

Quote from: c3nk on July 28, 2008, 08:23:07 AM
Quote from: уιℓмαz on July 28, 2008, 04:10:48 AM
veritabani_yedekle ile yedek alıp yüklersen sorun olmaz

Özürdilerim söylemek istediğini tam anlamış değilim. Yedeği veritabani_yedekle ile alıp tekrarmı yükle diyorsun?

veritabanınızı veritabani_geri_yukle.php dosyasıyla tekrar yukleyın.

smfthemes.org --language moderator
Özel mesajla yardım istemeyin artık okumuyorum bile..
Do NOT PM me for support unless I invite you, I will ignore you.
--------------------------------------
Uzun bir süre yok....

Çiko

Quote from: TiReDsOuL on July 28, 2008, 08:26:07 AM

Dediğin gibi yaptım veritabani_yedekle.php ile yedekleyip veritabani_geri_yukle.php yukedim fakat bu seferde başka bir hata verdi, hata aşağıda ki gibi;

Line #2821: Column 'image' cannot be null
Line #32059: Invalid default value for 'logTime'
Line #32065: Table 'turk1923_turk.smf_log_online' doesn't exist
Line #32088: Table 'turk1923_turk.smf_log_online' doesn't exist
Line #32090: Table 'turk1923_turk.smf_log_online' doesn't exist

Not: SimplePortal2.0 ı yüklemiştim kaldırmaya çalıştım listeden kalktı fakat, forum SimplePortal hakkında hatalar vermeye başlamıştı. Acaba SimplePortal danmı oldu. Kafam çok karıştı.

TiReDsOuL

Quote from: c3nk on July 28, 2008, 09:14:56 AM
Quote from: TiReDsOuL on July 28, 2008, 08:26:07 AM

Dediğin gibi yaptım veritabani_yedekle.php ile yedekleyip veritabani_geri_yukle.php yukedim fakat bu seferde başka bir hata verdi, hata aşağıda ki gibi;

Line #2821: Column 'image' cannot be null
Line #32059: Invalid default value for 'logTime'
Line #32065: Table 'turk1923_turk.smf_log_online' doesn't exist
Line #32088: Table 'turk1923_turk.smf_log_online' doesn't exist
Line #32090: Table 'turk1923_turk.smf_log_online' doesn't exist

Not: SimplePortal2.0 ı yüklemiştim kaldırmaya çalıştım listeden kalktı fakat, forum SimplePortal hakkında hatalar vermeye başlamıştı. Acaba SimplePortal danmı oldu. Kafam çok karıştı.

log_onlıne tablosu phpmyadmınde olusmusmu onu bı kontrol edermısn

Uzun bir süre yok....

Çiko

Quote from: TiReDsOuL on July 28, 2008, 09:39:03 AM

log_onlıne Tablosu oluşmamış

Önceki veri tabanını(admin panelinden aldığım yedek) yuklediğim zamanda şu hatayı veriyor;

TiReDsOuL ilgin için teşekkür ederim, bu sorunun düzelme ihtimali varmıdır?

TiReDsOuL

Quote from: c3nk on July 28, 2008, 09:48:00 AM
Quote from: TiReDsOuL on July 28, 2008, 09:39:03 AM

log_onlıne Tablosu oluşmamış

Önceki veri tabanını(admin panelinden aldığım yedek) yuklediğim zamanda şu hatayı veriyor;

TiReDsOuL ilgin için teşekkür ederim, bu sorunun düzelme ihtimali varmıdır?

onlıne uye kaydının tutuldugu tablo forumda suanda göze carpan bir hata varmı ??
manuel olarak tekrar tablo olusturmak lazım log_onlıne tablosuna ait alanları turlerı gırmek lazım localde  denerim olursa sana bilgi veririm .bana göre böyle çözülür başka fikri olan varsa bilemeyeceğim.

Uzun bir süre yok....

[SiNaN]

SimplePortal 2.0 versiyonunun Türkçe dil dosyaları hazır olmadan kullanmamanızı tavsiye etmiştim. Ayrıca hatanın SimplePortal'dan kaynaklandığı konusunda en ufak bir emare dahi yok, ben SimplePortal'dan kaynaklanmadığına garanti verebilirim.

45721. satırdaki kodda bir veri girmeye çalışıyor. Ama tabloda zaten var olan bir veriyi girmeye çalıştığı için hata veriyor. Sql dosyanızda o satırda ne yazdığını kontrol edin.

Çiko

Quote from: TiReDsOuL on July 28, 2008, 10:48:27 AM
onlıne uye kaydının tutuldugu tablo forumda suanda göze carpan bir hata varmı ??

forumda gözüme çarpan olay üye sayısının düştüğü ve veritabani_yedekle.php ile yedek alıp yükledikten sonra aşağıdaki resimdeki gibi veri tabanı hatası uyarısı veriyor

Ayrıca ben forum göçmeden önce aldığım yedeği(admin paneli) yükledikten sonra veritabani_yedekle.php ile yedek aldım, yani konuların sayısı var ama kendisi yokken aldım bu yüzdende log_online tablosu gözükmüyor olabilir. Bence aşağıdaaki sorunu çözersek forum düzelebilir.

Line #45703: Duplicate entry '0-6385' for key 1

Quote from: [SiNaN] on July 28, 2008, 11:16:17 AM
SimplePortal 2.0 versiyonunun Türkçe dil dosyaları hazır olmadan kullanmamanızı tavsiye etmiştim. Ayrıca hatanın SimplePortal'dan kaynaklandığı konusunda en ufak bir emare dahi yok, ben SimplePortal'dan kaynaklanmadığına garanti verebilirim.

Hatanın kaynağının SimplePortal 2.0 olduğunu kesinlikle iddia etmiyorum fakat en son gerçekleştirdiğim eylemlerden birtanesiydi, sorunun  SimplePortal 2.0 dan kaynaklanabileceğini düşünerek yazdım kesin bir kanıtım yok. Tek maksadım çözümü kolaylaştırmaktır.

TiReDsOuL

site adresini verirmisin birde  admin panelinde forum bakımını  gerceklestir bakalım utf-8 secenegını kullanma ama..duplicate hatası otomatik artırma (auto_increment) yapılmamasından kaynaklanıyor bıldgım kadarıyla
CREATE TABLE `smf_log_online` (
SESSION varchar( 32 ) NOT NULL ,
log_time int( 10 ) NOT NULL default 0,
ID_MEMBER mediumint( 8 ) unsigned NOT NULL default 0,
ID_SPİDER smallint( 5 ) unsigned NOT NULL default 0,
IP int( 10 ) unsigned NOT NULL default 0,
url text NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( SESSION ) ,
KEY log_time( log_time ) ,
KEY id_member( ID_MEMBER )
)

localde bu şekilde bir tablo olusturdum ama eski değer atamaları tabiki yok ..Bundan sonra forum işleyişi içinde çalışırmı pek bi fikrim yok açıkcası ilkdefa  deniyorum çünkü .daha iyi bilen birisi çıkarsa onunda fikrini alırız tabi.

Uzun bir süre yok....

Advertisement: