Advertisement:

Author Topic: [3090] Undefined index - variables settings after install MOD  (Read 7739 times)

Offline .LORD.

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 131
  • Gender: Male
[3090] Undefined index - variables settings after install MOD
« on: February 06, 2009, 07:13:25 PM »
Sorry if this has already been reported, but I think not because the RC1 has just been launched and it isn't fixed.

In SMF 2.X after install a MOD that add variables in the table settings, are generated entries in the log_error, as if these variables don't exist.

The reason is that the cache not has been updated. Once you clear the cache or the administrator goes to the settings, is updated.

Thank you, SMF 2.XX is very good, congratulations :)
« Last Edit: February 09, 2009, 02:31:52 PM by regularexpression »

Offline aldo

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,356
  • Gender: Male
Re: Undefined index - variables settings after install MOD
« Reply #1 on: February 06, 2009, 07:37:01 PM »
What errors..? If its after installing a modification its probably a modification problem not a SMF problem, but if we had the error we might be able to tell you the problem.

Offline metallica48423

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 19,842
  • Gender: Male
  • Professional Multislacker!
    • Zentendo
Re: Undefined index - variables settings after install MOD
« Reply #2 on: February 06, 2009, 08:04:39 PM »
Aldo, I think he's saying that when mods are installed that place language strings in the language files, that the cache isn't cleared, thus resulting in undefined index errors until the cache rotates or until it is cleared manually
Justin O'Leary
Ex-Project Manager
Ex-Lead Support Specialist

Quote
Microsoft wants us to "Imagine life without walls"...
I say, "If there are no walls, who needs Windows?"

Useful Links:
Online Manual!
How to Help us Help you   
Search
Settings Repair Tool
     

Offline aldo

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,356
  • Gender: Male
Re: Undefined index - variables settings after install MOD
« Reply #3 on: February 06, 2009, 08:08:57 PM »
Oh, I guess that makes sense. I just thought otherwise because he said something about adding to table settings ;)

Offline karlbenson

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 15,629
  • Gender: Male
    • @mortonssols on Twitter
    • Criminal Solicitors
Re: Undefined index - variables settings after install MOD
« Reply #4 on: February 07, 2009, 05:10:59 AM »
Installing a mod should automatically force a wipe of the cache dir.

I'll have a test of it later though

Offline .LORD.

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 131
  • Gender: Male
Re: Undefined index - variables settings after install MOD
« Reply #5 on: February 09, 2009, 12:02:27 AM »
Excuse if I don't knew explained.

You can see from this example, with this package test.

Thanks.
« Last Edit: February 09, 2009, 12:05:51 AM by .LORD. »

Offline karlbenson

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 15,629
  • Gender: Male
    • @mortonssols on Twitter
    • Criminal Solicitors
Re: Undefined index - variables settings after install MOD
« Reply #6 on: February 09, 2009, 08:32:12 AM »
Thx for the package.
Using it I was able to confirm the issue. SMF is only clearing language related cache files. When certain cache levels also cache the entire smf_settings table. So that needs clearing too

http://dev.simplemachines.org/mantis/view.php?id=3090

Offline karlbenson

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 15,629
  • Gender: Male
    • @mortonssols on Twitter
    • Criminal Solicitors
Re: [3090] Undefined index - variables settings after install MOD
« Reply #7 on: February 09, 2009, 02:32:36 PM »
Update: The bug has been fixed in the svn. So it should be included in the next release (RC2?) when ever that is.

Thanks again for the report.

Offline .LORD.

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 131
  • Gender: Male
Re: [3090] Undefined index - variables settings after install MOD
« Reply #8 on: February 10, 2009, 11:49:17 AM »
Your welcome, thank you too  :D