Stop Forum Spam- istek

Started by Gurbet_42, December 27, 2008, 06:53:00 PM

Previous topic - Next topic

Gurbet_42

Stop Forum Spam

http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=1519

Bu mod şu günlerde çok güncel oldugu için acaba türkçe olarak ele alınabilir mi?

Yağız...

<?php
// Version: 0.1

global $helptxt, $txtJs;

//Sfs
$txt['sfs_spam_detected'] = '%s adlı üye %s email adresiyle (IP %s) bir spamdır, yöneticiyle iletişime geçin.';
$txt['sfs_txt_sfsenabled'] = 'Stop Forum Spam\'ı aktif kıl';
$txt['sfs_txt_sfsenabled_desc'] = 'Eğer email adresi www.stopforumspam.com sitesindeyse kontrol et';
$txt['sfs_txt_ipcheck'] = 'IP adresi de kontrol edilsin';
$txt['sfs_txt_ipcheck_desc'] = 'IP kontrolünü aktif kıl';
$txt['sfs_txt_usernamecheck'] = 'Üye adı da kontrol edilsin';
$txt['sfs_txt_usernamecheck_desc'] = 'Üye adı kontrolünü aktif kıl';
?>

SFS.turkish.php olarak kaydedin ve Themes/default/languages klasörüne atın.

Gurbet_42

Teşekkürler,kendi temamızada mı aynısını uygulamalıyım acaba?

Yağız...

Gurbet_42

Tekrar sagol oldu.

İsteyen ekten yükleyebilir SFS.turkish.php'yi.

Restorasyon

dostlar bu ne işe yarıyor.. bunu kurduğumuzda lanet botlat sitemize üye olamıyacaklarmı ? yani ip adreslerini kendisimi tespit ediyor biz mi belirliyoz açıklarsanız eğer sevinirim.. botlardan gına geldi..
"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır 
Toprak,eğer uğrunda ölen varsa vatandır."

Restorasyon - Gece Görüş Dürbünü - Mimari Forum

Gurbet_42

Quote from: Restorasyon on August 27, 2009, 09:37:41 PM
dostlar bu ne işe yarıyor.. bunu kurduğumuzda lanet botlat sitemize üye olamıyacaklarmı ? yani ip adreslerini kendisimi tespit ediyor biz mi belirliyoz açıklarsanız eğer sevinirim.. botlardan gına geldi..

Bunu kurdugun zaman botlar veya spamlar kayıt olmadan engelleniyor,nasıl mı? yukarıda da gördüğün gibi bu spamların nerdeyse tamamı www.stopforumspam.com sitesinde kayıtlı,bu mod sayesinde o siteden spam olup olmadıkları kontrol ediliyor ve dolayısı ile engelleniyor.

Bence süper bir mod, nedense o kadar tavsiye ettim burada ama sanırım bu modun kıymetini bilen çok az.

Restorasyon

dostum bende üye olurken hızlı kayıt var aktivasyon gerektirmiyo vede görsel onay kapalı.. kurdum ama onlar yüzündenmi botlar yine üye oluyo acaba ?

Gurbet_42

Quote from: Restorasyon on August 28, 2009, 11:38:31 AM
dostum bende üye olurken hızlı kayıt var aktivasyon gerektirmiyo vede görsel onay kapalı.. kurdum ama onlar yüzündenmi botlar yine üye oluyo acaba ?

Kardeş sen resmen davet ediyorsun bunları...

Restorasyon

:) ben genelde aktivasyon onayı isteyen sitelere üye bile olmuyom ya yok tıkla uğraş bi dünya falan onay kodunuda basit yapıyom yine üye oluyolar.. yani mod işe yaramıyomu kısacası ?

edit: görsel onayı orta seviyeye getirdim.. denedim olmayan bir mail adresiyle üye olmayı mod o konuda işe yarıyor.. lütfen geçerli bi e posta adresi giriniz yanıtını verdi.. güzel mod umarım botlardan kurtulurum :) tşkler

Özgür

Mod, spam veritabanında olan ip, kullanıcı adı, email adreslerinden birini üyelikte bulduğunda üyeliği aktifleştirmeyip admin paneline onaylama bölümüne gönderiyor. Tarzındaki en iyi mod. Şahsen ben artık değil aktivasyon onay kodu bile kullanmıyorum. Belki popüler bir site olmadığı içindir ama günlük 5-6 spam görünüyor panelde. Güzel mod, aslında modun güzelliği kaynak siteden geliyor. Güzel iş çıkarmışlar :)
So Long

emrefba3

ben Çıkış yapıp yeni bir üyelik açmaya çalısırken aynı pc den başka kayıda izin verılmıyor dendi.. tam anlamadım bu diğer üyeler için de dezavantaj olmayacak mı mesela x üyesi 2 gün önce kayıt oldu xxxx ip'siyle y üyesi bugun kayıt oldu o da xxxx ip''siyle aynı hatayı mı alacak yanı bu program ip kontrolü mü yapıyor yoksa dediğim olay dsl. numarasından mı kaynaklanıyor...

Gökhan | Brestgerfich

aynı ipLerin çakışma ihtimali neredeyse sıfır... (smf'e devam :P)

Gurbet_42

Quote from: emrefba on August 31, 2009, 01:38:38 AM
ben Çıkış yapıp yeni bir üyelik açmaya çalısırken aynı pc den başka kayıda izin verılmıyor dendi.. tam anlamadım bu diğer üyeler için de dezavantaj olmayacak mı mesela x üyesi 2 gün önce kayıt oldu xxxx ip'siyle y üyesi bugun kayıt oldu o da xxxx ip''siyle aynı hatayı mı alacak yanı bu program ip kontrolü mü yapıyor yoksa dediğim olay dsl. numarasından mı kaynaklanıyor...

Bu modla ilgisi yok sende ki sorunun, bu stopforumspam.com sitesinden alıyor bilgileri.

Restorasyon

aynen gurbet kardeşimizin dediği gibi.. modla alakalı değil ip adresi ile alakalı aynı bilgisayardan ip adresini değiştirmeden üye olamıyorsun mod kurmadan öncede bende vardı o olay..

sazan

Sorun modla ilgili olacagini sanmiyorum ben kullaniyorum Mod, eger veritabaninda ip, email, veya kullanici adi ayni ise ozaman engelliyor tabi %100 bir filtreleme yok hala gunde 3-4 spam geliyor onlarda kayitli degil demekki db'ye... bunada sukur gunde 10 tane en az geliyordu eskiden...

KCA

Ayni ipler cakışma ihtimali yüksek bu botlarin beslendikleri serverlerde yüzbinlerce trojan bot var.türk ipleri çogunlukta yarin  o pc sahibi bi arama yapsa sitemi gorse kayit olamadan konuları okuyamiyor kayit olmaya kalkınca olamayacakmi ?

crakxy

Ben wp kullanıyorum, bunun için tam olarak bu modu nereye atmam gerekiyor, wp klasörü içine atabilir miyim?

Emre Y

Quote from: crakxy on June 03, 2010, 01:29:23 AM
Ben wp kullanıyorum, bunun için tam olarak bu modu nereye atmam gerekiyor, wp klasörü içine atabilir miyim?

smf kurulu dizine atmanız gerek

Advertisement: