News:

Want to get involved in developing SMF, then why not lend a hand on our github!

Main Menu

SMF 2.0RC2 Meta ve Diğer Ayarlar

Started by kullanici62, November 17, 2009, 05:02:00 PM

Previous topic - Next topic

kullanici62

• Smf 2.0RC2 sürümünde meta keywords'te konu başlığını nasıl gösterebiliriz ?
  • linktree (Language > Turkish > SMF 2.0RC2 Meta...) nın altına konunun  ilk ~300 karakterini yazdırmak için hangi değişiklikleri yapmak gerekiyor ?
  • Forum anasayfasında ki kategori linklerinin titlesini (<a title="katadi" href="..">) kategori adıyla aynı yapmak için ?
  • Yine aynı şekilde konuların titlesini nasıl yapabiliriz (kategoriye tıkladığımızda gelen sayfada)
  • Meta ayarlarını düzenleyen bir mod var mı ? (konu ve kategori başlığına göre değişken)
  • meta descriptionda ilk mesaj içeriğinin ilk 200 karakteri görünmesi için ne yapılabilir.(araya [img] vs girmese sadece yazılar.)

Cevap yazan elleriniz dert görmesin.

Saygılarımla...

Antes

ayesoft

Quote from: Antes on November 17, 2009, 06:15:16 PM
Quote from: Yağız... on November 17, 2009, 05:05:34 PM
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=269271.0 ?

Açıklama için özel bi eklenti var mı ? bu vBSEO'da var konunun ilk 50 harfini alıyo açıklama olarak yazıyo

desc. tagına

substr($message['body'], 0, 50)

ekleyebilirsiniz

kullanici62

vB Style Meta Tags modunun 2.0RC2 uyumluluğu yok sanırım. $message['body'] değişkeni işe yaramadı.

Özgür

Quote from: kullanici62 on November 18, 2009, 02:46:29 AM
vB Style Meta Tags modunun 2.0RC2 uyumluluğu yok sanırım. $message['body'] değişkeni işe yaramadı.
Yaramaz tabi. Çünkü meta description index.templatede tanımlanıyor. Bunu yağıza baskı yapıp yaptırabilirsiniz . :P
$page_title nin çalışma prensibi gibi birşey yapılacak. ve bunada $page_desc diycez. sonra <meta description="',page_desc,'" /> olarak index.template'de kullanıcaz. rockayseri'ye yapmıştım bunu. Ama kapandı ve dosyalarına ulaşma imkanım yok eve gitmeden. =)
So Long

kullanici62

Sonunda benimle aynı dili konuşan birini bulabildim :). Ya arkadaşlar bu işi burada çözelim. Bu iş için dandik-dundik sitelere konu açtım kimisi ne yapacan diyor kimisi işe yaramaz diyor.

1.1.10 da modlarla ve kendi editlerimle 2-3ay öncesinde tam istediğim şekilde yapmıştım. ama 2.0RC2 yi bozmak-fazla yaralamak :) istemediğimden sizlerin desteğini bekliyorum.

Yağız...

Suan otobusteyim eve gidiyorum yaklasik 1 saat bilemediniz 2 saat icinde buraya yazarim

Yağız...

1)
Ekteki modifikasyon

2)../Sources/Display.php dosyasında bulun:
t.num_replies, t.num_views, t.locked, ms.subject, t.is_sticky, t.id_poll,
Değiştirin:
t.num_replies, t.num_views, t.locked, ms.subject, t.is_sticky, t.id_poll, ms.body,
Bulun:
$context['subject'] = $topicinfo['subject'];
Sonrasına ekleyin:
$context['body'] = $topicinfo['body'];
./Themes/default/Display.template.php dosyasında bulun:
// Is this topic also a poll?
Öncesine ekleyin:
echo '<span class="smalltext">', shorten_subject($context['body'], 300), '</span>';

3)
./Sources/Subs-BoardIndex.php dosyasında bulun:
$categories[$row_board['id_cat']]['link'] = '<a id="c' . $row_board['id_cat'] . '" href="' . (isset($row_board['can_collapse']) ? $categories[$row_board['id_cat']]['collapse_href'] : $categories[$row_board['id_cat']]['href']) . '">' . $row_board['cat_name'] . '</a>';
Değiştirin:
$categories[$row_board['id_cat']]['link'] = '<a title="' . $row_board['cat_name'] . '" id="c' . $row_board['id_cat'] . '" href="' . (isset($row_board['can_collapse']) ? $categories[$row_board['id_cat']]['collapse_href'] : $categories[$row_board['id_cat']]['href']) . '">' . $row_board['cat_name'] . '</a>';
4)
./Sources/MessageIndex.php dosyasında bulun:'link' => '<a href="' . $scripturl . '?topic=' . $row['id_topic'] . '.0">' . $row['first_subject'] . '</a>'
Değiştirin:
'link' => '<a href="' . $scripturl . '?topic=' . $row['id_topic'] . '.0" title="' . $row['first_subject'] . '">' . $row['first_subject'] . '</a>'5) Ekteki modifikasyon
6) Ekteki modifikasyon

Carus

Quote from: Yağız... on November 18, 2009, 10:16:50 AM
1)
Ekteki modifikasyon

2)../Sources/Display.php dosyasında bulun:
t.num_replies, t.num_views, t.locked, ms.subject, t.is_sticky, t.id_poll,
Değiştirin:
t.num_replies, t.num_views, t.locked, ms.subject, t.is_sticky, t.id_poll, ms.body,
Bulun:
$context['subject'] = $topicinfo['subject'];
Sonrasına ekleyin:
$context['body'] = $topicinfo['body'];
./Themes/default/Display.template.php dosyasında bulun:
Öncesine ekleyin:
echo '<span class="smalltext">', shorten_subject($context['body'], 300), '</span>';

3)
./Sources/Subs-BoardIndex.php dosyasında bulun:
$categories[$row_board['id_cat']]['link'] = '<a id="c' . $row_board['id_cat'] . '" href="' . (isset($row_board['can_collapse']) ? $categories[$row_board['id_cat']]['collapse_href'] : $categories[$row_board['id_cat']]['href']) . '">' . $row_board['cat_name'] . '</a>';
Değiştirin:
$categories[$row_board['id_cat']]['link'] = '<a title="' . $row_board['cat_name'] . '" id="c' . $row_board['id_cat'] . '" href="' . (isset($row_board['can_collapse']) ? $categories[$row_board['id_cat']]['collapse_href'] : $categories[$row_board['id_cat']]['href']) . '">' . $row_board['cat_name'] . '</a>';
4)
./Sources/MessageIndex.php dosyasında bulun:'link' => '<a href="' . $scripturl . '?topic=' . $row['id_topic'] . '.0">' . $row['first_subject'] . '</a>'
Değiştirin:
'link' => '<a href="' . $scripturl . '?topic=' . $row['id_topic'] . '.0" title="' . $row['first_subject'] . '">' . $row['first_subject'] . '</a>'5) Ekteki modifikasyon
6) Ekteki modifikasyon
güzel calişiyor teşekkürler

Gökhan | Brestgerfich

kullanici62

Hocam Allah razı olsun sizide yoruyoruz ama.

Meta keywordsler "PHP, MySQL, bulletin, board, free, open, source, smf, simple, machines, forum, " bu şekilde.
modun ayarı filan mı var varsa nerede  ? Bulamadım :)
madde 2 de linktree altına konu içeriği [IMG]hxxp://asdx.com/asdas.jpg[/img]..
İçerik alt satıra iniyor.
asdaxxx

şeklinde çıkıyor.

Yağız...

Yönetim > Özellikler ve Seçenekler > Görünüm > Forum ile ilişkilendirilmiş Meta anahtar kelimeleri seçeneğinde yazılı olanları silin. Diğer soruna bakıyorum.

kullanici62

Quote from: Yönetim Merkezi » Özellikler ve Seçenekler » GörünümBu anahtar kelimeler her sayfada görünürler ve arama motorlarını sitenizin içeriği hakkında bilgilendirirler. Bu kelimeler virgülle ayrılmalı ve HTML etiketleri barındırmamalıdırlar. Eğer boş bırakılırsa örnekteki varsayılan kelimeler kullanılır:
"PHP, MySQL, bulletin, board, free, open, source, smf, simple, machines, forum"

evet sildim yine aynı.

Yağız...

Subs.php dosyasında şunu bulun ve silin:
$context['meta_keywords'] = !empty($modSettings['meta_keywords']) ? $smcFunc['htmlspecialchars']($modSettings['meta_keywords']) : 'PHP, MySQL, bulletin, board, free, open, source, smf, simple, machines, forum';

kullanici62

:) bu sefer oldu ama türkçe karakter problemi oluştu.
http://img525.imageshack.us/img525/2861/40789090.jpg

diğer sorunu şu şekilde çözdüm.
sources/metatags.php

if(strlen($teaser) < 150)
return $teaser;

// Otherwise grab the teaser.
$teaser = substr($teaser, 0, 150);

buradaki 150 değerlerini 350 olarak değiştirdim.
display.template.php son hali
echo $context['meta_description'];

index.template.php de description'u kısaltmak için aşağıdaki değişikliği yaptım.
<meta name="description" content="', !empty($context['meta_description']) ? substr($context['meta_description'],0,200) : substr($modSettings['meta_description'],0,200), '" />

Evo™

Teşekkürler arkadaşlar Türkçe karakter sorununu bende yaşıyorum. Nerde eksik yapmış olabilirim acaba...

Evo™

Quote from: Evo™ on November 19, 2009, 01:15:20 PM
Teşekkürler arkadaşlar Türkçe karakter sorununu bende yaşıyorum. Nerde eksik yapmış olabilirim acaba...

Yağız...

Advertisement: